標題: 俄烏局勢|拒被動員自殺亡 俄饒舌歌手:不想「為祖國殺人」 [打印本頁]

作者: LT3648     時間: 2022-10-3 08:24

俄羅斯總統普京宣布進行局部動員徵召30萬後備軍,觸發俄國民眾「逃亡潮」,甚至有人以自殘、自殺逃避服役。藝名「Walkie」饒舌歌手佩...

RIP

捨生取義, 試問誰能做到?佩服佩服!
希望此信息能傳至每一個俄人。
可是, 生命何價, 其實無需自殺, 到了戰場不要殺人, 有機會就向烏軍投降即可。
🙏🙏🙏

新聞來源連結:

https://hd.stheadline.com/news/r ... 員自殺亡-俄饒舌歌手-不想-為祖國殺人
作者: 剎華     時間: 2022-10-3 08:25

願死者的靈安息~
作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 08:30

唔保護俄羅斯免受北約導彈近距離威脅國民生死,走去自殺,死於不忠不義。

作者: Ooqq89     時間: 2022-10-3 08:32

佩圖寧曾於俄軍服役,並曾被送到精神病院。
作者: 三級警司     時間: 2022-10-3 08:34

露西亞應恢復NKVD
作者: victorkc     時間: 2022-10-3 08:36

on9,你唔上戰場殺僱傭兵,但你既行為助長烏龜司機推人民去死,你依然滿手鮮血。
作者: LT3648     時間: 2022-10-3 08:43

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 08:30 發表
唔保護俄羅斯免受北約導彈近距離威脅國民生死,走去自殺,死於不忠不義。
錯誤, 老俄多次向老烏射導彈, 老美北約都不准老烏射導彈入俄境反擊, 足見北約從來並無意圖威脅老俄國民, 北約只有被攻擊時才會自衛。
作者: 天無眼     時間: 2022-10-3 08:44

生於憂患,死於安樂
作者: touya08     時間: 2022-10-3 08:48

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 08:30 發表
佢根本就係被西方文化洗腦既俄羅斯人同香港黃C沒有分別,又或者係西方安插既代理人做新聞供西方傳媒宣傳報道。

而且最大疑點是俄羅斯徵兵令很大可能不需要上前戰殺敵, 一個退役很久的前服兵男人因為訓練不足上前線根本就是送頭, 普京徵兵只是頂替後勤正規軍, 好讓後勤正規軍可以上前線作戰, 俄軍人數100萬之多, 打咗烏仔咁耐都係出咗20萬, 留了80萬守衛邊境, 首府及有可能發生既戰線.

俄羅斯絕不會好似烏仔咁只要不是女人跟幼童全部男人不論大細都要上戰場不服者死??? 但無西方指責過烏仔咁做

作者: LT3648     時間: 2022-10-3 08:51

引用:
原帖由 victorkc 於 2022-10-3 08:36 發表
on9,你唔上戰場殺僱傭兵,但你既行為助長烏龜司機推人民去死,你依然滿手鮮血。
甚麼邏輯?若老俄沒有入侵老烏搶地, 戰爭那會發生?老俄的行為似足丁蟹的惡人先告狀。

作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 09:00

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:43 發表

錯誤, 老俄多次向老烏射導彈, 老美北約都不准老烏射導彈入俄境反擊, 足見北約從來並無意圖威脅老俄國民, 北約只有被攻擊時才會自衛。
錯誤,西方對前蘇聯小國策動顏色革命扶植西方傀儡政權起軍事基地設導彈對準俄羅斯。
作者: 老納     時間: 2022-10-3 09:03

死不足惜,無銀用,人哋殺到埋身啦!國難當前,匹夫有責!年青一代就係咁,淨係識得吃喝玩樂,已經把刻苦耐勞忘記得一乾二淨!
作者: LT3648     時間: 2022-10-3 09:06

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 09:00 發表

錯誤,西方對前蘇聯小國策動顏色革命扶植西方傀儡政權起軍事基地設導彈對準俄羅斯。
冷戰時期蘇聯和美國互相競爭, 大家彼此彼此, 直至戈巴卓夫執政和蘇聯解體, 冷戰已結束, 但普京近年卻有意重燃戰火。

