標題: 【Emily】爆眼女移居加國 拍片稱生活已安頓 - 20221004 - 港聞 [打印本頁]

作者: 巴巴先生     時間: 2022-10-4 08:28

【明報專訊】2019年反修例運動期間喺尖沙嘴警署外被射傷眼球嘅女仔「K」,去年底已經移居加拿大。近日有自稱係「K」嘅人喺網上上載短片講自己生活狀况,仲叫大家以後可以叫番佢真名Karla,希望大家重新認識佢。短片主要喺影住Karla放狗,未見佢真人出鏡,旁白就話佢喺加拿大試過做唔同工作,最後決定做番本行,即係獸醫護士。佢話加拿大啲狗比香港嘅大隻好多,仲好大力,搞到佢搬唔郁。佢話生活大致已安頓好,一星期返工40個鐘,放假就煮飯、放狗,從生活平衡角度,佢話同香港簡直無得比。

人地就響加國生活無憂,當日為佢衝出黎既黑暴傻仔就響赤柱"生活"
"人血饅頭"真係好好食....

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20221004/s00002/1664820377218/【emily】爆眼女移居加國-拍片稱生活已安頓
作者: ichthys2     時間: 2022-10-4 08:32

奸邪妖獸必遭惡報。
作者: andy1958_1     時間: 2022-10-4 08:33

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-10-4 08:28 發表
【明報專訊】2019年反修例運動期間喺尖沙嘴警署外被射傷眼球嘅女仔「K」,去年底已經移居加拿大。近日有自稱係「K」嘅人喺網上上載短片講自己生活狀况,仲叫大家以後可以叫番佢真名Karla,希望大家重新認識佢。短片主要喺影住Karla放狗,未見佢真人出鏡,旁白就話佢喺加拿大試過做唔同工作,最後決定做番本行,即係獸醫護士。佢話加拿大啲狗比香港嘅大隻好多,仲好大力,搞到佢搬唔郁。佢話生活大致已安頓好,一星 ...
放假時才有時間放狗,
係咪每日要花大部分時在上下班的路程上呀?
咁同香港真係無得比了
作者: freemind1     時間: 2022-10-4 08:35

佢係叫大話爆眼女,冥報想繼續洗白文宣
作者: banjo.     時間: 2022-10-4 08:39

祝福爆眼閪, 客死異鄉.
作者: maygii     時間: 2022-10-4 08:42

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-10-4 08:39 發表
祝福爆眼閪, 客死異鄉.
夾埋做戲果班都係
作者: MarkIV     時間: 2022-10-4 08:44

條臭閪有筆錢喺手,畀手足射爆隻眼抵返
作者: dueduefing     時間: 2022-10-4 08:47

果場戲拍得好
返來香港做演員啦
作者: Henrywu18     時間: 2022-10-4 08:49

爆眼女引爆暴動,應深查一切相關人士並追責
作者: michael2345     時間: 2022-10-4 08:49

換個角度睇, 佢是什麼?

是幫助香港, 還是害了香港?

作者: howevera     時間: 2022-10-4 08:52

唔交代爆眼真相 !
作者: dtw     時間: 2022-10-4 08:52

總有報應嘅!時晨未到啫!
作者: 三級警司     時間: 2022-10-4 08:52

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-10-4 08:33 發表

放假時才有時間放狗,
咁同香港真係無得比了
艱難大無車就幾乎出唔到門口
作者: KU15     時間: 2022-10-4 08:53

放狗,數銀紙!

你班傻西黑醫護幾岸鳩扮單眼!比心機返工呀黑醫護!
作者: 春雨彎刀     時間: 2022-10-4 08:53

引用:
【明報專訊】2019年反修例運動期間喺尖沙嘴警署外被射傷眼球嘅女仔「K」,去年底已經移居加拿大。近日有自稱係「K」嘅人喺網上上載短片講自己生活狀况,仲叫大家以後可以叫番佢真名Karla,希望大家重新認識佢。短片主要喺影住Karla放狗,未見佢真人出鏡,旁白就話佢喺加拿大試過做唔同工作,最後決定做番本行,即係獸醫護士。佢話加拿大啲狗比香港嘅大隻好多,仲好大力,搞到佢搬唔郁。佢話生活大致已安頓好,一星 ...
妖獸🧟逃走了💀
作者: ls79ad     時間: 2022-10-4 08:55

禽獸護士?
作者: nudelife0     時間: 2022-10-4 08:57

https://m.discuss.com.hk/index.p ... eedback=0&num=2
作者: HKusers     時間: 2022-10-4 08:59

