標題: 尖沙咀賣淫集團|一男警疑向女主腦「通水」 遭重案組拘捕將停職 [打印本頁]

作者: siuroy123     時間: 2022-12-8 21:55

警方上月28日搗破以尖沙咀區酒店接客的跨國賣淫集團,至今已有18人被捕,包括一名從內地偷渡來港的33歲女主腦。消息指,該名為人狡猾、警覺性高的女主腦在警方展開拘捕行動前,疑接獲有人通風報信,提前捲款逃去。西九龍總區重案組人員其後耗費70多個小時,最終在銅鑼灣一間酒店房間內拘捕該名女主腦。據了解,警方進一步調查後,懷疑尖沙咀分區一名男警與案有關,昨晚(7日)將他拘捕,將被通宵扣查。據了解,被捕男警在事件中不曾收取任何金錢利益,本身亦無經濟困難,警方正調查他與女主腦有何關係。

警方發言人證實,警方經深入調查,昨晚於牛頭角以涉嫌協助及教唆、慫使及促致非法入境者未得入境事務處處長授權而留在香港,拘捕一名46歲本地男子,該名被捕男子為警務人員,西九龍總區重案組現正跟進調查,該名被捕男子稍後將會被停職。

警方強調警隊非常重視人員的操守,任何人員干犯違法行為,警隊絕不容忍和姑息,定必嚴正處理。

為咗一個老女人咁戇居?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/844705/尖沙咀賣淫集團-一男警疑向女主腦-通水-遭重案組拘捕將停職

作者: s-chris     時間: 2022-12-8 22:02

無親戚關係又無金錢關係
咁就可能係紅顏知己未定
作者: borofans     時間: 2022-12-8 22:09

淫賤不能移😌
作者: takngaihk     時間: 2022-12-8 22:45

想食免費餐都唔使咁。。
作者: 綠腳趾     時間: 2022-12-8 22:56

佢總是心太軟,心太軟
作者: 飛劍龍     時間: 2022-12-8 22:59

臥底任務完成,  安排退隱後路
作者: 二叔呀勝     時間: 2022-12-8 23:04

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-12-8 21:55 發表
警方上月28日搗破以尖沙咀區酒店接客的跨國賣淫集團,至今已有18人被捕,包括一名從內地偷渡來港的33歲女主腦。消息指,該名為人狡猾、警覺性高的女主腦在警方展開拘捕行動前,疑接獲有人通風報信,提前捲款逃去。西九龍總區重案組人員其後耗費70多個小時,最終在銅鑼灣一間酒店房間內拘捕該名女主腦。據了解,警方進一步調查後,懷疑尖沙咀分區一名男警與案有關,昨晚(7日)將他拘捕,將被通宵扣查。據了解,被捕男警在 ...
33歲老女人
你吊過閪未
作者: democrazyboy     時間: 2022-12-8 23:17

港英政府嘅黑警依家仲存在,以前旺角道砵蘭街有檔小電影檔就係旺角差館照住嘅。
作者: democrazyboy     時間: 2022-12-8 23:20

引用:
原帖由 二叔呀勝 於 2022-12-8 23:04 發表

33歲老女人
你吊過閪未
五十五歲女明星肯嫁俾我我都要
作者: s336990     時間: 2022-12-8 23:21

可能女人年輕時係女人恩客
沉過船好難返轉頭
聲明,我估咋,唔好當真呀

作者: s336990     時間: 2022-12-8 23:25

引用:

33歲老女人
你吊過閪未
做雞嘅,33歲已殘
作者: wkngtw     時間: 2022-12-8 23:30

警隊做得好,唔包庇,唔似有啲行業,姨姨相慰。
作者: 幪面超人     時間: 2022-12-8 23:38

恩客關係
作者: falconV8     時間: 2022-12-8 23:41

又一個枯枝, 拉得好。 
作者: billyfung11

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 秋天冰凍的神童     時間: 2022-12-9 00:14

好警
作者: 多瑙河     時間: 2022-12-9 00:25

偷渡落嚟
仲唔偷渡返上去
作者: 正傻西4     時間: 2022-12-9 00:35

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-12-8 21:55 發表
警方上月28日搗破以尖沙咀區酒店接客的跨國賣淫集團,至今已有18人被捕,包括一名從內地偷渡來港的33歲女主腦。消息指,該名為人狡猾、警覺性高的女主腦在警方展開拘捕行動前,疑接獲有人通風報信,提前捲款逃去。西九龍總區重案組人員其後耗費70多個小時,最終在銅鑼灣一間酒店房間內拘捕該名女主腦。據了解,警方進一步調查後,懷疑尖沙咀分區一名男警與案有關,昨晚(7日)將他拘捕,將被通宵扣查。據了解,被捕男警在 ...
內有黃曱做臥底,作出反警察行為。
作者: 高大夜樓奴     時間: 2022-12-9 00:39

