標題: 初選案|伍健偉及林景楠今認罪 伍健偉:我顛覆極權國家政權未成功 [打印本頁]

作者: 男E     時間: 2023-2-6 12:40

「35+」初選案,民主派47人涉嫌爭取立法會過半以「攬炒」,被控串謀顛覆國家政權罪,獲交付高等法院原訟庭審判,其中16人包括林卓廷梁國雄等否認控罪,今日假西九龍裁判法院開審。原不認罪的伍健偉及林景楠今正式認罪,伍健偉答辯時稱「我顛覆極權國家政權未成功,承認控罪」。

呢D就叫「跌落地揦返拃沙」,掩飾自己的ON99

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1903500/即時-港聞-初選案-伍健偉及林景楠今認罪-伍健偉-我顛覆極權國家政權未成功

圖片附件: th_102_.gif (2023-2-6 12:40, 15.47 KB) / 該附件被下載次數 6

作者: lamlampeter1     時間: 2023-2-6 12:42

沒有最on9,只有更on9
作者: 綠腳趾     時間: 2023-2-6 12:44

真係俾佢地成功顛覆政權就死得人多 
作者: .愛心大使     時間: 2023-2-6 12:49

呢個情景似晒當年黑社會逼人拍電影火燒島一樣
唔拍就一定出事,最後被逼接拍 
香港人真係悲哀
作者: touya08     時間: 2023-2-6 12:50

明知都衰硬, 梗係免費住免費食多幾年先夠著數, 黃人幾識計算, 天氣凍d仲有羊腩煲

圖片附件: mobile_1.jpg (2023-2-6 12:51, 447.67 KB) / 該附件被下載次數 10

作者: ansonkpl     時間: 2023-2-6 12:52

他以為自己是何許人,有甚麼號召力,現時國家人民生活安穩,太平盛世之下,憑甚麼要人追隨佢顛覆國家,有全盤計劃嗎,依家作反喎,以為玩泥沙呀,對住呢啲人真係無嘢好講

作者: 綠腳趾     時間: 2023-2-6 12:54

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2023-2-6 12:49 發表
香港人真係悲哀
莫非佢會爆出被肥老黎迫去顛覆政權咁趣!?
作者: smallcannon2002     時間: 2023-2-6 12:58

呢個林景南, 一定要重判, 一定唔可以放過。
作者: kt1223     時間: 2023-2-6 12:59

On 99, 隨時當你未認罪,因為控罪係顛覆國家政權,自己加兩個以為好型嘅字上去,咁唔服但又唔想坐耐啲,真係慘
作者: DZDD     時間: 2023-2-6 12:59

引用:
原帖由 男E 於 2023-2-6 12:40 發表
「35+」初選案,民主派47人涉嫌爭取立法會過半以「攬炒」,被控串謀顛覆國家政權罪,獲交付高等法院原訟庭審判,其中16人包括林卓廷梁國雄等否認控罪,今日假西九龍裁判法院開審。原不認罪的伍健偉及林景楠今正式認罪,伍健偉答辯時稱「我顛覆極權國家政權未成功,承認控罪」。

...
一班弱智抵撚死
作者: 綠腳趾     時間: 2023-2-6 13:00

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-2-6 12:52 發表
他以為自己是何許人,有甚麼號召力,現時國家人民生活安穩,太平盛世之下,憑甚麼要人追隨佢顛覆國家,有全盤計劃嗎,依家作反喎,以為玩泥沙呀,對住呢啲人真係無嘢好講
以為叫下口號、食下黃店、上下推特、出下聞酸,咁就贏到
仲以為有美爸在失敗都唔會有任何後果
作者: 彩雲閒     時間: 2023-2-6 13:01

