標題: 初選案|庭上播林景楠籲撐「黃色經濟圈」片段 吳政亨舉中指 林卓廷筆記提同意「光時」 (14:22) - 20230209 - 港聞 [打印本頁]

作者: 愛1c蛋     時間: 2023-2-9 15:56

民主派「35+初選」案,16人否認國安法下的串謀顛覆國家政權罪,審訊今(9日)踏入第4日。控方開案陳辭續指出林卓廷、梁國雄和柯耀林在涉案角色和言行。庭上播放新東初選論壇的片段,梁國雄揚言「撐手足」,開審前改為認罪、將擔任控方證人的林景楠,則於論壇上叫梁國雄支持黃色經濟圈,犯人欄內一度傳出竊笑,吳政亨舉起中指手勢。

話知你舉中指抑或舉埋旗? 識時務者為俊傑  
要陪兄弟踎不如遲d改名做阿無怪

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20230209/s00001/1675924023592/初選案-庭上播林景楠籲撐「黃色經濟圈」片段-吳政亨舉中指-林卓廷筆記提同意「光時」
作者: 綠腳趾     時間: 2023-2-9 16:00

撐黃圈,實情即係賺黃養藍,俾錢政權買武器,
班曱甴搞抗爭都搞得寧捨滑稽 
作者: chimaylam     時間: 2023-2-9 16:04

39唔識7當手足.........篤灰奶野係佢地on 9 關人能事咩
作者: ar2man     時間: 2023-2-9 16:05

仲有好多傻仔帶緊呀布口罩 仲買左好多現金卷
作者: 1000day     時間: 2023-2-9 16:06

柯耀林是否仍然認為林卓廷「人格卑劣」 ,柯耀林答「係」
三白眼被同路人指責是濺種
作者: 剎華     時間: 2023-2-9 16:14

此非戰之罪,實天亡我也~~再見了,黃粉~~
作者: 愛1c蛋     時間: 2023-2-9 16:14

引用:
原帖由 1000day 於 2023-2-9 16:06 發表

老廉出身
作者: 綠腳趾     時間: 2023-2-9 16:19

引用:
原帖由 剎華 於 2023-2-9 16:14 發表

此非戰之罪,實天亡我也~~再見了,黃粉~~
要佢滅亡,先令佢地瘋狂
等佢地無差別屠殺市民殺得咁過癮
而家大把入臭格 
作者: 剎華     時間: 2023-2-9 16:25

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-2-9 16:19 發表

要佢滅亡,先令佢地瘋狂
等佢地無差別屠殺市民殺得咁過癮
而家大把入臭格 
天道本是如此,違反自然,物極必反,怪只怪他們做人去到太盡~~
作者: soviso     時間: 2023-2-9 16:28

繼續審繼續拉,將所有犯罪既拉晒就得,坐完出黎再犯再拉
作者: lung_block     時間: 2023-2-9 16:33

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-2-9 15:56 發表

民主派「35+初選」案,16人否認國安法下的串謀顛覆國家政權罪,審訊今(9日)踏入第4日。控方開案陳辭續指出林卓廷、梁國雄和柯耀林在涉案角色和言行。庭上播放新東初選論壇的片段,梁國雄揚言「撐手足」,開審前改為認罪、將擔任控方證人的林景楠,則於論壇上叫梁國雄支持黃色經濟圈,犯人欄內一度傳出竊笑,吳政亨舉起中指手勢。

...
你估佢地係水滸傳108星..
就算水滸傳,出生入死既"手足"..
最後都係被宋江用黎歸順朝廷既"工具"..
最後有多少個得善終..
作者: chimaylam     時間: 2023-2-9 16:40

