標題: 曾祈殷指放寬防疫合適 有空間放寬至0+0:唔好俾輸入數字嚇怕 [打印本頁]

作者: 豬仔會爬樹     時間: 2022-10-28 13:11

政府宣布放寬社交距離措施,下周四(11月3日)起燒烤場重開,食肆亦放寬營業時間限制。醫學會傳染病顧問委員會聯席主席曾祈殷今日(28日)指,本港

政府宣布放寬社交距離措施,下周四(11月3日)起燒烤場重開,食肆亦放寬營業時間限制。醫學會傳染病顧問委員會聯席主席曾祈殷今日(28日)指,本港過去兩三個月公營醫療系統中重症比例、住院人數及死亡率亦沒有急劇上升,加上醫管局非緊急服務回復至接近原先情況,故認為放寬是合適。

對於當局指輸入個案增加,曾祈殷認為是預期之內,另一角度而言,確診數字增加反映本港可找出輸入確診個案:「我覺得唔好俾呢啲數字嚇怕咗。」他認為在入境措施有序地進行下,本港有空間慢慢放寬至「0+0」。

重症比例、住院人數及死亡率沒有急劇上升
曾祈殷今日在港台節目《千禧年代》表示,過去兩至三個月即使變種病毒株BA.4及BA.5的個案一直增加,不過重症比例、住院人數及死亡率亦沒有急劇上升,相信原因是本港有高疫苗接種比例。

醫管局非緊急服務回復至接近原先情況
他又指,醫管局非緊急服務回復至接近原先情況,如手術及內視鏡等服務亦得以維持:「相信係一籃子咁去睇,呢個情況係無轉差。」因此他認為,當局日前公布的放寬措施是循序漸進,亦合適現時情況。

燒烤場大部份露天空氣較流通 實可在更早時間重開
在取消餐飲處所、表列處所的營業時間限制方面,曾祈殷指在很早階段亦提出營業時間對疫情影響不大,質疑限制營業時間的科學理據,故現時限制解除是合適;加上進入部份處所要先進行快速測試,他認為不須太擔心。重開燒烤場方面,他指燒烤場大部份是露天,空氣較流通,認為其實可在更早時間放寬。

輸入個案增屬預期內 曾祈殷:反映香港可找出輸入個案
被問到輸入個案增加,曾祈殷認為情況是預期之內,最重要是本港可否「捕捉」到相關人士;又指另一角度而言,確診數字增加亦反映本港可找出輸入確診個案:「我覺得唔好俾呢啲數字嚇怕咗,反而係現行措施可以識別到(確診人士)。」他認為措施有序地進行下,本港有空間慢慢放寬至「0+0」。

至於11月舉行的國際金融領袖投資峰會,他認為峰會舉行時間短,人數亦不是非常多,相關人士入境時須進行檢測,亦相信出席人士已接種疫苗,故風險有限。

0+3 都已經成個月啦,11月又有咁多國際盛事,欖球、投資峰會.... 係唔係時候放寬去0+0啦?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/830184/曾祈殷指放寬防疫合適-有空間放寬至0-0-唔好俾輸入數字嚇怕
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-10-28 13:14

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2022-10-28 13:11 發表
政府宣布放寬社交距離措施,下周四(11月3日)起燒烤場重開,食肆亦放寬營業時間限制。醫學會傳染病顧問委員會聯席主席曾祈殷今日(28日)指,本港

...
欖球賽已經比場內食野啦
作者: launch_date     時間: 2022-10-28 13:15

零確診時,大家等過身啦~~

玩到每日幾千宗時,無野既,唔好比數字嚇怕~~~

最後原來疫苗推出市面前,從未做過測試~~~
即係唔洗理成效,唔洗理現實

一直吹,一直吹

作者: smallcannon2002     時間: 2022-10-28 13:18

咁直頭叫政府唔使日日公報數字啦, 冇數字, 咪唔會嚇怕囉。
作者: pycicamn     時間: 2022-10-28 13:21

露營設施幾時也可重開
作者: 2282008     時間: 2022-10-28 13:26

物競天擇適者生存 磚家要躺平著不設防🤔
諺語「醫者父母心」刀是欺世盜名 呃飯食的磚家🧐
作者: dulinomo     時間: 2022-10-29 00:07

垃圾正苦一早要0+0啦
作者: 鼠貓     時間: 2022-10-29 00:10

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-10-28 13:18 發表
直頭要取消新冠肺炎個名,絕對冇病
作者: 何水     時間: 2022-10-29 00:25

拜託19磚家不要再為出位而9吹,香港已經很麻煩,別再為功名而添亂,留給政府有關官員處理,你最好收聲。
作者: 街頭歌手     時間: 2022-10-29 00:27

應該放寬啦,香港要救了,再唔救之後救都冇用
作者: 堅決反對     時間: 2022-10-29 00:34

等中央指示
作者: hk_vr     時間: 2022-10-29 00:37

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2022-10-28 13:11 發表

...
0+0擴疫,
再強檢斂財,
假設每日十萬人中召,
強檢十萬大廈,
一棟大廈幾多人?
每人每日收240!

