• 瀏覽: 6,555
  • 回覆: 117
唔當兵咪去做黑社會反清復明,去訓街示威,,,,,人要活得精彩誰阻得了....

就像有些人做不了拳手,車手....結果非法地做

引用:
原帖由 game西 於 2009-8-17 11:24 AM 發表

時不時都有d新聞啦~只不過係你地無留意
如果個個都好似你咁諗,國如何成國呢 ?

當兵唔一定蠢囉,就係因為d兵你先可以生存咋

升到將帥就唔同講法
我諗起John Rambo

軍人都會讀軍校先再當兵,好既軍校除左教行軍知識外,仲會教你領導,係領導上軍人唔一定比其他讀大學既人遜色,就以美國西點軍校黎講,佢教出黎既學生,出黎搵錢仲多過哈佛史丹福

只要你一開始冇學歷
你當唔當兵都冇出路,
咁點解唔當兵去搵返小小錢都好

引用:
原帖由 少柔 於 2009-8-17 10:14 AM 發表
如果大家有去開其他區睇過的話, 會發覺樓主去不同既區都會留下不少既膠post

當兵點解係最笨既行為?  因為諗果個本身都無國家認同感, 自我中心太強烈咯!
樓主到現在唔夠人講point就叫人地當兵,
引用:
原帖由 koz20032001 於 2009-8-17 09:47 AM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=218109484&ptid=10383405]
[/url]

妖…你一啲實質證據都冇就係度叫人唔好當兵,你訓醒未?

一路既回帖都係廢蹹,你講啲野經下大腦好嗎?
我之前一直都係咁講,問佢有無實質數字
不過佢鐘意膠up,叫人當兵

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]