標題: 七欖播錯國歌風波 港府向Google嚴正交涉 促修正歌曲搜尋結果 [打印本頁]

作者: 慾致號2     時間: 2022-11-25 22:40

亞洲七人欖球賽播錯中國國歌一事至今風波未平。對於在網上檢索有關用字並出錯誤歌曲,據指港府已就事件與互聯網公司Google

Google嘅電腦系統根本就可以自我修正,又係想玩嘢。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20221125/bkn-20221125193854381-1125_00822_001.html
作者: 中國最好

作者: smallcannon2002     時間: 2022-12-2 05:53

唔使搞咁多嘢, 解散成隊基佬欖球, 一了百了, 香港唔係注重運動, 冇左基佬欖球, 香港唔會冧,市民一樣可以正常生活, 解散基佬欖球係唯一選擇。
作者: golfboy     時間: 2022-12-2 07:48

重案组冇料到,查咁耐,查到乜
作者: 我要真發達復活

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: touya08     時間: 2022-12-2 08:24

一定要咁做, 香港國歌就係中國國歌, 不容許有失實內容
作者: ChinaVirus2019     時間: 2022-12-2 20:16

引用:
原帖由 touya08 於 2022-12-2 08:24 發表
一定要咁做, 香港國歌就係中國國歌, 不容許有失實內容
願榮光歸香港變左中國國歌?
作者: ChinaVirus2019     時間: 2022-12-2 20:22

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-12-2 05:53 發表
唔使搞咁多嘢, 解散成隊基佬欖球, 一了百了, 香港唔係注重運動, 冇左基佬欖球, 香港唔會冧,市民一樣可以正常生活, 解散基佬欖球係唯一選擇。
係中國人玻璃心先搞咁多嘢者
大英祖國蘇格蘭隊出賽都係唱Scotland the Brave都唔係唱God Save the King
威爾斯都有自己國歌Mae Hen Wlad Fy Nhadau,世界杯都係唱呢首
英國好自由,你想唱God Save the King又得,Scotland the Brave又得,Mae Hen Wlad Fy Nhadau都得,任你揀大家都開心
係得啲自卑撚中國人先咁玻璃心唔俾人唱代表香港嘅Glory to Hong Kong
作者: 深水埗街坊70777

作者: smallcannon2002     時間: 2022-12-2 21:49

引用:
原帖由 ChinaVirus2019 於 2022-12-2 20:22 發表

係中國人玻璃心先搞咁多嘢者
大英祖國蘇格蘭隊出賽都係唱Scotland the Brave都唔係唱God Save the King
威爾斯都有自己國歌Mae Hen Wlad Fy Nhadau,世界杯都係唱呢首
英國好自由,你想唱God Save the King又得,Scotland the Brave又得,Mae Hen Wlad Fy Nhadau都得,任你揀大家都開心
係得啲自卑撚中 ...
英國點做, 關香港乜事? 香港要做嘅, 就係解散呢隊基佬欖球, 一了百了。
作者: dylan_l     時間: 2022-12-3 10:08

Google睬你先算