• 瀏覽: 3,860
  • 回覆: 9
http://hkfilex.rthk.org.hk/missionX/hintsinfo.php?id=524#cmt

傳聞華富村曾經有UFO兩次到訪…分別係1970's同1980's

上址有人兄提到,197x年華富村上空有戰機進行低飛軍事演習

「我68年出世,一出世就係住係華富村華信樓11樓住,屋的騎樓就係向南的一面。如果無估錯,咁多位大哥大姐講既傳既 "華富村UFO 事件" 應該就係一架演習既戰機。年份應該係197x 年,而exactly係邊一年我就唔記得了,我只記得我仲係小學生。時間係日光日白既時間,有一架戰機低飛過華康廣場 (即係華信樓同華康樓之間既大空地),方向係由瀑布灣公園,由西向東然後越過華珍樓飛走。我係伏定係屋企騎樓等架戰機演習的,因為新聞有講過,我估亦係香港唯一一次。飛過華富村既時間其實極短,只有一秒以內 (自己計計時間我有無吹水)」

求証一:以我才疏學淺,戰後香港應該未曾有戰鬥機駐守,飛過只有1秒果種,唔知係咪???
求証二:即使唔係香港本土既戰機…外國航母到訪或其他原因進行軍事演習都唔出奇…但低飛華富村有冇可能性?
求証三:有關上址提及果場軍事演習既資料…有冇老餅知道 ??

華富村ufo單野我一直當故仔聽下就算,事緣佢講到有戰機低飛華富村,覺得幾有趣…知道實情請不忘賜教!

197x年應該..英國戰機....

引用:
原帖由 s0600955 於 2009-6-30 10:04 AM 發表
197x年應該..英國戰機....
戰機出現.點會得一秒

引用:
原帖由 掃把梅爾 於 2009-7-5 06:43 PM 發表
住宅區低飛,不怕撞中?
當年機場都係住宅區旁邊,我以前一出機場一帶,抬起頭來都見到飛機一二準備降落,有什麼好怕

我就係UFO的機司!!HAHA!!!

引用:
原帖由 u157 於 2009-7-6 01:28 發表

當年機場都係住宅區旁邊,我以前一出機場一帶,抬起頭來都見到飛機一二準備降落,有什麼好怕
軍機不同吧.....而且又說是一秒以內飛過整條村.....很危險似的........
引用:
原帖由 ringoyau92 於 2009-7-30 22:41 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=215466862&ptid=10018176]
[/url]
我就係UFO的機司!!HAHA!!!
機師.....司機.....

一秒鐘飛過............那就要進行超音速飛行........但如樓主所講.......進行這麼低空超音速所造成震波....足以震散.....附近所有玻璃窗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]