標題: CIA前局長:倘普京用核武 美將摧毀俄軍 [打印本頁]

作者: 奶露神街     時間: 2022-10-3 21:42

俄烏戰事引發核戰陰霾,美國中央情報局(CIA)前局長彼得雷烏斯周日(2日)受訪時警告,若然俄羅斯總統普京對烏克蘭使用核武,美方及其盟友將會摧毀在烏俄軍及軍備。

無論係俄羅斯用核彈,或者美國毀滅俄羅斯軍隊,到那時候,烏克蘭都注定在地球消失

就如無論武統或者美日插手,到那時候,呆灣都注定淪陷

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221003/bkn-20221003180320526-1003_00992_001.html
作者: 三級警司     時間: 2022-10-3 21:48

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-10-3 21:42 發表
俄烏戰事引發核戰陰霾,美國中央情報局(CIA)前局長彼得雷烏斯周日(2日)受訪時警告,若然俄羅斯總統普京對烏克蘭使用核武,美方及其盟友將會摧毀在烏俄軍及軍備。

之後就把天竺核能格式化
作者: ansonkpl     時間: 2022-10-3 21:48

呵呵呵!前局長,邊個授權你發聲呀,現任局長都未出聲,幾時輪到你呀
作者: Hermas.妹妹     時間: 2022-10-3 21:49

拜登和貝六茜沒核資讯和核包包 係人都知
2部同時現身 頭和背有小小唔同

圖片附件: 8B66F952-29E5-4828-9A52-65CD3E5D985E.jpeg (2022-10-3 21:51, 87.58 KB) / 該附件被下載次數 13

作者: 水上飄浮的羽毛     時間: 2022-10-3 21:51

注意係前局長 ,
隨時可以唔認數,
美軍敢唔敢向俄軍開火,
到時至知。
作者: siutatbo     時間: 2022-10-3 21:52

咁老美應該都可以試到高超音導彈嘅威力
作者: SamuraiBlack     時間: 2022-10-3 21:52

引用:

到時可能係兩敗俱傷才真
作者: SamuraiBlack     時間: 2022-10-3 21:53

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-10-3 21:48 發表
呵呵呵!前局長,邊個授權你發聲呀,現任局長都未出聲,幾時輪到你呀
即係鳩噏 🤣
作者: 95折     時間: 2022-10-3 21:56

老尾再吹大D都無問題, 反正仆街俄狗邊夠膽射核彈
作者: lpj88     時間: 2022-10-3 21:56

美國吹水一定加"及其盟友"呢幾隻字.
作者: chiangmaiwolf     時間: 2022-10-3 21:58

大家鬥吹
戰爭沒有贏家
核戰大家攬住死
作者: Coke_duo     時間: 2022-10-3 22:01

日日都有核新聞…
未日快到了。
作者: 快樂迪迪尼員工     時間: 2022-10-3 22:02

真係白痴廢柴!!! 現在還不給普京下台階!!!核戰一觸即發!!! 照道理普京應該是最憎恨尾蟈!!!比歐洲更甚!!!
作者: 三級警司     時間: 2022-10-3 22:07

引用:
原帖由 lpj88 於 2022-10-3 21:56 發表
美國吹水一定加"及其盟友"呢幾隻字.
夜行吹口哨
作者: @海東青     時間: 2022-10-3 22:15

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2022-10-3 22:02 發表
真係白痴廢柴!!! 現在還不給普京下台階!!!核戰一觸即發!!! 照道理普京應該是最憎恨尾蟈!!!比歐洲更甚!!!
俄羅斯地域廣濶不怕打核戰。
俄軍真正的威力就是核打擊,導彈由北極射去北美只須十五分鐘,若果先發制人不無勝算。
作者: 阿乜水     時間: 2022-10-3 22:16

既然咁大口氣, 至少講埋: "係呀, 兩條輸氣管係我地炸既, 吹咩?". 咁先夠霸氣丫馬.
作者: banjo.     時間: 2022-10-3 22:18

講, 美狗有邊次唔係凶狠?
作者: 加燦     時間: 2022-10-3 22:19

有冇未來ClA局長話冇件咁事,污黑爛佢死佢事。
作者: zhangan     時間: 2022-10-3 22:19

引用:

咁歐洲各國就仆硬街,普京講過,邊個國家親自郁手,就送過核彈去佢地個首都,距離咁近,避無可避
作者: 強大師     時間: 2022-10-3 22:30

老美成日將D戰場放係別國,老美試吓攻擊俄佬,即時戰場搬到美國。
作者: voyagehk     時間: 2022-10-3 22:31

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-10-3 21:48 發表
老尾借佢把口姐,反正“前官員”講又唔僽現任講
作者: 1q1q1q1q1q1q     時間: 2022-10-3 22:32

引用:
原帖由 水上飄浮的羽毛 於 2022-10-3 21:51 發表
注意係前局長 ,
隨時可以唔認數,
美軍敢唔敢向俄軍開火,
到時至知。
而且美軍係唔受CIA 管.
CIA 係好似東廠既機構黎.
作者: ww4565555     時間: 2022-10-3 22:32

引用:

為什麼現任局長不訪問,走去訪問個過氣局長。
作者: 宇宙秘密     時間: 2022-10-3 22:32

引用:
原帖由 95折 於 2022-10-3 21:56 發表
我淨係知俄佬真係會被消滅前,普京必定射幾十甚至百枝核彈到美國。。。。
作者: 淡淡情何以堪     時間: 2022-10-3 22:33

引用:

想睇美國亡國
作者: 淡淡情何以堪     時間: 2022-10-3 22:35

一個俄羅斯足以打贏晒北約同美國,好想睇到美國同北約亡國
作者: 夜來人     時間: 2022-10-3 22:39

我地特首未表態 小老美嘈乜
作者: 我係Miss大佬     時間: 2022-10-3 22:40

歐洲亦必定滅亡
作者: 來如雷霆收震怒     時間: 2022-10-3 22:42

吹水
作者: sylm01     時間: 2022-10-3 22:45

前局長,你話乜9都得啦。
前總統都係當你9up
作者: ARTHUR53     時間: 2022-10-3 22:45

引用:

即係一句到尾,美國唔敢郁俄羅斯,
祇敢郁烏鼠。
作者: (b.b)     時間: 2022-10-3 22:47

大家鬥吹
普京又話會保護新加入果4個地區依家一樣比烏軍反攻緊
作者: I-HAVE     時間: 2022-10-3 22:49

打核戰一定是好精彩...........
好想睇但又怕
作者: lctj9     時間: 2022-10-3 22:50

但俄羅斯一樣可以射爆美國本土
作者: Faith_     時間: 2022-10-3 22:51

老尾真係唯恐世界不亂
作者: lmao     時間: 2022-10-3 22:51

老美一定要學下我國講得出做得到

圖片附件: discuss2_1659852946317.png (2022-10-3 22:51, 346.95 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: jack2015     時間: 2022-10-3 22:52

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2022-10-3 22:02 發表
點可能有下台階,美國就係要迫俄佬出核彈,然後就發動戰爭
作者: 勇猛果斷的樹苗     時間: 2022-10-3 22:53

點解俄羅斯用核武一定係烏克蘭? 唔可以其他國家?
作者: jack2015     時間: 2022-10-3 22:53

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2022-10-3 22:49 發表
打核戰一定是好精彩...........
好想睇但又怕
睇完核戰就大家一齊上天堂,你以為你自己可以置身事外
作者: chimingchan2014     時間: 2022-10-3 22:54

引用:
原帖由 ww4565555 於 2022-10-3 22:32 發表

為什麼現任局長不訪問,走去訪問個過氣局長。
當然係因為前局長講嘢唔算數嘛,擺明呢啲就係文宣啦。
如果現任嘅講,咁就等同向俄羅斯宣戰啫,美國點會咁蠢同俄羅斯一齊兩敗俱傷呀。
作者: tipp-ex     時間: 2022-10-3 22:54

美俄都係蛇鼠一窩,俄羅斯都侵佔中國好多土地,係打就快啲,最好一齊滅亡,唔好危害中國人,希望共慘黨可以強硬啲唔好繼續鵪鶉淨係識抗議反對
作者: tinnit     時間: 2022-10-3 22:54

人渣美國佬挑起的戰爭,
最好自己承擔返被懲罰..