作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 09:12

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 09:06 發表

冷戰時期蘇聯和美國互相競爭, 大家彼此彼此, 直至戈巴卓夫執政和蘇聯解體, 冷戰已結束, 但普京近年卻有意重燃戰火。
俄羅斯想加入北約集團被拖,北約戰線卻向東移,美國北約暗戰俄羅斯仍在進行中。
作者: 老納     時間: 2022-10-3 09:14

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 09:06 發表

冷戰時期蘇聯和美國互相競爭, 大家彼此彼此, 蘇聯解體後冷戰已結束, 但普京更有意重燃戰火。
係美國首先喺烏克蘭搞顏色革命,扶植親美人士做烏克蘭總統,而且北約反口一再東擴,威脅俄羅斯國家安全在先,俄羅斯焗打咋!同當年祖國抗美援朝一樣,如果當年唔幫北韓打美國,今日美軍就會企喺鴨綠江對面,現在北韓係用嚟做緩衝,烏克蘭亦都應該要係咁樣!
作者: s336990     時間: 2022-10-3 09:20

上戰場被烏納捉到死得好慘
咁自殺點都比落入烏納手上好嘅
但條友咁懦弱,正垃圾
仲推說為不想殺人
到咗北約殺到俄國,肢解俄國時
條軟皮蛇肯定欣然接受啦

呢啲從事娛樂嘅係軟啲嘅
作者: 賢豬     時間: 2022-10-3 09:25

自己國土唔保護,咁佢都真係早死早著啦
作者: 好逸惡勞     時間: 2022-10-3 09:28

呢D人唔死都冇用,戲子即是戲子
作者: LT3648     時間: 2022-10-3 09:29

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 09:12 發表

俄羅斯想加入北約集團被拖,北約戰線卻向東移,美國北約暗戰俄羅斯仍在進行中。
北約成立的目的就是提防蘇聯侵略歐洲, 俄羅斯仍有蘇聯影子, 北約會比隻老虎進入羊群?普京未免太心急吧?大家楚河漢界相安無事咪好囉!一個民主與一個獨裁根本好難融合, 何必要綑綁一起, 以普京性格我懷疑這是普京的鬼計, 入到北約想搞破壞就真。

作者: pkowen     時間: 2022-10-3 09:34

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:24 發表
俄羅斯總統普京宣布進行局部動員徵召30萬後備軍,觸發俄國民眾「逃亡潮」,甚至有人以自殘、自殺逃避服役。藝名「Walkie」饒舌歌手佩...

...
佛說自杀或杀人要下地肉,暴君發起戰爭人民受害,希望快D和平
作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 09:36

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 09:29 發表

北約成立的目的就是提防蘇聯侵略歐洲, 俄羅斯仍有蘇聯影子, 北約會比隻老虎進入羊群?普京未免太心急吧?大家楚河漢界相安無事咪好囉!一個民主與一個獨裁根本好難融合, 何必要綑綁一起, 以普京性格我懷疑這是普京的鬼計, 入到北約想搞破壞就真。
楚河漢界前題就是西方唔好攪前蘇聯共和小國,北約入侵俄意圖明顯,必需還擊。
作者: zzhero     時間: 2022-10-3 09:37

引用:
你唔走去幫俄羅斯就係不仁
作者: apmichael     時間: 2022-10-3 09:40

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 09:29 發表

你都識講大家楚河漢界相安無事,條界本來就係喺前蘇聯國界,北約亦有承諾不東擴一吋。但現在北約已經侵犯到俄羅斯邊境你仲要求俄羅斯繼續忍?
作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 09:42

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 09:37 發表

你唔走去幫俄羅斯就係不仁
你都塞塞地,我們是龍的傳人。

https://youtu.be/xwhdafQDIOg
作者: LT3648     時間: 2022-10-3 09:43

引用:
原帖由 老納 於 2022-10-3 09:14 發表

係美國首先喺烏克蘭搞顏色革命,扶植親美人士做烏克蘭總統,而且北約反口一再東擴,威脅俄羅斯國家安全在先,俄羅斯焗打咋!同當年祖國抗美援朝一樣,如果當年唔幫北韓打美國,今日美軍就會企喺鴨綠江對面,現在北韓係用嚟做緩衝,烏克蘭亦都應該要係咁樣!
觀念錯誤, 烏克蘭人其實與蘇聯早已有世仇, 完全明白仍有蘇聯影子的俄羅斯政權的專制殘暴, 所以嚮往西方普世價值民主制度, 並向歐美學習, 歐美只是向烏克蘭提供協助而已, 是烏克蘭自己的選擇。
作者: 虎榮     時間: 2022-10-3 09:43

