標題: 世衞否認放棄調查新冠源頭 北京稱有更多線索指向美國軍事生物基地等 | 無綫新聞TVB News [打印本頁]

作者: 明日純情的馬     時間: 2023-2-16 23:12

世界衞生組織否認已放棄調查新冠病毒源頭,總幹事譚德塞稱已再次去信中方要求合作調查。在北京,外交部稱堅決反對藉新冠病毒溯源問題散布假消息和抹黑中國。世衞專家組曾經到武...

細冑條克鬼一定係有黑材料係尾角屍埃A手上

新聞來源連結:
https://news.tvb.com/tc/world/63ee223e2e94f8863318cbf7/國際-世衞否認放棄調查新冠源頭北京稱有更多線索指向美國軍事生物基地等
作者: 1q1q1q1q1q1q     時間: 2023-2-16 23:20

其實查下白肺病, 就所有疑問都解決到
作者: Henrywu18     時間: 2023-2-16 23:36

又做舆论轉移视線
新冠溯源就直接去美国藥廠啦
作者: 半夏善良的黑頭     時間: 2023-2-16 23:44

美肺

圖片附件: Screenshot_20201204_162939_networld.discuss2.app.jpg (2023-2-16 23:44, 626.37 KB) / 該附件被下載次數 4

圖片附件: discuss2_1586845799320.png (2023-2-16 23:44, 1.07 MB) / 該附件被下載次數 2

作者: 半夏善良的黑頭     時間: 2023-2-16 23:46

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2023-2-16 23:20 發表

美肺

圖片附件: discuss2_1606816229384.png (2023-2-16 23:46, 208.4 KB) / 該附件被下載次數 5

作者: walkera2006     時間: 2023-2-17 00:12

唔屈義大利係源頭嗱
作者: Henry1268     時間: 2023-2-17 00:35

老尾2019年6月流行的白肺病就是源頭。
作者: 半生善變的AC     時間: 2023-2-17 00:41

咁點解美國冇大爆發先?佢地冇人帶口罩喎!如果佢地係源頭!應該一個月已經成個美國都係!但冇喎!隻菌傳染力好西利!
作者: 幪面超人     時間: 2023-2-17 00:45

調佢老味咩!剩係調查中國,唔見佢叫美國開放俾佢調查,世衛咪又係怕咗美國。兇手就唔敢調查,調查個屁。
作者: jacky2113     時間: 2023-2-17 00:50

痴媽巾,政府條復常宣傳片 蝦佬香港
入面d表演者冇個戴口罩
但係遊客嚟到,仲係全城口罩令
香港人個個東亞病夫,睇唔到表情喜怒哀樂,愁雲慘霧
擺明呃9遊客,人地點會翻兜
由防肺炎到而家防流感
天氣再熱d,又唔知諗到防乜9,一世唔准除罩
作者: 中國香港001     時間: 2023-2-17 00:53

引用:
原帖由 半生善變的AC 於 2023-2-17 00:41 發表

咁點解美國冇大爆發先?佢地冇人帶口罩喎!如果佢地係源頭!應該一個月已經成個美國都係!但冇喎!隻菌傳染力好西利!
有,最先“大爆發”係美國,當中國公佈武漢發現新種病毒,美國感染人數隨即變成全球最多,感染最快,當時連殮葬位置都唔夠。
從以上數據可以證明美國刻意隱藏,等有替死鬼出現先公開感染人數。
作者: eliskw2000     時間: 2023-2-17 01:06

根本CDC一直講大話啦,2019年夏天,美國已經開始爆。
作者: k514     時間: 2023-2-17 01:27

引用:
原帖由 半生善變的AC 於 2023-2-17 00:41 發表

點解依家尾角冇哂白肺病,嗰時尾角唔係食電子煙,會患白肺病死亡?
作者: belebala1234     時間: 2023-2-17 01:34

世衛梗係放棄啦~~佢個春袋係美國佬手上嘛
作者: hwwong     時間: 2023-2-17 01:53

美國霸權好戰國全球部署大量細菌病毒實驗室, 大都管理不善經驗出現意外洩漏細菌病毒的情況, WHO應該要求美國開放所有美國相關實驗室讓國際專家團隊進行調查... 到時就會知道美國肺炎病毒的源頭是美國製造了...
作者: 明日純情的馬     時間: 2023-2-17 02:05

引用:
原帖由 belebala1234 於 2023-2-17 01:34 發表

世衛梗係放棄啦~~佢個春袋係美國佬手上嘛
條痰克鬼係自己郷下出名貪污
作者: 半生善變的AC     時間: 2023-2-17 02:38

引用:
原帖由 中國香港001 於 2023-2-17 00:53 發表

有,最先“大爆發”係美國,當中國公佈武漢發現新種病毒,美國感染人數隨即變成全球最多,感染最快,當時連殮葬位置都唔夠。
從以上數據可以證明美國刻意隱藏,等有替死鬼出現先公開感染人數。
唔合理啦!一爆已經全國都係,點隐暪9個月?唔帶口罩喎?
作者: beegeejk     時間: 2023-2-17 02:51

引用:
原帖由 幪面超人 於 2023-2-17 00:45 發表

調佢老味咩!剩係調查中國,唔見佢叫美國開放俾佢調查,世衛咪又係怕咗美國。兇手就唔敢調查,調查個屁。
x2
作者: 威廉PO     時間: 2023-2-17 05:05