用這政策增加財政儲備真係神!
之後再派錢,
咁就形成擴疫經濟圈!
作者: chachachacha     時間: 2022-10-29 02:04

香港外向型經濟體 跟大陸個套自封一定仆直!早就應該0+0求生
作者: yongxinya     時間: 2022-10-29 02:04

引用:

...
取消安心出行再講喇,政府
作者: yongxinya     時間: 2022-10-29 02:10

全世界!係得香港今0n9。
人地國家,免打针入境,免口罩,全面放行,香港仲要今落去?你可要求人地,入來,打5針都得架,十針都得,咪吾來姐,你估你香港有宝咩!
搞死自己,康泰都頂吾到喇。
政府!你晒下啦

作者: 口琴     時間: 2022-10-29 02:11

引用:

...
跟本應取消所有限制!!!

康泰都清盤喇! 重想要幾多公司清零???!!!?

取消安心,疫通,要零加零!
作者: yongxinya     時間: 2022-10-29 02:19

引用:
原帖由 口琴 於 2022-10-29 02:11 發表

完全支持!張心比己,我係外國人?你今多野搞,我去其他地方好過啦,為乜要來香港?你有宝物咩?
去其他國家,吾要口罩,出入食市,吾诜用咩?App
点解我仲要洗錢來,你他方
作者: wize     時間: 2022-10-29 02:27

引用:

...
國安唔做嘢?
習大大二十大後都依然為百姓生命安全而堅持清零
呢班港獨分子公然反習清零命令
係咪想推翻中共政府?
作者: Cap     時間: 2022-10-29 02:32

BBQ 個個!
作者: 樹下靚雞翼     時間: 2022-10-29 02:45

以前咩7+3 吾俾入境出境 咪仲多人中 日日 萬幾兩萬 而家0+3 反而仲少左人中 如果工務員係問責 真係要搵人解釋下
作者: CC_CHAN256     時間: 2022-10-29 03:04

康泰執笠已經響起左警號,仲未醒?

作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2022-10-29 03:16

引用:
原帖由 chachachacha 於 2022-10-29 02:04 發表
香港外向型經濟體 跟大陸個套自封一定仆直!早就應該0+0求生
中大商學院亞太工商研究所名譽教研學人李兆波稱,即使現在推行「0+0」也只是「輸得冇咁慘烈」,因比較亞洲周邊鄰近地區,現時港元匯率貴、機票貴,加上仍有防疫政策,反問「如果成本這麼大,為何人們要來香港? 」

中大酒店及旅遊管理學院副教授尹振英形容「0+3」有如「輸血」給其他國家,因本港無法吸引旅客入境,但港人卻不斷出境,致消費力外流。尹續說,即使本港實施「0+0」,亦不代表能吸引外地客,認為港府須盡快廢除令旅客感到麻煩的防疫措施,如「安心出行」,通關後亦須推出歡迎旅客的措施,如給予旅客特別的消費優惠,及須有全球宣傳策略,才有望吸引旅客回流。
作者: coldegg     時間: 2022-10-29 05:02

HK needs to embrace the world 🌎
作者: 许多语儿     時間: 2022-10-29 05:18

你话0+0,就0+0?你係吾係教阿sir 做野呀!
作者: bigasss     時間: 2022-10-29 05:43

香港如果冇咗吸引外資嘅能力,咁仲剩返d咩呀
重回70s剪線頭穿膠花囉,價錢仲要平過東莞惠州先有得爭喎
作者: 史太夫     時間: 2022-10-29 06:18

禽流感殺雞,豬流感殺豬....美肺要清零就一定要捕殺所美畜及其播毒英美走狗黑曱甴 !
作者: 正傻西4     時間: 2022-10-29 06:19

引用:

...
如果去到0+0,順便取消口罩令。
作者: ctchan20f     時間: 2022-10-29 06:42

贊成續步放寬限制
作者: Sambb     時間: 2022-10-29 06:46

免檢通關大陸呀0+0有咩用
作者: 畢菲達     時間: 2022-10-29 06:53

引用:
原帖由 Sambb 於 2022-10-29 06:46 發表
兩全其美可以快D吗
作者: 明日蘋果     時間: 2022-10-29 07:49

堅持動態清零,較好地平衡了疫情防控和經濟社會發展之間的關係,能夠讓我們用最小的代價實現最大的防控效果,最大限度減少疫情對經濟社會發展的影響。 從實踐來看,正是因為堅持動態清零,我們才保證了極低的發病率、死亡率和住院率,以及社會、經濟的平穩運行。

堅持動態清零的防疫措施是最經濟的、效果最好的。 實踐充分證明,對本港疫情防控有良好的成本效益比,動態清零是綜合社會成本最低的抗疫策略,是本港現階段及時控制疫情的最佳選擇!
作者: Feiballball     時間: 2022-10-29 08:29

引用:

...
根本應該即刻0+0!再唔開香港死得啦!
作者: Feiballball     時間: 2022-10-29 08:35

引用:
原帖由 明日蘋果 於 2022-10-29 07:49 發表
堅持動態清零,較好地平衡了疫情防控和經濟社會發展之間的關係,能夠讓我們用最小的代價實現最大的防控效果,最大限度減少疫情對經濟社會發展的影響。 從實踐來看,正是因為堅持動態清零,我們才保證了極低的發病率、死亡率和住院率,以及社會、經濟的平穩運行。

堅持動態清零的防疫措施是最經濟的、效果最好的。 實踐充分證明,對本港疫情防控有良好的成本效益比,動態清零是綜合社會成本最低的抗疫策略,是本港現階段及時 ...
抗疫至今你見過清零未?除咗官方數字,都唔知有幾多冇報!至緊要係醫療系統負擔同死亡率!仲要睇埋死亡嘅年紀先重要!

動態清零到今時今日己經變咗變態清零,係政治因素、與西方文文明國家制度之爭,個人政治野心為先!老百姓都係被牺牲嘅韭菜!
作者: the_cardigans2

作者: the_cardigans2

作者: 驚雲小子     時間: 2022-10-29 08:39

0+0政治上短期內無可能,因住俾班小粉紅捉你出嚟批鬥啦,唔變返7+3都要掩住半邊嘴笑
作者: ngcaddy     時間: 2022-10-29 08:59

引用:

...
香港有百幾至2百萬老家同長期病患,除非佢地死曬,否則不應0十O,而且有後遺症
作者: acacac     時間: 2022-10-29 09:08

第三針都過左幾個月
繼續谷打針咪安心的囉
作者: runforlife     時間: 2022-10-29 09:08

太遲了,走得走,執得執。

一個健全,有智慧既政府團隊真係好緊要,香港人不需要刷鞋仔,當下0泛民,建制施政都係呢個水平,可怪誰?

比卡超話只有上帝先乜都識為藉口,未夠半年搞到香港咁,佢仲會唔會諗連任?
作者: 驚雲小子     時間: 2022-10-29 09:10

引用:
原帖由 runforlife 於 2022-10-29 09:08 發表
太遲了,走得走,執得執。

一個健全,有智慧既政府團隊真係好緊要,香港人不需要刷鞋仔,當下0泛民,建制施政都係呢個水平,可怪誰?

比卡超話只有上帝先乜都識為藉口,未夠半年搞到香港咁,佢仲會唔會諗連任?
佢呢個年紀擺明做一任就算啦
作者: m40     時間: 2022-10-29 09:18

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-10-29 03:04 發表
其實已經很多相關業界已經執咗
作者: siuhung     時間: 2022-10-29 09:22

政府有成個「專家團隊」去討論及考慮,幾時輪到d「個別專家」去散播謠言賺取個人名聲呢!
作者: chimpanzee11     時間: 2022-10-29 09:36

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-10-28 13:18 發表
x2....公佈感染數字已冇乜意義。。大部份患耇似患重感冒,过幾日又可以recover...。。
作者: 24juinovoans

作者: alanchu     時間: 2022-10-29 09:41

絕對要繼續 仲要加強 清零 睇吓個班盲目支持政府 藍畜 小紛紅 係咪笑到最後 😂
作者: keithyiuchipan     時間: 2022-10-29 09:44

