標題: 天水圍女生非禮案羅生門 警:正式落案起訴男童非禮等4罪 [打印本頁]

作者: 豬仔會爬樹     時間: 2023-3-28 09:42

近日引起傳媒報道的天水圍一間學校發生懷疑非禮事件,13 歲女童去年 8 月疑被同級男同學非禮,惟校方指翻查閉路電視未有發現兩名學生在校園發生報稱情況,涉事男童父親堅稱兒子清白,事件引發羅生門。惟警方回覆指,周一(27日)收到律政司意見後,涉事13歲男童已被控兩項「普通襲擊」罪、一項「非禮」罪及一項「企圖非禮」罪,案件將於3月31日上午在屯門裁判法院提堂。

近日引起傳媒報道的天水圍一間學校發生懷疑非禮事件,13 歲女童去年 8 月疑被同級男同學非禮,惟校方指翻查閉路電視未有發現兩名學生在校園發生報稱情況,涉事男童父親堅稱兒子清白,事件引發羅生門。惟警方回覆指,周一(27日)收到律政司意見後,涉事13歲男童已被控兩項「普通襲擊」罪、一項「非禮」罪及一項「企圖非禮」罪,案件將於3月31日上午在屯門裁判法院提堂。
《東張西望》周六(25日)報道,引受訪的潘生及潘太指 13 歲女兒就讀天水圍一間中學,去年 8 月上中一時疑被同級男同學非禮;網媒 Channel C 翌日報道,涉事男童父親主動聯絡回應,指當時知悉事件大為驚訝,曾親自前往學校了解,又翻看閉路電視,但並沒有出現女童所述之事,兩人沒有在同一時間一齊出現,唯一一次身體接觸是男同學拍了些相片想與同學們分享時捉了她手一下。
校方回應指,於去年8月8日接獲女方家長告知,懷疑女兒於校內被同班男同學非禮。據女生家長提供的資料,校方立即翻查相關閉路電視記錄,但並沒有發現相符情況。校方積極配合警方調查,警方亦到校搜證及取走閉路電視記錄。由於事件已交由警方處理,校方不便就案情作其他回應。

羅生門事件唔知道邊邊先岩呢?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/天水圍女生非禮案羅生門-警:正式落案起訴男童非禮等4罪-163650851.html
作者: chargeurs     時間: 2023-3-28 09:43

too late 
作者: cardreadermp3     時間: 2023-3-28 09:44

優秀青少年
作者: 晚膳行動10     時間: 2023-3-28 10:22

隔成半年先起訴,好彩有東張西望
作者: 剎華     時間: 2023-3-28 10:24

養不教父之過~~~~
作者: 大雀躍的作業     時間: 2023-3-28 10:25

跟車太貼好易出事
作者: niki885     時間: 2023-3-28 10:32

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2023-3-28 10:25 發表

跟車太貼好易出事
只看事件議提及媒体報導,大眾主觀上一定是男童錯,(係香港女屈男好容易),免跟車太貼,最好等警方查清楚先。
作者: 剎華     時間: 2023-3-28 10:34

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:32 發表

只看事件議提及媒体報導,大眾主觀上一定是男童錯,(係香港女屈男好容易),免跟車太貼,最好等警方查清楚先。
唔通個細路女有妄想?
作者: niki885     時間: 2023-3-28 10:35

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 10:34 發表

唔通個細路女有妄想?
唔通你在現埸睇到?
作者: 剎華     時間: 2023-3-28 10:38

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:35 發表

唔通你在現埸睇到?
咁點解要屈個男生先?動機?錢?
作者: niki885     時間: 2023-3-28 10:39

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 10:38 發表

所以就係要警方查囉。不要未審先判。
作者: 剎華     時間: 2023-3-28 10:41

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:39 發表

審麥判姐,我又唔係法官,我普通市民黎姐,發表意見都唔比?
作者: chris88888hk     時間: 2023-3-28 10:42

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:32 發表

正式落案,証明警察已查清楚,唔查清楚可以隨便落案咩?
作者: dlive     時間: 2023-3-28 10:45

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2023-3-28 09:42 發表

近日引起傳媒報道的天水圍一間學校發生懷疑 ...
等差人搵證據查
作者: dlive     時間: 2023-3-28 10:46

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2023-3-28 09:44 發表

優秀青少年
係囉最優秀的
作者: niki885     時間: 2023-3-28 10:47

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 10:41 發表

我幾時有講過唔比你講?你是否未審先判我?如果香港陪審團如你这樣,被告那里得到公平審判?
作者: 木伽四點     時間: 2023-3-28 10:47

差佬落charges 系嚟真
作者: 剎華     時間: 2023-3-28 10:48

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:47 發表

我幾時有講過唔比你講?你是否未審先判我?如果香港陪審團如你这樣,被告那里得到公平審判?
搭錯線!!收線吧~~
作者: dlive     時間: 2023-3-28 10:48

