標題: 多地抗議封控 國家疾控局:針對過度防疫 | am730 [打印本頁]

作者: *克羅斯*     時間: 2022-11-30 09:31

新疆烏魯木齊一宗10死住宅火警引發內地民眾對過度防疫的不滿,北京、上海、浙江杭州、湖北武漢、廣東深圳等多個城市都出現悼念和抗議活動,推倒封控圍欄要求解除封控,多人被警方帶走。在昨日舉行的國務院聯防聯控機制記者會上,國家疾控局官員指,近期民眾反映的問題主要不是針對疫情防控本身,而是集中在防控措施「層層加碼」等問題。
&

新疆烏魯木齊一宗10死住宅火警引發內地民眾對過度防疫的不滿,北京、上海、浙江杭州、湖北武漢、廣東深圳等多個城市都出現悼念和抗議活動,推倒封控圍欄要求解除封控,多人被警方帶走。在昨日舉行的國務院聯防聯控機制記者會上,國家疾控局官員指,近期民眾反映的問題主要不是針對疫情防控本身,而是集中在防控措施「層層加碼」等問題。

國家疾控局監督一司司長程有全指出,近期民眾反映的問題集中在防控措施簡單化、一刀切、忽視民眾訴求等方面,並且有地方隨意擴大管控區域和人員範圍、一封了之;有地方封控後長期不解封,有地方未經批准「動不動就『靜默』」。程有全強調,各地已成立整治層層加碼工作專班,聯防聯控機制綜合組亦每日積極有效回應各地網民反映的各種問題,並轉交有關地方解決。

席間路透社記者問到,會否因應個別地方的不滿情緒而調整防疫政策,國家衛健委發言人米鋒回應稱,中國政府一直根據新冠病毒變種特點和臨床治療實踐,以及重症率、死亡率、國際疫情形勢變化等,對防控措施「邊防控、邊研究、邊總結、邊調整」,強調我們一直在研究,不斷在調整,最大程度保護人民利益,最大限度減少疫情對經濟社會發展的影響」。

國家衛健委:封控管理要快封快解
米鋒又重申,各地要根據核酸檢測及流行病學調查結果,做好風險研判,精準判定風險區域;封控管理要「快封快解、應解盡解」,減少因疫情為民眾帶來的不便。與此同時,要加快推進新冠病毒疫苗接種,特別是長者接種。國務院聯防聯控機制綜合組昨發布《加強老年人新冠病毒疫苗接種工作方案》,強調要「加快提升80歲以上人群接種率,繼續提高60至79歲人群接種率」。

內地前日新增38,421宗本土感染,重慶、廣東及北京分別佔8,893、8,792及4,386宗。台灣昨新增17,240宗本土確診、21宗死亡。

琴晚唔係話有幾個城市解封咩?定係我睇錯

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/中國/多地抗議封控-國家疾控局-針對過度防疫/350399
作者: LYC09     時間: 2022-11-30 10:18

其實真係放寛啦..呢個疫情根本沒完沒了
作者: Hermas.妹妹     時間: 2022-11-30 10:22

老务院班人 真是只利字當頭來辦事
完全唔怕醜~
控制媒體平台嫁禍另人大曬

作者: cantona777     時間: 2022-11-30 10:36

小學生,要折騰,死循環
作者: stocky1010     時間: 2022-11-30 10:43

又是報導這些新聞,日煲夜煲都冇用,悶到噁。。。有冇老美習體擊䅁件

作者: malimasa     時間: 2022-11-30 10:43

又係輸打赢要,到死人時又話國家做不好跟住西人媒體主導走被西人假民主當工具洗腦。西方死幾百萬主媒體從來視而不見只盯着中國看
作者: chaolininin     時間: 2022-11-30 10:47

