標題: 歐洲七國足總放棄讓代表隊隊長佩戴彩虹臂章 [打印本頁]

作者: 愛1c蛋     時間: 2022-11-22 10:15

【Now新聞台】英格蘭、比利時及德國等七國足總發聲明,表示決定放棄讓國家代表隊隊長在卡塔爾世界盃決賽周戴上代表反歧視的彩虹臂章。

同性戀在伊斯蘭國家係死罪, 口講支持同性戀隨時會一身蟻
呢堆西謊國家都係偽善

新聞來源連結:
https://www.news.now.com/home/international/player?newsId=498278
作者: 揚州     時間: 2022-11-22 10:18

一張黃牌都唔頂,究竟有幾支持
作者: Coke_duo     時間: 2022-11-22 10:20

偽善到不行了。
成日話平等平等,但其實就搞好多地位高低分化,體育活動就搞好多政治野。
作者: 愛1c蛋     時間: 2022-11-22 10:20

引用:
原帖由 揚州 於 2022-11-22 10:18 發表
一張黃牌之後唔除就多一張
作者: snoopy_fa     時間: 2022-11-22 10:23

同性戀 回教戒律用石刑處死 睇路呀你班基佬
作者: richardli008     時間: 2022-11-22 10:24

LGBT 點解一定要迫其他人支持?要人尊重你就先尊重別人嘅唸法,好多唔接受LGBT唔得嘅咩?
作者: paulchen     時間: 2022-11-22 10:25

一張黃牌收哂皮
支持得把口
作者: royrac2     時間: 2022-11-22 10:25

彩虹章已經成為搞基玩屎忽既標示. 尼個世界上既仆街(包括黃絲曱甴) 已經騎劫左彩虹, 黑色, 黃色, 搞到見到都憎 真係多得你地唔少.
作者: 笨豬傻咪     時間: 2022-11-22 10:26

每個國家都有自己既思想行為理念
點解呢D所謂民主國家
係都要將佢地所謂啱既思想行為理念放落人地國家呢
作者: snoopy_fa     時間: 2022-11-22 10:27

引用:
原帖由 richardli008 於 2022-11-22 10:24 發表
LGBT 點解一定要迫其他人支持?要人尊重你就先尊重別人嘅唸法,好多唔接受LGBT唔得嘅咩?
敗登已經示範比你睇 唔支持 即係反對 無其他
作者: apo123     時間: 2022-11-22 10:28

都是有錢夠惡同霸氣, 都廢事同您吹解釋, 您喜歡咪載到您滿意為止, 又唔是唔比您載, 不過先比一張黃, 是名同利下, 過氣同無錢西歐人咪又要跪住奶, 仲要是班真香港, 1450睇唔起死亞洲人里, 都唔明班真香港人同1450同港女可以為呢D過氣窮鬼西歐人, 仲當神咁拜
作者: 習總囊囊     時間: 2022-11-22 10:34

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-11-22 10:15 發表
【Now新聞台】英格蘭、比利時及德國等七國足總發聲明,表示決定放棄讓國家代表隊隊長在卡塔爾世界盃決賽周戴上代表反歧視的彩虹臂章。

呢堆西謊國家都係偽善 ...
咪係囉,運動歸運動,正字歸正字嘛,係啲白痴至會利用運動宣揚正字立場,把H口就吹到大1大,要拉要鎖要引導,班白痴點埋尾?拭目以待囉
作者: chimaylam     時間: 2022-11-22 10:38

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2022-11-22 10:34 發表

咪係囉,運動歸運動,正字歸正字嘛,係啲白痴至會利用運動宣揚正字立場,把H口就吹到大1大,要拉要鎖要引導,班白痴點埋尾?拭目以待囉
d足球員咁撐死基......會唔會一齊踢波, 再一齊沖糧etc

運動歸運動,正字歸正字<===歐美講, 自己國家唔做

作者: kks668     時間: 2022-11-22 10:39

引用:
原帖由 royrac2 於 2022-11-22 10:25 發表
彩虹章已經成為搞基玩屎忽既標示. 尼個世界上既仆街(包括黃絲曱甴) 已經騎劫左彩虹, 黑色, 黃色, 搞到見到都憎 真係多得你地唔少.
係呀,宜家見到帶黑黃罩都討厭🤮
作者: snoopy_fa     時間: 2022-11-22 10:40