引用:
原帖由 chris88888hk 於 2023-3-28 10:42 發表

正式落案,証明警察已查清楚,唔查清楚可以隨便落案咩?
同意,而家報道警方落案起訴男童,非禮等4罪,即係經過呢幾個月佢哋調查過啦
作者: 大大贏家     時間: 2023-3-28 10:50

引用:
原帖由 剎華 於 2023-3-28 10:41 發表

比,但晒時間,等個官判囉,有罪未有罪,冇罪未冇罪,有咩好討論
作者: Dani123     時間: 2023-3-28 10:50

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2023-3-28 10:22 發表

調查搜證 都要時間架
唔係又話畀人濫捕濫告架啦
作者: 剎華     時間: 2023-3-28 10:52

引用:
原帖由 大大贏家 於 2023-3-28 10:50 發表

比,但晒時間,等個官判囉,有罪未有罪,冇罪未冇罪,有咩好討論
幫下香討增人氣姐,好似計人頭@_@
作者: peter925     時間: 2023-3-28 10:56

全港學校加裝全面cctv將順利通過。
作者: HEGSWF     時間: 2023-3-28 10:57

女權L又老屈?
作者: 大寶二寶     時間: 2023-3-28 10:58

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2023-3-28 09:42 發表

警方起訴得証明校方講大話!
作者: teddy02     時間: 2023-3-28 11:01

引用:
原帖由 晚膳行動10 於 2023-3-28 10:22 發表

事一件不光彩的事,校長和副校長不識處理,拿著高薪糧!是否要換人?要經敎育署.
作者: 1223456     時間: 2023-3-28 11:01

引用:

學生年代正常D女好小老屈,反而大把仔借意有身體接觸
作者: dulinomo     時間: 2023-3-28 11:11

即是夠料告?
作者: Visita     時間: 2023-3-28 11:12

嫌疑男同學的父親去到學校就大力招呼,(稱)受害女同學的父母去到就粗暴趕走,校長何以白鴿眼大細瞧?

校方一味話睇帶,但正常人都知道鏡頭不會是全面覆蓋,睇校長室門口條帶當交代麽? 有沒有搵過其他學生協助調查都無提,其他學生不知已經報警,自然沒有主動舉報。 以至今所見來說,校長的處理手法好難不受人懷疑,有包庇乎?

作者: Hermas.妹妹     時間: 2023-3-28 11:13

學校協助男生??!!好大罪
作者: 完美涼爽的海洋     時間: 2023-3-28 11:15

支持全港學校裝cctv
監察蹂獸學牲
作者: 電剛獨龍鑽     時間: 2023-3-28 11:18

典解要搞到上東窗西望才識處理?如果校長一早認真查辦,例如即刻趕佢出校。報警。就不會全香港都知。 
企圖強姦,是嚴重罪案。
小色狼,其父母有責任嚴加管教
作者: runforlife     時間: 2023-3-28 11:18

個男童老豆咁有信心 , 一樣可上東張回應 .
所謂 , 真金不怕紅爐火 .
作者: hkc1981     時間: 2023-3-28 11:18

炒咗校長啦!
作者: hkc1981     時間: 2023-3-28 11:19

管理不善,校長應立即引咎辭職!
作者: 你老板JohnWong     時間: 2023-3-28 11:20

咁耐先告,懶定係慢,查一個星期,比多你啦
作者: productdesigner     時間: 2023-3-28 11:23

引用:

起訴咗唔代表告得入 ,之前可能要衡量告嘅CP值  ,依家大眾關注咪焗開庭,不過真係要講證據,唔好一個唔覺意證據薄弱疑點利益歸被告又要納稅人比堂費

作者: 電剛獨龍鑽     時間: 2023-3-28 11:23

引用:
原帖由 runforlife 於 2023/3/28 11:18 發表

個男童老豆咁有信心 , 一樣可上東張回應 .
所謂 , 真金不怕紅爐火 .
鼓勵小色狼出鏡。向东窗女主持說明。 
尤其東張啲女主持個個都導彈身材,訪問小色狼,絕配
作者: isaacmadtk     時間: 2023-3-28 11:23

唔曝光唔做嘢?
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-3-28 11:23

引用:

港女好鍾意屈人強姦
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-3-28 11:24

引用:

唔通個細路女有妄想?
個女仔有精神病
作者: 看看海,看看山     時間: 2023-3-28 11:24

引用:

而家好多女生都好中意屈男生的
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-3-28 11:24

引用:

點知佢哋係學校有咩牙齒印
作者: Hermas.妹妹     時間: 2023-3-28 11:25

學校協助男生逃脫失敗 
作者: 樓上雀躍的妹頭     時間: 2023-3-28 11:25

成件事,最大問題都係學校。它們只想隱瞞,沒有好好灌輸正確交朋友的觀念。
做朋友,唔係男,就係女。偏偏要搞大件事,講大話。染出個未來先識做野。
校長/副校長 - 請幫忙收皮啦。醜成咁,小心後尾個幾年
作者: 吳儼晉

作者: touya08     時間: 2023-3-28 11:27

徵詢律政司意見後提告, 警方應該有足夠資料証實男孩有侵犯女孩. 等睇審訊內情
作者: 人妖怪物作死     時間: 2023-3-28 11:28

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:47 發表

印象最深刻係保險雞,為氹男人買保險同人上床,個男人上完床又冇買保險,個保險雞就屈人強姦,好彩個男人有拍攝,否則係監獄坐緊監囉!

個只保險雞仲有男朋友添!
作者: 43射1中巴黎西     時間: 2023-3-28 11:30

引用:

已查清楚,已落案。
放心,條靚仔一定唔使坐,但至少個女仔可安心番學。
香港D法例真係過時,美國條鬼仔14碎殺左13碎鬼妹都要坐終身。
作者: productdesigner     時間: 2023-3-28 11:31

引用:
原帖由 touya08 於 2023-3-28 11:27 發表

徵詢律政司意見後提告, 警方應該有足夠資料証實男孩有侵犯女孩. 等睇審訊內情
未必,證據薄弱一樣告得,唔係典會有案件當庭釋放
作者: 乞衣曱甴     時間: 2023-3-28 11:32

引用:

係香港搭地鐵都會隨時俾港女叫視姦公審啦,隻眼只能望天望地,有時唔係為錢,之前有單地盤佬係街都俾港女影相屈啦🤭🤭
作者: 代號高雅的測驗     時間: 2023-3-28 11:33

引用:

可能話條女,死豬扒,女學生要報仇,
作者: 43射1中巴黎西     時間: 2023-3-28 11:34

引用:

唔通個細路女有妄想?
條靚仔個老豆都話大家同學睇相時都有捉條靚妹隻手,即係一早已對人起痰,只不過細路電視影晤到案發個刻,不竟學校晤係每一角落都影到。
作者: Visita     時間: 2023-3-28 11:38

校長處理不當不公,不單只害了當事兩位男女同學,亦使校譽蒙污,害己害人。 學校是教育地方,乜都要教,循循善誘,不是西南義伯父,乜都不關事,無心教育的話,何必入行?

作者: runforlife     時間: 2023-3-28 11:38

引用:
原帖由 人妖怪物作死 於 2023-3-28 11:28 發表

印象最深刻係保險雞,為氹男人買保險同人上床,個男人上完床又冇買保險,個保險雞就屈人強姦,好彩個男人有拍攝,否則係監獄坐緊監囉!

