• 瀏覽: 8,992
  • 回覆: 85
+3
引用:
原帖由 terada 於 2009-8-25 12:00 PM 發表 why not each police car equip with a M249, RPG, 82A1, 50mm......
overkill!

引用:
原帖由 lhce2007_aichi 於 2009-8-24 22:16 發表

1) 你個D中文我吾明
2) 咁勁 你自己做lo
     我同你講, 你依加係度叫顯出你好垃圾ar! Pollute 左軍事版lo!
我覺得二戰時代,日本和德國軍國主義嚴格好過香港警察真係無能力.....香港警察真係冇用呀!香港警察真係廢柴呀!

我中意日本和德國軍國主義..........好勁呀!好掛念日本和德國軍國主義.........

引用:
原帖由 DDG98 於 2009-8-25 13:07 發表

二戰時代,日本和德國軍國主義嚴格能力好過香港警察真係無能力.....香港警察真係冇用呀!香港警察真係廢柴呀!香港警察非常衰弱, 好差呀!香港警察係垃圾..........日本和德國軍國主義勁呀!

我中意日本和德國軍國主義..........好勁呀!好掛念日本和德國軍國主義.........

for self protection... 8 rounds are enough..
my state allows only 10 rounds in the magazine...

引用:
原帖由 woodbadger 於 2009-8-25 01:38 PM 發表

However, you can carry more than ONE mag.....
that's true.....

一個警察平時帶12 粒子彈的確足夠,就算入八粒都足夠。另外現在香港持械行劫也小了﹐打劫銀行,就算心你刦了箱錢,都無用﹐個防盜箱你打開,會用d 染料染紅d 銀紙同個身﹐得不賞失。
打刦都要計成本,如果賠了夫人又折兵,那人去打刦﹐濮滅罪行是從根本着手﹐只用重火力根本冶標。況且現在買k 仔比打刦銀行好揾過打刦銀行﹐d 少年一上引d 就財源源不絕。

樓主睇得警匪片太多喇...

如果嚮香港玩槍戰... 真係死得人多...

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-25 12:42 AM 發表

可能係你誤解左,唔知你有冇玩過仿真槍呢,我玩glock17果時,握在手中的感覺就好似好有天下無敵既感覺,手感極佳,而且所有人喵準都係對住準心,點會槍上揚呢??
仿真槍, 真槍我都用過.
而GRIP既角度唔自然, 依句唔係我講先, Gmbh自己本身都承認過依一點, 不過基本上不算是大問題. grip既角度唔自然, 令用家手緊握glock17, 手臂伸直既情況下, 照門準星並唔會好似一般手槍咁連成一線, 而準星會略略高過水平線, 亦姐係槍管略略上揚. 要連成一線就要格硬放低手豌. 熟識glock17既人唔會唔知呢一點..

引用:
原帖由 terada 於 2009-8-25 12:00 PM 發表
why not each police car equip with a M249, RPG, 82A1, 50mm......
因為警方唔似你咁唔為途人著想.
咪話.50cal, 5.56mm都已經可以penetrate through一般住宅內既牆身.... RPG更加唔使講.

引用:
原帖由 BeastHeart 於 2009-8-25 02:12 PM 發表
樓主睇得警匪片太多喇...

如果嚮香港玩槍戰... 真係死得人多...
據說果2條友係睇Heat睇上腦,先學佢地去打劫銀行。

引用:
原帖由 glisenti_516 於 2009-8-25 02:14 PM 發表

仿真槍, 真槍我都用過.
而GRIP既角度唔自然, 依句唔係我講先, Gmbh自己本身都承認過依一點, 不過基本上不算是大問題. grip既角度唔自然, 令用家手緊握glock17, 手臂伸直既情況下, 照門準星並唔會好似一般手槍咁連 ...
不過人機工學真係好好,又有多種口徑選擇,又有緊湊型同迷你型,之所以Glock在軍,警,民都好好生意。

引用:
原帖由 louis430 於 2009-8-25 02:30 PM 發表

不過人機工學真係好好,又有多種口徑選擇,又有緊湊型同迷你型,之所以Glock在軍,警,民都好好生意。
ergonomic都已經唔算好, 畢竟係70年代產品.. 比較特別既我會話係枝glock17本身用40%塑膠制成.

其實如果D差佬搞五掂, 五會話揾老解幫拖嫁咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]