認罪都要玩嘢,明顯死不悔改,要判多幾碌!
作者: panpeter     時間: 2023-2-6 13:07

好L型啊!加多幾碌,好野!
作者: lctj9     時間: 2023-2-6 13:08

認罪想早啲了結?
作者: 啱啱好     時間: 2023-2-6 13:10

條五賤米擺明無悔意噃
作者: Freemantho     時間: 2023-2-6 13:10

引用:

...
睇下顛覆國家罪判幾耐先? 法官最後應該不會説他們是有抱負的好孩子吧?
作者: mc4870     時間: 2023-2-6 13:11

判佢地坐返10碌8碌先再講啦. 
作者: 古默默的魚蛋     時間: 2023-2-6 13:14

點解要認罪咁撚冇骨氣
作者: isaacmadtk     時間: 2023-2-6 13:14

先恭喜
作者: 遊樂人間     時間: 2023-2-6 13:15

引用:
原帖由 彩雲閒 於 2023-2-6 13:01 發表
看誰守龍門
作者: 虎門叮噹     時間: 2023-2-6 13:19

最終又係好似一隻狗咁跪低認罪
作者: montejo     時間: 2023-2-6 13:20

引用:

...
呢班人,幾十年無返過大陸,就話大陸極權

我做人好現實,乜嘢民主選舉都係多L餘,最緊要生活好,喜歡就去下旅行
作者: 九叔2005     時間: 2023-2-6 13:20

引用:

...
魔鬼必落地獄
作者: 波濤性感的羊     時間: 2023-2-6 13:23

黃畜又被收皮
作者: lionking9     時間: 2023-2-6 13:23

腦殘弱智嘅垃圾,唔會悔改,踎耐啲都係一樣,只係浪費社會資源。
作者: 鐘覺霧     時間: 2023-2-6 13:23

引用:
「我顛覆極權國家政權未成功,,,」

這句犀利呀,可能累到三白眼冇得翻身。 
作者: 搞搞震無幫襯     時間: 2023-2-6 13:23

應該問佢口中嘅極權國家係指邊個,唔敢講即係亂認,蔑視法庭,判35+年;如果屈阿爺就直接送去俾阿爺審,等佢親身體驗吓佢口中嘅極權國家點審案。
作者: 家中藍色手袋     時間: 2023-2-6 13:25

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-2-6 12:58 發表
呢個林景南, 一定要重判, 一定唔可以放過。
冇悔意
作者: thunderpig     時間: 2023-2-6 13:25

未成功定唔成功?

未成功即係仲攪緊? 
作者: longgun67     時間: 2023-2-6 13:26

引用:
香港人真係悲哀
咁你仲撐唔撐阿布泰
作者: 愛港愛爽VV     時間: 2023-2-6 13:27

竟敢話我們偉大祖國是極權國家
作者: Henrywu18     時間: 2023-2-6 13:28

帶罪立功减刑
作者: 中國香港001     時間: 2023-2-6 13:28

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2023-2-6 13:23 發表

這句犀利呀,可能累到三白眼冇得翻身。 
呢句可以獨立處理,顛覆國家好大罪。
作者: kwma     時間: 2023-2-6 13:28

引用:

...
抵撚死係老尾民煑国即判去瓜塌那几坐9百几年
作者: longgun67     時間: 2023-2-6 13:29

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-2-6 12:52 發表
已有全盤計劃
1. 食黃店
2. 爆買黃店
3. 屋企窗邊鳩叫肛復
4. 移民英國

精神勝利大法
作者: longgun67     時間: 2023-2-6 13:30

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-2-6 13:00 發表

以為叫下口號、食下黃店、上下推特、出下聞酸,咁就贏到
仲以為有美爸在失敗都唔會有任何後果
師兄靜啲
由班黃撚繼續發揚精神勝利打飛機大法
作者: jumboleung     時間: 2023-2-6 13:31

拿拿聲pg,入去受完出嚟搵真銀好過啦!
作者: Coke_duo     時間: 2023-2-6 13:32

全世界最大的極權、獨栽國家係係美國。
作者: 飛天盒仔     時間: 2023-2-6 13:32

引用:

...
伍健偉同我老友 Eddie 一樣衰咗只係識叫兩句口號當自己嬴
作者: panpeter     時間: 2023-2-6 13:32

未成功?即是仲想癲覆啦!
既然係咁,為免日後再有機會癲覆,梗係要判盡D啦!
你話呢個黃黑漢奸幾撚 on9呢!
作者: c.keung     時間: 2023-2-6 13:32

引用:
香港人真係悲哀
食帖嘢埋單天經地義,唔埋單嗰D係黑社會,想又食又拎咁著數?
作者: golfboy     時間: 2023-2-6 13:33

攪香港初選可以顛覆国家政權,正如天主教小學初小班選班長,可以攪冧煩帝岡教会一樣
作者: ckwarthur     時間: 2023-2-6 13:33

好明顯並未有任何悔改之心!
作者: gordonking     時間: 2023-2-6 13:33

係呀!喺你哋所謂極權國家,地獄鬼國先至咁安全咋!喺自由民主自由天堂坐監,例如美國、第一日已經括約肌永久鬆脫!
作者: 山中雀躍的水管     時間: 2023-2-6 13:34

已經上晒腦,送佢終身監禁,唔好出來害人
作者: 唔岩就要鬧     時間: 2023-2-6 13:35

引用:
原帖由 touya08 於 2023-2-6 12:50 發表
明知都衰硬, 梗係免費住免費食多幾年先夠著數, 黃人幾識計算, 天氣凍d仲有羊腩煲

G鋒日日食外賣,對身體唔好架喎
作者: juniorcow     時間: 2023-2-6 13:36

引用:

...
最緊要唔好認罪,在法官面前不知悔改,在法庭上大吵大鬧,咁先至可以爭取更精彩人生
作者: fwjlxh     時間: 2023-2-6 13:39

未認罪果幾個仲識唔識得笑?
作者: gsf1200s     時間: 2023-2-6 13:42

睇錯以為係商台屎忽鬼健吾
作者: k514     時間: 2023-2-6 13:46

引用:
原帖由 古默默的魚蛋 於 2023-2-6 13:14 發表
點解要認罪咁撚冇骨氣
乜黃畜有骨氣咩
作者: SOWIN888     時間: 2023-2-6 13:49

不認罪人己逃走,捉到不認罪,入去坐到終老先出返來,好彩早些走,坐不到終老 
人生有幾個10年,出來己是另一個年代 青年變老年
作者: 海邊的快樂小魚     時間: 2023-2-6 13:49

佢哋咁冇骨氣,咁快認罪嘅
作者: fathoz     時間: 2023-2-6 13:50

又話阿布泰無間道篤番班友既? 
作者: ikeafoot     時間: 2023-2-6 13:50

引用:

...
極權
低能仔
漂亮國就真係極權啦
人地國家內部事都要理
作者: tam_n     時間: 2023-2-6 13:51

引用:
原帖由 彩雲閒 於 2023-2-6 13:01 發表
正常來講判重啲,不過有啲香港法官唔正常。
作者: uturn2     時間: 2023-2-6 13:52

伍生非常勇敢👍🍹
你來🇬🇧時我帶路
作者: allgoals     時間: 2023-2-6 13:52

引用:
背係係美國,死既都唔係美國人,引到班香港人出黎攪事,就已經係成功左
睇下烏克蘭就知咩事,要死埋最後一個烏克蘭人,先會收手
作者: smallcannon2002     時間: 2023-2-6 13:53

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2023-2-6 13:25 發表

冇悔意
最記得有一次, 佢果間啊布泰買果的嘢, 違反左相關條例, 比海關充公, 點知班曱甴客又話有人迫害佢, 跟住就成班曱甴客出嚟扮埋的假義氣, 話齊齊去買嘢支持佢。好喇, 而家佢就嚟受靶, 的曱甴客又一齊去受靶支持佢嘛。
作者: Alcohol618     時間: 2023-2-6 13:53

