標題: 俄國警告若有國家拘捕普京 莫斯科將視之為宣戰 [打印本頁]

作者: LT3648     時間: 2023-3-24 15:04

俄羅斯國家安全會議副主席、前總統梅德韋傑夫警告,如果有國家執行國際刑事法院向總統普京發出的逮捕令,將被莫斯科視為宣戰。 國際刑事法院日前向普京發出拘捕令,指他要為俄羅斯非法驅逐烏克蘭兒童負責。德國官員表明逮捕令在德國有效,普京一旦入境就會被捕。 梅德韋傑夫接受俄羅斯傳媒訪問時說,這個情況永遠不會發生,但假設普京真的入境並被捕,俄羅斯將視之為宣戰,屆時包括導彈在內的俄方所有武器,將會射向德國總理辦公室和聯邦議院等。 梅德韋傑夫又批評,國際刑事法院的決定將會令莫斯科與西方的關係進一步惡化。

梅德韋傑夫都幾惡下喎!普京和習大大都未出聲, 你條友卻夠薑恐嚇國際法院指定的執法者, 我看國際法院應再下多條拘捕令將這條友繩之於法, 以維護世界秩序及璋顯國際法院及法律的威嚴。

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/俄國警告若有國家拘捕普京-莫斯科將視之為宣戰-230440009.html

作者: Roadroadgo

作者: sheung1009     時間: 2023-3-24 15:11

引用:
原帖由 LT3648 於 2023-3-24 15:04 發表

俄羅斯國家安全會議副主席、前總統梅德韋傑夫警告,如果有國家執行國際刑事法院向總統普京發出的逮捕令,將被莫斯科視為宣戰。 國際刑事法院日前向普京發出拘捕令,指他要為俄羅斯非法驅逐烏克蘭兒童負責。德國官員表明逮捕令在德國有效,普京一旦入境就會被捕。 梅德韋傑夫接受俄羅斯傳媒訪問時說,這個情況永遠不會發生,但假設普京真的入境並被捕,俄羅斯將視之為宣戰,屆時包括導彈在內的俄方所有武器,將會射向德國總理辦公 ...
璋顯國際法院及法律的威嚴?
海牙,中美俄都唔承認該法庭,美國更制裁該法庭。
美國都是國務卿蓬佩奧講制裁,梅德韋傑夫咪差唔多囉。

要璋顯威嚴先要大國承認啦,冇大國承認的所謂"國際"。

--
美國向部分海牙國際刑事法庭人員實施制裁

作者: LT3648     時間: 2023-3-24 15:14

引用:
原帖由 Roadroadgo 於 2023-3-24 15:07 發表

啱呀,俄佬到時候出師有名
若是如此, 俄佬即不守國際法及存心與國際法院作對, 也違反聯合國憲章, 亦即與人類為敵, 那麼聯合國大會應盡快通過決議將老俄逐出安理會。

作者: ron11     時間: 2023-3-24 15:14

國際法庭係咪要鳩縮?
作者: 貴貴大世界     時間: 2023-3-24 15:18

引用:
原帖由 LT3648 於 2023-3-24 15:04 發表

俄羅斯國家安全會議副主席、前總統梅德韋傑夫警告,如果有國家執行國際刑事法院向總統普京發出的逮捕令,將被莫斯科視為宣戰。 國際刑事法院日前向普京發出拘捕令,指他要為俄羅斯非法驅逐烏克蘭兒童負責。德國官員表明逮捕令在德國有效,普京一旦入境就會被捕。 梅德韋傑夫接受俄羅斯傳媒訪問時說,這個情況永遠不會發生,但假設普京真的入境並被捕,俄羅斯將視之為宣戰,屆時包括導彈在內的俄方所有武器,將會射向德國總理辦公 ...
普京同梅德韋傑夫就算企喺度比你任拉任鎖, 恐怕都冇人夠膽拉佢哋呀
作者: 打倒環保狗     時間: 2023-3-24 15:19