個只保險雞仲有男朋友添!
我想做呢種男人
作者: Joeycky     時間: 2023-3-28 11:38

感謝東張西望報導禽獸學校非禮事件。
作者: 夢幻極光星     時間: 2023-3-28 11:39

正式落案起訴,即係有哂證據呢件咸濕冚家剷多次搞9人喇!
鎖鳩埋個垃圾校長、相關職員返去喇!拖咁耐,一找東張先做野,真係吊你老母教育界。
作者: hingfai709a     時間: 2023-3-28 11:44

CCTV 影唔到就代表冇? 當然, 亦唔代表有, 今次做得啱嘞, 開咗file 再調查清楚, 還雙方公道.
作者: 剎華     時間: 2023-3-28 11:44

引用:
原帖由 乞衣曱甴 於 2023-3-28 11:32 發表

係香港搭地鐵都會隨時俾港女叫視姦公審啦,隻眼只能望天望地,有時唔係為錢,之前有單地盤佬係街都俾港女影相屈啦🤭🤭
你咁估都無錯,事實係點無人知,只有事主同果個男生先知~~校方唔知知唔知呢?有無隱瞞D咩咁?成單野最衰就係學校囉我覺得。
作者: 剎華     時間: 2023-3-28 11:46

引用:
原帖由 43射1中巴黎西 於 2023-3-28 11:34 發表

條靚仔個老豆都話大家同學睇相時都有捉條靚妹隻手,即係一早已對人起痰,只不過細路電視影晤到案發個刻,不竟學校晤係每一角落都影到。
最衰係間學校,企圖隱瞞!隔左咁耐先被揭發,麥證據都無啦!!
作者: christ201430     時間: 2023-3-28 11:48

間學校有前科
男老師引未成年女生上床
女生投訴
學校也不理
作者: ibm1     時間: 2023-3-28 11:50

落得 CHARGE 仲要係 4 條罪, 
警方應該掌握左 D 具體證據... 

男童家長幫個仔講說話乃人之常情, 
佢都話有 "捉" 住女仔手, 而唔用 "掂"... 
都應該有用力... 況且佢兩個唔同班... 
個女仔本身又怕左個男仔... 
我偏向相信個男仔係有搞個女仔... 

文中有話校方有翻查 CCTV, 
但查左幾多日就無講... 
警方帶走 CCTV, 查到O既野相信比校方多... 
最後落得 CHARGE... 
估計從中搵到線索... 
如果再捉幾個同學逗下其實真相好易知道... 

既然男仔有所隱瞞, 
個女仔只要唔係妄想症發作, 
條仔食過返尋味, 越玩越激一 D 都唔出奇... 

當然所有都係個人推理, 
不過最後都係等上庭揭多 D 先有得講.
作者: tamadabi     時間: 2023-3-28 11:50

引用:
原帖由 niki885 於 2023-3-28 10:39 發表

但係警方提得堂基本上有料入
作者: touya08     時間: 2023-3-28 11:51

引用:
原帖由 productdesigner 於 2023-3-28 11:31 發表

未必,證據薄弱一樣告得,唔係典會有案件當庭釋放
當庭釋放果d係法官既問題啫....咩優秀年青人, 咩一時貪玩, 咩見証歷史時刻
作者: 趣緻寶寶     時間: 2023-3-28 11:53

唔報東張都唔做野
作者: June70     時間: 2023-3-28 11:54

賤種!
作者: 43射1中巴黎西     時間: 2023-3-28 11:55

引用:
原帖由 你老板JohnWong 於 2023-3-28 11:20 發表

咁耐先告,懶定係慢,查一個星期,比多你啦
耐?晤上東張,出年都未告得啊。
作者: tamadabi     時間: 2023-3-28 11:55

引用:
原帖由 ibm1 於 2023-3-28 11:50 發表

落得 CHARGE 仲要係 4 條罪, 
警方應該掌握左 D 具體證據... 

男童家長幫個仔講說話乃人之常情, 
佢都話有 "捉" 住女仔手, 而唔用 "掂"... 
都應該有用力... 況且佢兩個唔同班... 
個女仔本身又怕左個男仔... 
我偏向相信個男仔係有搞個女仔... 

文中有話校方有翻查 CCTV, 
但查左幾多日就無講... 
警方帶走 CCTV ...
應該係有d證據

cctv我就有d懷疑無料到,學校會唔會有咁多鏡頭,有鏡頭都係公眾地方,而且會唔會留咁耐?

可能有其他人證

如果只靠女事主口供就要上庭,香港男死一半都得喇,不過都唔排除公眾輿論壓力?
作者: 開心大少奶老公     時間: 2023-3-28 11:56

香港女權過大
只要個女見過個男既祼體可以作出一定描述
又或者個女好識作故仔
都可以好易老屈到港男非禮強姦
作者: 前進可愛的波菜     時間: 2023-3-28 11:58

引用:
原帖由 tamadabi 於 2023-3-28 11:55 發表

應該係有d證據

cctv我就有d懷疑無料到,學校會唔會有咁多鏡頭,有鏡頭都係公眾地方,而且會唔會留咁耐?