作者: 抗毒果勇士     時間: 2022-10-3 22:54

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-10-3 22:07 發表

夜行吹口哨
吹水唔好當真
作者: wilsonkf     時間: 2022-10-3 22:57

所以美國願意付出乜野?
空口講白話有撚用?
前局長以為今時今日既美國仲係四五十年前果個?以為自己套核戰計劃仲用得?
敢用核彈射俄羅斯既總統,背後身中二十槍自殺都似
作者: 猩猩老闆     時間: 2022-10-3 22:58

美:倘俄用核武,雖遠必諸!莫謂言之不預也!大家拭目以待!
作者: 咸蝦蛋     時間: 2022-10-3 22:59

引用:

美國如果有本事毀滅俄羅斯軍隊,一早就做左啦,駛鬼攪咁多制裁咩,你估俄羅斯係伊拉克咩
作者: 毒果愛作文     時間: 2022-10-3 22:59

依d说话只有退落黎既先敢讲,因为唔使负责任
作者: 紫色字宙     時間: 2022-10-3 23:01

我估普京唔會比炸運輸設施嘅恐怖國家嚇到。一於反恐。
作者: lamlampeter1     時間: 2022-10-3 23:01

俄佬要玩死歐美,只要賣10幾個核彈俾伊斯蘭國!
作者: gogoaway     時間: 2022-10-3 23:03

俄核武已對準英、美、法、德, 其他契弟都是廢柴。
作者: 七個委屈的薯仔     時間: 2022-10-3 23:03

昂L9!俄佬全球核彈最多,頂多咪同歸於盡,點摧毀?吹毀就得🤣
作者: wongtai38     時間: 2022-10-3 23:04

美軍如果有能力 有信心打贏俄軍  早就出招啦,中美俄 3軍 誰勝誰負,永遠都無人知
作者: super2030     時間: 2022-10-3 23:05

CIA話要吹萎俄軍,普京話放馬過來
作者: 曲明     時間: 2022-10-3 23:06

激將法
作者: bebe1226     時間: 2022-10-3 23:06

如果真係有核彈唧國家老美都可用易摧毀,咁就晨早摧毀咗中國啦!老美話摧毀吹水就有
作者: superme8888     時間: 2022-10-3 23:06

老美笑死我
作者: Wwwlll2123     時間: 2022-10-3 23:08

引用:
原帖由 水上飄浮的羽毛 於 2022-10-3 21:51 發表
注意係前局長 ,
隨時可以唔認數,
美軍敢唔敢向俄軍開火,
到時至知。
拜登講好多野都吾認數認數啦。😆 
作者: 前面契帝     時間: 2022-10-3 23:09

前局長架空現任,定現任叫你出黎發言啊?
作者: HEGSWF     時間: 2022-10-3 23:09

美國佬真係當自己係美國隊長,正義化身
作者: hiro0500     時間: 2022-10-3 23:10

前局長出聲,可以不理,因為佢已經無做。
作者: danny.chai     時間: 2022-10-3 23:12

用得核武都會全世界一鑊熟。你估仲係幾十年前二戰偷偷地掟兩粒核彈去日本本土
作者: kw_lam     時間: 2022-10-3 23:15

最想核戰係你鹵味,戰場係歐洲,自己坐收愚人之利,但係現實冇咁理想,如果發生核戰,一定拖你鹵味落水
作者: 500315480     時間: 2022-10-3 23:15

咩事呢排一隻二隻爬哂出黎
Liz... 係咪都係...
https://www.youtube.com/watch?v=Cigr7b1B1cg
作者: markodick     時間: 2022-10-3 23:20

引用:
胡石進都未出聲!
作者: manhong1128     時間: 2022-10-3 23:20

引用:
原帖由 奶露神街 於 3-10-2022 21:42 發表

摧毁講就得,掉個核彈去你到,睇下邊個催毁邊個?最多咪同歸於盡
作者: 凌亂最後的冬瓜     時間: 2022-10-3 23:20

引用:

屌,講呢d。
北韓,阿富汗都搞唔掂......

