• 瀏覽: 7,820
  • 回覆: 52
+4
美國一名黑人男子,14歲時被指殺害一名休班懲教官員,坐了17年監。當局3年重新審視他的案件,法庭終裁...

你冇睇錯 你無看錯?
就係毒果出文鬧佢主子美帝!
坐17年監 仲要係冤獄 你話ㄧ個
人要有幾大信念先至唔會癡線呢?

新聞來源連結:

http://s.nextmedia.com/realtime/ ... 3140&a=58204058

根據《紐約郵報》,現已退休的探員斯卡塞拉,當年把邦恩和哈格雷夫的照片交給案件生還的懲教員辨認,雖然他指證兩人是兇手,但他之前口供指兇手是兩名淺色皮膚的男子,約20多歲,但邦恩和哈格雷夫的皮膚深黑色,又只有10多歲。此外,案發現場找到的指紋,並不屬於兩人。辯方律師說,案中疑點很明顯,警方當年根本沒有足夠理由拘控兩人。

哈格雷夫案發時16歲,他亦獲判無罪。

探員斯卡塞拉當年負責偵查的案件,已有10多宗被發現有問題而推翻。

https://www.cnn.com/2018/05/16/u ... ted-trnd/index.html

(CNN) — John Bunn was just 14 when he was jailed for the murder of an off-duty correction officer in Brooklyn.

He was finally able to clear his name Tuesday, when a judge formally exonerated him after 27 years. He's 41 now.

唔係強國發生,冇人關心

引用:
原帖由 打雜天使 於 2018-5-18 09:58 AM 發表
美國一名黑人男子,14歲時被指殺害一名休班懲教官員,坐了17年監。當局3年重新審視他的案件,法庭終裁...

你冇睇錯 你無看錯?
就係毒果出文鬧佢主子美帝!
坐27年監 仲要係冤獄 你話ㄧ個
人要有幾大信念先至唔會癡線呢 ...
事實證明, 老美是文明先進大國, 坐左41年監仲可以平反出獄....如果在強國, 坐4年就被折磨死左啦..........
.........
.........我只係代人發言, 唔好鬧我

莫名其妙
警方講乜
原審法官就信乜 ?
原審時
有無陪審員 ?

法官係黑人

毒果標題都誤導啦
黑警是指黑人警察麼 ? 

大好黃金期咁就 其實呢啲案唔會少,以前科技無咁好,肯定唔少人坐冤枉監,然後係裡面死

另一邊廂有人話坐監濕濕碎喎......

美國特別多冤獄 特別係黑人更多!

美國三權分立,有良好的人權和司法制度;
所以法治得以彰顯,錯誤的判決得以更正。
美國真係很優良。

引用:
原帖由 vvoy 於 2018-5-18 10:14 AM 發表
毒果標題都誤導啦
黑警是指黑人警察麼 ? 

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2018-5-18 10:05 AM 發表

事實證明, 老美是文明先進大國, 坐左41年監仲可以平反出獄....如果在強國, 坐4年就被折磨死左啦..........
.........
.........我只係代人發言, 唔好鬧我 ...
係坐左27年,同埋喺強國嘅話兩年已經人間蒸發...

我都係代人發言,BTW,我冇鬧你

引用:
原帖由 打雜天使 於 2018-5-18 09:58 AM 發表
美國一名黑人男子,14歲時被指殺害一名休班懲教官員,坐了17年監。當局3年重新審視他的案件,法庭終裁.....
14歲坐監
坐了17年
不是31歲麼
點解會是41歲 ?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]