• 瀏覽: 5,877
  • 回覆: 68
引用:
原帖由 煙精 於 2009-7-20 11:20 PM 發表

其實我都唔駛講咁遠呀
咁你有冇去過湖南的張家界呀???

另外,響四川同西藏接壤的江孜地區
都有唔少咁樣的山頭
我去過張家界添...
不過我地唔係講緊克什米爾地區咩...我真係未見過果區有咁既地型

引用:
原帖由 煙精 於 2009-7-20 11:17 PM 發表

咁你唔信我都冇辦法

而且你都上左軍版咁耐
唔係連咁樣的常識都冇嘛
響e d咁樣的山頭建立據點,
一來e d係火力制高點,
二來個山好似條柱咁,
就算對方係突擊隊都唔係咁易爬得上去
(換言之,響咁樣的地形做據 ...
我真係冇常識

原來真係咁"柱"!?雖然你貼果到都唔係克什米爾地區,你話有就唯有有啦...嘩,真係導彈都爬唔到上去

引用:
原帖由 煙精 於 2009-7-21 01:55 PM 發表

以下是響e個網站搵到的

Kashmir (Paki ...
D石柱係邊...

引用:
原帖由 煙精 於 2009-7-21 06:19 PM 發表

點解你又唔揀e張???

如果要你揹住成50kg的裝備,去行果d羊群(即係白色線)上山的路線,
唔知你又點睇???

咁姐係D石柱係邊姐....我只係見到山脈...

引用:
原帖由 煙精 於 2009-7-21 06:26 PM 發表

我講的石柱,就係e d山脈最頂頂的部份
果d唔通你可以派坦克上到果d山頂呀
同你之前D形容差好遠下喎.....

引用:
原帖由 煙精 於 2009-7-21 06:29 PM 發表

咁唔知e個山頂部份,可唔可以就咁行到上去????

咁姐係唔係4方柱啦...而係一險要既山上放炮台

引用:
原帖由 煙精 於 2009-7-21 06:35 PM 發表
咁我轉貼自以下的網址
http://www.millat.com/ghalibcom/images7/gallery2.htm

Indian army soliders carry artillery in Pandrass, some 133 kilometers (83  ...
嘩,睇落真係好險要喎!

引用:
原帖由 煙精 於 2009-7-21 06:38 PM 發表

所以咪要用直昇機吊晒所有野上去
之後的補給一樣係靠直昇機負責

就算唔講印度,巴基斯坦果邊一樣有e d咁山頭據點

而且如果你唔響e d山頂設立砲位,
就咁響山腳度,射唔射到過個山都係一個問題
我有講要放係山腳咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]