• 瀏覽: 3,336
  • 回覆: 47
其實厚厚的軍服 有好處o既
減少比陽光篜發水份

引用:
原帖由 Lee8888 於 2009-8-26 03:21 PM 發表

一樣系無空調?
當然沒有,蘇聯紅軍的思想是以量勝質。他們有二戰的經驗,就是以恐怖的數量優勢打敗德軍。故在冷戰時代,他們設計的武器,都是要以容易量產為大前提。
比質,他們很難與北約相比,故要用數量壓倒北約。

引用:
原帖由 黃埔子弟 於 2009-8-26 05:12 PM 發表

當然沒有,蘇聯紅軍的思想是以量勝質。他們有二戰的經驗,就是以恐怖的數量優勢打敗德軍。故在冷戰時代,他們設計的武器,都是要以容易量產為大前提。
比質,他們很難與北約相比,故要用數量壓倒北約。
唔係播,陸軍佢地好先進,尤其啲坦克,空軍都唔錯....................

引用:
原帖由 小夜曲 於 2009-8-26 05:17 PM 發表

蘇聯緊係唔洗要冷氣
佢地咩天氣呀? @@
裝暖風機就差唔多
冷暖合一得唔得????

引用:
原帖由 小夜曲 於 2009-8-26 05:41 PM 發表

唔係唔得..
有冇需要咁解
唔通真係嫌錢多咩
可能仲平.....................

費時打咁多字, 直接轉貼
呢個貼講述的坦克裝甲車輛的空調,算系比較中肯的觀點。

http://bbs.tiexue.net/post_1944833_1.html

係咁嫁啦- -
想要命就要著- -
同埋冇得你唔著- -
唔著你就會死- -

無軍服保護仲大劑啊 ching, 猛烈陽光照射會晒到勁甩皮, 而且沙漠日夜溫差好大, 到左夜晚可能仲要加衫添呀﹗

引用:
原帖由 @WAYNE@ 於 2009-8-26 05:38 PM 發表
冷暖合一得唔得????
香港既翻譯唔好
冷空=空調=空氣調節器

上次睇開報紙講駐伊英軍d裝甲車無冷氣,英軍覺得好難頂,就投訴(成45~50度,投訴都應該)

就好似前面有通風口,後面排氣(係唔係咁就忘記左),我只係記得,車內溫度會由45~50度,降到3x~4x度

大致上比無好少少,而報導入面都講點解美軍唔洗就因為佢地有冷氣~~~~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]