咁佢講得無錯呀

的確係唔成功

孫大炮當年都顛覆左11次先成功啦
作者: 幪面超人     時間: 2023-2-6 13:54

極權國家政權係美國吖,卵樣
作者: 遊鯤     時間: 2023-2-6 13:57

一句「極權國家」就把自己的犯罪行為合理化?
毫無悔意
睇嚟都唔駛聽取咩求情,應該點判就點判。
作者: touya08     時間: 2023-2-6 13:58

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2023-2-6 13:35 發表

G鋒日日食外賣,對身體唔好架喎
理鬼佢咩, 反正有人請(乜乜在囚基金, 傻仔日日課金)
作者: LX8000     時間: 2023-2-6 14:03

ok,唔想減嗰1/3刑期就慳番!
作者: SOWIN888     時間: 2023-2-6 14:08

全世界都是一樣做法,班友試吓去老美照做一次玩法,老美快手過呀爺處理,完 
你估玩完真是可以不找數 你估做漢奸易做

圖片附件: 1.jpg (2023-2-6 14:08, 234.95 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: 2.jpg (2023-2-6 14:08, 175.29 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: 2_4.jpg (2023-2-6 14:08, 188.08 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: 78.jpg (2023-2-6 14:08, 84.46 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: 26.jpg (2023-2-6 14:08, 188.81 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: 27.jpg (2023-2-6 14:08, 324.17 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: 28.jpg (2023-2-6 14:08, 189.15 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: 65.jpg (2023-2-6 14:08, 74.44 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: paulchen     時間: 2023-2-6 14:09

以為講多句攞個彩
入到去更加熱烈招呼佢
作者: 農場紅色馬     時間: 2023-2-6 14:12

引用:
美國佬話之佢哋死曬啦,最緊要佢哋冇腦可以洗腦,行先死先做炮灰, 求其整個義士嘅名畀佢哋就得
作者: wk221ab     時間: 2023-2-6 14:15

認罪咁七
作者: 好逸惡勞     時間: 2023-2-6 14:15

你怎可能成功呢,白痴仔
作者: edbe     時間: 2023-2-6 14:20

on9 仔
作者: pc238     時間: 2023-2-6 14:21

又可以入倉食雞脾反
作者: ookiroppi     時間: 2023-2-6 14:22

正白痴仔,如果真係如老尾般極權,佢已經死L咗。
作者: AABB999     時間: 2023-2-6 14:22

引用:

...
想問下你班冚家剷曱甴,點解吾同意你地政見就要被你地圍毆滅聲,咁你地咪一撚樣系極權!只是你地極權想去推另一个極權咁解姐!
曱甴去講極權真系難聽過粗口

作者: tacticsolve     時間: 2023-2-6 14:23

on 9 9 ...

說好的核爆, 風骨...到最後又要認罪, 樣衰到呢

圖片附件: image.png (2023-2-6 14:23, 423.47 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: 台灣小榴槤     時間: 2023-2-6 14:23

醒目仔
作者: big3624     時間: 2023-2-6 14:26

曱甴坐多幾年啦
作者: SOWIN888     時間: 2023-2-6 14:28

太平年代不要,班人係都要做人家走狗,應該捉到全部捉去打把,唔好放班人出來再害人 
老美幾清醒,捉到人無得返身機會,以後消失世上不見到人

圖片附件: 733.jpg (2023-2-6 14:28, 194.83 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: 901746.jpg (2023-2-6 14:28, 77.14 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: 901747.jpg (2023-2-6 14:28, 116.69 KB) / 該附件被下載次數 7

圖片附件: 901748.jpg (2023-2-6 14:28, 83.2 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: 貴貴大世界     時間: 2023-2-6 14:33