原來真係有黑警
作者: ttkwan     時間: 2022-12-9 00:44

引用:
46-33=36-23=26-13=16-3

入讀幼稚園已祖雲達斯了
作者: 木伽四點     時間: 2022-12-9 01:02

系咪特登出新聞㗎
其實要保護另一名繼續做緊嘢嘅伙記去跟幕後boss
作者: 股市係我提款機     時間: 2022-12-9 01:08

沉船沉給33歳的老妓女, 導致前途盡毁仲要坐監
作者: 95折     時間: 2022-12-9 01:28

香港警察?唉,愈來愈多犯法垃圾

作者: 半夜強勁的樓奴     時間: 2022-12-9 01:30

老相好。
作者: 虎影俠     時間: 2022-12-9 01:49

始終賣淫太好搵 同埋點會冇金錢關系,只係差佬會知邊d位比人查到,所有資金一定係經第2d方法到手,其中一個方法最多人用就係買他人銀行戶口。。。而且通常人都不在香港,所以好難捉到人
作者: barrypali     時間: 2022-12-9 01:53

據d鳳樓姐姐講,有時系掃場之前,有d恩客都會主動v7佢地提醒佢閂門,唔通呢位差大哥都係客?
作者: Alcohol618     時間: 2022-12-9 01:59

而家d長官咁枯支

不如簡單啲解散左佢哋

直接引入大陸公安

人工又平,幾千蚊一大班人

幾過而家果班幾萬蚊又唔做野
作者: 3g184     時間: 2022-12-9 02:01

差佬之日常
作者: sokwokwai     時間: 2022-12-9 02:05

香港過去一直都有發生類似案件,只是回歸前較少報導。
作者: 96669     時間: 2022-12-9 02:18

多的是
作者: 夜來人     時間: 2022-12-9 02:21

引用:

33歲老女人
你吊過閪未
個果係媽咪黎架,啲囡囡先係重點,仲有人通水,應該都幾索吓
作者: 天地有正正     時間: 2022-12-9 02:24

引用:
原帖由 wkngtw 於 2022-12-8 23:30 發表
警隊做得好,唔包庇,唔似有啲行業,姨姨相慰。
每隔一星期都有唔包庇既新聞 做得好呀
作者: exceptionalart     時間: 2022-12-9 02:24

diu, 照抄,話受到警員誤導 、壓迫、威嚇及利誘,在非情願下錄取口供,要求法庭不要接納成呈堂證物,咪得囉

同事又問佢: 其實叫邊隻雞好啲?大陸定日本?

作者: nearleung1221     時間: 2022-12-9 02:36

真愛定沉船
作者: sylim     時間: 2022-12-9 02:54

蔡蛇條靚?
作者: 平常的人     時間: 2022-12-9 04:41

可能有利益關系!
作者: 美麗的邂逅     時間: 2022-12-9 06:10

警察都系人,一樣有七情六欲,祇不過該名差人,傻到會愛上一隻大陸KFC
作者: OL公主     時間: 2022-12-9 06:27

引用:

33歲老女人
你吊過閪未
33歲係20歲角度,係老女人。
係46歲角度,係年輕女人
作者: OL公主     時間: 2022-12-9 06:30

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-12-8 23:17 發表
港英政府嘅黑警依家仲存在,以前旺角道砵蘭街有檔小電影檔就係旺角差館照住嘅。
樹大有枯枝,警署肯定有黑警,但呢的黑警,唔代表整個警署。
作者: OL公主     時間: 2022-12-9 06:31

引用:
原帖由 s336990 於 2022-12-8 23:21 發表
沉過船好難返轉頭
可能愛上只雞,最傻就係愛上公廁雞
作者: OL公主     時間: 2022-12-9 06:32

引用:
原帖由 s336990 於 2022-12-8 23:25 發表

做雞嘅,33歲已殘
下面已鬆,不過應該經驗豐富,令到個警員沉迷
作者: OL公主     時間: 2022-12-9 06:33

引用:
原帖由 高大夜樓奴 於 2022-12-9 00:39 發表
原來真係有黑警
樹大有枯枝
作者: er007     時間: 2022-12-9 06:36