其實都幾弱智..........成班目的都係議員19幾萬果份糧之ma
吹大到要坐監

所謂初選, 係分餅仔唔想同路人爭食姐 
1個和尚有水飲......3個和尚冇水飲....當然要拆掂佢啦

作者: 身民主持係大晒     時間: 2023-2-9 16:43

引用:
原帖由 soviso 於 2023-2-9 16:28 發表

繼續審繼續拉,將所有犯罪既拉晒就得,坐完出黎再犯再拉
坐完個d最好遂出香港,永世不能再入中國國境
作者: 鐘覺霧     時間: 2023-2-9 16:52

引用:

...
怪就怪這班傻人,老蕭個間 "時X冰室" 不是這樣咩?!!好多間都為咗這個目的 (人血饅頭),只是阿布泰太出眾,太快高長大。  
作者: 隔夜忠心的馬     時間: 2023-2-9 16:53

引用:

...
篤灰保平安,曱甴都分上中下等!
作者: 俊楠     時間: 2023-2-9 16:57

出賣自己國家,再殘害自己人民
漢奸曱甴必須要重判
作者: cm923     時間: 2023-2-9 16:58

全部仆街坐9年半啦
作者: 假如白滑的獅子     時間: 2023-2-9 17:04

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-2-9 16:14 發表

老廉出身
以前見佢打擊屋苑翻新工程圍標都好落力,可惜現在 . . .
作者: soviso     時間: 2023-2-9 17:05

引用:
原帖由 身民主持係大晒 於 2023-2-9 16:43 發表

坐完個d最好遂出香港,永世不能再入中國國境
我堅係支持,不過邊個國家會咁做。
作者: vampire912     時間: 2023-2-9 17:08

幾個月前見到阿無態掛出熱烈慶祝中國國慶旗幟我已經覺得好好笑,估唔到宜家仲想抽身離場,真係好好咁同黃屍曱甴上咗一課。
作者: cctvb33     時間: 2023-2-9 17:11

引用:
原帖由 chimaylam 於 2023-2-9 16:40 發表

其實都幾弱智..........成班目的都係議員19幾萬果份糧之ma
吹大到要坐監

所謂初選, 係分餅仔唔想同路人爭食姐 
1個和尚有水飲......3個和尚冇水飲....當然要拆掂佢啦
佢哋當國安法冇牙老虎,以為美國真係會出兵威脅中央促成港獨成功。
到時臨時親美政府就會係佢哋打色,香港就會係佢哋班人話晒事。

佢哋應該真係咁諗,可惜應該係俾老美出兵射住呢個空頭支票過咗一棟。
作者: 身民主持係大晒     時間: 2023-2-9 17:12

引用:
原帖由 soviso 於 2023-2-9 17:05 發表

我堅係支持,不過邊個國家會咁做。
應該整d例專對付賣國賊

賣國賊坐完遂出境

賣國賊後代永世無得做政府或政府有支助既工

賣國賊後代無得享有公民福利
作者: 小叮噹丫     時間: 2023-2-9 17:13

篤灰保平安
作者: cctvb33     時間: 2023-2-9 17:15

引用:
原帖由 vampire912 於 2023-2-9 17:08 發表

幾個月前見到阿無態掛出熱烈慶祝中國國慶旗幟我已經覺得好好笑,估唔到宜家仲想抽身離場,真係好好咁同黃屍曱甴上咗一課。
其實啲黃店排隊盛世係有人負責出錢派錢搵人做媒幫襯又搵黃媒大吹特吹嚟呃到好多真傻黃去真消費。
作者: 實現濕近緊吉濟     時間: 2023-2-9 17:20

