• 瀏覽: 5,881
  • 回覆: 68

想話佢勁?人地中國果d沖森林咖

編野講到中國好似冇炮兵同導彈

引用:
原帖由 煙精 於 2009-7-8 09:52 PM 發表
。《印度時報》聲稱,解放軍能在2個月內向邊境地區集結2個師的兵力和裝備,這種部署速度大大快於印度陸軍。
以川震的兵力調動看,PLA二個月才調動2個師的兵力?印度時報怎麽得出的結論呀!

2個月。。。。20個集團軍都上左去啦。。。
印度人居然認為2個月集結2個師系好架勢既???
點得出結論架?
四川個時,極短時間內超過10萬部隊行入去。。。。

以四川地震果時黎做例子..!!
頭3日,,已經有傘兵唔知自己去邊..唔知下面咩環境...
有好多輕則斷腳,重則死亡!!
佢地都死入去!!!
2個月....我諗解放軍可以殺入新德里!!!

引用:
原帖由 s0600955 於 2009-7-9 12:08 AM 發表
編野講到中國好似冇炮兵同導彈
唔係好心你提一提,可能樓主自己都唔知有

龍捲風...射程只有90公里.......
破壞補給線...也只是前線罷.........根本打不到青藏鐵路
況且中國衛士系列火箭炮.....無論火力還是射程都強於龍捲風.....
印度補給線壓力比中國還要大.....
中國無論導彈...火箭炮...火炮...對印度亦有不對稱優勢

引用:
原帖由 不死朱仔成 於 2009-7-9 01:22 PM 發表
篇文無講 印度 有神油???????
其實點用~油係飛彈同炮彈上面?

All canon are being ued for the same purposes.

其實呢d炮兵師,一早咁樣宣傳,
等到真係打起上泥,中國射d飛彈,or用轟炸機去炸佢一輪都全部玩完啦 ...
到時仲有咩用?

印度....叻啦 叻啦!! 家下識得  扯旗 打飛機啦!!!

鍵盤翻頁
左右