可能有其他人證

如果只靠女事主口供就要上庭,香港男死一半都得喇,不過都唔排除公眾輿論壓力?
🤔東張只報女方同家長口供…

同校方話CCTV內容…

男方口供?

或者訪唔訪問到同班同學的口供?

訪問唔到個男同學….

應該都訪問到同班同學🤔
作者: Visita     時間: 2023-3-28 11:59

引用:
原帖由 christ201430 於 2023-3-28 11:48 發表

間學校有前科
男老師引未成年女生上床
女生投訴
學校也不理
如果當年校長處理得好,借此教導學生要小心性騷擾/性侵犯是刑事罪行,引以為戒,相類事件會可能避免。 從錯誤中學習、成長,遮掩包庇只會永遠錯下去。
作者: 前進可愛的波菜     時間: 2023-3-28 12:00

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2023-3-28 11:58 發表

🤔東張只報女方同家長口供…

同校方話CCTV內容…

男方口供?

或者訪唔訪問到同班同學的口供?

訪問唔到個男同學….

應該都訪問到同班同學🤔
🤔或者學校支持落案上庭先…

咁上了庭…

東張就唔可以再報…

會影響審訊結果?
作者: ballking113     時間: 2023-3-28 12:00

有低B賠嬸團,好難搞
作者: 三碌木     時間: 2023-3-28 12:02

引用:
原帖由 電剛獨龍鑽 於 2023-3-28 11:18 發表

典解要搞到上東窗西望才識處理?如果校長一早認真查辦,例如即刻趕佢出校。報警。就不會全香港都知。 
企圖強姦,是嚴重罪案。
其實父母一早報左警,警方查緊就未拉人。咁父母就好不滿,而學校又一路叫佢個女返學,個女唔肯返,於是父母就去學校「理論」咁學校又報警處理。於是有人報東張,但唔知點解好多人幾非禮案同滋擾案混埋一齊講。作到個故事好不公咁,完!
作者: christ201430     時間: 2023-3-28 12:02

引用:
原帖由 Visita 於 2023-3-28 11:59 發表

如果當年校長處理得好,借此教導學生要小心性騷擾/性侵犯是刑事罪行,引以為戒,相類事件會可能避免。 從錯誤中學習、成長,遮掩包庇只會永遠錯下去。
x2
作者: onloktsuen     時間: 2023-3-28 12:03

既然上了東張,家長覺得有其事,都是由法庭決定啦,希望不是真的啦,如是,也應再教育了。
作者: fb3350181     時間: 2023-3-28 12:03

我都唔敢肯定係咪真,好多細路講大話好叻,等警方調查
作者: 開心大少奶老公     時間: 2023-3-28 12:04

引用:
原帖由 tamadabi 於 2023-3-28 11:55 發表

應該係有d證據

可能有其他人證

-》如果只靠女事主口供就要上庭

係香港咁様已經足夠要上庭
所以係香港港男港女共處一身要好小心
哪怕十年後一個#me too 都玩得死你
作者: sweetandsour     時間: 2023-3-28 12:05

引用:

警方米就係查完落charge囉!...唔会再查,只等法官睇証据去判
作者: 搬籠門     時間: 2023-3-28 12:06

東張已經係再世包青天又一例証阿蛇懶理挍方得過且過唯有報東張
作者: c.keung     時間: 2023-3-28 12:07

其實睇返同類事件,不難發覺學校社工大都是事發後知悉後才介入,等於個角色係被動,平時沒事就出糧,有事就介入已經同警方抵觸了,咁真係想知道社工喺學校個角色係乜?
作者: 43射1中巴黎西     時間: 2023-3-28 12:07

引用:
原帖由 productdesigner 於 2023-3-28 11:23 發表

起訴咗唔代表告得入 ,之前可能要衡量告嘅CP值  ,依家大眾關注咪焗開庭,不過真係要講證據,唔好一個唔覺意證據薄弱疑點利益歸被告又要納稅人比堂費
大衆關注都要够料先告得架,亂咁告哂立稅人金錢之餘仲要比大老爺吊令律政司蒙羞,至於可否入罪就要睇下個律師有幾多斤両喇?
作者: BIBIJI     時間: 2023-3-28 12:10

引用:

有冇知乜野係 企圖非禮???
作者: 搬籠門     時間: 2023-3-28 12:10

引用:
原帖由 Visita 於 2023-3-28 11:12 發表

嫌疑男同學的父親去到學校就大力招呼,(稱)受害女同學的父母去到就粗暴趕走,校長何以白鴿眼大細瞧?