笑死
應該係99%俄官希望普京消失自己可以上位
作者: 真面目     時間: 2023-3-24 15:20

荷蘭狗屎法院不知天高地厚,遲早被夷為平地。
作者: 貴貴大世界     時間: 2023-3-24 15:22

引用:
原帖由 LT3648 於 2023-3-24 15:14 發表

若是如此, 俄佬即不守國際法及存心與國際法院作對, 也違反聯合國憲章, 亦即與人類為敵, 那麼聯合國大會應盡快通過決議將老俄逐出安理會。
國際咪幾個大國加埋咪叫國際囉
即係英美德法中俄囉!亦即係拳頭大嘅加埋先叫國際
之但係中美俄都唔承認呢個十九法庭咁國乜嘢際呀
作者: LT3648     時間: 2023-3-24 15:22

引用:
原帖由 貴貴大世界 於 2023-3-24 15:18 發表

普京同梅德韋傑夫就算企喺度比你任拉任鎖, 恐怕都冇人夠膽拉佢哋呀
這兩兄弟夠胆就直飛去德國柏林國會大廈大門口, 看看會唔會被拉

作者: boymeetsgirl     時間: 2023-3-24 15:25

引用:
原帖由 LT3648 於 2023-3-24 15:14 發表

之前美國直頭制裁呢個法庭啦,警告佢哋唔好查美軍係海外既暴行呀,講呢D

作者: lctj9     時間: 2023-3-24 15:25

拉人哋國家嘅元首梗係等於宣戰啦
邊個國家都係一樣呀
作者: 貴貴大世界     時間: 2023-3-24 15:26

引用:
原帖由 LT3648 於 2023-3-24 15:22 發表

這兩兄弟夠胆就直飛去德國國會大門口, 看看會唔循被拉
德國邀請佢哋去德國你驚佢哋唔敢去?
佢哋一定去,去到德國人驚佢地少條毛都出大事呀!
國際國際,國際講拳頭㗎! 即係好似美國咁,軍隊強大就做乜都啱!
作者: 朋友號00

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: audia

作者: 明玉九垂天     時間: 2023-3-24 15:33

好奇一問, 呢個所謂[國際刑事法院], 係由邊個國家負責出糧???
作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2023-3-24 15:34

引用:

一個連五常都唔承認的機構,只識嘩眾取寵,擾亂國際秩序,還有何尊嚴可講
作者: Jackishere     時間: 2023-3-24 15:36

引用:
原帖由 sheung1009 於 2023-3-24 15:11 發表

璋顯國際法院及法律的威嚴?
海牙,中美俄都唔承認該法庭,美國更制裁該法庭。
美國都是國務卿蓬佩奧講制裁,梅德韋傑夫咪差唔多囉。

要璋顯威嚴先要大國承認啦,冇大國承認的所謂"國際"。

--
美國向部分海牙國際刑事法庭人員實施制裁
唔駛咁認真回樓主
作者: macaukit2014     時間: 2023-3-24 15:37

其實咁樣才可糾正世界,美國做咁多邪惡行為,冇人出拘捕令去拘捕美國總統!德國夠疆就拘捕普京,吾夠疆就請繼續做美國的一條狗!
作者: 飛天盒仔     時間: 2023-3-24 15:37

引用:

英國一嘢就好可能俾俄羅斯收皮

作者: polecat     時間: 2023-3-24 15:38

引用:

蓬佩奧華製裁海牙法院人士, 夠唔夠惡!?  使唔使出拘捕令比蓬佩奧
呢件事又唔見你攞出嚟講
最L憎人雙重標準
作者: BIBIJI     時間: 2023-3-24 15:38

引用:
原帖由 Roadroadgo 於 2023-3-24 15:07 發表

歐洲佬兵力見底,任何一國都唔夠俄佬打。岀聯軍?有L兵力咩。

作者: s-chris     時間: 2023-3-24 15:39

大家都知ICC咩料
普大帝洗唔洗驚到要發啲咁嘅聲明呀
作者: 阿柒回歸     時間: 2023-3-24 15:40

普京幾時再訪華??