背後有人煽動
作者: 光明與黑暗     時間: 2022-11-30 10:48

我支持中國繼續封落去,我唔想見到自由行,我淨係想見到日本雞同俄國雞
作者: Barocc0122073     時間: 2022-11-30 10:50

白卡仔~架命快閃失敗~原因~中間商食水太深~....
https://www.youtube.com/watch?v=_-1c7h864iI

失敗,惱修成怒~現在海外最新做謠~12月1日~全國介嚴...
作者: .愛心大使     時間: 2022-11-30 10:52

睇老共語氣應該好快秋後算帳,呢班大陸人慘了
作者: acacac     時間: 2022-11-30 10:54

地方人員驚爆落台
有無中都封一個月
網上有的片講
作者: siuroy123     時間: 2022-11-30 10:54

中國地大人多 有腦都知冇可能清零 習種玩過火
作者: antjai     時間: 2022-11-30 10:55

邊個反對出水炮車啦,支持公安嚴正執法😛
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-11-30 10:56

引用:
原帖由 chaolininin 於 2022-11-30 10:47 發表
背後有人煽動
又係老尾
作者: gcbd90cd03670     時間: 2022-11-30 10:57

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-11-30 10:54 發表
知就吾好搶大陸口罩 呼吸機等醫療物資啦
大陸都吾夠用.

香港養廢物..
作者: antjai     時間: 2022-11-30 10:57

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2022-11-30 09:31 發表
&

...
X10 la
作者: gcbd90cd03670     時間: 2022-11-30 10:58

冰山一角

圖片附件: 5eb3ab54a11efb442857be1d95c22cd.jpg (2022-11-30 10:58, 146.2 KB) / 該附件被下載次數 42

圖片附件: 29cbec917e2d98d5c1aaa054e12883c.jpg (2022-11-30 10:58, 79 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: 84c7afb347391bf43cb288d110d5acf.jpg (2022-11-30 10:58, 81.41 KB) / 該附件被下載次數 4

圖片附件: 573d8296193efddd40659f468634517.jpg (2022-11-30 10:58, 48.32 KB) / 該附件被下載次數 3

圖片附件: 4208e838211cd62f6cd3227f3cdd915.jpg (2022-11-30 10:58, 109.23 KB) / 該附件被下載次數 3

圖片附件: 25017e9da968693e8c2f99f66531fba.jpg (2022-11-30 10:58, 32.48 KB) / 該附件被下載次數 2

圖片附件: 507947cf052c6f9f57f4266e1bb93ee.jpg (2022-11-30 10:58, 34 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: antjai     時間: 2022-11-30 10:59

引用:
原帖由 gcbd90cd03670 於 2022-11-30 10:57 發表

知就吾好搶大陸口罩 呼吸機等醫療物資啦
大陸都吾夠用.

香港養廢物..
用都用「同心口罩」咩終角口罩咁巴閉
作者: Batman008     時間: 2022-11-30 10:59

引用:
原帖由 siuroy123 於 2022-11-30 10:54 發表
係囉,有腦既好似d白皮西最醒啦,一早躺平任佢爆,死哂d低端人口咪幾好
作者: 光明與黑暗     時間: 2022-11-30 11:00

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2022-11-30 10:50 發表
白卡仔~架命快閃失敗~原因~中間商食水太深~....
https://www.youtube.com/watch?v=_-1c7h864iI

失敗,惱修成怒~現在海外最新做謠~12月1日~全國介嚴...
唔需要,權貴集團 曾經想在4月,在上海發動群眾叛亂,但習近平居然能夠控制上海的疫情, 之前從來沒有一個國家能夠成功在大爆發後控制住疫情 ,現在又想搞多次,但天氣已經進入寒冬,今天 烏魯木齊氣溫是零下二十度,北京氣溫是零下十度, 佢哋今次 注定失敗
作者: Morningsky     時間: 2022-11-30 11:01

