標題: 中國與世衞同意續加強防疫技術合作 譚德塞高度讚賞中方抗疫努力 | 無綫新聞TVB News [打印本頁]

作者: ichthys2     時間: 2023-1-15 08:26

國家衞健委主任馬曉偉和世衞總幹事譚德塞通電話,同意繼續加強防控新冠疫情技術交流合作,共同維護全球衞生安全。國家衞健委指,馬曉偉表示,自疫情爆發以來,國家主席習近平強.........

世紀疫症就在眼前,各國都得要盡全力對抗疫症。

新聞來源連結:
https://news.tvb.com/tc/greaterchina/63c2ea3137d330bed42c198f/兩岸-中國與世衞同意續加強防疫技術合作譚德塞高度讚賞中方抗疫努力

圖片附件: 未命名.jpg (2023-1-15 08:26, 49.44 KB) / 該附件被下載次數 5

作者: banjo.     時間: 2023-1-15 08:45

呢條牆頭草, 仲可以生存到咁耐, 係有原因.
作者: sng850     時間: 2023-1-15 09:13

中國由始至今都同全球合作抗疫!
作者: 遊鯤     時間: 2023-1-15 09:33

由黑轉白
變臉話都冇咁快
作者: 版煮報夢.     時間: 2023-1-15 09:37

世衛又係美國傀儡
作者: ansonkpl     時間: 2023-1-15 11:17

中國抗疫方面有其一套策略,並無所謂對與錯,都是以結果為本,所作的努力一定會有回報
作者: 明日一筍盤     時間: 2023-1-15 11:45

之前譚德塞唔係話中國不是嗎?因咩事咁快轉軚?
作者: 中國香港001     時間: 2023-1-15 11:48

引用:
原帖由 明日一筍盤 於 2023-1-15 11:45 發表
之前譚德塞唔係話中國不是嗎?因咩事咁快轉軚?
老尾講咗畀錢但唔畀
作者: 明日一筍盤     時間: 2023-1-15 14:41

引用:
原帖由 中國香港001 於 2023-1-15 11:48 發表

老尾講咗畀錢但唔畀
咁而家應該畀咗了
作者: cwilson1     時間: 2023-1-15 14:48

建議譚儘快遷走佢家人去中國居住, 否則, 又會被唔知西邊乜嘢僱庸兵殺了