作者: macaukit2014     時間: 2023-3-24 15:41

引用:

國際法!!?連美國都冇參與,你查清楚未呀?
作者: 旺季巧朋友     時間: 2023-3-24 15:41

講真,沙俄、蘇聯、俄羅斯,一路傳承落黎,都冇一個好人,個個都好戰、鍾意霸佔別國領土。 俄佬有大國夢,本身係野蠻人又鍾意當自己係歐洲人。

基本上都係戰犯。

作者: js2939     時間: 2023-3-24 15:42

比核爆唔好喊
作者: 明玉九垂天     時間: 2023-3-24 15:42

如果普京要出席聯合國大會, 到時美國敢唔敢郁佢? 
仲有好多國際組織會議, 例如G20, 金磚, 亞太經合, 普京要參加會議, 主辦國家敢唔敢拉佢? 
俄國有長程核彈, 北極熊發癲唔係講笑, 當年俄佬一支飛彈打南韓客機.

作者: wayfarer     時間: 2023-3-24 15:43

引用:

白鵝連小小烏克蘭都可以打出一戰水平算把喇。
作者: gcbd90cd03670     時間: 2023-3-24 15:44

引用:

去美国可以抓一堆反人类狗贼啦,吾见荷兰去抓,早几年被美国恐吓完,立刻吾敢抓。

作者: gcbd90cd03670     時間: 2023-3-24 15:45

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2023-3-24 15:42 發表

如果普京要出席聯合國大會, 到時美國敢唔敢郁佢? 
仲有好多國際組織會議, 例如G20, 金磚, 亞太經合, 普京要參加會議, 主辦國家敢唔敢拉佢? 
俄國有長程核彈, 北極熊發癲唔係講笑, 當年俄佬一支飛彈打南韓客機.
就算今日普京去德国购物,德国都吾敢抓,仲要派几千保镖保证安全,少条毛,德国都怕。
作者: 貴貴大世界

作者: 小爆炸     時間: 2023-3-24 15:45

劇情需要,冇L辦法,dick國腫統應該而家驚L到哩埋係地低打飛機
作者: 旺季巧朋友     時間: 2023-3-24 15:45

香討五毛,最好就送晒去俄羅斯。
香討小粉紅,就送去北韓。

佢哋一定要滿意好滿足。

乜柒都唔使做,日日歌頌領袖就有飯食。
作者: 黄老邪     時間: 2023-3-24 15:46

引用:

俄羅斯應該搵個懵撚祭旗,
導彈侍候,殺鷄警猴。
作者: 阿乜水     時間: 2023-3-24 15:46

乜隻曱甴唔知佢既美國狗主連呢個乜7法庭既法官都唔准入境咩?

作者: 911Hero     時間: 2023-3-24 15:47

所謂嘅國際刑事法院要拘捕一個人,唔係要經審訊架咩?冇證冇據憑乜嘢拉人?同香港曱甴黃絲有咩分別?
作者: 阿柒回歸     時間: 2023-3-24 15:48

引用:
原帖由 旺季巧朋友 於 2023-3-24 15:41 發表

講真,沙俄、蘇聯、俄羅斯,一路傳承落黎,都冇一個好人,個個都好戰、鍾意霸佔別國領土。 俄佬有大國夢,本身係野蠻人又鍾意當自己係歐洲人。

基本上都係戰犯。
民主世界視它是人類毒瘤, 一啲都無錯~
作者: 鐘覺霧     時間: 2023-3-24 15:48

引用:

相信普京擺得這個局面,如果佢有乜差池,梅德傑夫就會坐正,不是投降溝和,由梅直接跟美西方"開band",因為佢都沒有第二條路可選,除了開打。 

作者: 阿柒回歸     時間: 2023-3-24 15:49

引用:
原帖由 wayfarer 於 2023-3-24 15:43 發表

白鵝連小小烏克蘭都可以打出一戰水平算把喇。
俄羅斯與白俄羅斯係兩個國家嚟架!!
作者: 電剛獨龍鑽     時間: 2023-3-24 15:51

引用:
原帖由 LT3648 於 2023/3/24 15:04 發表

勁呀! 勁到冇朋友! 我要打十個! 
江山代有人才出。
百年前;古有慈禧太后,向全世界八大列強宣戰!以義和拳 借神力之助。天威難摭蓋! 

今現在:拘捕 蒲丁,有如宣戰!若戰,必打殘你们
作者: 虎榮     時間: 2023-3-24 15:51

引用:
原帖由 打倒環保狗 於 2023-3-24 15:19 發表

笑死
應該係99%俄官希望普京消失自己可以上位
噤俄官聯合一齊反普京咪得囉!