😂😂😂
作者: manhong1128     時間: 2022-10-3 23:21

引用:
原帖由 水上飄浮的羽毛 於 3-10-2022 21:51 發表
注意係前局長 ,
隨時可以唔認數,
美軍敢唔敢向俄軍開火,
到時至知。
現任嘅都未出聲,通常叫前任放下風試水溫
作者: 海灣可愛的水樽     時間: 2022-10-3 23:21

樓主講得啱, 無論我羅斯烏克蘭 呢一個戰禍, 定還是台灣, 無論點樣處理, 受害嘅係烏克蘭, 另外無論台灣點樣決擇,( 除非正式承認台灣自己本身喺中國嘅, 正式回歸), 如果唔係呢兩個永遠做咗國個問題嘅磨心, 下場悲慘, 苦嘅係人民害嘅係全世界, 其實可唔可以好好地坐低傾, 唔啱傾到啱
坐低食啲嘢飲啲嘢, 其實而家全世界 都因為疫情加埋天災, 全世界都民不聊生, 全世界都經濟疲弱, 點解要繼續興兵打仗呢, 咁唔係徒添痛楚咩, 何不好好坐低慢慢傾, 至於點樣替造一個坐低慢慢傾去邊度搵一個世界嘅和事佬, 各國派出去以和嘅人物係點嘅呢,   

我自己忽發奇想, 我係嚟自香港嘅中國人, 如果係呢個戰士上面搵一個傾和談嘅和事老, 不妨搵一個庚辰日生嘅人,( 官員) 傾和談容易水到渠成, 就算我國去傾台灣問題, 希望正式統人, 人選都一樣係咁揀。 而家需要佢哋靜落嚟好好地傾, 再增持落去甚至開戰, 其實對全世界任何一方一啲好處都冇, 只有大家攬住一齊死, 何必呢, 其實全部都要下台階, 點樣可以塑造和談, 大家團結一起首先對抗疫情同全球經濟衰弱化, 國與國之間要爭鬥將來先啦, 而家冇條件繼續

圖片附件: 20221003_175338.jpg_1664809891394.jpg (2022-10-3 23:21, 524.03 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: 23337799     時間: 2022-10-3 23:22

引用:
原帖由 95折 於 2022-10-3 21:56 發表
普京仲有幾日70歲,餘日無多,你認為佢吾敢咩,失敗消滅吾到美國就開槍自殺死就得,但如果成功射到十支八支核彈去老美就慘了,普京絕對有本錢玩,老美驚d羅
作者: agogo171     時間: 2022-10-3 23:23

俄國用核武即是老尾玩大了,尾角怎會唔驚!
作者: 深海回收的表哥     時間: 2022-10-3 23:23

點都好,普京是我心中的真的漢子。
作者: alanchui2014     時間: 2022-10-3 23:25

講銀到老尾自己堅天下無敵、 餓鬼打烏龜咪又一鑊粥 老尾又有幾勁?
作者: briancccc     時間: 2022-10-3 23:28

引用:

個前局長有權既咩?
作者: expedia     時間: 2022-10-3 23:30

俄有粒沙皇核彈邊個想試?
作者: @海東青     時間: 2022-10-3 23:30

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2022-10-3 23:21 發表
樓主講得啱, 無論我羅斯烏克蘭 呢一個戰禍, 定還是台灣, 無論點樣處理, 受害嘅係烏克蘭, 另外無論台灣點樣決擇,( 除非正式承認台灣自己本身喺中國嘅, 正式回歸), 如果唔係呢兩個永遠做咗國個問題嘅磨心, 下場悲慘, 苦嘅係人民害嘅係全世界, 其實可唔可以好好地坐低傾, 唔啱傾到啱
...
魁罡煞星講數多數血流成河
作者: 海灣可愛的水樽     時間: 2022-10-3 23:32

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-10-3 23:30 發表

魁罡煞星講數多數血流成河
英女皇都係庚辰日柱 出世嘅人, 佢在世嘅時候英國有冇血流成河呢
作者: @海東青     時間: 2022-10-3 23:33

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2022-10-3 23:32 發表

英女皇都係庚辰日柱 出世嘅人, 佢在世嘅時候英國有冇血流成河呢
其他地方屍橫遍野
作者: 海灣可愛的水樽     時間: 2022-10-3 23:34

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-10-3 23:33 發表

其他地方屍橫遍野
好似親善大使議和唔會, 呢一日嘅人可以擔此重任 仲要必定係男人, 剛陽之氣, 震懾戰禍, 將戰爭變成和平

作者: big3624     時間: 2022-10-3 23:34

俄軍如果射核彈一定預埋美國本土
作者: 球皇美斯又騎C朗     時間: 2022-10-3 23:35

引用:
日本仔話:如果再嘈,我出高達
作者: @海東青     時間: 2022-10-3 23:36

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2022-10-3 23:34 發表

好似親善大使議和唔會, 呢一日嘅人可以擔此重任
去印度西非南非問下人啦,或者回家看看書吧…
作者: 海灣可愛的水樽     時間: 2022-10-3 23:38