引用:
原帖由 stocky1010 於 2022-11-30 10:43 發表
又是報導這些新聞,悶到噁。。。
唔想有呢d新聞咪改正錯誤囉,死要面子盞害死班老百姓!呢d民間訴求,聽唔聽到?
作者: 光明與黑暗     時間: 2022-11-30 11:01

連個天都幫習近平,天氣在一日之內下跌十幾二十度
作者: 光明與黑暗     時間: 2022-11-30 11:01

就算唔封城,大家都係喺屋企
作者: 光明與黑暗     時間: 2022-11-30 11:02

引用:
原帖由 stocky1010 於 2022-11-30 10:43 發表
我都唔知 為什麼youtube不斷推送一些令我們香港人和台灣人覺得心煩不想看的東西,是收了錢嗎?大陸和我們沒有關係,好不好?
作者: sunday8999     時間: 2022-11-30 11:03

層層加碼既防疫政策先係令到出現多地示威既元兇

有班官想簡單化 一刀切 封閉地區防疫 官迫民反

作者: dinodragon     時間: 2022-11-30 11:07

而家問題系過度防控. 只要控制鬆緊得宜好快無事. 唔係好似班西人咁日日死咁多人都仲係要躺平當無事發生.
作者: gcbd90cd03670     時間: 2022-11-30 11:08

引用:
原帖由 antjai 於 2022-11-30 10:59 發表

用都用「同心口罩」咩終角口罩咁巴閉
吾好飲東江水.笨7.
香港人變態兼自卑 好似台灣一樣,每次大陸有少少負面新聞,就特別興奮,異常舒服.
好似要顯露港台高人一等咁...以前成日話大陸燦 睇吾起人,宜家變港燦就心理變態.
一堆白癡成日懷念大英帝國,懷念個獨裁女皇.
真係未見過咁濺種d人.
人地英國反到飛起,各種亂,各種搶劫 零元購,一d新聞都冇.

大陸隻狗生多兩隻,就話人地基因突變,有輻射.
咁多人死 吾見班香港廢物死
作者: discussfai123     時間: 2022-11-30 11:12

引用:
原帖由 Morningsky 於 2022-11-30 11:01 發表

唔想有呢d新聞咪改正錯誤囉,死要面子盞害死班老百姓!呢d民間訴求,聽唔聽到?
又多件愛國分子
作者: 超級怪天才     時間: 2022-11-30 11:13

大陸曱甴到處播毒,阿爺必須殺無赦
作者: Alcohol618     時間: 2022-11-30 11:14

不是自由 只要核酸

一定要往死裡封

絕對唔可以躺平
作者: candy7510     時間: 2022-11-30 11:15

引用:
悶咪晤好睇囉,都冇人迫你,大把其他新聞睇,上中央台大把你想睇既新聞,何必咁屈就上香土同我地D市井之徒一般見識,搞到自己咁晤開心,何必呢?
作者: 超級怪天才     時間: 2022-11-30 11:16

97前,香港極少大陸曱甴出沒 !
作者: falconV8     時間: 2022-11-30 11:16

要「快封快解、應解盡解」, 減少因疫情為民眾帶來的不便。
作者: hh002     時間: 2022-11-30 11:22

引用:
原帖由 acacac 於 2022-11-30 10:54 發表
地方人員驚爆落台
有無中都封一個月
網上有的片講
仲有核酸cap 水呢。陽唔陽性檢測的人說了算。
作者: 胡姬爸爸     時間: 2022-11-30 11:25

引用:
原帖由 malimasa 於 2022-11-30 10:43 發表
又係輸打赢要,到死人時又話國家做不好跟住西人媒體主導走被西人假民主當工具洗腦。西方死幾百萬主媒體從來視而不見只盯着中國看
所以你覺得,火災死十個人太少,應該死多啲,先至好攞出嚟講,係咪?
作者: Sunny20@8     時間: 2022-11-30 11:34