引用:
原帖由 kks668 於 2022-11-22 10:39 發表

係呀,宜家見到帶黑黃罩都討厭🤮
差佬要重點查身份証
作者: snoopy_fa     時間: 2022-11-22 10:41

西人基督文明本來就排他
作者: wwwvv0701     時間: 2022-11-22 10:44

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-11-22 10:15 發表

幾十個國家,只有7個支持,但係見勢色唔對就縮沙,西人真係假仁假義!😒
作者: 唔岩就要鬧     時間: 2022-11-22 10:49

引用:

哎呀!歐洲跪呀?
說好的無畏無懼呢?
作者: 唔岩就要鬧     時間: 2022-11-22 10:52

咁想維權,就杯葛世盃!直至佢地接受同性戀丫嘛!

小小事就跪!真係睇唔起你地歐洲人呀!
作者: snoopy_fa     時間: 2022-11-22 10:54

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-11-22 10:49 發表

哎呀!歐洲跪呀?
說好的無畏無懼呢?
淆底呀 基佬係回教國家會被石刑處決
作者: PKdickson     時間: 2022-11-22 10:56

西方耶教,民主自由係虛偽到極點!
作者: xshellsolong     時間: 2022-11-22 10:57

引用:

西方國家要強行將自己的價值觀強加係世界其他地方,
其實我又唔信西方國家自己國內係所有人都支持同性戀,
拒絕接受呢D有歪倫常既行為係正常人來睇跟本無問題,
唔接受就係叫歧視? 唔想提又係歧視? 正常性取向的人類對同性戀一定要支持同鼓勵?
作者: DocHolliday     時間: 2022-11-22 11:01

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2022-11-22 10:57 發表

西方國家要強行將自己的價值觀強加係世界其他地方,
其實我又唔信西方國家自己國內係所有人都支持同性戀,
拒絕接受呢D有歪倫常既行為係正常人來睇跟本無問題,
唔接受就係叫歧視? 唔想提又係歧視? 正常性取向的人類對同性戀一定要支持同鼓勵?
美國早日先有條友揸枝AR 15入去間基吧掃射, 搞到五死十七人傷。
作者: 1q1q1q1q1q1q     時間: 2022-11-22 11:05

騙子先會強調自己既誠信. 
就係歐美人一日都黑都睇唔起其他人, 所以先成日講平等.

睇見佢地平時同以前既所作所為. 信佢既就只有傻白甜.
作者: 版煮報夢.     時間: 2022-11-22 11:08

基佬騎劫種族歧視
作者: sherming     時間: 2022-11-22 11:10

彩虹有七色, 佢地D臂章/旗幟少左隻綠色, 只算係六色旗, 不能妄稱彩虹!!!
作者: andysan4     時間: 2022-11-22 11:11

邊個敢搞野
就深夜突入剪賓周
作者: Hermas.妹妹     時間: 2022-11-22 11:13

軍方好嘢👏制止班從點票機奪位的文官 攪作
作者: 阿努阿圖瓦圖     時間: 2022-11-22 11:15

引用:

呢班L樣博出位,一話會比紅牌就笠水,真PK!
作者: sng850     時間: 2022-11-22 11:17

西方鬼魅族想到伊斯蘭國家搞鬼!
作者: pqmboss     時間: 2022-11-22 11:19

淆底?
作者: 求知客     時間: 2022-11-22 11:20

西方洋豬常把政治牽涉到別人任何事情上,連運動競技都唔就過;到頭來面對現實又是自取其辱!
作者: 來自M78星雲的神     時間: 2022-11-22 11:23

引用:

歐洲人話連上帝耶穌都支持同性戀,所以佢地都支持!
作者: 煩Q死     時間: 2022-11-22 11:24

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-11-22 10:26 發表
每個國家都有自己既思想行為理念
點解呢D所謂民主國家
係都要將佢地所謂啱既思想行為理念放落人地國家呢
呢d咪霸權行為囉!自認自己嗰套別人唔跟就係尊制独裁仆你個街
作者: 水金陳     時間: 2022-11-22 11:26

男同女既同性戀成日都話世人戴左有色眼鏡去睇佢,成日爭取要世人去接受佢地,由其係美英果堆所謂民主大國,但佢唔知同性戀本身已經係唔正常,我地尼D正常點解要接受尼D野
作者: champion2005     時間: 2022-11-22 11:31

比賽前仲玩單膝, 不如問下腦殘BNOer 有冇種族歧視先啦.
作者: maldini1967     時間: 2022-11-22 11:32

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-11-22 11:05 發表
騙子先會強調自己既誠信. 
就係歐美人一日都黑都睇唔起其他人, 所以先成日講平等.