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:24 發表

...
戰塲投降就得?天真到噤?
作者: 鼠貓     時間: 2022-10-3 09:43

咁都啱嘅,免得上戰場做二五仔。
好過港曱搖美旗,日旗話帶路,貢獻自己老母、老婆做自願性慰安婦。
作者: 安迪2000     時間: 2022-10-3 09:46

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:43 發表

你錯喔,烏克蘭已經多次空襲邊境附近的俄羅斯境內村落。
作者: 安迪2000     時間: 2022-10-3 09:47

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:51 發表

甚麼邏輯?若老俄沒有入侵老烏搶地, 戰爭那會發生?老俄的行為似足丁蟹的惡人先告狀。
到果日,俄羅斯已經被滅國。
作者: 安迪2000     時間: 2022-10-3 09:49

引用:

點解唔講美國欺騙咗戈爾巴喬夫啊?冷戰結束,華沙公約解散,點解北約唔解散啊?唔單只,還多次東擴。
作者: LT3648     時間: 2022-10-3 09:49

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 09:36 發表

楚河漢界前題就是西方唔好攪前蘇聯共和小國,北約入侵俄意圖明顯,必需還擊。
很多前蘇聯加盟共和國在蘇聯解體後成為獨立主權國, 人家有權選擇用那種政治制度, 俄羅斯無權約束, 老俄入侵格魯吉亞和烏克蘭, 他們都驚被老俄侵略, 所以紛紛想加盟北約, 老俄只怪自己趕客, 不能怪人遠離你架!

作者: zzhero     時間: 2022-10-3 09:50

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 09:42 發表

你都塞塞地,我們是龍的傳人。

https://youtu.be/xwhdafQDIOg
係時候顯示你捨生成仁既大道,作為龍的傳人更加要偉大啲,你唔走去俄羅斯幫手正契弟
作者: 安迪2000     時間: 2022-10-3 09:51

引用:

你這是陰謀論。美國明明就是欺騙咗戈爾巴喬夫,欺騙咗俄羅斯人。
作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 09:52

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 09:49 發表

很多前蘇聯加盟共和國在蘇聯解體後成為獨立主權國, 人家有權選擇用那種政治制度, 俄羅斯無權約束。
錯,民選政權一親俄就被革命,並不是獨立自主。
作者: royrac2     時間: 2022-10-3 09:52

又係有風向文宣
作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 09:53

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 09:50 發表

係時候顯示你捨生成仁既大道,作為龍的傳人更加要偉大啲,你唔走去俄羅斯幫手正契弟
原來你唔只塞,仲忽忽地。
作者: zzhero     時間: 2022-10-3 09:54

烏克蘭又係前蘇聯;俄羅斯又係前蘇聯,點解要俄羅斯統一烏克蘭?而唔可以烏克籣統一俄羅斯?
作者: birdie777     時間: 2022-10-3 09:55

保家衛國呢?
作者: DARKSILVER     時間: 2022-10-3 09:56

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 08:51 發表

你屋企門口比人放左一箱氣油彈,但係,一直未有動靜!你會唔會主動去移除佢?
作者: 飛天盒仔     時間: 2022-10-3 09:56

引用:

...
逃兵???

會唔會有乜嘢懲罰呢???
作者: LT3648     時間: 2022-10-3 09:56

引用:
原帖由 pkowen 於 2022-10-3 09:34 發表

佛說自杀或杀人要下地肉,暴君發起戰爭人民受害,希望快D和平
如是!如是!🙏
作者: Coke_duo     時間: 2022-10-3 09:56

俄內民心不讚成戰,…士氣低落…
反之,烏內有殊死相搏的情緒,…
俄危…
作者: 曲明     時間: 2022-10-3 09:57

去保護烏東同胞
作者: 肥輝仔     時間: 2022-10-3 09:58

引用:

看到的是北約愈迫愈埋
作者: zzhero     時間: 2022-10-3 09:58

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 09:53 發表

原來你唔只塞,仲忽忽地。
以你咁嘅人格,睇幾多佛學都無用,正邪不分
你等落地獄

作者: vampire912     時間: 2022-10-3 09:58

引用:

...
是誰不斷推進這場戰爭?偷偷送武器,大做文章反俄?
作者: 肥矮太空灰     時間: 2022-10-3 09:59

引用:
係俄羅斯入侵人哋國家
作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 10:00

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 09:54 發表
烏克蘭又係前蘇聯;俄羅斯又係前蘇聯,點解要俄羅斯統一烏克蘭?而唔可以烏克籣統一俄羅斯?
因為烏克蘭被顏色革命兩次成美國傀儡,只為美國利益著想,理得你烏克蘭死活,所以一定是俄羅斯統一人民才有福祉。
作者: 來如雷霆收震怒     時間: 2022-10-3 10:00

俄羅斯已比人烚到上面  唔保衛家園  唔死無用
作者: ckn929     時間: 2022-10-3 10:01

真係純情
作者: LT3648     時間: 2022-10-3 10:02

引用:
原帖由 安迪2000 於 2022-10-3 09:46 發表

你錯喔,烏克蘭已經多次空襲邊境附近的俄羅斯境內村落。
以我所知不多, 亦不攻民居, 而是炸軍用設施例如導彈發射台, 因為俄軍多次用導彈攻擊老烏民居, 根據國際法老烏有權自衛而作出反擊。
作者: CallMeKSM     時間: 2022-10-3 10:02

引用:

...
被自殺?!
手法似曾相識喎!

圖片附件: Screenshot_20191018_072614.png (2022-10-3 10:02, 880.34 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: Screenshot_20191024_220244.png (2022-10-3 10:02, 623.69 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: _2019101112520126329.png (2022-10-3 10:02, 590.29 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: 來如雷霆收震怒     時間: 2022-10-3 10:03

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2022-10-3 09:56 發表

你屋企門口比人放左一箱氣油彈,但係,一直未有動靜!你會唔會主動去移除佢?
俄羅斯只係叫佢唔好擺汽油彈係門口  佢就加入黑社會  擺多幾枝核彈係門口 比我都打七佢
作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 10:03

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 09:58 發表

以你咁嘅人格,睇幾多佛學都無用,正邪不分
你等落地獄
保衛國家人民、制止邪惡如老美北約等滋長是佛陀所容許的。
作者: zzhero     時間: 2022-10-3 10:03

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 10:00 發表

因為烏克蘭被顏色革命兩次成美國傀儡,只為美國利益著想,理得你烏克蘭死活,所以一定是俄羅斯統一人民才有福祉。
歷史多次被侵略嘅國家現在竟然支持人哋去侵略,你真係食屎食上腦
作者: LT3648     時間: 2022-10-3 10:04

引用:
原帖由 安迪2000 於 2022-10-3 09:51 發表

你這是陰謀論。美國明明就是欺騙咗戈爾巴喬夫,欺騙咗俄羅斯人。
戈爾巴喬夫對世界是偉人, 對俄羅斯民族主義者是罪人, 講完。
作者: topcondino     時間: 2022-10-3 10:04

引用:

咁米國打伊拉克就出c有名?
作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 10:04

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2022-10-3 09:59 發表

係俄羅斯入侵人哋國家
不對,是歐美入侵前蘇加盟國在先
作者: 來如雷霆收震怒     時間: 2022-10-3 10:05

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 10:02 發表

以我所知不多, 亦不攻民居, 而是炸軍用設施例如導彈發射台, 因為俄軍多次用導彈攻擊老烏民居, 根據國際法老烏有權自衛而作出反擊。
人權理都講過 係烏軍部署武器在民居先 俄先炸九佢
作者: 小稀     時間: 2022-10-3 10:05

引用:
還有不孝
作者: 蘋果清盤完     時間: 2022-10-3 10:07

引用:
願佢安息,每個人每個民族, 國家都有自己選擇。
中國人因為俾人殺得太慘,所以選擇抱團統一,強軍備戰,時刻緊記好戰必敗忘戰必死!
作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 10:08

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 10:03 發表

歷史多次被侵略嘅國家現在竟然支持人哋去侵略,你真係食屎食上腦
歐美正入侵正制裁很多國家你視若無睹,你已選擇性失明。
作者: st105     時間: 2022-10-3 10:08

