標題: 七旬翁元朗街頭遭南亞刀手狂斬送院亡 列謀殺跟查 [打印本頁]

作者: Anunnaki     時間: 2023-3-29 08:08

元朗發生恐怖斬人案,一名約70歲老翁於今日(29日)凌晨3時許,途經青山公路元朗段150至160號與元朗康樂路交界對開,疑遭一名南亞裔男子用刀襲擊,事主中刀當場血如泉湧,全身披血有如血人,並由救護車送院搶救,惜最終傷重不治,調查人員已將該宗傷人案改列謀殺跟進。

案發現場亦遺下大攤血漬,而一批相信屬於事主個人物品,包括其手機、眼鏡、口罩及一隻涼鞋,亦沾滿血漬,場面血腥駭人;在場調查的執法人員,隨即擴大封鎖範圍跟進案發經過及兇徒行兇動機,並於一堆血漿位置發現一小塊疑是腳板底皮肉,相信是事主捱斬期間遭削甩遺下。而有份協助報案市民,亦在場協助人員了解情況。據悉,死者主要是手腳部位中刀,因身上無身份證明文件,加上送院時全身上下披血,其身份一度成謎。其後,人員經深入追查,初步確定死者身份,得知他為元朗區居民,正向其家人了解他背景及生活狀況。

及至今日清晨時分,人員在現場一帶範圍搜證,包括仔細搜查垃圾桶內垃圾,又在馬路作地氈式搜索,並查看停泊該帶路邊車輛的車底。

原文網址:七旬翁元朗街頭遭南亞刀手狂斬送院亡 列謀殺跟查 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230329/bkn-20230329040218692-0329_00822_001.html

我好憤怒!!!!
黃絲、黑暴曱甴、支持過犯氓、支持過公文袋、支持過香蕉熊嘅,同埋平機會班仆街冚家鏟,你地個個都應該要填命!!!!!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230329/bkn-20230329040218692-0329_00822_001.html

作者: 三級警司     時間: 2023-3-29 08:10

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2023-3-29 08:08 發表

元朗發生恐怖斬人案,一名約70歲老翁於今日(29日)凌晨3時許,途經青山公路元朗段150至160號與元朗康樂路交界對開,疑遭一名南亞裔男子用刀襲擊,事主中刀當場血如泉湧,全身披血有如血人,並由救護車送院搶救,惜最終傷重不治,調查人員已將該宗傷人案改列謀殺跟進。

案發現場亦遺下大攤血漬,而一批相信屬 ...
仲有平機會助紂為虐!
作者: 飛劍龍     時間: 2023-3-29 08:10

元朗零舍多惡人   阿伯死得好惨呀! 無命駛消費券
作者: Anunnaki     時間: 2023-3-29 08:13

引用:
原帖由 三級警司 於 2023-3-29 08:10 發表

仲有平機會助紂為虐!
已補回,多謝師兄提醒。
thanks!
作者: 版煮報夢.

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: mega-box     時間: 2023-3-29 08:36

又元朗白衣人,又鄉黑又五毛又新香港人。
真係唔會踏入元朗依d鬼地方。
作者: 非誠勿妖     時間: 2023-3-29 08:44

一早講咗香港愈來愈多低質素民族,治安愈來愈差根本事實!但就冇人理嘅!所以唔留喺香港,唔生仔,都係正確,香港愈來愈差!!!
作者: 南非王子     時間: 2023-3-29 08:46

呢個呀伯隨時過億身家
作者: JamesJamesLau     時間: 2023-3-29 08:50

點解唔踢番d南亞狗返佢哋鄉下
屌佢哋根本10個有8個都唔會正正常常咁搵食
做刀手打家劫舍就大把
作者: 睇天做人     時間: 2023-3-29 08:52

多謝弓黨 多得犯民
作者: 95折

作者: ifung5     時間: 2023-3-29 09:17

似買兇避債
作者: 連續默默的浴缸     時間: 2023-3-29 09:20

大刀會
作者: 另一個天堂     時間: 2023-3-29 09:29

呢個老人家應該好猛料
作者: 路邊急屎的西瓜     時間: 2023-3-29 09:38

引用:
原帖由 mega-box 於 2023-3-29 08:36 發表

曱甴私了文化
作者: 含L至軟     時間: 2023-3-29 09:40

PK鄧
又令習大失望了。

當年比卡超坐佢個位果陣,邊有咁多同類事件?
作者: 金鴻峰     時間: 2023-3-29 09:41

70歲都畀南亞裔人士斬我斷估嗰個可能精神病
作者: smallcannon2002     時間: 2023-3-29 09:41

所以我成日話, 政府唔好再成日搞埋的門面嘢, 乜嘢唱好香港 ,Hello Hong Kong 呢的口號式宣傳,實際同直接的, 搞返好個治安先。呢排香港, 不繼有奇案, 就連執法部門都出嚟犯案, 紀律部隊變最冇紀律。政府唔該實際的, 搞返好個治安, 起碼要恢復打滕, 如果再係咁搞落去, 點樣唱法香港都唔會好。
作者: 版煮報夢.

