標題: 公務員反政府賺上賺 [打印本頁]

作者: 劉婕     時間: 2023-1-30 11:08

不少公務員在2019年都曾參與過暴動, 小則只是人去我去趕下潮流的心態, 煙花過後就返回原位發個假誓萬事大吉, 繼續做又三十六唔做又三十六地穩食俸祿。又或者賣樓, 擁著巨資送去英國重新做人!
香港政府仁慈, 黃公務員又齊心包庇, 可讓曾支援暴動的人自由出入香港, 在立了國安法後, 第一時間暴走英國,  提早退休食政府長糧, 用香港公帑買屋, 用退休金供樓。
現在又可以大搖大擺回來香過農曆年, 沒有受到海關留難, 可算係全球最可惡又最受保障的反民了。

作者: hkc9     時間: 2023-1-30 14:34

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-1-30 11:08 發表
不少公務員在2019年都曾參與過暴動, 小則只是人去我去趕下潮流的心態, 煙花過後就返回原位發個假誓萬事大吉, 繼續做又三十六唔做又三十六地穩食俸祿。又或者賣樓, 擁著巨資送去英國重新做人!
香港政府仁慈, 黃公務員又齊心包庇, 可讓曾支援暴動的人自由出入香港, 在立了國安法後, 第一時間暴走英國,  提早退休食政府長糧, 用香港公帑買屋, 用退休金供樓。
現在又可以大搖大擺回來香過農曆年,  ...
都是阿爺太“縱” 香港這班人。
這班漢奸(指所有黑暴)犯案又如何?拉到的只是少數。
身有屎的去歐美移民,撈唔掂又可以返來,無有怕。
作者: 劉婕     時間: 2023-1-30 15:40

引用:
原帖由 hkc9 於 2023-1-30 14:34 發表

陳四萬唔使著草, 仲可以每月逗十多萬長俸, 真正黑金, 公帑賺上賺
作者: 劉婕     時間: 2023-1-31 10:12

大學校長係公務員, 社福界支薪用公帑, 這兩瓣人不少都黃上腦, 仍在發假誓吃著公帑賺上賺!
作者: hk_mask     時間: 2023-1-31 10:47

有咩辦法搞搞佢?😭
作者: kw_lam     時間: 2023-1-31 15:26

一國兩制,五十年不變,阿爺承諾,不會改變,亦沒有必要改變,香港人自己不珍惜,可以怪誰
作者: hkc9     時間: 2023-1-31 18:26

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-1-31 10:12 發表
大學校長係公務員, 社福界支薪用公帑, 這兩瓣人不少都黃上腦, 仍在發假誓吃著公帑賺上賺!
咪係囉,那個姓斷的所謂校長就應該掃把佢出香港啦!
作者: hitmantin     時間: 2023-1-31 18:54

你味乖乖地返譚仔 你都沒本事考
作者: 劉婕     時間: 2023-2-1 10:24

引用:
原帖由 hk_mask 於 2023-1-31 10:47 發表
有咩辦法搞搞佢?😭
唱好英國, 唱衰香港都趕佢地唔走, 暫時都係冇佢地符
作者: 劉婕     時間: 2023-2-1 10:26

引用:
原帖由 hkc9 於 2023-1-31 18:26 發表

咪係囉,那個姓斷的所謂校長就應該掃把佢出香港啦!
有人話段蝗爺跣走了中大黑暴, 應記一功喎
作者: hkc9     時間: 2023-2-1 16:20

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-2-1 10:26 發表

有人話段蝗爺跣走了中大黑暴, 應記一功喎
記佢個死人頭。
個杏加橙有無死出來向警隊道歉先?
作者: hk_mask     時間: 2023-2-1 17:16

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-2-1 10:24 發表

我.....🤬
作者: 劉婕     時間: 2023-2-2 08:59

引用:
原帖由 hkc9 於 2023-2-1 16:20 發表

記佢個死人頭。
個杏加橙有無死出來向警隊道歉先?
好難!

圖片附件: image.png (2023-2-2 08:59, 664.32 KB) / 該附件被下載次數 4

作者: zhangduan     時間: 2023-2-2 11:56

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-2-1 10:24 發表

香港咁好揾,用掘頭掃把嘭都唔走啦!
作者: 劉婕     時間: 2023-2-3 11:03

引用:
原帖由 zhangduan 於 2023-2-2 11:56 發表

香港咁好揾,用掘頭掃把嘭都唔走啦!
派完錢又派機票, 走左都仆返來
作者: 劉婕     時間: 2023-2-3 11:25

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-2-2 08:59 發表

好難!
更可恥的是替他急急續約的梁乃鵬
https://www.google.com/search?q=梁美芬在立法會評擊中大管治衰敗製造大量人渣學生.+我要求蔡若蓮下台.&oq=梁美芬在立法會評擊中大管治衰敗製造大量人渣學生.+我要求蔡若蓮下台.&aqs=chrome..69i57j69i61l2.9335j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:1f98083f,vid:yYEb60GecJc
作者: 傷心尋回犬     時間: 2023-2-4 08:52

引用:
原帖由 kw_lam 於 2023-1-31 15:26 發表
一國兩制,五十年不變,阿爺承諾,不會改變,亦沒有必要改變,香港人自己不珍惜,可以怪誰
一國兩制係一國一制過渡,呢25年來兩制始終係兩制,完全無靠攏,基本上可以講一國兩制已經變形,反而更似1.5國兩制
作者: 傷心尋回犬

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 傷心尋回犬     時間: 2023-2-4 08:57

引用:
原帖由 hkc9 於 2023-1-30 14:34 發表

其實成個特區政府本身就係由英國佬過渡,難聽講就係偽軍,同汪精衛,李承晚一樣

中央既然將班偽軍全數接收,就應該預料會有此結果,不過只係中央為面子繼續錯落去,繼續縱容香港
作者: hkc9     時間: 2023-2-4 17:41

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2023-2-4 08:57 發表

其實成個特區政府本身就係由英國佬過渡,難聽講就係偽軍,同汪精衛,李承晚一樣

中央既然將班偽軍全數接收,就應該預料會有此結果,不過只係中央為面子繼續錯落去,繼續縱容香港
咪係囉,縱壞晒。
作者: 傷心尋回犬     時間: 2023-2-4 23:34

引用:
原帖由 hkc9 於 2023-2-4 17:41 發表

咪係囉,縱壞晒。
所以中央有時幾精神分裂
汪精衛政府與港英政府同屬外國人控制的偽軍政府,共產黨對汪精衛就零容忍,對港英政府就零審查照單全收,自己為自己製造問題