• 瀏覽: 4,453
  • 回覆: 54
引用:
原帖由 hjkl12345 於 2009-8-23 05:09 PM 發表

點都唔會差過個D黑髮黃皮,又死都要做美國日本人個D啦。。。
仲有某D中國一有D新武器出來,都仲未上報,就急不及待出來唱衰個 ...
黃皮吾係人????美國吾係人???你係吾係人??人點解要分類???
佢同美國合作,你地又話佢衰........美國為佢提供保護,兩者合作,至於唱衰方面,都係某D傳媒的做法,再加上身邊有個大國掘起,吾好話吾驚- -

引用:
原帖由 .朱仔成. 於 2009-8-23 04:35 PM 發表
最搞笑係

佢地話唔需要 中國 插手支持佢地

因為 佢地 有 美國 日本 呢d最要既盟友

而且仲要.........

9/2 早上10:00~下午2:00 於台北AIT鄰近之公園門口集合
台灣人民向 AIT 訴求 , USMG(美國軍事政 ...
美國人會理會這幫廢物嗎?他們有本事的話,自己到美國生活好了。
還有,中華民國不是他們口中的流亡政府!

樓主這一則是未經證實及不付責任的服道.
加上"台灣災民不喜歡吃盒飯,竟然扔進垃圾桶"是有意抺黑全部台灣災民
,那些台灣災民不是等同全部台灣災民,有數百盒飯扔垃圾桶但數百個是一個不明確數字加上災民有吃不完有多飯那些便加入數百盒飯是有可能(我不是覺得那些少數台灣災民是對的)
最後我相信有很多台灣災民都耍要幫助,不要給這些服道停止對台灣災民的幫助

如果這則新聞是真的,那馬政府當初拒絕外援還不是沒有道理的, 不過現在嘛, 騎虎難下喇

不過美國都捐左25萬美金比台灣,都應該夠佢地用一日直昇機的,而且啲戰艦黎到都無收錢啦...係唔係。正所謂「受人錢財,替人消災」,啲credit用晒,就一定要科水架啦。

唔知如果大陸攻台, 美軍幫台灣拖, 台灣使唔使俾錢嘎?

引用:
原帖由 .朱仔成. 於 2009-8-23 16:32 發表

去 台灣風災區 仲多呢d新聞

佢地俾中國人捐完錢後

仲大鬧:「支那人不是我們的同胞」「同什麼胞???不爽就不要捐」「我寧願做豬,也不做支那人」

跟住我鬧番 台灣人,結果被ban
班大陸人火起上o黎咩都唔捐
睇下美國同中國邊個先係真正"同胞"囉
你o地班台灣人
台灣有難邊個真心想幫你o地班台灣人
你當美國人係寶,人o地當你係草咋

現在修改以前的文我看是來不及了
之前元智的朋友以前勸告我時 我覺得不受尊重
但.. 忠言逆耳 其實他們跟我說的才是人生真正重要需要追求的
那時我做的 到頭來根本一場空
跟主題無關
我那時利用這文攻擊對我好的人
實在很抱歉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]