作者: 唔岩就要鬧     時間: 2023-3-29 09:44

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2023-3-29 08:08 發表

案發現場亦遺下大攤血漬,而一批相信屬於事主個人物品,包括其手機、眼鏡、口罩及一隻涼鞋,亦沾滿血漬,場 ...
70歲都斬?
作者: 唔岩就要鬧     時間: 2023-3-29 09:45

一堆血漿位置發現一小塊疑是腳板底皮肉

刀手點樣可以斬到人地腳板底咁犀利?
作者: 古默默的魚蛋     時間: 2023-3-29 09:46

南亞人都係人渣
作者: fb95c9207ee716     時間: 2023-3-29 09:48

引用:

案發現場亦遺下大攤血漬,而一批相信屬於事主個人物品,包括其手機、眼鏡、口罩及一隻涼鞋,亦沾滿血漬,場 ...
點解阿伯半夜3點仲喺街?
作者: xshellsolong     時間: 2023-3-29 09:48

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2023-3-29 09:29 發表

呢個老人家應該好猛料
我都有咁既想法, 刀手係指定目標, 
如果係搶野, 應該唔會狂斬, 擺明係索命.
作者: productdesigner     時間: 2023-3-29 09:51

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2023-3-29 09:48 發表

點解阿伯半夜3點仲喺街?
咪寫咗囉  
凌晨3時許,一名約70歲老翁離開寓所前往晨運期間
作者: 飛天盒仔     時間: 2023-3-29 09:52

引用:

又係南亞冰
作者: EJ20     時間: 2023-3-29 09:53

呀伯7日後一定要搵返張超雄問責呀
作者: 識飛嘅螞蟻     時間: 2023-3-29 09:53

嚇死啦
作者: 威廉PO     時間: 2023-3-29 09:55

重建難民營,關押南亞人。。。
作者: EJ20     時間: 2023-3-29 09:56

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-3-29 09:41 發表

所以我成日話, 政府唔好再成日搞埋的門面嘢, 乜嘢唱好香港 ,Hello Hong Kong 呢的口號式宣傳,實際同直接的, 搞返好個治安先。呢排香港, 不繼有奇案, 就連執法部門都出嚟犯案, 紀律部隊變最冇紀律。政府唔該實際的, 搞返好個治安, 起碼要恢復打滕, 如果再係咁搞落去, 點樣唱法香港都唔會好。
仆街政府剩係識刮民脂民膏 請廢人就幾廿萬 差佬隨左抄牌懶過閪 想唔日日大刀會都難
作者: Sambb     時間: 2023-3-29 09:57

北國咁多福建幫究竟得罪左咩人要咁重手
作者: samsungnote1     時間: 2023-3-29 09:58

南亞 揸電動單車四圍走都無人拉 , 所以以為殺人都無事..
作者: k1025k     時間: 2023-3-29 10:01

真係香港大力會😓
作者: estateman     時間: 2023-3-29 10:01

引用:
原帖由 三級警司 於 2023-3-29 08:10 發表

仲有平機會助紂為虐!
多謝🙏香焦雄啦
作者: 木伽四點     時間: 2023-3-29 10:04

點錯相???
作者: 白銘2020

作者: lostofbubble     時間: 2023-3-29 10:07

當年越南幫困住都可以搞事~ 
依家南亞幫隨街走治安點會好~
作者: hoikin_hk     時間: 2023-3-29 10:08

引用:
原帖由 睇天做人 於 2023-3-29 08:52 發表

多謝弓黨 多得犯民
其實工文, 犯文已經係過去式, 建制上晒位又幾時肯做野
作者: 天上天下大西瓜     時間: 2023-3-29 10:09

引用:

一早講左D假難民要送返哂返去,當年英政府走前留低嘅陰濕難民政策就早點修正佢啦
作者: 公你贏,字我輸     時間: 2023-3-29 10:10

Hello Hong Kong 
作者: 田禾水     時間: 2023-3-29 10:10

引用:

如生不在住元朗!呢十幾二十年大量私樓同公屋入伙人多車多!新路就一條都冇起過!
塞車係死症!單車人板當行人路係單車徑!

宜家日間大馬路又在俾大媽佔領!夜晚就假難民同各路英雄好漢佢哋做凸手!

元朗行街仟其唔好同人有眼神交流!好彩就俾人打鑊甘!唔好彩就俾人劈開九碌!