香港警察係大公無私,唔理你係邊個都會嚴正執法,讚!黃狗假法人/黑官無得比。
作者: OL公主     時間: 2022-12-9 06:39

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-12-9 01:59 發表
而家d長官咁枯支

不如簡單啲解散左佢哋

直接引入大陸公安

人工又平,幾千蚊一大班人

幾過而家果班幾萬蚊又唔做野
你都痴痴地,香港警員係全球最和善,比美國大陸個的和善好多好多,美國警察鍾意開搶殺人,人哋黑人罪犯一個個已舉手,都照殺!
大陸公安好鍾意擺官威,與香港自由城市格格不入!
作者: OL公主     時間: 2022-12-9 06:40

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-12-9 02:05 發表
香港過去一直都有發生類似案件,只是回歸前較少報導。
唔好講警署,任何一間大機構,都一樣樹大有枯枝,呢枯枝唔可以代表警署
作者: 飛天盒仔     時間: 2022-12-9 06:42

引用:
33 歲都叫老女人???

可能佢哋兩個早就認識都唔定
作者: 鴻昇嘉型     時間: 2022-12-9 06:52

恩客為情
作者: 養和院彎     時間: 2022-12-9 06:55

沉船囉。
作者: 電剛獨龍鑽     時間: 2022-12-9 06:58

光荣偉大正義忠誠的警察,那會有黑警。 他一定是电影(无间道)故事中,韓森派入去做卧底的。
作者: ie7     時間: 2022-12-9 07:05

引用:
33都老,樓主戒左奶未
作者: ie7     時間: 2022-12-9 07:07

引用:
原帖由 木伽四點 於 2022-12-9 01:02 發表
系咪特登出新聞㗎
其實要保護另一名繼續做緊嘢嘅伙記去跟幕後boss
睇少的垃圾港劇啦
作者: ie7     時間: 2022-12-9 07:10

引用:
原帖由 OL公主 於 2022-12-9 06:39 發表

你都痴痴地,香港警員係全球最和善,比美國大陸個的和善好多好多,美國警察鍾意開搶殺人,人哋黑人罪犯一個個已舉手,都照殺!
大陸公安好鍾意擺官威,與香港自由城市格格不入!
做企鵝當然和善啦
作者: 你輸十成已變零     時間: 2022-12-9 07:25

阿蛇叫雞黃賭毒唔洗你教
作者: 童顏廢老     時間: 2022-12-9 07:39

包庇黃色事業,唔使講呢個一定係黃警
作者: 風流盲俠花滿樓     時間: 2022-12-9 07:48

唉~🤷🏼‍♂️國內啲犯罪分子教壞我哋優良警隊🤷🏼‍♂️😨
作者: 冬寒中心的樓主     時間: 2022-12-9 07:55

不認同賣淫係罪,好多中年以後或孤獨男士係需要性治療師
作者: lung007     時間: 2022-12-9 07:57

引用:
係老女人供應嫩口嘢俾佢試食,咁當然要有所付出啦!
作者: hellohello0300     時間: 2022-12-9 08:07

大家是中國人,是否民族情感?
作者: 蝦佬@@     時間: 2022-12-9 08:12

熟客仔
作者: Ooqq89     時間: 2022-12-9 08:15

情義兩難全
作者: Puke007     時間: 2022-12-9 08:17

收取免費性服務
作者: Joeycky     時間: 2022-12-9 08:37

被捕的是男警,與女主腦有無曖昧先,會否問世間情為何物,直教阿sir都變質。
作者: hermanherman     時間: 2022-12-9 08:38

大量人力物力, 捉極都有G, 何不如赌波去規範, 紅灯區, 更為尊重從業員, 要交稅,有社保,
作者: zxcvv     時間: 2022-12-9 08:47

引用:
原帖由 s336990 於 2022-12-8 23:21 發表
沉過船好難返轉頭
你估歐美鬼婆咩?東亞女人33歲仲好索咖
作者: seven3137     時間: 2022-12-9 08:49