校方一味話睇帶,但正常人都知道鏡頭不會是全面覆蓋,睇校長室門口條帶當交代麽? 有沒有搵過其他學生協助調查都無提,其他學生不知已經報警,自然沒有主動舉報。 以至今所見來說,校長的處理手法好難不受人懷疑,有包庇乎?
最主要係校長唔想醜事傳千里影響校譽而家辦學同攪間有限公司一樣要名利雙收校長,即係CEO做得唔好就起身
作者: KRAMHERO     時間: 2023-3-28 12:10

引用:

但唔報東張警方唔行動,警方係咪有問題?
作者: 愚人之石     時間: 2023-3-28 12:11

引用:

幸好他爸不是李剛.又幸好香港只要不政治,還有司法獨立.

學校本身亦要負責任.
作者: 阿兜     時間: 2023-3-28 12:11

引用:

唔通個細路女有妄想?
個個就咁睇字見到寫女學生就以為一定係索女,一陣出圖原來係肥野自戀狂,男既反而靚靚仔仔,網友就會即時轉風向
作者: 愚人之石     時間: 2023-3-28 12:12

引用:
原帖由 開心大少奶老公 於 2023-3-28 12:04 發表

-》如果只靠女事主口供就要上庭

係香港咁様已經足夠要上庭
所以係香港港男港女共處一身要好小心
哪怕十年後一個#me too 都玩得死你
法律要保障不弱者,CCTV冇影到代表沒被非禮?

荒謬!!!!!!!!
作者: 花生之友     時間: 2023-3-28 12:12

引用:
原帖由 Visita 於 2023-3-28 11:12 發表

校長應該見到呢對父母有鄉音再睇佢地教育程度就以為人哋好恰
作者: 阿兜     時間: 2023-3-28 12:13

引用:

咁點解男要非禮佢先?動機?索?
作者: fathoz     時間: 2023-3-28 12:13

起得訴即係有證據啦,即係校方講大話
作者: 阿兜     時間: 2023-3-28 12:16

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2023-3-28 10:58 發表

警方起訴得証明校方講大話!
校方話cctv睇唔到姐,點算講大話呀
如果單憑cctv就證明到先係叫講大話
作者: banjo.     時間: 2023-3-28 12:16

東張真係做到嘢。
作者: AndyLee19     時間: 2023-3-28 12:17

引用:
原帖由 電剛獨龍鑽 於 2023-3-28 11:18 發表

企圖強姦,是嚴重罪案。
又係唔睇內文,企圖非禮變企圖強姦,唉
作者: 開心大少奶老公     時間: 2023-3-28 12:18

引用:
原帖由 愚人之石 於 2023-3-28 12:12 發表

法律要保障不弱者,CCTV冇影到代表沒被非禮?

荒謬!!!!!!!!
師兄
你可以話影唔到唔代表無
但亦唔到代有
邊個先係弱者不弱者?
實際上,港女一D都唔弱,港男就唔敢講了。
作者: 界外     時間: 2023-3-28 12:18

警方落案起訴,應有證據在手。
作者: 出入強勁     時間: 2023-3-28 12:18

無東張西望仲返學'差人做野真的有效
作者: 豬頭BB     時間: 2023-3-28 12:19

引用:

唔通個細路女有妄想?
有冇證據
作者: chaolininin     時間: 2023-3-28 12:19

搞,了半年有多,到上電視傳媒全港知警察,律政司處唔知搞乜,才肯提控,是否因為大多曱甴案要搞,才拖到現在上了電視被迫才做??

這間中學女校長都要炒啦,包庇犯法者,壓迫受害人,如果這女校長被性侵而作案者沒被控訴,自己有乜感想??

作者: 韓風黃色神童     時間: 2023-3-28 12:20

引用:

唔通個細路女有妄想?
新屋嶺有人被輪姦添喇