• 瀏覽: 4,451
  • 回覆: 54
我都話架啦

所以咪話羅,同胞唔好亂認啊,我地尼邊D血統仲未有變質到尼種程度,做災民有壽司炒米粉仲要話唔好食,睇都唔睇就丟入垃圾桶個只。。。。
      以前讀書時試過因為飯堂垃圾桶剩飯有D多,結果成間學校比媒體鏟到好似十世罪人敢。。。。都系台灣好,吃慣餐廳高級野,飯盒尼D敢既野,點系人家食架。。。。

引用:
原帖由 RIVERWATER167 於 2009-8-23 04:25 PM 發表

台灣災民不喜歡吃盒飯,竟然扔進垃圾桶

災民將數百個飯盒丟進垃圾桶,原因是”不喜歡吃”、”吃膩了”,她們說比較喜歡吃餐廳菜和辦桌,這些話聽在送便當的愛心業者和民眾耳里,真是心痛極了

倒飯 ...
其實有d..係因為變壞....30幾度....又冇雪櫃....真係好容易壞.....

台灣仲有一樣野....一千個災民...有100個係假災民= ="

引用:
原帖由 hjkl12345 於 2009-8-23 04:50 PM 發表
所以咪話羅,同胞唔好亂認啊,我地尼邊D血統仲未有變質到尼種程度,做災民有壽司炒米粉仲要話唔好食,睇都唔睇就丟入垃圾桶個只。。。。
...
你知吾知自己衰什麼??你以為自己好高檔???

如何假法?

我死都唔會送錢比里班撚人儸!

引用:
原帖由 黑魔君 於 2009-8-23 04:57 PM 發表
如何假法?
因為災民...係包吃包住...伙食又好....
未一大堆明明冇事...去果到又吃又住@@"

引用:
原帖由 ringoyau92 於 2009-8-23 04:56 PM 發表
你知吾知自己衰什麼??你以為自己好高檔???
點都唔會差過個D黑髮黃皮,又死都要做美國日本人個D啦。。。
仲有某D中國一有D新武器出來,都仲未上報,就急不及待出來唱衰個D人啊。。。

引用:
原帖由 黑魔君 於 2009-8-23 04:57 PM 發表
如何假法?
收容所吃住免錢 台假災民充斥
http://www.takungpao.com/news/09/08/21/twsz01-1130312.htm

無言

原來成日講大陸人素質低,呃呃騙騙嘅台灣人都有甘嘅高質素行為.......

引用:
原帖由 gzcg2009 於 2009-8-23 12:22 PM 發表
美軍也太不厚道了
敢問閣下是廣府人嗎?

引用:
原帖由 hjkl12345 於 2009-8-23 04:50 PM 發表
...
台灣災民要吃餐廳飯 ,把便當全部倒掉,...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]