引用:
香港人真係悲哀
捨得離開中華人民共和國屬土嘅香港未?
作者: 香港雞蟲     時間: 2023-2-6 14:37

感謝阿爺,香港先有國安法
作者: 炎夏少象棋     時間: 2023-2-6 14:38

引用:
香港人真係悲哀
噏乜撚嘢, 不知所謂
作者: orthocentre     時間: 2023-2-6 14:38

極端思想人士話要顛覆極權國家🤣🤣🤣
作者: andyyyy     時間: 2023-2-6 14:39

呢啲叫醒!又可以揦咋沙又可以判少一兩碌!唔認罪果啲.............反正都唔會有機會走得甩,唔認盞判多幾碌,精嘅就學呢兩條細界仔!
作者: 人品大爆發     時間: 2023-2-6 14:41

引用:

...
極唔極權心中有數
作者: kaiserken     時間: 2023-2-6 14:42

佢地兩個認係想顛覆國家政權,特區係咪應該將佢地轉交上去審判呢?
作者: CS601P     時間: 2023-2-6 14:43

條友ON9,認罪都要玩字眼....
法官隨時以雖然被告認罪,但言行間沒有悔意,不給於認罪減刑期三分一,被告的言行明顯有重犯的意圖,法庭要判出阻嚇性的刑期(即是加刑)....
作者: Lc.kun123     時間: 2023-2-6 14:44

判重啲
作者: leshui     時間: 2023-2-6 14:48

仲有一日要還
作者: 人為財S     時間: 2023-2-6 14:50

又要威又要戴頭盔嘅垃圾!

不過佢都總好過個d叫人衝,自己鬆嘅冚家鏟,垃圾都不如!

作者: champion2005     時間: 2023-2-6 14:54

呢隻五件穢咁有刑, 一定要判重刑, 完全冇減刑理由.
作者: 沉默的肥龍     時間: 2023-2-6 14:56

趙單耳呢鑊裡外不是人 
作者: bondinhk     時間: 2023-2-6 14:58

引用:

...
這算唔算認罪, 可唔可以減刑呀法官.
作者: ic310     時間: 2023-2-6 14:58

當然啦,極權英美都未倒台
作者: 光棍man     時間: 2023-2-6 14:59

引用:
香港人真係悲哀
起碼我係香港人,唔覺得悲哀
作者: fcw99     時間: 2023-2-6 14:59

引用:
原帖由 .愛心大使 於 6-2-2023 12:49 PM 發表
香港人真係悲哀
黃畜暴徒未拉到咪網上得戚,拉到就成隻死狗咁
作者: kingsemen     時間: 2023-2-6 15:00

引用:
可拍笑片材料
作者: panpeter     時間: 2023-2-6 15:01

衷心感謝中央和香港國安法,懲治呢班黃黑漢奸垃圾!
令到我們正常老百姓生活得到安寧,人生有所規劃;令到我們可自由出入吃喝玩樂,唔使終日擔驚受怕,出街俾暴徒欺凌私了。
作者: 青春快樂人     時間: 2023-2-6 15:04

係咪覺得自己會成功,比你做總統好嗎?
作者: summerfamily     時間: 2023-2-6 15:04

引用:
原帖由 kt1223 於 2023-2-6 12:59 發表
On 99, 隨時當你未認罪,因為控罪係顛覆國家政權,自己加兩個以為好型嘅字上去,咁唔服但又唔想坐耐啲,真係慘
想減刑又要扮型!認罪得嚟毫無悔意,等同唔認罪
作者: 凡間薯仔     時間: 2023-2-6 15:05

引用:

...
如何極權,講黎聽下
作者: mic011     時間: 2023-2-6 15:05

引用:
武裝起義 用磚頭 箭 改裝遮去打有高超音速導彈同核武嘅解放軍 叻仔🤣
作者: atkatk002     時間: 2023-2-6 15:07

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-2-6 12:54 發表

莫非佢會爆出被肥老黎迫去顛覆政權咁趣!?
原來佢係被泛民主派迫,真係可憐。