其他人唔知, 但呢條林姓二五仔真係有樣睇
作者: Duncan_Nadal     時間: 2023-2-9 17:24

反轉豬肚就係屎
作者: 前面契帝     時間: 2023-2-9 17:28

黃系無出路
作者: chickenrice2005     時間: 2023-2-9 17:30

唔係核爆都唔割咩?
作者: 大大寶     時間: 2023-2-9 17:32

睇見曱甴手joke互相殘殺,真係好睇過荷里活巨獻
作者: H叔     時間: 2023-2-9 17:32

引用:
原帖由 1000day 於 2023-2-9 16:06 發表

講事實啫
作者: hungadult     時間: 2023-2-9 17:33

引用:
原帖由 cctvb33 於 2023-2-9 17:11 發表

佢哋當國安法冇牙老虎,以為美國真係會出兵威脅中央促成港獨成功。
到時臨時親美政府就會係佢哋打色,香港就會係佢哋班人話晒事。

佢哋應該真係咁諗,可惜應該係俾老美出兵射住呢個空頭支票過咗一棟。
得嗰少少人
有部分仲係騎牆派
和整個中國政府對抗
又以為中國會怕了美國
仲以為危急時 美國會出手相助
有睇抗美援朝都知 嗰時嘅中國都唔怕美國 今時今日會驚?

非常天真 而且貪勝不知輸 不知見好就收的道理
作者: bestsinger2     時間: 2023-2-9 17:34

狗咬狗

人一黃腦便亡,三唔識七是手足,親生兄弟是仇人
作者: chriswong1010     時間: 2023-2-9 17:35

死曱甴:篤灰咪篤灰囉,咩呀
作者: I-HAVE     時間: 2023-2-9 17:38

阿布泰執得.........
作者: 武松00

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: cctvb33     時間: 2023-2-9 17:43

引用:
原帖由 hungadult 於 2023-2-9 17:33 發表

得嗰少少人
有部分仲係騎牆派
和整個中國政府對抗
又以為中國會怕了美國
仲以為危急時 美國會出手相助
有睇抗美援朝都知 嗰時嘅中國都唔怕美國 今時今日會驚?

非常天真 而且貪勝不知輸 不知見好就收的道理
我睇佢哋就無意同中國對抗,同中國對抗只係佢哋想奪香港權而需要向外表現有嘅意識形態。
其實都係向利益方面諗,不過佢哋大貪左啲,想要個臨時政府主要話事權。

通透嘅熱血公民就玩得通透,係成場19事件有份參與有份玩之餘,亦能夠在關鍵時刻適時抽身全身而退。
作者: 半空遇到了神童     時間: 2023-2-9 17:43

做得漢奸本身就係出賣自己人先會做,所以黃屍出賣手足根本只係份內事
作者: cctvb33     時間: 2023-2-9 17:46

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2023-2-9 17:38 發表

阿布泰執得.........
執完搵親信出人頭開另一個商標又另一條好漢另一盤生意

作者: dannyocean     時間: 2023-2-9 17:46

引用:

...
最鐘意佢地狗咬狗骨
作者: 一個中國人!

作者: 鐘覺霧     時間: 2023-2-9 18:05

引用:
原帖由 cctvb33 於 2023-2-9 17:43 發表

我睇佢哋就無意同中國對抗,同中國對抗只係佢哋想奪香港權而需要向外表現有嘅意識形態。
其實都係向利益方面諗,不過佢哋大貪左啲,想要個臨時政府主要話事權。

通透嘅熱血公民就玩得通透,係成場19事件有份參與有份玩之餘,亦能夠在關鍵時刻適時抽身全身而退。
教主 調教出來,往往都是精靈醒目。 
作者: AABB999     時間: 2023-2-9 18:06

引用:

...
狗咬狗真系好睇過電影,吾好比佢停繼續食花生.........真系開心
作者: 山邊默默的隊長     時間: 2023-2-9 18:07

肛匙
作者: wang8699     時間: 2023-2-9 18:56

等佢狗咬狗
作者: Henrywu18     時間: 2023-2-9 19:07

篤得快好世界,怪自己太慢🤣
作者: tvbdt     時間: 2023-2-9 19:11

算吧,主審第一日已經帶風向。呢班人最多做下樣判1/4入罪,入面再最多得一半人會坐,仲要慣例應該都係坐三兩年再扣減刑期隨時坐一兩年就放人啦。