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-10-3 23:36 發表

命理五行風水我一概不適, 但係我有預感一定要以和, 而且一定要搵一個咁嘅親善大使去衣和
作者: 海灣可愛的水樽     時間: 2022-10-3 23:39

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-10-3 23:36 發表

你唔需要同我爭論我乜嘢都唔識呢個只係我自己嘅感受
作者: kingking99     時間: 2022-10-3 23:40

引用:
老美慣用技倆,由不在位前官員或議員,發表不負責任言論,給文宣打飛機之用
作者: BIBIJI     時間: 2022-10-3 23:41

引用:

如果普京支核導彈唔係射烏克蘭而係射美國呢?
作者: Matt1221     時間: 2022-10-3 23:42

人唔笑狗都…
作者: 倉底之蛙     時間: 2022-10-3 23:42

引用:

狗奴才及其家熟都要從地球消失,中国能會獨善其身🤭
作者: wanwh     時間: 2022-10-3 23:43

引用:
原帖由 宇宙秘密 於 2022-10-3 22:32 發表

我淨係知俄佬真係會被消滅前,普京必定射幾十甚至百枝核彈到美國。。。。
要大攬炒, 俄羅斯有6000件核武, 第一round 應會上千枝. 美國每個洲都要有份. 平均一個洲只得20枝.
作者: 負資產BBQ     時間: 2022-10-3 23:45

CIA狗嚟啫,乱咁吠唔通要理佢啊?
作者: @海東青     時間: 2022-10-3 23:46

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2022-10-3 23:38 發表

命理五行風水我一概不適, 但係我有預感一定要以和, 而且一定要搵一個咁嘅親善大使去衣和
其實阿婆係比普京嚇死
作者: janjanjanus     時間: 2022-10-3 23:47

引用:
現任局長邊敢出聲
作者: u_77543     時間: 2022-10-3 23:48

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-10-3 22:32 發表

而且美軍係唔受CIA 管.
CIA 係好似東廠既機構黎.
CIA 責任系將別國內亂,在全球有2000-3000 攪事者😎😎😎
作者: u_77543     時間: 2022-10-3 23:53

引用:
原帖由 gogoaway 於 2022-10-3 23:03 發表
俄核武已對準英、美、法、德, 其他契弟都是廢柴。
只對準,英美,其他傀壘😎😎😎
作者: wanwh     時間: 2022-10-3 23:53

引用:
原帖由 BIBIJI 於 2022-10-3 23:41 發表

如果普京支核導彈唔係射烏克蘭而係射美國呢?
是, 美國的思考方式很怪, 以前成功用冷戰騙了蘇聯, 現在就成日想再用冷戰解決中國, 有沒有成功可能?
美國找代理人打仗, 以前是因科技差, 對方只可攻擊代理人, 現在根本俄羅斯可直接攻擊美國, 美國迫虎跳墙, 是否想食核彈?
當然美國可還擊, 但兩敗俱傷, 是否美國想要的效果
作者: 棧道     時間: 2022-10-3 23:53

前局長,,,你收聲啦
作者: 海灣可愛的水樽     時間: 2022-10-3 23:55

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-10-3 23:46 發表

其實阿婆係比普京嚇死
仲要八字好多金嘅, 先可以 議和, 純粹個人感受點解我真係唔知
作者: joeho173     時間: 2022-10-3 23:55

你老味連北韓伊朗都唔敢打,推毀俄軍??????
作者: ChatLaw     時間: 2022-10-3 23:56

美方及其盟友將會摧毀在烏俄軍及軍備

在烏only ???? 咁都唔打俄羅斯??
作者: Better.

作者: 來自M78星雲的神     時間: 2022-10-4 00:05

引用:

現任CIA局長:屌你!呀前任局長你收聲啦!