天網恢恢
作者: I-HAVE     時間: 2022-10-4 09:00

點解壞人可以移居加國咁好.........
作者: 異國王子     時間: 2022-10-4 09:00

袋咗幾千萬揞口費著草因住收尾嗰幾年
作者: s-chris     時間: 2022-10-4 09:02

加拿大都係一個落地生根嘅好地方,總比去英國好。
作者: 揸波龍爪手     時間: 2022-10-4 09:03

喺香港比豬隊友爆佢前眼,喺加麻大比鬼佬爆佢後眼
作者: 007kk     時間: 2022-10-4 09:04

即你有冇盲到?
作者: denchan888     時間: 2022-10-4 09:06

原來當日暴動佢幫啲畜生急救🤭🤭🤭
作者: 樓下食煙四煎粽     時間: 2022-10-4 09:10

告個死臭西,等佢一世流浪
作者: 樓下食煙四煎粽     時間: 2022-10-4 09:11

蘋果日報是什麼

黎智英被判刑,蘋果日報停刊,拜登發聲指控北京侵犯言論自由。
台灣不管藍綠,都如天地崩塌,指天罵地。
我不禁噗哧一聲,笑出了豬叫聲。
蘋果日報在香港反送中,和之前長期的反中運動中,擔當的,可不是媒體角色, 而比較像是,反中游擊隊宣傳組織部。
媒體也實錘了蘋果日報洗錢,以及雇用人,參與反送中暴動。
還媒體呢!
黎智英一再表明,他是為美國奮戰。
你以為他是說笑嗎?
他效忠的政府,是誰?

看看黎智英身邊的幾個關鍵人物 !
2014年,美國前國防部副部長沃爾福威茨,在黎智英的遊艇上密會黎智英,長達5個小時。
遊艇密會,可是特工手法。
沃爾福威茨是美國共和黨鷹派,從國防部退下來以後,混過智庫,還當過世界銀行行長。
後來從被曝光的電郵,才知道他一直在金流上和黎智英密切合作。
雙方還透過美國商務部,到緬甸洗錢。

蘋果日報跟壹電視當年入台,竟然是美國在台協會會長薄瑞光在幕後操刀。
台灣當時原本不給壹電視執照,於是薄瑞光指示美國在台協會處長司徒文,強力介入。
黎智英親信表示,如果壹傳媒拿不到電視執照,就會公開批判台灣政府,重點是,美國在台協為什麼會支持壹傳媒?
美國為什麼會這樣介入台灣內政,護航黎智英?

黎智英的私人助理Mark Simon一樣詭異。
他是美國共和黨黨員,當過共和黨香港支部主席。
從2000年起,跟黎一起。
他出身自情報世家,爸爸在美國中情局工作了35年,而Mark Simon自己從1986年到1990年,是美國海軍情報局的潛艇分析員。
他曾經是CIA雇員,又是壹傳媒的廣告總監。
有趣嗎?
廣告總監可以讓洗錢跟洗腦融為一體,潤物無聲。
厲害吧!
而曝光的資料中,黎跟蘋果日報在佔中等幾個暴亂事件中,反中游擊隊的金流與組織,都是由Mark Simon掌控主導。

Mark Simon跟黎智英的關係密切到,至少有17間私人股份有限公司,兩人都同時列名董事或主控。
用壹傳媒大樓地址註冊的,有3間是黎跟Mark Simon共同持有。
另外2間,是Mark Simon擔任董事。而這甚至違反將軍澳工業邨地契條款。
台灣上市建商長虹建設花了61.39億元,大手筆買進黎智英新北市土城近1萬坪土地。而賣方公司的董事,又是Mark Simon。
黎智英連上次去美國跟當時的美國副總統會面,Mark Simon都參與其中。

黎智英用蘋果日報跟壹電視做平台,致力於”和平演變”了台灣的價值觀。
反中親美台獨,是黎智英一貫的主軸。
手法則是用人性的弱點,以大量的屍體與裸體,也就是聳動與色情,完全摧毀台灣原本的媒體生態與文人辦報傳統。

黎智英一邊站在年輕人立場,批判國民黨土地政策,一邊大炒地皮剝削年輕人。
黎智英也在台灣建立了大量的政治與媒體盟友,拉幫結派,為親美反中壯聲勢。
想想看,那些重要的藍綠媒體人,甚至是媒體大亨。
以及藍綠政客。
橫跨藍綠喔!
他們跟黎智英關係萬分親近,難捨難分。
一邊支持黎智英,一邊支持蔡英文,或是假裝表演反蔡英文。
好精彩呀。
台灣至今台獨聲勢如此浩大,黎智英果然居功厥偉。