國家大政策想躺平。
就讓地方、城管繼續堅持清零不動搖。
作者: acacac     時間: 2022-11-30 11:34

引用:
原帖由 hh002 於 2022-11-30 11:22 發表

仲有核酸cap 水呢。陽唔陽性檢測的人說了算。
所以咪囉
正常封7日
一直唔俾人出街
封一個月都大把地方
計我話應該拉哂班友
搞到民不聊生
作者: PETERAAAA12345     時間: 2022-11-30 11:36

引用:
原帖由 sunday8999 於 2022-11-30 11:03 發表
層層加碼既防疫政策先係令到出現多地示威既元兇

有班官想簡單化 一刀切 封閉地區防疫 官迫民反
班地方官根本係驚有事要上身所以至一刀切
作者: antjai     時間: 2022-11-30 11:44

引用:
原帖由 gcbd90cd03670 於 2022-11-30 11:08 發表

吾好飲東江水.笨7.
香港人變態兼自卑 好似台灣一樣,每次大陸有少少負面新聞,就特別興奮,異常舒服.
好似要顯露港台高人一等咁...以前成日話大陸燦 睇吾起人,宜家變港燦就心理變態.
真係未見過咁濺種d人.

咁多人死 吾見班香港 ...
可能你死先,唔係咁勞氣🤣🤣
大英帝國都有咁少負面新聞㗎。。有咪報下囉😉😉
作者: apmichael     時間: 2022-11-30 11:45

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2022-11-30 11:25 發表

所以你覺得,火災死十個人太少,應該死多啲,先至好攞出嚟講,係咪?
所以高雄火災死幾十人太少所以唔多講?
作者: sunday8999     時間: 2022-11-30 11:45

引用:
原帖由 PETERAAAA12345 於 2022-11-30 11:36 發表

班地方官根本係驚有事要上身所以至一刀切
佢地諗住一刀切一定唔會錯 其實中央係要精準防疫 唔係封哂佢做檢測就一了百了
作者: sunday8999     時間: 2022-11-30 11:47

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-11-30 11:15 發表

悶咪晤好睇囉,都冇人迫你,大把其他新聞睇,上中央台大把你想睇既新聞,何必咁屈就上香土同我地D市井之徒一般見識,搞到自己咁晤開心,何必呢?
新聞既野你唔睇無人迫到你 你咪睇世界盃算 晚晚6點至凌晨3點 睇死你都得啦
作者: ngcaddy     時間: 2022-11-30 11:49

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2022-11-30 10:48 發表
我支持中國繼續封落去,我唔想見到自由行,我淨係想見到日本雞同俄國雞
系封區,又不是全國封
作者: 人品大爆發     時間: 2022-11-30 11:55

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2022-11-30 09:31 發表
&

...
冇人話唔比你清零啊,繼續清啦,清一世啦
作者: stocky1010     時間: 2022-11-30 11:55

引用:
原帖由 Morningsky 於 2022-11-30 11:01 發表

一味係道煲係道炒,咪黑文宣玩野,可以代表什麽,又想煽動大起革命,收皮啦。

作者: hingfai709a     時間: 2022-11-30 11:57

而家唔係防控, 係失控, 睇吓剛剛失敗嘅7日改革就知啦, 飛隻神洲N號上天係冇用架, 連泰國呢啲發展中國家都能夠復常, 就知道呢個並唔係能力嘅問題, 只係政治嘅問題而已
作者: stocky1010     時間: 2022-11-30 12:02

引用:
原帖由 sunday8999 於 2022-11-30 11:47 發表

新聞既野你唔睇無人迫到你 你咪睇世界盃算 晚晚6點至凌晨3點 睇死你都得啦
我唔睇世界盃,悶死人,講完,收皮
作者: SOMA1963     時間: 2022-11-30 12:04

根本隨處擺低一D病原係好簡單, 所以可以人數日日高昇, 清零根本係避無可避, 一係 攬炒
作者: 小李廣花榮01

作者: lewark     時間: 2022-11-30 12:15

引用:
&

...
過度防疫先係重點。

適度防疫,同香港咁咪幾好。
作者: Hermas.妹妹     時間: 2022-11-30 12:16

軍方密切留意 分柝
作者: 含L至軟     時間: 2022-11-30 12:16

點為之過度?
派林鄭去幫手吧。
林鄭當年抗疫有關注市民心理健康的。

身體健康要包埋心理健康!先至完整!

