標題: 澤連斯基:不會以任何領土換取與俄羅斯達成和平協議 [打印本頁]

作者: 飛天盒仔     時間: 2023-2-17 11:05

我老友 Eddie 又話俄羅斯得 3 日糧,俄羅斯用晒啲武器要靠北韓救援,又話烏克蘭打到去莫斯科。

司機竟然係呢個時候大大把打佢班粉絲嘅面。

司機會唔會俾班老友插到落台㗎?  

烏克蘭戰事即將踏入一周年,烏克蘭總統澤連斯基(Volodymyr Zelensky)表示,不會以任何領土換取與俄羅斯達成和平協議。

澤連斯基接受英國廣播公司(BBC)專訪時表示,俄軍已經展開春季攻勢,並從多個方向發動攻擊,但他確信烏軍可以抵禦俄軍進攻。澤連斯基表示西方提供的武器可以讓和平更加接近,再次呼籲西方給予更多援助。

對於白羅斯總統盧卡申科(Alexander Lukashenko)警告,如果有任何烏克蘭士兵越過邊界,白羅斯就會加入戰事,澤連斯基希望白俄羅斯不會加入,但如果白羅斯參戰,烏克蘭將會戰鬥並生存。

俄羅斯在戰爭初期取道白羅斯,從烏克蘭北部發動入侵,但遭擊退。

澤連斯基強調,烏克蘭需要安全保障,任何領土上的妥協都會讓烏克蘭變得更弱,又強調因為失去信任,烏克蘭不可能與俄羅斯總統普京(Vladimir Putin)妥協。

原文網址: 澤連斯基:不會以任何領土換取與俄羅斯達成和平協議 | 香港01 https://www.hk01.com/article/868182?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/868182/澤連斯基-不會以任何領土換取與俄羅斯達成和平協議
作者: banjo.     時間: 2023-2-17 11:20

澤連狗又出嚟吠.
作者: Henrywu18     時間: 2023-2-17 11:27

傀儡可有話事權?一切等聽老爸指令
作者: 鬼屋門口食花生     時間: 2023-2-17 11:33

咁東邊個兩個州係乜嘢?
作者: 13個加速馬達     時間: 2023-2-17 11:42

司機未和平之前,大概已經唔係烏總統啦!
作者: 香港雞蟲     時間: 2023-2-17 11:43

關人 L 事
作者: s336990     時間: 2023-2-17 11:45

司機有話語權咩?
喺西媒咁樣加持下都仲成隻小醜咁
睇西方控制嘅媒體
佢同普京好似平行時空咁
完全斷裂架
好心司機同美帝面對現實啦
作者: _JoN_     時間: 2023-2-17 11:45

俄軍日日損失慘重,然後烏城市就一個個丢失
作者: kelvin180     時間: 2023-2-17 11:49

烏克蘭壯丁殺手, 要全國死淨佢一個男人咁烏國美女佢就可以自己一個人享用...

我係烏國男人第一時間XXX佢啦, ON9
作者: tinnit     時間: 2023-2-17 12:01

澤連司機同eddie一樣 係嚴重精神病人
作者: victorkc     時間: 2023-2-17 12:08

人地都無話要你啲爛地,人地要你件尾國養既狗消失同要烏克蘭成永久中立國兼永不加入歐盟同北約啫。
作者: rayrayccw     時間: 2023-2-17 12:17

佢不斷搵人攞錢攞到上左癮
作者: hahawin@     時間: 2023-2-17 12:25

又唔使自已上戰場, 打咪打
作者: 夜森大介     時間: 2023-2-17 13:01

要攞番克里米亞, 切底令俄羅斯貪字變貧!
作者: cwilson1     時間: 2023-2-17 13:04

根本烏克蘭這猶太佬才是引起戰禍的源頭!
作者: cwilson1     時間: 2023-2-17 13:07

當初唔係這猶太佬在烏國內玩納粹主意,迫害所有講俄語及親俄烏人,更大屠殺親俄國民,呢場戰爭係唔會發生的!
作者: seaapex     時間: 2023-2-17 13:08

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-2-17 11:05 發表

我老友 Eddie 又話俄羅斯得 3 日糧,俄羅斯用晒啲武器要靠北韓救援,又話烏克蘭打到去莫斯科。

...
未來一个月會有結果啦,該大進攻開始準備了,不會再給時間北約了。
作者: lostboyz     時間: 2023-2-17 13:24

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-2-17 13:07 發表

當初唔係這猶太佬在烏國內玩納粹主意,迫害所有講俄語及親俄烏人,更大屠殺親俄國民,呢場戰爭係唔會發生的!
烏克蘭的政治和社會環境非常複雜,有許多不同的政治派系和意見。在烏克蘭的歷史上,有一些人支持極端主義和種族主義的意識形態,但這不代表整個國家都支持這些思想。