神勇驚完就唔見,可能響叉管打緊機?元朗私樓三仟蚊一呎都唔買!

作者: ngben     時間: 2023-3-29 10:11

引用:

rip
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-3-29 10:11

又係南亞裔,正苦幾時將呢的罪犯假難民送走?
作者: stonelun987     時間: 2023-3-29 10:13

又係南亞人🤬🤬 張超雄出嚟解釋下⋯
作者: AATCF     時間: 2023-3-29 10:17

香港是國際大刀會
作者: I-HAVE     時間: 2023-3-29 10:19

香港咁多南亞人
不排除內部有漢姦.

作者: 馬路肥弟弟     時間: 2023-3-29 10:23

引用:
原帖由 威廉PO 於 2023-3-29 09:55 發表

重建難民營,關押南亞人。。。
唔要難民營!直接踢走😡
作者: fb95c9207ee716     時間: 2023-3-29 10:23

引用:
原帖由 productdesigner 於 2023-3-29 09:51 發表

咪寫咗囉  
凌晨3時許,一名約70歲老翁離開寓所前往晨運期間
收到
作者: AP27     時間: 2023-3-29 10:25

引用:
原帖由 古默默的魚蛋 於 2023-3-29 09:46 發表

南亞人都係人渣
南亞狗全部都係垃圾禍港的癈物,天怒人怨 行為令人髮指  
特衰正苦係破壞香港的最大幕後黑手(因為不斷收容南亞狗)
作者: AP27     時間: 2023-3-29 10:27

引用:
原帖由 馬路肥弟弟 於 2023-3-29 10:23 發表

唔要難民營!直接踢走😡
直接車晒班南亞狗掉落公海餵鯊魚  
不要再浪費香港人的公帑
作者: 沙灘青蛙     時間: 2023-3-29 10:33

🫣又係南亞人,早幾日4件扑錶行,琴晚就1件刀手🫣
作者: Money7     時間: 2023-3-29 10:36

多謝香蕉雄
作者: alexwong1     時間: 2023-3-29 10:36

等警方調查啦,應該同錢銀有關吧!
作者: stone9883     時間: 2023-3-29 10:37

偉大中國共產黨旗下小香港特區政府治安已經越來越好!由治及興!每天斬人案件,只是個別事件!觀感上係唔理想!但我們有忠誠勇毅不辭勞苦撲滅罪行!如果唔係?每日可能有幾單斬人案發生了?你又唔好睇吓美國!日日開槍死人!香港只係每日出刀斬人已經好10倍了!我偉大中國共產黨厲害了我的國觀感上又贏美國一次!應該再次成為國際大贏家了!🥹🥹🥹💪🏻💪🏻💪🏻
作者: kenny1032     時間: 2023-3-29 10:37

南亞人為香港黑社會注入新動力
作者: AP27     時間: 2023-3-29 10:40

引用:
原帖由 samsungnote1 於 2023-3-29 09:58 發表

南亞 揸電動單車四圍走都無人拉 , 所以以為殺人都無事..
真正危害香港安全係南亞狗,視法律如無物   行人路上揸電動單車,逆線馬路行駛又衝紅燈
作者: chung512     時間: 2023-3-29 10:41

元朗國
作者: AP27     時間: 2023-3-29 10:41

引用:
原帖由 kenny1032 於 2023-3-29 10:37 發表

南亞人為香港黑社會注入新動力
天滅南亞狗,世界才會安寧
作者: cannabisbaby

作者: 生生不息2014     時間: 2023-3-29 10:43

引用:

你應該鬧張超雄。
作者: foxhode     時間: 2023-3-29 10:43

引用:

南亚死仆街,香港癌细胞
作者: foxhode     時間: 2023-3-29 10:43

引用:
原帖由 mega-box 於 2023-3-29 08:36 發表

死曱甴,冇撚来
作者: tacticsolve     時間: 2023-3-29 10:45

引用:

又想委過於人?  

作者: 韓風黃色神童     時間: 2023-3-29 10:47

要多L謝晒難民之父香蕉雄
作者: sokwokwai     時間: 2023-3-29 10:47

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2023-3-29 08:50 發表

屌佢哋根本10個有8個都唔會正正常常咁搵食
做刀手打家劫舍就大把
泛民說違反國際難民公約。
作者: .愛心大使     時間: 2023-3-29 10:48

引用:

尊重死者得唔得,唔好又賴人
作者: skwongskwong     時間: 2023-3-29 10:48

似尋仇...
作者: eee18     時間: 2023-3-29 10:49

引用:

唔明香港點解無死刑,殺人唔洗填命
作者: lawlawmic     時間: 2023-3-29 10:49

元朗人 元朗治安越黎越差呢個係事實
作者: 電剛獨龍鑽     時間: 2023-3-29 10:50

70。社團叔父輩
作者: chokman3     時間: 2023-3-29 10:52

又係南亞,唔該全部踢走la, 佢地犯法冇成本,對守法既人唔公平,而且班撚樣越黎越多人,好快成個香港俾佢地食晒,到時真係你服侍佢地
作者: AP27     時間: 2023-3-29 10:54

引用:
原帖由 foxhode 於 2023-3-29 10:43 發表

南亚死仆街,香港癌细胞
全部南亞狗都是世界的癈物,有破壞無建設是地球上最賤的垃圾
作者: 內向堅毅的薯片     時間: 2023-3-29 10:56

隔日斬人,隔日又休班……
作者: 無聊之無聊     時間: 2023-3-29 10:57

哈哈哈
其實我一直覺得香港唔應該收容啲南亞人

作者: 青瓜俠     時間: 2023-3-29 10:58

引用:
原帖由 AP27 於 2023-3-29 10:54 發表

全部南亞狗都是世界的癈物,有破壞無建設是地球上最賤的垃圾
有啲南亞地盤佬又好老實咁做嘢嘅... 
作者: davidkpli     時間: 2023-3-29 10:58

作者: productdesigner     時間: 2023-3-29 10:59

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2023-3-29 10:48 發表

似尋仇...
一係買兇,一係尋仇 

人員經追查後證實死者獨居附近康景街9號利景樓一個約500呎單位,遂登樓入內調查,發現死者銀包等財物完好,初步相信兇徒並非因打劫動殺機,其作案原因有待跟進。
作者: 嫣火~     時間: 2023-3-29 10:59

Rip
作者: 靚c9

作者: 威廉PO     時間: 2023-3-29 11:06

引用:
原帖由 馬路肥弟弟 於 2023-3-29 10:23 發表

唔要難民營!直接踢走😡
送去盧旺達。。。🤭
作者: 神殿老子     時間: 2023-3-29 11:09

引用:

可能半夜在街頭講電話太大聲吵住人瞓覺,所以⋯⋯
作者: man78912     時間: 2023-3-29 11:09

全世界小數民族都被欺負,只有香港人是被小數民欺凌,日日都搶殺
作者: 負資產BBQ3     時間: 2023-3-29 11:15

引用:

大愛L話香港係國際都會,唔准種族歧視呀!斬人每個種族嘅人都會做,唔新奇
作者: 我係Miss大佬     時間: 2023-3-29 11:15

李雞豬只顧奉承大陸,不理香港小市民死活,任由南亞撚在香港橫行霸道,殺人放火搶劫
作者: 俊楠     時間: 2023-3-29 11:15

前漢奸議員惹的禍
引入南亞兵團幫手危害中國香港市民安全
作者: SkyBlue2046     時間: 2023-3-29 11:16

搞成咁都係全靠南亞之父張超雄!
作者: 胡姫爸爸     時間: 2023-3-29 11:16

香港好危險 又係阿差
作者: marawong     時間: 2023-3-29 11:16

元朗係好能多南亞狗。。點解咁多 好多都唔願做野而家做刀手呀卜街
作者: 賢豬     時間: 2023-3-29 11:19

蟥曱支持南亞假難民湧港,同殺人兇手無異

作者: 賢豬     時間: 2023-3-29 11:23

引用:
原帖由 含L至軟 於 2023-3-29 09:40 發表

PK鄧
又令習大失望了。

當年比卡超坐佢個位果陣,邊有咁多同類事件?
no,係未有蟥曱黑暴香港前冇咁多呢啲兇殘事件,發生蟥曱恐襲香港後,香港就出現大量殘殺事件,假難民亦係蟥曱支持對象,所以最衰最賤係蟥曱
作者: icantstop     時間: 2023-3-29 11:24

引用:
原帖由 Anunnaki 於 29-3-2023 08:08 發表

聽講南阿好受克bond歡迎,快,狠,準,忠!而且鄉里多,吹雞容易 ,陀地班靚淨識哄人跟住自炒! 重要同佢哋執屎!
作者: 士祿架     時間: 2023-3-29 11:25

治安仲差過內地
作者: 香港雞蟲     時間: 2023-3-29 11:26

RIP
作者: icantstop     時間: 2023-3-29 11:27

引用:
原帖由 生生不息2014 於 29-3-2023 10:43 發表

你應該鬧張超雄。
人哋炭緊世界lu!
作者: 香港雞蟲     時間: 2023-3-29 11:27

凌晨3時,去晨運??
作者: 星升升     時間: 2023-3-29 11:28

又要多謝氾民了

作者: 香港雞蟲     時間: 2023-3-29 11:28

DKLM ,又係南亞裔
作者: 香港雞蟲     時間: 2023-3-29 11:28

難民之父去左邊??