作者: candy7510     時間: 2022-11-30 12:16

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2022-11-30 11:01 發表
就算唔封城,大家都係喺屋企
性質一樣咩?唔封城,可以番工賺錢,可以出街買食物,悶得滯可以落公園散步,封城乜都做唔到,等同坐監。
作者: candy7510     時間: 2022-11-30 12:18

引用:
原帖由 chaolininin 於 2022-11-30 10:47 發表
背後有人煽動
邊個煽動?
作者: 雞扒丁面     時間: 2022-11-30 12:20

三年过去,中国抗疫还原地踏步,甚至各种措施如限行或禁足等,目的都是有杀错无放过往死里封,政府从不理会老百姓失去工作,不能养家糊口照顾老人小孩,甚至家破人亡,今次十条人命引出社会不稳局面,才被动修改措施
抗议的都是学生或年青人,是最容易被煽动的群体,特别每年上千万的高考毕业生,因抗疫措施全方位冲击各行业,学生毕业如不进工厂就注定失业,计时炸弹在倒数中,习近平如头脑清醒,必须放下面子,回归理性抗疫
作者: candy7510     時間: 2022-11-30 12:20

引用:
原帖由 sunday8999 於 2022-11-30 11:47 發表

咁你要同佢講,我乜新聞都睇,唔覺悶。

圖片附件: Screenshot_20221130_121858.jpg (2022-11-30 12:20, 71.14 KB) / 該附件被下載次數 8

作者: 1MH1     時間: 2022-11-30 12:29

越講股市越大升,信唔信
作者: 1MH1     時間: 2022-11-30 12:33

引用:
原帖由 malimasa 於 2022-11-30 10:43 發表
點解TVB唔高調公佈美英等5眼國家確診死亡人數?
作者: gcbd90cd03670     時間: 2022-11-30 12:34

引用:
原帖由 antjai 於 2022-11-30 11:44 發表

可能你死先,唔係咁勞氣🤣🤣
大英帝國都有咁少負面新聞㗎。。有咪報下囉😉😉
冇渠道,好多短視頻,新聞來源連結失效.

我吾勞氣,平時得閒噴廢青者.
作者: rtrtrt2006     時間: 2022-11-30 12:36

引用:
原帖由 siuroy123 於 30-11-2022 10:54 發表
知道一定唔得,但都盡量做啦!
作者: Batman008     時間: 2022-11-30 12:44

引用:
原帖由 gcbd90cd03670 於 2022-11-30 11:08 發表

吾好飲東江水.笨7.
真係未見過咁濺種d人.

一路都覺得黃畜曱甴係寄生蟲,靠依附佢他最憎恨既共產政權先可生存
作者: 湯米     時間: 2022-11-30 12:44

陳腔濫調,講咗等於無講,嘥大家時間
作者: 丫巴癲     時間: 2022-11-30 12:48

引用:
&

...
乜lee堆問題唔係三年前就有喇咩🤭而家先發現
作者: 市民甲     時間: 2022-11-30 12:49

封控可以,但最少提供封控地區一些資金補助,而且隻病毒只針對老弱病殘,對年青人冇太大影響,老弱病殘又冇力出嚟支持封控。
作者: 雞扒丁面     時間: 2022-11-30 12:50

新冠病毒毫无疑问不会在地球消失,与病毒共存是全世界唯一选项,中国也不能例外,必须踏出第一步,加强疫苗覆盖,建立稳定疫苗屏障,制定路线图复常,不能再继续原地踏步
作者: fbb6f3ab73f82f     時間: 2022-11-30 12:57