引用:
原帖由 2282008 於 2022-10-28 13:26 發表
物競天擇適者生存 磚家要躺平著不設防🤔
諺語「醫者父母心」刀是欺世盜名 呃飯食的磚家🧐
你問下叫躺平的人,牠們自己是否真的不做防疫措施?
作者: hihi2046     時間: 2022-10-29 09:45

問下第五波死咗一萬人嘅朋友,家屬先講。
作者: hihi2046     時間: 2022-10-29 09:47

要問吓琴日重病入院女童嘅家屬。
作者: 獅子大哥     時間: 2022-10-29 09:52

又到佢收左片出嚟迫宮
作者: 獅子大哥     時間: 2022-10-29 09:54

引用:
原帖由 alanchu 於 2022-10-29 09:41 發表
絕對要繼續 仲要加強 清零 睇吓個班盲目支持政府 藍畜 小紛紅 係咪笑到最後 😂
清零係好事,只係你盲目反政府
作者: 獅子大哥     時間: 2022-10-29 09:55

引用:
原帖由 24juinovoans 於 2022-10-29 09:40 發表

問得好

2022第四季最大盛事,HK7S,下星期五開

支持果日0+0

不過,果d免針紙,寬限期應該減至7日

讓HK7S不受假免針紙危害!
咩咁盛事,香港有幾多人睇
作者: 智若愚     時間: 2022-10-29 09:55

扮咩野,開就開啦

但之後唔好不斷9叫話深圳唔開放俾你地入
作者: 獅子大哥     時間: 2022-10-29 09:57

引用:
原帖由 chimpanzee11 於 2022-10-29 09:36 發表

x2....公佈感染數字已冇乜意義。。大部份患耇似患重感冒,过幾日又可以recover...。。
之前每日七千宗已經要減三成正常醫療服務
作者: falconV8     時間: 2022-10-29 10:02

引用:
原帖由 chachachacha 於 29/10/2022 02:04 發表
同意
作者: runforlife     時間: 2022-10-29 10:03

引用:
原帖由 hihi2046 於 2022-10-29 09:45 發表
問下第五波死咗一萬人嘅朋友,家屬先講。
全港不計代價,盡用社會資源,公帑去換取如此低既死亡數字,可惜3年已經係極限,低重症率仍維持這抗疫強度實在不理智,香港沒有經濟支撐下去,未來連抗疫資源也欠奉,要明白全世界唯獨只有中國,香港仍如此施政,實在可悲。
作者: hihi2046     時間: 2022-10-29 10:03

https://news.tvbs.com.tw/amp/life/1808259
因為共存,死咗嘅係咪呀專家負責。
作者: hihi2046     時間: 2022-10-29 10:11

引用:
原帖由 runforlife 於 2022-10-29 10:03 發表

全港不計代價,盡用社會資源,公帑去換取如此低既死亡數字,可惜3年已經係極限,低重症率仍維持這抗疫強度實在不理智,香港沒有經濟支撐下去,未來連抗疫資源也欠奉,要明白全世界唯獨只有中國,香港仍如此施政,實在可悲。
新加坡死咗2000,香港死過萬,
不反對共存,人始終要生活,
但香港防疫失敗成咁,
講共存都要有條件。
作者: scyeunghk     時間: 2022-10-29 10:11

班官不是你哋選出嚟,你哋都冇權叫佢辭職,佢哋唔會聽香港任何人講。
作者: hihi2046     時間: 2022-10-29 10:12

https://hk.news.yahoo.com/名無接種男童確診引發急性壞死性腦炎-情況危殆-131938957.html

專家去同家屬講下先

作者: carloslok     時間: 2022-10-29 10:20

問過皇上未?
作者: runforlife     時間: 2022-10-29 10:21

引用:
原帖由 hihi2046 於 2022-10-29 10:11 發表

但香港防疫失敗成咁,
講共存都要有條件。
No, 你既想法不切實際,新加玻係點係佢地既事,香港人3年間不停抗疫已經疲勞不堪,百業蕭條,沒有穩健既財政支撐,將來絕對不能平衡各項社會基建和持續抗疫下去,面對既問題幾何級上升,還拘泥於幾千感染個案唔肯全面放寛,當個經濟炸彈燒到去公務員財政預算先醒覺便太遲,政府唔郁只因為做唔做都係36姐,殘酷d講,社會民生唔關佢地事。
作者: runforlife     時間: 2022-10-29 10:25