現在台灣多少媒體人哭天喊地不捨黎智英。
其實不奇怪。同一個老闆是不是?
美國跟台灣當局,則獎賞黎智英在台灣炒地皮大賺數百億。
僅僅台灣一地,獲利就數百億呢!
所以,黎智英在台灣,並不孤獨。
黎智英的故事,美國如何設立細胞特工與顏色革命的故事。
大家都要好好學習。
作者: 寒冬富有蝦仁     時間: 2022-10-4 09:13

死曱甴
作者: 明日懷舊的P圖     時間: 2022-10-4 09:13

畜牲
作者: 小窮鬼     時間: 2022-10-4 09:14

曱甴係永遠唔會承認真相嘅!🤭
作者: siuhung     時間: 2022-10-4 09:16

乜原來菜婆唔收佢呀?
作者: BC0101     時間: 2022-10-4 09:17

點解唔連戲?  就快Halloween又可以戴住眼罩口罩岀黎呃糖食。
作者: 無名氏X     時間: 2022-10-4 09:18

引用:
原帖由 michael2345 於 2022-10-4 08:49 發表
換個角度睇, 佢是什麼?

是幫助香港, 還是害了香港?

幫左香港,仲有黃之鋒,周庭,深圳聰,所有泛民等。如果無佢哋幫手推動國安法。我諗依家立法會仲日日玩拉布,每逢大時大節就週圍搞遊行,又會日日搞眾籌。依家無晒哩d,間接幫黃人慳唔少,政府又派消費卷,黃人發覺原來留港賴共越賴越香。
作者: 87er     時間: 2022-10-4 09:18

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2022-10-4 09:00 發表
點解壞人可以移居加國咁好.........
有錢~
作者: hk_fletcher     時間: 2022-10-4 09:24

袋左幾百萬著草唔出得黎對質。班撐佢既傻仔就係赤柱
作者: 果個大大名車     時間: 2022-10-4 09:25

引用:
原帖由 dueduefing 於 2022-10-4 08:47 發表
果場戲拍得好
返來香港做演員啦
我就覺得佢無咩發揮,衰過你有咩順豐件要收既騙案!只係智將先會中計!條新片又唔見樣,可能只係騙案2.0
作者: 殘廁變態的豬豬     時間: 2022-10-4 09:25

引用:
呢個仆街女,累多少人因牠犯罪?而家一個華麗轉身移民加拿大,亦必有報應跟身。 。。
作者: yeunga13     時間: 2022-10-4 09:30

咁容易走
作者: johnchu777     時間: 2022-10-4 09:30

嘩, 條1對爆眼事件隻字不提, 重話生活好好, 甘點和黑醫護交代呀.
作者: smalleagle     時間: 2022-10-4 09:31

做乜走呀?當日唔係好理直氣壯告警方咩?
作者: 另一個天堂     時間: 2022-10-4 09:31

咁咪好囉
作者: chriswong1010     時間: 2022-10-4 09:34

死爆眼曱甴
作者: rosemary1216     時間: 2022-10-4 09:35

黃L偶像
作者: johnchu777     時間: 2022-10-4 09:35

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2022-10-4 09:25 發表

呢個仆街女,累多少人因牠犯罪?而家一個華麗轉身移民加拿大,亦必有報應跟身。 。。
無錯, 叫坐緊監啲黑暴手足如何自處
作者: Puke007     時間: 2022-10-4 09:36

人哋有正式員工待遇,其他啲儍Kai 成日以為系正式員工,點知個個都打緊黑工。
作者: Anthony。。So     時間: 2022-10-4 09:37

當日嗰班醫生👨‍⚕️護士👩‍⚕️全部都係共犯🙇‍♂️🙇‍♀️
作者: 膠面鵬     時間: 2022-10-4 09:40

根本就係妖邪真面目嘅鐵證!
作者: giggsmanc11     時間: 2022-10-4 09:40

祝福也
作者: 鴻昇嘉型     時間: 2022-10-4 09:40

等睇佢業報
作者: 習總囊囊     時間: 2022-10-4 09:41

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-10-4 08:33 發表

放假時才有時間放狗,
咁同香港真係無得比了
咪係囉,坑唔少時間呀.Anyway,按果相同邏輯,住劏房好過住大屋呀,起碼由工作枱行到去馬桶1定行少好多囉
作者: 籠中含情的黑頭     時間: 2022-10-4 09:41