值得一提的是,第二次世界大戰期間,烏克蘭的一些民族主義者曾與納粹德國合作反對蘇聯,並犯下了許多罪行,包括對猶太人的大屠殺。但是,這些民族主義者只代表了當時的一部分人,並不能代表現代的烏克蘭人民。

現今的烏克蘭政府一直致力於打擊極端主義和種族主義,並且強調尊重各種族、宗教和語言的權利。烏克蘭還成立了一個憲法保護機構,以確保公民的基本權利和自由得到保護。因此,可以說烏克蘭政府並不是在玩納粹主意。
作者: 1469394     時間: 2023-2-17 13:27

唔投降就等滅亡!
作者: 身民主持係大晒     時間: 2023-2-17 13:32

引用:
原帖由 hahawin@ 於 2023-2-17 12:25 發表

又唔使自已上戰場, 打咪打
https://www.youtube.com/watch?v=_Zk_C0ZxqDw
作者: Chobis     時間: 2023-2-17 13:46

又係嗰招,先賣慘,再做伸手黨問美西方老細畀錢
而家D美西方就好似入咗隻老仟股,不斷十合一供股,但又唔舍得忍痛斬纜
作者: 奧林巴斯     時間: 2023-2-17 13:56

宅男司機看到耶路撒冷,幾十年來都沒有國家解決得到的歷史問題是如何解決的﹖只是美國總統簽一個名就將回教第二大聖城劃給以色列,連油王沙特都唔敢出聲,宅男司機有甚麼本事去否決﹖
作者: mc4870     時間: 2023-2-17 14:03

喜劇總統唔係要求免費武器, 就係要錢, 要糧食. 你未輸班歐豬國都比你拖死啦. 佢地仲邊布咁夕過期武器提供比你玩呀. 
作者: 佛口蛇心。十一     時間: 2023-2-17 14:17

引用:

...
賤人司機又出嚟鬼捏頸
作者: 佛口蛇心。十一     時間: 2023-2-17 14:21

引用:
原帖由 lostboyz 於 2023-2-17 13:24 發表

烏克蘭的政治和社會環境非常複雜,有許多不同的政治派系和意見。在烏克蘭的歷史上,有一些人支持極端主義和種族主義的意識形態,但這不代表整個國家都支持這些思想。

值得一提的是,第二次世界大戰期間,烏克蘭的一些民族主義者曾與納粹德國合作反對蘇聯,並犯下了許多罪行,包括對猶太人的大屠殺。但是,這些民族主義者只代表了當時的一部分人,並不能代表現代的烏克蘭人民。

現今的烏克蘭政府一直致力於打擊極 ...
但講同做係兩回事囉~

情況舉例就似移英港人,咩叫‘’放負‘’?
當面對政府有問題嘅時候,每個人都有表達權利,依啲先叫民主吖嘛~
但實情係,佢哋係好唔滿意人對英國嘅批評,支持民主嘅人,但唔比人宣洩,咪即係掛羊頭賣狗肉囉~

所以話好多黃人Bnoer,都係師承烏克蘭,
口講民主,但骨子裏其實係獨裁主義者,所謂嘅民主,只係自己响臉上貼金。

作者: 鐵人18號     時間: 2023-2-17 14:22

繼續打,消耗曬北約日本韓國以色列俄國伊朗北韓等軍備。
作者: lung_block     時間: 2023-2-17 14:22

引用:

...
@hfceddie 一定支持司機打到去莫斯科..
當然唔駛用領土換取和平..
應該直頭成立烏克蘭聯邦,接受俄羅斯各加盟國及俄本土..
變成橫跨歐亞,全球領土最大既國家...
作者: 海灣捉高峰     時間: 2023-2-17 14:42

停戰又無水搵,又可能要面對選舉敗選風險,真係對基仔無好處,死人民又唔關基仔事既,難怪佢唔願停
作者: ho0928     時間: 2023-2-17 14:57

小粉紅利用偉大祖國大外宣去欺騙自己已經進入到化境🤣
作者: 幪面超人     時間: 2023-2-17 14:59

到佢話事咩!美國佬先有決定權。
作者: 前期理性的腳指     時間: 2023-2-17 15:01

唔使用土地換和平,俄羅斯都只可能要你個人頭就可以。
作者: thunderpig     時間: 2023-2-17 15:03

引用:

...
俄羅斯要求用土地換停戰咩?唔係烏克蘭承諾唔加入北約就ok? 🤔

By the way, 和平協議唔需要司機授權,老美點頭就收工架喇
作者: macaukit2014     時間: 2023-2-17 15:46

呢件垃圾司機自肥未夠嗎?仲係想害死烏克蘭
作者: tipp-ex     時間: 2023-2-17 15:52

無人提呢條猶太佬佢啲鬍鬚好核突咩?!唔該剃一剃
作者: becktoria     時間: 2023-2-17 15:53

司機: 烏克蘭人的命不是命! 我是猶太人
作者: dvddvdhk     時間: 2023-2-17 15:54

引用:

...
我覺得佢用自己性命換取和平,將功補過,可能仲可以嬴到幾吓掌聲👏
作者: atkatk002     時間: 2023-2-17 15:58

黑暴餘毒真係好勁,真係有人認為烏克蘭係反攻梗俄羅斯
作者: bestwin61     時間: 2023-2-17 16:00

繼續打落去啦
作者: paulchen     時間: 2023-2-17 16:01

澤連斯基表示西方提供的武器可以讓和平更加接近,再次呼籲西方給予更多援助

重點係武器
黑市缺貨呀
作者: Hermas.妹妹     時間: 2023-2-17 16:02

和平 納粹會絕望 他們有目的而來
作者: jiao886     時間: 2023-2-17 16:05

契弟國,等契哥話事
作者: 孫燕子     時間: 2023-2-17 16:43

好似以前 d 皇帝落台之前都係企硬。
作者: stone9883     時間: 2023-2-17 16:44

期待俄羅斯普京大帝一舉拿下烏克蘭!寸士不失?成個國家都冇剩!偉大俄羅斯又再次一舉成名了!請出主力吧!主力一出勢如破竹!忍咗成年!都應該出了吧!🥹🥹💪🏻💪🏻
作者: 忙着發財     時間: 2023-2-17 16:45

埸仗越打得耐佢同班軍頭越肥🤑

作者: think888     時間: 2023-2-17 17:15

條友好快給普處決。
作者: 隔夜忠心的馬     時間: 2023-2-17 17:23

今日烏黑爛,明曰呆灣儍仔!!

圖片附件: Screenshot_20230217_111321_com.huawei.photos.jpg (2023-2-17 17:23, 258.13 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: Screenshot_20230217_111356_com.huawei.photos.jpg (2023-2-17 17:23, 174.66 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: Screenshot_20230217_111337_com.huawei.photos.jpg (2023-2-17 17:23, 218.83 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: Screenshot_20230217_111331_com.huawei.photos.jpg (2023-2-17 17:23, 230.09 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: uturn2     時間: 2023-2-17 17:23

老年咁遠既左隣右里
慢慢傾掂佢啦
🇭🇰人當睇場免費戲
🇬🇧歐洲人就要俾錢入場睇
感受唔同🙏
作者: u23dom     時間: 2023-2-17 17:48

俄毛就打L到烏克蘭滅國吧!
作者: lctj9     時間: 2023-2-17 18:04

即係無得傾
作者: cnn00     時間: 2023-2-17 18:23

烏克蘭嘅命運已經唔到自己選擇
作者: woodydavid     時間: 2023-2-17 18:46

根本睇俄佬點玩,佢乜都唔做,阿司機係無得復國,無人會回國建設,司機害死幾代人。
作者: ichthys2     時間: 2023-2-17 18:49

美國身兼編劇、監製、導演三職,烏克蘭只不過一個台前小丑,必須依從幕後指示演戲。
作者: 文丁     時間: 2023-2-17 18:51

澤連斯基只是傀儡,佢講嘅嘢根本唔算數。
作者: kwokk2014     時間: 2023-2-17 18:57

柒連司機仲邊L度有领土呀,
佢自己已經收L晒錢賣9晒比美狗喇,
冇领土, 點L樣與俄達成和平協議呀?
作者: batboy27     時間: 2023-2-17 19:19

引用:
原帖由 victorkc 於 2023-2-17 12:08 發表

人地都無話要你啲爛地,人地要你件尾國養既狗消失同要烏克蘭成永久中立國兼永不加入歐盟同北約啫。
入歐盟無問題,
入北約但放棄所有軍事設施都有得傾嘅
作者: siuhung     時間: 2023-2-17 19:34

澤連斯基:不會以任何領土換取與俄羅斯達成和平協議!
烏黑蘭人民:若果換咗個總統就可以達成和平,幾大都換啦!
作者: kazaf7     時間: 2023-2-17 21:18

打咀炮就叻,拎到返黎再講啦
作者: derbi     時間: 2023-2-17 21:41

引用:
原帖由 kelvin180 於 2023-2-17 11:49 發表

烏克蘭壯丁殺手, 要全國死淨佢一個男人咁烏國美女佢就可以自己一個人享用...

我係烏國男人第一時間XXX佢啦, ON9
你咁似早似D 大陸人講 野,要烏克蘭女仔嫁去中國。
作者: GATEWAY2010

作者: popofan     時間: 2023-2-18 04:20

Deleted