唔係市民係咁投訴,封左3年既郊野公園燒烤場可重開?
靠漁護署自動波?妙想天開,呢d就係今日既政府操作水平
作者: Kai_Fong     時間: 2022-10-29 10:37

引用:

...
遲早嘅事。

希望唔會再惹嚟新一波疫情大爆發啦。
作者: Sukidachikan     時間: 2022-10-29 10:37

引用:
原帖由 wize 於 2022-10-29 02:27 發表

國安唔做嘢?
習大大二十大後都依然為百姓生命安全而堅持清零
呢班港獨分子公然反習清零命令
係咪想推翻中共政府?
我地咪唔入境內地囉 仲點影響國家安全 請解釋
作者: yyhleung     時間: 2022-10-29 10:43

引用:
原帖由 alanchu 於 2022-10-29 09:41 發表
支持清零果班有好多退休或者長期失業綜援L, 經濟好壞關佢鬼事咩,可能經濟差更好,兩餸飯重平D,睇住你地班打工仔陪佢地冇工開不知幾過引
作者: powerantivirus     時間: 2022-10-29 10:43

引用:
原帖由 Sambb 於 2022-10-29 05:46 發表
有無可能0+0
你要繼續發夢先得
中國仲7+3
疫苗技術防疫措仲未進步
怕要學新加坡先得才過通到關
作者: 106     時間: 2022-10-29 10:45

好落后
作者: powerantivirus     時間: 2022-10-29 10:50

引用:
原帖由 hihi2046 於 2022-10-29 09:11 發表

但香港防疫失敗成咁,
講共存都要有條件。
死九千幾人
日日只十個八個
打夠百支針就得
夠條件

感冒流感就是咁
年年都有大流行病流感
自己睇醫生食下藥就得
作者: powerantivirus     時間: 2022-10-29 11:08

引用:
原帖由 runforlife 於 2022-10-29 09:21 發表

No, 你既想法不切實際,新加玻係點係佢地既事,香港人3年間不停抗疫已經疲勞不堪,百業蕭條,沒有穩健既財政支撐,將來絕對不能平衡各項社會基建和持續抗疫下去,面對既問題幾何級上升,還拘泥於幾千感染個案唔肯全面放寛,當個經濟炸彈燒到去公務員財政預算先醒覺便太遲,政府唔郁只因為做唔做都係36姐,殘酷d講,社會民生唔關佢地事。
新加坡和其他國家
防疫一樣要講錢先
現在靠經濟再维持小小防疫醫療開資
不是無止境檢測
否則好快國家破產
所以一開始強制疫苗不是無道理
最快方法回復正常生活

香港大部份人己打針
所以就算一萬也不大件事
不是抗疫失败
只怪人不肯限制自己活動
作者: 香港終歸變漁港     時間: 2022-10-29 11:14

引用:
原帖由 launch_date 於 2022-10-28 13:15 發表
零確診時,大家等過身啦~~

玩到每日幾千宗時,無野既,唔好比數字嚇怕~~~

最後原來疫苗推出市面前,從未做過測試~~~
即係唔洗理成效,唔洗理現實

一直吹,一直吹
唔會,戲肉 2025-2028年先至係人口滅絕之年。
作者: 香港終歸變漁港     時間: 2022-10-29 11:15

https://m.vk.com/@secretxgovernm ... etails-a-new-corona
作者: ballking113     時間: 2022-10-29 11:20

香討曱甴覺得0+0通外國就可以救經濟

事實係通不到大陸,經濟無得救

常識話你知,和曱甴相反做就是對的
作者: 0094466     時間: 2022-10-29 11:22

呢個專家拉得,同國家清零政策對抗
作者: chimpanzee11     時間: 2022-10-29 11:30

引用:
原帖由 runforlife 於 2022-10-29 10:21 發表

x2
作者: chimpanzee11     時間: 2022-10-29 11:32

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-10-29 10:50 發表

死九千幾人
日日只十個八個
打夠百支針就得
夠條件

感冒流感就是咁
年年都有大流行病流感
自己睇醫生食下藥就得
x2
作者: 九紫鳳凰     時間: 2022-10-29 11:38

希望可以盡快唔洗帶口罩啦。
作者: 口琴     時間: 2022-10-29 11:39

引用:
原帖由 dulinomo 於 2022-10-29 00:07 發表
垃圾正苦一早要0+0啦
跟本要取消 安心,疫通。 做零加零

應立即做, 係咁施。。。
康泰 清盤喇, 係咪要等多幾間先,取消限制覆常!!!!??