睇見佢地平時同以前既所作所為. 信佢既就只有傻白甜.
咦!你又講得啱喎
作者: lctj9     時間: 2022-11-22 11:34

歐洲呢兩年真係 over 左
咩都在運動上加以宣揚, BLM, 反戰, 女權, 彩虹...
作者: Oilpaint     時間: 2022-11-22 11:34

雖然卡塔爾而家仲好熱,但歐洲正值寒冬仲薑天然氣又貴,歐豬球員緊係跪低啦,比FIFA遣返歐洲咪要繼續捱凍囉。
作者: 江湖難吃的富豪     時間: 2022-11-22 11:48

引用:
原帖由 royrac2 於 2022-11-22 10:25 發表
師兄講得好啱,我一見到啲人帶黑口罩黃口罩就諗起2019年暴徒殺人放火!就好想一腳申佢老母臭化出車路!希望有車經過!
作者: 找不到用戶

作者: 都没有     時間: 2022-11-22 12:20

咁對方帶納稅臂章得唔得?
作者: snoopy_fa     時間: 2022-11-22 12:30

世界盃完咗你就知死 全部禁止離境 用回教律法審判 你班基佬背定可蘭經保命啦
作者: 快樂迪迪尼員工     時間: 2022-11-22 12:32

有傷風化!!! 好難接受吖!!!
作者: Puke007     時間: 2022-11-22 13:07

其實都唔明英格蘭單膝跪為咩.跪左成兩三季,英國偽紳士對種族歧視有改變咩?
作者: Noyeah     時間: 2022-11-22 13:14

LGBT 係政治工具, 普通人唔會明
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-11-22 13:16

跪低
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-11-22 13:19

說好的爭取平權??
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-11-22 13:20

哈利簡尼咁冇 guts
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-11-22 13:21

引用:

國有國法,關你西方國家 L 事咩
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-11-22 13:22

引用:
原帖由 揚州 於 2022-11-22 10:18 發表
咪就係
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-11-22 13:24

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-11-22 10:23 發表
同性戀 回教戒律用石刑處死 睇路呀你班基佬
香港下年搞同志運動會
作者: 大雀躍的作業     時間: 2022-11-22 13:26

攪嗅左條彩虹,依家先黎唔玩。
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-11-22 13:28

引用:
原帖由 richardli008 於 2022-11-22 10:24 發表
你地鍾意點玩我唔理,但唔可以要我認同
作者: wk221ab     時間: 2022-11-22 13:29

得個講字
西歐柒柒國
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-11-22 13:31

引用:
原帖由 chimaylam 於 2022-11-22 10:38 發表

d足球員咁撐死基......會唔會一齊踢波, 再一齊沖糧etc

運動歸運動,正字歸正字<===歐美講, 自己國家唔做
一講杯葛冬奧,歐美即刻收皮
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-11-22 13:50

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-11-22 10:44 發表

幾十個國家,只有7個支持,但係見勢色唔對就縮沙,西人真係假仁假義!😒
歐洲七國.................................英格蘭、威爾斯、比利時、丹麥、德國、荷蘭、瑞士
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-11-22 13:56

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-11-22 10:44 發表

澳洲隊都拍片批評卡塔爾人權問題,但又唔退隊杯葛賽事
作者: 坐盤員

作者: kkyan_hk     時間: 2022-11-22 14:59

條鬍鬚佬唔記得,“吊屎忽大撚曬”。
作者: jiao886     時間: 2022-11-22 15:02

偽善
作者: lamhonwai     時間: 2022-11-22 15:06

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-11-22 11:34 發表
歐洲呢兩年真係 over 左
咩都在運動上加以宣揚, BLM, 反戰, 女權, 彩虹...
反戰係OK, 其他真係over 左
話說歐洲運動員唔係應該杯葛今年世界杯,比D骨氣等我地見識下啦
作者: siutatbo     時間: 2022-11-22 15:21

聲大大,無貨賣。
咁堅持,怕黃牌?