有發生過嗎?
作者: B2C     時間: 2023-3-24 15:51

不必認真,大家都係鳩噏啫,梗係愈兇狠愈有型🤣!
作者: 貴貴大世界     時間: 2023-3-24 15:51

引用:
原帖由 旺季巧朋友 於 2023-3-24 15:45 發表

香討五毛,最好就送晒去俄羅斯。
香討小粉紅,就送去北韓。

佢哋一定要滿意好滿足。

乜柒都唔使做,日日歌頌領袖就有飯食。
呀尊貴會員,你喺度講乜七粉紅又北韓咁呀?而家樓主話拉七普京呀,你幾時去幫手呀?
喺呢度發噏風有七用咩

作者: 旺季巧朋友     時間: 2023-3-24 15:53

五毛真係傻嗨,喺度討論係唔係真捉普京。

捉你哋條毛咩? 

依家將普京定義為戰犯係羞辱,等普京落唔到台,一直打落去,打到經濟崩潰,俄羅斯人造反。

作者: 凡間薯仔     時間: 2023-3-24 15:56

引用:

你老味都無視呢啲法庭,你居然出po
作者: 沙加教皇     時間: 2023-3-24 15:56

引用:

你睇下個認受性至再講啦~ XD
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/国际刑事法院
作者: fedrigonia     時間: 2023-3-24 15:56

世界秩序你定㗎?知唔知個醜字點寫㗎?

作者: tomlam_1993     時間: 2023-3-24 15:58

引用:

你要明白    聯合國既權力係五常比既
而唔係聯合國比權力五常
唔好搞錯主人同妹仔
作者: 旺季巧朋友     時間: 2023-3-24 15:58

引用:
原帖由 朋友號00 於 2023-3-24 15:53 發表

美狗賊頭4年選一次賊頭又選過邊個好人?
甘迺迪親自陪同黑人大學生進入大學,南北戰爭都係為解放黑奴打,二戰後美國推動傳統帝國放棄殖民地…..etc

得閑看多啲真正歷史。

作者: kinfr6827     時間: 2023-3-24 16:01

所謂國際法庭只係
歐美國家等聯盟組建嘅
完完全全為佢哋服務
完全冇國際公信力
你敢郁非聯盟國嘅首腦
视為宣戰都好正常
作者: HITMAN169     時間: 2023-3-24 16:02

引用:

美國做咁多衰野, 無一個人要負責?
作者: 凸腩肚     時間: 2023-3-24 16:03

坐民航機前後左右戰機
載滿盒蛋   有事我切

作者: HITMAN169     時間: 2023-3-24 16:04

引用:
原帖由 旺季巧朋友 於 2023-3-24 15:58 發表

甘迺迪親自陪同黑人大學生進入大學,南北戰爭都係為解放黑奴打,二戰後美國推動傳統帝國放棄殖民地…..etc

得閑看多啲真正歷史。
伊拉克呢? 美國邊個要負責
作者: 旺季巧朋友     時間: 2023-3-24 16:04

五毛們,看下歷史啦。

上次蘇聯條傻嗨走去古巴部署核彈,差啲就核戰。

解放初期,蘇聯都拎核彈拎威脅中國。

歷史上,俄羅斯霸中國地方多,定美國霸中國地方多?

醒下喇,五毛,你哋醒啲,中國咪可以有民主同文明咯。

就係你哋呢班人太蠢太戇鳩,先需要高壓洗腦統治。

我做話事人,我都一定高壓統治你哋班傻瓜!

作者: 你老板JohnWong     時間: 2023-3-24 16:05

射核弹了
作者: bebe1226     時間: 2023-3-24 16:05

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2023-3-24 15:25 發表

之前美國直頭制裁呢個法庭啦,警告佢哋唔好查美軍係海外既暴行呀,講呢D

香港手足永遠都“扮”睇唔到美國同英國啲惡行
作者: 俊楠     時間: 2023-3-24 16:08

雙標法庭,美共代理人法庭
作者: 凌晨沉靜的餃子     時間: 2023-3-24 16:09

引用:

你閣下仲微塵啦~
咪又係up up 下~
哈!

