• 瀏覽: 6,556
  • 回覆: 117
無論是要轟炸敵軍或被敵軍轟炸,步兵們都要承受極巨大聲浪。其實上前線打過仗的士兵會否容易有耳聾或聽覺受損害的問題?

引用:
原帖由 game西 於 2009-8-16 10:30 PM 發表
呢個社會就係講學歷既社會,你估d軍人一般有幾多學歷?
.
以偏概全
美軍會資助士兵進修費用
另外,當兵都要有相當知識,先可以搶當
唔係好似一兩年前有個叫"x毛輕飄"的傻子,係度開post問中三學歷去當

引用:
原帖由 game西 於 2009-8-16 11:04 PM 發表
傷唔傷死唔死就唔知~

但係好多美軍士兵退役後都難以生活,訓街收場都大把
証據何在??

陸軍不太清楚,但是空軍學歷要求一定不低

引用:
原帖由 game西 於 2009-8-16 11:08 PM 發表
而家仲有冇人可以由小兵一路做上去做到大將軍?
而家夠有幾多份工可以由文員仔做到董事長???

以家講網絡戰爭,就算做卒仔都要攞部NOTEBOOK係身,其他好似無人機,衛星電話通訊,雷射導引發射器……等等等,有D卒仔仲要幫海空軍定位,睇航海圖,氣象圖,衛星觀測圖,吾讀書過真係識用識睇?吾好以為個個拎住支AK47就向前衝先得GA

引用:
原帖由 game西 於 2009-8-16 11:17 PM 發表
jag兄~希望你唔好當兵,

多既我唔識講,仲知呢d係事實,
我無話要當兵
個個係forum講野都話自己講事實ga啦,但一講詳情就好多"聽聞","好似"等唔清唔楚的話

引用:
原帖由 game西 於 2009-8-16 11:15 PM 發表

睇你d字都知邊到黎

以拉克戰爭果時捉到後賽因個美軍士兵返到美國變左明星~但係後變返普通人未一樣面對失業問題,果時新奧以南風災,有個女人又係唔知點一炮以紅,兩個係一齊!

跟住個士兵唔知咩事殺左個女人?
咁多"唔知","好似"就唔好跟人up啦,因為說服力好低
大部分退役美軍係講緊心理壓力接受唔到突然由戰場返回住居地

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]