吸遊客錢最實制
作者: jophy1988     時間: 2022-10-29 11:40

都應該快
作者: Freemantho     時間: 2022-10-29 11:43

引用:

...
咁就各安天命, 政府放毒入來, 睇下邊個好這邊個唔好運了.
作者: yauwailung     時間: 2022-10-29 11:55

一定爆發 ,人數X平方米=世界之最
不說壞話 ,其理由不說也明白 ,尤其本地香港的
作者: 海邊緊慎的湯圓     時間: 2022-10-29 11:56

醫生話手術成功但病人死咗
港府話抗疫成功但人財走咗
阿爺話清零成功但經濟無咗
作者: dulinomo     時間: 2022-10-29 11:56

正苦施政跟著社會局勢變化,仲成日講揾地起樓,宜家最急是救經濟呀,百鳩痴的狗宫
作者: 寒冷方正的蘿蔔     時間: 2022-10-29 11:58

呢D咪人才囉
作者: 33388     時間: 2022-10-29 12:01

花生友才會想香港封關一百年.
作者: chess8     時間: 2022-10-29 12:11

引用:

...
專家係驚啲病床冇人用,浪費公物,所以有空間放寬防疫措施 ! 垃圾專家 !
作者: lobstersoup     時間: 2022-10-29 12:19

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-10-29 03:04 發表
堅持清零 一定要清零 你死你事 高官個個月廿幾卅萬照袋
作者: 大添二     時間: 2022-10-29 12:20

講得好
但冇用
作者: bbqiller     時間: 2022-10-29 12:23

引用:
原帖由 yongxinya 於 2022-10-29 02:10 發表
全世界!係得香港今0n9。
人地國家,免打针入境,免口罩,全面放行,香港仲要今落去?你可要求人地,入來,打5針都得架,十針都得,咪吾來姐,你估你香港有宝咩!
搞死自己,康泰都頂吾到喇。
政府!你晒下啦
你舉康泰個例同你講無人黎其實真係無乜關係。
作者: hihi2046     時間: 2022-10-29 12:23

引用:
原帖由 runforlife 於 2022-10-29 10:21 發表

只可以講香港人防疫失敗,
人哋新加坡0+0成績(經濟,死亡率)
都可以好過香港,
當中點解,真係要學習,
如果就咁共存,只會更多生命白白浪費。
作者: 24juinovoans

作者: hihi2046     時間: 2022-10-29 12:25

共存,開放係目標,
前提係防疫做得好先。
作者: bbqiller     時間: 2022-10-29 12:26

引用:
原帖由 口琴 於 2022-10-29 02:11 發表

其實0+3係可以報團去旅行嫁喎。同康泰事件關係好細喎。
作者: 666.lucifer     時間: 2022-10-29 12:31

放寬啦,仲等。
作者: 秋落     時間: 2022-10-29 12:47

0+0好继续放烂,美爹的神药销售始终欠佳。
作者: D~~@     時間: 2022-10-29 12:54

放寬至「0+0」
作者: 巴黎三零西

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: js2939     時間: 2022-10-29 13:11

準備除口罩,取消安心出行啦
作者: Dimalibudi     時間: 2022-10-29 13:30

咸豆幻想自己有20萬,原來係20幻。
吹20萬以為有人信?20萬條毛都冇啦。哈哈哈哈。國內人就真係大把錢!特首都係對住阿爺頭 Dup dup講普通話。
@無私淡定的黃豆 
作者: launch_date     時間: 2022-10-29 13:42

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2022-10-29 11:14 發表

唔會,戲肉 2025-2028年先至係人口滅絕之年。
地球真的好危險~~~

我真心相信有班不幸又厭世既老鬼精英,
想滅絕人口推倒重來⋯⋯

但因為大部份人太蠢太自私,
已無藥可救~~~

或者,係制度令人變得愚蠢,現在同幾百年前巫醫治病無分別,
都係唔科學,唔講現實,為所欲為⋯⋯

但又得到大部分村民迷信支持,得到維利是圖既村長們幫手執行惡行
可能燒晒成條村,燒埋村長個囡,班人都未必會醒

.

作者: wize     時間: 2022-10-29 13:51

引用:
原帖由 Sukidachikan 於 2022-10-29 10:37 發表

我地咪唔入境內地囉 仲點影響國家安全 請解釋
香港唔係中國一部份?
香港爆疫情原來唔關國家事?
你呢句我好懷疑都係宣揚港獨