• 瀏覽: 3,339
  • 回覆: 47
引用:
原帖由 Lee8888 於 2009-8-27 12:02 AM 發表

究竟邊架坦克有冷氣呀?
Leclerc,T-90C等..........

引用:
原帖由 Lee8888 於 2009-8-26 04:14 PM 發表
據了解,現有坦克裝甲車輛內部只有抽風機等裝置,所以沙漠作戰的裝甲車內溫度往往高達攝氏50度以上!
在熱地區,美國的M1開了空調35度C以下,冷戰時期的俄製戰車開了空調70度C,俄製戰車的空調是暖氣

引用:
原帖由 小夜曲 於 2009-8-26 06:05 PM 發表

點會-.-
二合一平過靜係 冷/暖?
整到仲唔平,你平時要2部先可以,而家一部播.........................

引用:
原帖由 發卵功禍國殃民 於 2009-8-26 06:10 PM 發表
科學家做過試驗,一旦人體血液溫度上升到33度,人體熱應力開始發揮作用,如果人體血液溫度達到38度,人們的注意力和戰鬥力都會降低,如果達到40度,人們會失去戰鬥力。
咩叫熱應力???

引用:
原帖由 y98141 於 2009-8-26 10:11 PM 發表

香港既翻譯唔好
冷空=空調=空氣調節器
唔明?
回我???

引用:
原帖由 @WAYNE@ 於 2009-8-27 14:16 發表
唔明?
回我???
剩出冷氣個d咪叫冷氣機囉, 香港一般都係用冷氣機, 屋企用緊個d都係, 但係空調既概念就闊d, 唔單上剩出冷風, 要兼顧埋整體既空氣質素, 例如濕度咁

引用:
原帖由 sayyantau 於 2009-8-27 02:23 PM 發表

剩出冷氣個d咪叫冷氣機囉, 香港一般都係用冷氣機, 屋企用緊個d都係, 但係空調既概念就闊d, 唔單上剩出冷風, 要兼顧埋整體既空氣質素, 例如濕度咁
o.........................

引用:
原帖由 Lee8888 於 2009-8-27 05:56 PM 發表
請問中國軍機有安裝空調嗎?
戰鬥機一定有...

引用:
原帖由 ringoyau92 於 2009-8-26 12:58 PM 發表
你想吾要命??美國冇所謂,省返D賣衫錢,你想辛苦定要命??
果d辛苦命尼咖

引用:
原帖由 Ladyman169 於 2009-8-27 02:59 PM 發表
據了解,中國輸出到中東果D戰車全數安裝了空調系統,但國內使用的一般都沒有.所以有不少官兵投訴~
出口中東的坦克沒有空調的話,就沒這麼吃香了......

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]