多謝手joke既錢
作者: 必佬     時間: 2022-10-4 09:42

引用:
住赤柱幾好,全部都係近海景,空氣又好,對出個view無得頂
作者: bnqmaksir8     時間: 2022-10-4 09:43

引用:
有傳佢收咗黑金3000萬豪洗,同條仔一齊走佬台灣省,被拒定居,再走佬加拿大,豪洗生活,又呃小黃人眾籌!
作者: 炎夏少象棋     時間: 2022-10-4 09:43

爆屎妹
作者: wilsonts     時間: 2022-10-4 09:43

開頭唔係好理直氣壯的嗎?
不過宜家最重要係以後都唔好返來中國香港
作者: cmk0160     時間: 2022-10-4 09:43

引用:
原帖由 giggsmanc11 於 2022-10-4 09:40 發表
祝福也
祝福牠俾鬼佬先姦後殺 客死異鄉
作者: 炎夏少象棋     時間: 2022-10-4 09:44

引用:
原帖由 籠中含情的黑頭 於 2022-10-4 09:41 發表
多謝手joke既錢
手足係蠢人,爆眼女騙錢呀!
作者: onlee2004     時間: 2022-10-4 09:44

引用:
原帖由 dueduefing 於 2022-10-4 08:47 發表
果場戲拍得好
返來香港做演員啦
最佳女主角(爆眼)
強勢譴責
作者: cmk0160     時間: 2022-10-4 09:45

引用:
原帖由 必佬 於 2022-10-4 09:42 發表

住赤柱幾好,全部都係近海景,空氣又好,對出個view無得頂
果度冇冷氣 冇上網 冇天使食 手足頂唔順架
作者: AABB999     時間: 2022-10-4 09:45

引用:
最撚憎死曱甴做假去愚弄大眾!!你个仆街冚家剷不得好死
作者: 幪面超人     時間: 2022-10-4 09:46

佢小心報應
作者: 後天紅色的羊     時間: 2022-10-4 09:46

引用:
原帖由 春雨彎刀 於 2022-10-4 08:53 發表

妖獸🧟逃走了💀
只要香港司法繼續, 妖獸逃走成功是必然的
作者: 戀愛專家灌揊     時間: 2022-10-4 09:47

引用:
原帖由 AABB999 於 2022-10-4 09:45 發表

最撚憎死曱甴做假去愚弄大眾!!你个仆街冚家剷不得好死
佢令咁多曱甴仔自投羅網,立功啦
作者: 曲明     時間: 2022-10-4 09:47

日月報不斷歌頌黑暴著草後嘅好故事,其目的當然係要支持者放棄香港
作者: Apads2016     時間: 2022-10-4 09:48

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-10-4 08:49 發表
爆眼女引爆暴動,應深查一切相關人士並追責
追究當日醫生,護士,阻止公開報告的人。
作者: muchampion     時間: 2022-10-4 09:49

引用:
菠蘿包冇菠蘿、老婆餅冇老婆、爆眼女冇爆眼。
作者: 侵侵侵     時間: 2022-10-4 09:50

就算道歉一億次,香港人唔會原諒妳,
返香港認罪啦,就算妳講出真相,已經太遲
作者: Matt1221     時間: 2022-10-4 09:51

引用:
原帖由 maygii 於 2022-10-4 08:42 發表

夾埋做戲果班都係
即係做L哂單眼手勢嗰班…自以為好L型…其實做咗柒軲轆都唔知嘅死黃L?
作者: 完美涼爽的海洋     時間: 2022-10-4 09:51

天理昭昭
漢奸女實有報應
作者: 曲明     時間: 2022-10-4 09:52

點解冇人起到條8婆成家人嘅底?
好想知佢父母係咩人
應唔係一般人
作者: dtw     時間: 2022-10-4 09:53

引用:
原帖由 揸波龍爪手 於 2022-10-4 09:03 發表
喺香港比豬隊友爆佢前眼,喺加麻大比鬼佬爆佢後眼
日日隊大麻,幾爽
作者: 鬼屋門口食花生     時間: 2022-10-4 09:53