聞酸機器啟動
作者: jacksfo04     時間: 2022-10-3 10:08

願死者的安息!
作者: 肥矮太空灰     時間: 2022-10-3 10:08

引用:
原帖由 來如雷霆收震怒 於 2022-10-3 10:00 發表
俄羅斯已比人烚到上面  唔保衛家園  唔死無用
係俄羅斯入侵人哋國家在先

初初以為食硬烏克蘭,點知原來唔夠打

依家搞到自己落唔到台,樣衰衰肉肉酸酸
作者: LT3648     時間: 2022-10-3 10:08

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 09:52 發表

錯,民選政權一親俄就被革命,並不是獨立自主。
人民有自由選擇政治制度的權利, 休想以專制獨裁手段阻欄。
作者: 一家團聚     時間: 2022-10-3 10:09

引用:

C兄,算把啦,同一啲冥頑不靈嘅人講係無意思。

係佢地眼中,普京簡直就係神、係救世主。你話神做錯嘢,就梗係同你死過啦!

作者: 安迪2000     時間: 2022-10-3 10:10

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 10:04 發表

戈爾巴喬夫對世界是偉人, 對俄羅斯民族主義者是罪人, 講完。
你去俄羅斯街頭問吓如何看待戈爾巴喬夫,看看什麼是民族主義?
作者: zzhero     時間: 2022-10-3 10:11

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2022-10-3 10:03 發表

保衛國家人民、制止邪惡如老美北約等滋長是佛陀所容許的。
佛陀報夢同你講?憑自己偏見去定是非,之後就自以為佛陀或者上帝會支持你,好似你呢啲人就係入地獄都唔低可憐
作者: 安迪2000     時間: 2022-10-3 10:11

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2022-10-3 10:08 發表

俄羅斯開戰第一日,已經講過係為目前入俄地區。
作者: LT3648     時間: 2022-10-3 10:12

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2022-10-3 09:58 發表

看到的是北約愈迫愈埋
我看到的是老俄周邊小國驚老俄侵略而選擇加入北約, 所以條界線才東移, 並非北約有心東移, 老俄只能怪自己趕客。

作者: 抗毒果勇士     時間: 2022-10-3 10:12

引用:

...
你係咪搞錯咗,王師兄話佢呢啲係被自殺架
作者: 安迪2000     時間: 2022-10-3 10:12

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 10:08 發表

顏色革命有來了
作者: 來如雷霆收震怒     時間: 2022-10-3 10:12

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2022-10-3 10:08 發表

比我一樣咁打  拖到冬天 不用出兵ko歐洲經濟
作者: 求知客     時間: 2022-10-3 10:12

引用:

這就是民主大國高招,亦可說是陰招; 導彈指向自己民用設施、暗襲核電廠、製造亂葬崗等等,隨著已控制傳媒的優勢,向外間散播敵方罪行,發佈對己方有利消息,就可以將自己置於道德高地之上; 目的一個是長時間驅使爛頭卒滋擾對方,更一石二鳥牽制歐盟,以突顯自己保障霸主席位;相信它現在最想造是也把中國拖入旋渦裏,慶幸中國早已領教其德行,堅拒入局!
作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 10:13

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 10:08 發表

少部份被西方洗腦的,被偽旗煽動的,推翻民選政府,並不是自由選擇。
作者: SunnyDay2017     時間: 2022-10-3 10:13

引用:
你真智障,俄有核彈,無人敢打佢
作者: 安迪2000     時間: 2022-10-3 10:15

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 10:02 發表

聯合國調查報告,烏克蘭佈置軍事設施在民居,俄羅斯的telegram, 幾乎日日報邊度有烏克蘭軍事設施佈置在民居,包括學校 醫院,并不許居民離開。
作者: 安迪2000     時間: 2022-10-3 10:16

引用:

曾經報導過,烏克蘭攻擊俄羅斯境內村莊,炸死了逃亡的烏克蘭難民。
作者: 來如雷霆收震怒     時間: 2022-10-3 10:16

引用:
原帖由 SunnyDay2017 於 2022-10-3 10:13 發表

有無聽過古巴危機? 美國當年有核彈 比俄國部署導彈係古巴 美國嚇到講明即打核戰  睇下歷史先啦 智將
作者: 安迪2000     時間: 2022-10-3 10:16

