• 瀏覽: 1,544
  • 回覆: 20
請問軍人是不是公務員?

如果想不到其他原因,可能就是樣子的問題  ~凡事笑三笑,身心舒暢了  
知之為知之 不知為不知 是知也 真理越辯越明 ~做番cd rom 啦x人
Android 掌握一切 生活智慧 對付搞事的人,只需按下檢舉,不需說太多話
膠人一理虧就會自我收皮,拒絕討論 ~質疑我就不要回 反之亦然
有冇人答下???????????

長工公職人員=公務員

軍人都算係既

引用:
原帖由 game西 於 2009-8-25 10:23 PM 發表
前日有條傻佬走黎呢個區曾取海關,咩咩署,,同警察薪酬一樣?

你唔係想幫大陸班公安,民警,武警,解放軍,同香港警察爭取嗎??
人地都唔低人工

我只是問問而已................

推.........................

不係公務員
公務員指在國家行政體系編制內的工作人員
軍隊不同於行政體系, 有自己軍隊體系, 如法庭之類的

引用:
原帖由 see.lookqq 於 2009-8-27 05:24 PM 發表
不係公務員
公務員指在國家行政體系編制內的工作人員
軍隊不同於行政體系, 有自己軍隊體系, 如法庭之類的
但所做的事都係公務.................

引用:
原帖由 @WAYNE@ 於 2009-8-25 03:21 PM 發表
請問軍人是不是公務員?
係史區問完黎軍版問

引用:
原帖由 白馬義從 於 2009-8-28 01:52 PM 發表

係史區問完黎軍版問
,分散投資...........
你都有黎軍版?????????????

引用:
原帖由 @WAYNE@ 於 2009-8-28 02:00 PM 發表
,分散投資...........
你都有黎軍版?????????????
黎睇下高論

引用:
原帖由 白馬義從 於 2009-8-28 02:04 PM 發表

黎睇下高論
唔好咁串.........................

引用:
原帖由 @WAYNE@ 於 2009-8-28 02:06 PM 發表
唔好咁串.........................
高論無加引號架

引用:
原帖由 白馬義從 於 2009-8-28 02:09 PM 發表

高論無加引號架
oooooooooooooooo咁又點?
去開邊版????

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]