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-10-4 08:52 發表

艱難大無車就幾乎出唔到門口
咁又唔一定,
住市中心,
交通方便。

不過貴租。
作者: 笛子姑娘     時間: 2022-10-4 09:54

引用:
原帖由 johnchu777 於 2022-10-4 09:30 發表
嘩, 條1對爆眼事件隻字不提, 重話生活好好, 甘點和黑醫護交代呀.
呢條女係度哂命
作者: ifung5     時間: 2022-10-4 09:55

暴露行蹤,有手尾
作者: on79ws     時間: 2022-10-4 09:56

又想古口下塭錢
作者: on79ws     時間: 2022-10-4 09:58

返香港先啦
作者: ndslwii     時間: 2022-10-4 10:02

你哋以前放假就出嚟堵亂搞事,緊係唔得閒啦,宜家你哋唔敢出嚟,我都係放假煮飯放狗,有時早放工都可以煮飯,都唔知生活幾平衡
作者: kikola     時間: 2022-10-4 10:03

奸邪之人齊集外國實乃是好事
作者: 夜來人     時間: 2022-10-4 10:04

關人鬼事
作者: 晚間藍色腳毛     時間: 2022-10-4 10:04

引用:
搞亂香港,轉頭走咗去
啲手足變咗Condom
作者: tamadabi     時間: 2022-10-4 10:04

根據之前班弱智黃狗既思維

呢條女點解無俾人掉落海?

或者俾人失蹤?

又或者俾人秘密的返大陸審既?

點解佢可以光明正大買機票搭飛機去加拿大生活呢?

點解既?點解既?點解既?
作者: 大帝0531     時間: 2022-10-4 10:05

黃屍:假新聞,唔係爆眼女。
作者: 巴巴先生     時間: 2022-10-4 10:07

引用:
原帖由 KU15 於 2022-10-4 08:53 發表
放狗,數銀紙!

你班傻西黑醫護幾岸鳩扮單眼!比心機返工呀黑醫護!
佢因住俾大狗咬....
作者: 快思飛     時間: 2022-10-4 10:08

係香港至咁痴線,會將個係暴動現場受傷嘅暴亂份子美化成英雄,仲搞到滿城風雨,如果在美國,警方一早將依個所謂爆眼女打爆頭,都唔會有人質疑!
作者: 巴巴先生     時間: 2022-10-4 10:08

引用:
原帖由 曲明 於 2022-10-4 09:52 發表
點解冇人起到條8婆成家人嘅底?
好想知佢父母係咩人
應唔係一般人
好似話佢一家人晨早已經去左外國
作者: 忙着發財     時間: 2022-10-4 10:09

又嚟文宣🙄
作者: chatjai     時間: 2022-10-4 10:10

説好了的爆眼呢?白痴港人!
作者: 2282008     時間: 2022-10-4 10:12

侵吞了手足們的外國黑金💰 遺棄手足係香港受法律制裁🤔 夾帶私逃移居加國 過著愜意舒適生活🧐受靶踎監既手足們 情何以堪呢😁
作者: cannabisbaby

作者: icantstop     時間: 2022-10-4 10:13

引用:
原帖由 巴巴先生 於 4-10-2022 08:28 發表
啲監躉有冇同佢聯絡啊!?
作者: tabgo367367     時間: 2022-10-4 10:17

首先爆眼係一定盲一隻眼, 毀容。
其次黑暴比大筆錢佢揞口+著草
人生玩x完
作者: kpshing     時間: 2022-10-4 10:17

其實佢係咩背景,點解一直冇告佢。
作者: xampp     時間: 2022-10-4 10:19

親美黃媒明報,請問佢爆眼是否講大話?

作者: xampp     時間: 2022-10-4 10:21

請國安署立即調查明報,親美兼經常歌頌黑暴
作者: clogalaxy     時間: 2022-10-4 10:21

啱啦,去加國食大麻可繼續麻醉自己
作者: 威廉PO     時間: 2022-10-4 10:24

根本就係好悶。。。
D老野退休,先係咁生活。。。
成世講大話,唔眨眼。。。
作者: 你老板JohnWong     時間: 2022-10-4 10:24

爆眼女,你已經  遺臭萬年
作者: 西門官人07     時間: 2022-10-4 10:26

收左大筆掩口費,梗喺work life 巴能啦
作者: lctj9     時間: 2022-10-4 10:27

英文差都可以移民加拿大
係靠咩去申請?
作者: 小叮噹丫     時間: 2022-10-4 10:28

人足係赤柱亦都生活安定
作者: wk221ab     時間: 2022-10-4 10:30

引用:
笠咗一筆嘆世界