只有美國實驗室,這有能力。。。🙈
作者: Ray-Cyrus     時間: 2023-2-17 07:14

美國covid19出現後白肺病呢個詞就消失得無影無蹤就知係咩事啦 😏😏😏
作者: wk221ab     時間: 2023-2-17 08:25

世衛點敢查你老美
作者: 怒風     時間: 2023-2-17 08:37

引用:
原帖由 k514 於 2023-2-17 01:27 發表

點解依家尾角冇哂白肺病,嗰時尾角唔係食電子煙,會患白肺病死亡?
果時成日講食電子煙會有白肺病,但又只出現在美國,但電子煙全世界都有人食,家下突然間無晒白肺病,甚至無人提過。
作者: 揚州     時間: 2023-2-17 08:49

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2023-2-16 23:20 發表

你知我知,單眼佬都知,但有人扮無知
作者: lvmin63312823     時間: 2023-2-17 22:34

引用:

那電子煙白肺病原因是什麼?全世界都有電子煙,只有美國出現白肺,why?中國當然可能是爆發地?可是中國已經開放實驗室給你查,美國為什麼不敢開放呢?
作者: 炎夏少象棋     時間: 2023-2-17 22:45

引用:
原帖由 幪面超人 於 2023-2-17 00:45 發表

係呀!世衛係驚尾國好惡呀!
作者: 豆芽生     時間: 2023-2-17 22:49

而家啲乜鬼嘢世衛呀聯合國根本就多舊魚, 俾尾國搞到好似pat屎咁
作者: 二叔呀勝     時間: 2023-2-17 22:59

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2023-2-16 23:12 發表

世界衞生組織否認已放棄調查新冠病毒源頭,總幹事譚德塞稱已再次去信中方要求合作調查。在北京,外交部稱堅決反對藉新冠病毒溯源問題散布假消息和抹黑中國。世衞專家組曾經到武...

炸北溪二號
一定唔會查
所有人都係美狗
作者: 二叔呀勝     時間: 2023-2-17 23:01

引用:
原帖由 豆芽生 於 2023-2-17 22:49 發表

而家啲乜鬼嘢世衛呀聯合國根本就多舊魚, 俾尾國搞到好似pat屎咁
自己人民都唔理
但很關注中國母親
https://www.youtube.com/watch?v=Kx6WhlO6J_o
作者: sam0010     時間: 2023-2-17 23:05

唔敢去美國查呢世都唔會查到
作者: zhangan     時間: 2023-2-17 23:22

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-2-16 23:46 發表

美肺
香港都有好多人食電子煙,但係未聽過因食電子煙而有白肺病
新冠一出,老美即刻冇哂電子煙白肺病
傻嘅都知係美國佬有問題
不過有好多真係傻嘅,或者腦殘嘅,仍然想入中國數
作者: cwilson1     時間: 2023-2-17 23:25

咁多證據指控美國, 世界各科學家都知道病毒始祖代在美國, 仲有埋第二代

連2019年8月, 世衛都知道美國CDC因為特德理克堡泄毒而落命令要佢關閉, 

但世衛郤堅不去查, 

說明世衛同美國係狼孭為奸
作者: 半夏善良的黑頭     時間: 2023-2-17 23:43

引用:
原帖由 中國香港001 於 2023-2-17 00:53 發表

美狗d病毒姝係邊度嚟

圖片附件: discuss2_1589850673448.png (2023-2-17 23:43, 561.04 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: kw_lam     時間: 2023-2-18 00:56

引用:
原帖由 walkera2006 於 2023-2-17 00:12 發表

唔屈義大利係源頭嗱
最初義大利係畀尾軍傳染,最早疫區倫巴第有尾軍人員駐守,尾軍經由輸血計畫從本土血液感染,事實上當地2019年年尾已經有類似新冠病徵個案出現,該區不是知名旅遊區,經遊客傳染機會不大,而且大規模爆發,不會短時間發生,病毒肯定存在已久
作者: democrazyboy     時間: 2023-2-18 06:30

輝瑞藥廠將沙士病毒改變基因再製造新病毒可能性最大,然後生產疫苗口服藥謀取暴利。
作者: 趣緻寶寶     時間: 2023-2-18 07:01

睇下先
作者: 豆芽生     時間: 2023-2-18 07:51

引用:
原帖由 二叔呀勝 於 2023-2-17 23:01 發表

自己人民都唔理
但很關注中國母親
https://www.youtube.com/watch?v=Kx6WhlO6J_o
尾國政府自關心猶太人呀嘛,美國人死幾多個對佢哋冇乜分別㗎只不過係投票工具
作者: cwilson1     時間: 2023-2-18 08:01

聯合國這些組織只係老美設立來打壓別國的榥子, 

面對新冠, 就扮盲唔會去查美國

面對俄羅絲投訴美國炸毁北溪來迫德國貴買美國能源, 破壞俄羅斯財產, 聯合國又話拒絶去開會討論

咁冇公信力的聯合國, 這個聯合國係假的
作者: kwokk2014     時間: 2023-2-18 09:15

美狗又要射波波轉移视線了!
作者: SARS2007     時間: 2023-2-18 09:19

隻菌係天跌落黎
作者: 心慌慌     時間: 2023-2-18 09:21

老美呢個老牌帝國自恃軍力霸權,加上偽美元霸權,再有得天獨厚地利優勢,向全世界施壓要做霸主,好讓它上下其手,手段無所不用其極,現在祇有上帝才能要它滅亡.