就係封控力度不足,先令居民抗議
必須加強嚴防嚴控
人可以不吃飯,但不能不做核酸
作者: acc1368     時間: 2022-11-30 13:00

無了期封控。
清零清三年都仲有
唔使開工搵錢交租供樓食飯咩
作者: sunday8999     時間: 2022-11-30 13:01

引用:
原帖由 fbb6f3ab73f82f 於 2022-11-30 12:57 發表
就係封控力度不足,先令居民抗議
必須加強嚴防嚴控
人可以不吃飯,但不能不做核酸
如果不吃飯 人都死了 當然不用做核酸
作者: acc1368     時間: 2022-11-30 13:05

引用:
原帖由 sunday8999 於 2022/11/30 13:01 發表

如果不吃飯 人都死了 當然不用做核酸
人死哂喺其他原因,一定唔係死喺civid2019 好似係
作者: 同馬會拎返廿萬     時間: 2022-11-30 13:06

引用:
做咩?又玻璃心?
作者: fbb6f3ab73f82f     時間: 2022-11-30 13:12

引用:
原帖由 acc1368 於 2022-11-30 13:05 發表

人死哂喺其他原因,一定唔係死喺civid2019 好似係
中國人民可以死但唔可以死於新冠
作者: 學習     時間: 2022-11-30 13:16

美畜搞中國已經到喪心病狂地步!
作者: 花生之友     時間: 2022-11-30 13:18

引用:
咪係,最好封一世
作者: 一世窮L     時間: 2022-11-30 13:30

引用:
原帖由 雞扒丁面 於 2022-11-30 12:50 發表
新冠病毒毫无疑问不会在地球消失,与病毒共存是全世界唯一选项,中国也不能例外,必须踏出第一步,加强疫苗覆盖,建立稳定疫苗屏障,制定路线图复常,不能再继续原地踏步
你大老闆唔係咁諗度弊。。
作者: sunday8999     時間: 2022-11-30 13:40

清零清到一獲粥
作者: 得閒看看     時間: 2022-11-30 13:40

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2022-11-30 10:48 發表
你試過七十二莞式後就唔會咁講。
作者: teven2005     時間: 2022-11-30 13:41

我個人認為內地政府做得好好,
如果唔係一直嚴謹防控
我地祖國既疫情一早失控,
所以點都應該要繼續努力,向清零目標進法

我地中國人只要手牽手,肩並肩,
一定可以話俾全世界既人知
我地係有能力做得到

同埋都希望內地某些搞事群眾,
好好珍惜一班真心又無私,
為人民健康著想既好官員
作者: chimpanzee11     時間: 2022-11-30 13:42

引用:
原帖由 雞扒丁面 於 2022-11-30 12:50 發表
x2
作者: 得閒看看     時間: 2022-11-30 13:45

抗疫初時又送免費食品上門、又出紅頭文件呼籲業住減租揼人民入疊。
作者: mousehunter     時間: 2022-11-30 13:45

沒封控的地方火災死人更多
作者: chimpanzee11     時間: 2022-11-30 13:46

引用:
原帖由 雞扒丁面 於 2022-11-30 12:20 發表
三年过去,中国抗疫还原地踏步,甚至各种措施如限行或禁足等,目的都是有杀错无放过往死里封,政府从不理会老百姓失去工作,不能养家糊口照顾老人小孩,甚至家破人亡,今次十条人命引出社会不稳局面,才被动修改措施
抗议的都是学生或年青人,是最容易被煽动的群体,特别每年上千万的高考毕业生,因抗疫措施全方位冲击各行业,学生毕业如不进工厂就注定失业,计时炸弹在倒数中,习近平如头脑清醒,必须放下面子,回归理性抗疫
x2
作者: hihi2046     時間: 2022-11-30 13:47

可能要死返幾佰萬人,
重症,植物人幾仟萬,
咁d人先識驚。
作者: hfceddie     時間: 2022-11-30 13:48

引用:
原帖由 LYC09 於 2022-11-30 10:18 發表
驚唔驚一放就變印度?  或好似香港2022年初第5波咁?