根本而家烏克蘭等食核彈
作者: 肥輝仔     時間: 2022-10-3 10:21

引用:
原帖由 安迪2000 於 2022-10-3 10:16 發表

曾經報導過,烏克蘭攻擊俄羅斯境內村莊,炸死了逃亡的烏克蘭難民。
恐怖,烏方應犯了戰爭罪。
作者: lubet     時間: 2022-10-3 10:26

俄爹是面對法西斯北约在背後撑腰的新纳碎烏偽政權步步進迫,在國家民族生死存亡的威脅下才迫得不以對烏進行特別軍事行動
作者: 秋天的人話     時間: 2022-10-3 10:26

引用:

...
又一個人被美國害死,可憐的俄烏人民,成為美國棋盤下的亡魂
作者: 路遊戲     時間: 2022-10-3 10:28

引用:

...
走佬囉
作者: 屙唔出屎     時間: 2022-10-3 10:29

俄羅斯被以各種手法制裁,呢條友on99咁仲以為自己很正義。
作者: stocky1010     時間: 2022-10-3 10:30

無腦歌手
作者: LT3648     時間: 2022-10-3 10:32

引用:
原帖由 一家團聚 於 2022-10-3 10:09 發表

C兄,算把啦,同一啲冥頑不靈嘅人講係無意思。

係佢地眼中,普京簡直就係神、係救世主。你話神做錯嘢,就梗係同你死過啦!

我相信公道自在人心嘅!多謝支持。🙏
作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 10:33

引用:
原帖由 zzhero 於 2022-10-3 10:11 發表

佛陀報夢同你講?憑自己偏見去定是非,之後就自以為佛陀或者上帝會支持你,好似你呢啲人就係入地獄都唔低可憐
你未睇過印度劇 佛陀傳?咁你就要惡補一下。

(轉貼)佛陀劇 - 不殺之道

作者: 春雨彎刀     時間: 2022-10-3 10:34

引用:

...
自刹💀也不願衛國為民, 正社會敗類🖕
香港應該要有徵兵制,西走d垃圾💩
作者: 安迪2000     時間: 2022-10-3 10:34

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2022-10-3 10:21 發表

恐怖,烏方應犯了戰爭罪。
近日俄軍敗退,有區內平民車隊想撤退去俄軍控制區域,被烏軍背後射擊,這些事情已發生多起,死2-30人係平常事。
作者: 人品大爆發     時間: 2022-10-3 10:34

引用:

...
人都係自私的
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-10-3 10:36

on 9 仔
作者: ibm1     時間: 2022-10-3 10:36

攞個精神病患死人嚟消費... 
作者: MICMIC_2ND     時間: 2022-10-3 10:36

引用:
原帖由 SunnyDay2017 於 2022-10-3 10:13 發表

烏克蘭有核彈,被革命被解除核武航母,女人做埋歐洲子宮。
作者: 春雨彎刀     時間: 2022-10-3 10:40

引用:

...
不忠不義的💩廢柴🖕
作者: DanRicky     時間: 2022-10-3 10:41

引用:

佢地既邏輯係有條女著得性感擺明係發姣,我埋去小佢都係合情合理冇乜分別,同佢講道理佢地會用歪理答你,晒氣啦
作者: gcbd90cd03670     時間: 2022-10-3 10:43

不為國家奉獻的人,應該退國籍.
精神病早d死.
香港都有幾百萬廢物吾剪身分證,仲要不斷享受福利.

見到越多香港廢物黑口黑面,我就越舒服.
作者: 暴徒黑衣人     時間: 2022-10-3 10:45

引用:
原帖由 老納 於 2022-10-3 09:14 發表

嗰個總統唔係親美人士, 係猶太人!
香港都有個話自己比香港人更愛香港嘅猶太人!

作者: 老納     時間: 2022-10-3 10:50

引用:
原帖由 LT3648 於 2022-10-3 09:43 發表

觀念錯誤, 烏克蘭人其實與蘇聯早已有世仇, 完全明白仍有蘇聯影子的俄羅斯政權的專制殘暴, 所以嚮往西方普世價值民主制度, 並向歐美學習, 歐美只是向烏克蘭提供協助而已, 是烏克蘭自己的選擇。
既然係世仇,咁就唔洗講咁多,打咗先!