作者: GLD     時間: 2023-3-24 16:10

引用:
原帖由 ron11 於 2023-3-24 15:14 發表

國際法庭係咪要鳩縮?
不用縮, 因為無人會執行

捉親就即係打仗
作者: mousehunter     時間: 2023-3-24 16:10

俄國法院立刻通輯這個德國官員
作者: 凌晨沉靜的餃子     時間: 2023-3-24 16:11

國際法庭???
小李,自己硬加個"國際"二字,就當正自己代表全世界! 西方人真係邪惡!
作者: A1000     時間: 2023-3-24 16:11

实牙实齿登恒脚趾,边个踩上嚟就趙边个。
作者: vanga     時間: 2023-3-24 16:12

引用:
原帖由 旺季巧朋友 於 2023-3-24 15:41 發表

基本上都係戰犯。

你可以解釋一下
現在的 SYRIA 境內, 為甚麼會有美軍基地存在嗎 ?

俄軍戰機掠過敍利亞美軍基地 美國斥違反協議

原文網址:俄軍戰機掠過敍利亞美軍基地 美國斥違反協議 | on.cc東網 | 國際 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20230324/bkn-20230324090048978-0324_00992_001.html
作者: 忙着發財     時間: 2023-3-24 16:14

🤭🤭🤭
作者: 快樂的飛機師     時間: 2023-3-24 16:14

國際刑事法 = 笑話! 攞 Oscar 就得,憑呢法庭判決去拉人? 想多了,拍戲咩。🤣🤣

作者: 男人小笨象     時間: 2023-3-24 16:15

引用:

無牙老虎邊夠爛仔惡?
作者: GLD     時間: 2023-3-24 16:16

美國之前都好似話要追究沙特王子搞到佢唔敢去美國

最後唯有美國總統親自飛去面聖

作者: hfceddie     時間: 2023-3-24 16:18

引用:

當然唔會發生啦,國際戰犯就如過街老鼠,都唔會俾你入境,除非偷渡囉。

唔係個個都會同戰犯握手,稱兄道弟㗎!

🤣🤣🤣
作者: 魯先生     時間: 2023-3-24 16:19

引用:

次次出師都有名架唔!作出黎咪有囉!

你唔係話打烏克蘭無呀!?
作者: vanga     時間: 2023-3-24 16:24

引用:
原帖由 魯先生 於 2023-3-24 16:19 發表

次次出師都有名架唔!作出黎咪有囉!

你唔係話打烏克蘭無呀!?
美軍在 SYRIA 有咩名 ?

作者: 真面目     時間: 2023-3-24 16:24

引用:
原帖由 LT3648 於 2023-3-24 15:22 發表

這兩兄弟夠胆就直飛去德國柏林國會大廈大門口, 看看會唔會被拉
德國總統及總理敢到莫斯科嗎?說些無聊的話。
作者: 聖利aaron     時間: 2023-3-24 16:24

梅負責做爛舌
角色同布林肯對秤
作者: 义電機     時間: 2023-3-24 16:26

上一個告老尾嗰個icc女人
唔單止比老尾制裁
入唔到老尾境,visa card唔用得
终於退咗休
依家揾咗嗰鷹國男人接佢嗰位
一上場就做大龍鳳
夠聽話
作者: 幪面超人     時間: 2023-3-24 16:26

一定開戰

作者: ViolateCarRepor     時間: 2023-3-24 16:28

引用:
原帖由 真面目 於 2023-3-24 15:20 發表

荷蘭狗屎法院不知天高地厚,遲早被夷為平地。
算把啦
個班垃圾連礁石同島都唔識分
有個裁決是判左2舊礁石比人

https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/1760408
作者: GLD     時間: 2023-3-24 16:28

引用:
原帖由 朋友號00 於 2023-3-24 16:27 發表

侵侵捉的蟲,塞入登登屎忽
登登仲威, 話人賤民, 轉頭求見

作者: victorkc     時間: 2023-3-24 16:30

引用:
原帖由 ron11 於 2023-3-24 15:14 發表

國際法庭係咪要鳩縮?
個爛鳩法庭系俾人拎黎打飛機用嫁。