作者: LEE3509     時間: 2022-11-30 13:48

引用:
原帖由 teven2005 於 2022-11-30 01:41 PM 發表
我個人認為內地政府做得好好,
如果唔係一直嚴謹防控
我地祖國既疫情一早失控,
所以點都應該要繼續努力,向清零目標進法

我地中國人只要手牽手,肩並肩,
一定可以話俾全世界既人知
我地係有能力做得到

同埋都希望內地某些搞事群眾,
好好珍惜一班真心又無私,
為人民健康著想既好官員
清零係好政策,不能向病毒投降
核酸能力做到世界第一,我身為中國人都驕傲
作者: hfceddie     時間: 2022-11-30 13:50

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-11-30 10:56 發表

又係老尾
老美一吹雞就20個城市,過100間大專院校一齊攪事?

如果係真,內地一定有人各方面予以策應!

作者: tvbdt     時間: 2022-11-30 13:57

大膽!主席都話人民至上,生命至上,嚴防嚴控係好政策,應該全力並加強執行,全國實施。
作者: yyhleung     時間: 2022-11-30 14:00

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-11-30 11:15 發表

咪係,悶咪繼續日日上抖音睇女跳舞算囉
作者: tfortest

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: wu0919     時間: 2022-11-30 14:09

將暴亂分子全部帶走 繼續天天核酸封控 國家關心人民健康 順便幫大家荷包清零 贊成藍屍請回應
作者: KidKen     時間: 2022-11-30 14:11

引用:
又是報導這些新聞,日煲夜煲都冇用,悶到噁。。。有冇老美習體槍擊䅁件
老𧋦槍擊日日都有,睇到慣哂已唔係新聞
作者: fukyellowobject     時間: 2022-11-30 14:14

引用:
又是報導這些新聞,日煲夜煲都冇用,悶到噁。。。有冇老美習體槍擊䅁件
上邊直接搞事嗰班友都即場俾居民篤爆曬,估唔到呢啲噉嘅新聞都仲有人信,所以話香港班曱甴最大問題唔係政見,而係堅弱智。
作者: 果個硬硬的魚蛋     時間: 2022-11-30 14:15

要堅持動態清零!絕對唔可以俾佢停
作者: haroldleung61     時間: 2022-11-30 14:29

引用:
原帖由 LYC09 於 2022-11-30 10:18 發表
你真係好大膽,我覺得應該要再緊密啲直到完全清零解封,咁大家都有好日子過
作者: 正人正貨     時間: 2022-11-30 14:32

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2022-11-30 10:52 發表
睇老共語氣應該好快秋後算帳,呢班大陸人慘了
你放心,對唔係大陸人,呢一班係反共份子外國勢力嘅係外來勢力,唔係本地人,香港的小黃人就嚟冇覺好瞓
作者: 正人正貨     時間: 2022-11-30 14:34

引用:

收聲啦法論L
作者: Dimalibudi     時間: 2022-11-30 14:34

國家做得好!
人民生命大於一切!
作者: 正人正貨     時間: 2022-11-30 14:36

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2022-11-30 11:25 發表

死幾多個洗咩你咁撚傷心呀,你咁撚傷心係乜撚嘢事嘅,你喺度造謠生事煽動囉
作者: 正人正貨     時間: 2022-11-30 14:38

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-11-30 12:18 發表

邊個煽動?
你心知肚明啦你咪其中之一囉
作者: 堅揪大波

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 堅揪大波     時間: 2022-11-30 14:42

引用:

吾好飲東江水.笨7.
真係未見過咁濺種d人.

咁你死未?