• 瀏覽: 8,961
  • 回覆: 85
+3
引用:
原帖由 黑魔君 於 2009-8-24 07:42 PM 發表
g17又俾點38好幾多丫(火力上),而且香港警察都換緊槍,只係未換到pc到啫,再加上香港會出現美國既情況既機會又有幾大
Glock17起碼裝彈數比左輪多,而出現此情況機會唔係無,現在只不過係假設姐

好靚呀...
想問佢地係SDU定係刑事情報科的hit team?

引用:
原帖由 king_of_cut_gir 於 2009-8-24 08:06 PM 發表
好靚呀...

Hit Team唔會有咁既裝備呀

引用:
原帖由 king_of_cut_gir 於 2009-8-24 08:06 PM 發表
好靚呀...
應該係飛虎隊

引用:
原帖由 game西 於 2009-8-24 05:45 PM 發表
如果少子彈既話,對於前線人員黎講會珍惜子彈,變尚唔會老衝!同時間減少死亡機會,
咩理論?
你認為如此情況下一般警員仲會衝?

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 19:57 發表

Glock17起碼裝彈數比左輪多,而出現此情況機會唔係無,現在只不過係假設姐
既然CID都規定只能填裝一半子彈,G17很可能都只裝一半

裝一半都多過左輪,不過除左Glock17之外都可以選擇Glock22 .40 S&W

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 07:30 PM 發表
1,2,,3都同意,4,5,如果香港真係出現此情況,那真是沒辦法,需要重火力槍械支援。而倫敦警方已經換左Glock17,香港仲用.38左輪會唔會不合時宜呢。
我記得,英國的警察,在平時執勤的時候,是不會佩帶槍械的。
有錯請指教。

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 09:00 PM 發表
裝一半都多過左輪,不過除左Glock17之外都可以選擇Glock22 .40 S&W
SDU and G4 係用Glock 17 and Glock 19

香港警察非常好慚愧。。。。。。。。。。。。。。香港垃圾警察呀!

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 09:00 PM 發表
becoz半自動發射, so 有潛在走火危險
保險lock 位置好danger,
HK 比較安全, 彈量吾係一個consider ge point

引用:
原帖由 lhce2007_aichi 於 2009-8-24 10:06 PM 發表

SDU and G4 係用Glock 17 and Glock 19
Glock 22係Glock17既.40口徑版本,Glock19因比glock17緊湊而較適合探員使用。

Glock17

Glock19

引用:
原帖由 DDG98 於 2009-8-24 10:10 PM 發表
香港警察非常好慚愧。。。。。。。。。。。。。。香港垃圾警察呀!
1) 你個D中文我吾明
2) 咁勁 你自己做lo

我同你講, 你依加係度叫顯出你好垃圾ar! Pollute 左軍事版lo!

我估警隊驚多一個步步哥多過一個歡歡!

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-24 06:32 PM 發表

你到底知唔知我想講乜,美國銀行劫案中二名匪徒以AK47+100發彈鼓用7.62X39穿甲彈,而且身穿全身防彈衣。
美國銀行劫案
http://www.youtube.com/watch?v=bw94nN5qc_M
mud 當年有咁大單case ﹐真唔記得。另外當年曾陰培無眼鏡的。
個兩個手榴彈威力好大。匪徒應該用黑星7.62。
不過香港不是戰場,不用咁強大火力﹐如果樓主覺得弱,難道用m16。
警槍的選擇,以安全行先﹐因左輪無咁易走火,如果吾拉雞要25 磅力才能打一槍。
因為現在左輪開始停産,才轉槍(大陸都有生產左輪的)。
1945 年前香港用英國槍多,50 年代起才開始用美國貨。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]