平時幫親開???
作者: havefun2014     時間: 2022-12-9 09:13

引用:
無可能,我哋香港警察忠誠勇毅,一定係假新聞。抹黑香港警察,一定要報國安。
作者: idol_j     時間: 2022-12-9 09:21

樹大有枯枝 警隊有黃屍 唔出奇
作者: onnam     時間: 2022-12-9 09:22

樹大有枯枝啫。
作者: 一個討論者3.0     時間: 2022-12-9 09:32

引用:
男警46歲,女主腦33歲。對個男警嚟講女主腦好嫰口
作者: s336990     時間: 2022-12-9 09:33

引用:
原帖由 zxcvv 於 2022-12-9 08:47 發表

你估歐美鬼婆咩?東亞女人33歲仲好索咖
做雞另計
東亞嘅四十歲仲得嘅都唔少添
但做雞就難講喇
作者: zxcvv     時間: 2022-12-9 09:39

引用:
原帖由 s336990 於 2022-12-9 09:33 發表

做雞另計
東亞嘅四十歲仲得嘅都唔少添
但做雞就難講喇
睇下咩心態同工作量有幾大la, 咩行業都一樣je
作者: 中國人萬歲     時間: 2022-12-9 09:39

引用:
33歲老女人,你應該比佢老噃,所以你應該係人瑞啦!
作者: 中國人萬歲     時間: 2022-12-9 09:41

引用:
原帖由 havefun2014 於 2022-12-9 09:13 發表

無可能,我哋香港警察忠誠勇毅,一定係假新聞。抹黑香港警察,一定要報國安。
點解好似有黃色臭蟲出現噃?
作者: 大寶二寶     時間: 2022-12-9 10:03

冇收過利益果個一定係反政府同警隊对着幹
作者: vky11009     時間: 2022-12-9 10:20

引用:
》為咗一個老女人咁戇居

條女33歲,男警46歲,邊忽老女人

條女以前係香港做雞,可能以前啲熟客呢
作者: 搬籠門     時間: 2022-12-9 10:21

可能阿蛇叫🐔多未試過🐢婆純粹好奇當庭釋放
作者: 貴貴大世界     時間: 2022-12-9 10:24

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2022-12-9 01:08 發表
沉船沉給33歳的老妓女, 導致前途盡毁仲要坐監
33 碎其實係好正嘅年齡
身材相貌重未點走樣兼經驗豐富,配合度高
作者: masatse009     時間: 2022-12-9 10:26

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-12-8 22:56 發表
佢總是心太軟,心太軟
條野硬就可以做
作者: 綠腳趾     時間: 2022-12-9 10:30

引用:
原帖由 masatse009 於 2022-12-9 10:26 發表

條野硬就可以做
對住小朋友都得? 
作者: dulinomo     時間: 2022-12-9 10:33

試鍾專員
作者: paul-lo     時間: 2022-12-9 10:34

師兄食唔小免費套餐喇.
作者: fb3350181     時間: 2022-12-9 10:34

恩客?
作者: lctj9     時間: 2022-12-9 10:34

呢個真係黑警, 可能係卧底
作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2022-12-9 10:35

又玩無間道
作者: jj138     時間: 2022-12-9 10:40

臨近咬糧玻璃身,竟然咁冒險玩通水,阿蛇之前應該食唔少好嘢
作者: pkowen     時間: 2022-12-9 10:40

引用:
同菜蛇一樣幫親开的漂嚇吧
作者: 中國人萬歲     時間: 2022-12-9 10:40

引用:
原帖由 lung007 於 2022-12-9 07:57 發表

係老女人供應嫩口嘢俾佢試食,咁當然要有所付出啦!
你肯定老過33歲,所叫老嘢!
作者: 樹下靚雞翼     時間: 2022-12-9 10:40

應該好靚
作者: noel2046     時間: 2022-12-9 10:51

又係警察?
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-12-9 10:58

警隊中嘅害群之馬
作者: 雨中灰達人     時間: 2022-12-9 10:58

good 👍
作者: dragontigergate     時間: 2022-12-9 11:01

食咗女主脑未?
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-12-9 11:02

引用:
老相好??
作者: isaacmadtk     時間: 2022-12-9 11:05

無間道
作者: ufo2018     時間: 2022-12-9 11:07

無間道
作者: icantstop     時間: 2022-12-9 11:34

引用:
原帖由 siuroy123 於 8-12-2022 21:55 發表
狼虎之年既33歲,會唔會阿sir被精伏了!為錢返而有數計,如果為果一刻既感覺你未必明既!?

作者: 淨骨頭     時間: 2022-12-9 11:36

有咩出奇,公墓員最多小三,見過包兩隻雞做小三,反正啲錢洗唔哂又帶唔走
作者: u23dom     時間: 2022-12-9 11:43

敗類革職兼提告!
作者: 西出水     時間: 2022-12-9 11:43

未轉Channel
作者: 門前送行     時間: 2022-12-9 11:43

華仔有一部電影讓我印象深刻,講販毒(名不記得)他經過沙田河連電話、咭都丟落沙田河
做得犯法嘢,邊有手尾比人跟