標題: 誤會大了! 基輔澄清:美援NASAMS防空系統尚未交付 [打印本頁]

作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 13:31

今次用1450最鍾意既台媒
打臉1450衝出黎柒話NASAMS已援烏並實戰既謊言

節錄:

不過烏克蘭總統發言人尼基福羅夫(Serhiy Nikiforov)26日澄清,澤倫斯基所言是指美國關於轉讓該系統決定,NASAMS目前尚未運抵烏克蘭。

https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/4070535

Presidents Office explains NASAMS situation: Decision made, but systems not in Ukraine yet
https://news.yahoo.com/presidents-office-explains-nasams-situation-085953249.html

信于北辰條智障就係咁
作者: 良心打白條     時間: 2022-9-27 13:42

吓!
我陪人打完飛機,條數點計先?
作者: 良心打白條     時間: 2022-9-27 13:45

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 13:31 發表

節錄:

不過烏克蘭總統發言人尼基福羅夫(Serhiy Nikiforov)26日澄清,澤倫斯基所言是指美國關於轉讓該系統決定,NASAMS目前尚未運抵烏克蘭。

https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/4070535

Presidents ...
條友話發假消息會冚家鏟。到底係于北辰冚家,定條1450冚家?
作者: 勇猛果斷的樹苗     時間: 2022-9-27 13:46

引用:
原帖由 良心打白條 於 2022-9-27 13:45 發表

條友話發假消息會冚家鏟。到底係于北辰冚家,定條1450冚家?
Why not both.
作者: 良心打白條     時間: 2022-9-27 13:55

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 13:31 發表

節錄:

幫你推過去。
作者: 輪皇     時間: 2022-9-27 14:04

引用:

節錄:

1450今次捉蟲啦!
作者: GATEWAY2010

作者: 1223456     時間: 2022-9-27 14:38

洗乜理佢地,就算交左比烏,佢射完一野之後就比人鎖定啦.
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 15:07

引用:
原帖由 1223456 於 2022-9-27 14:38 發表
洗乜理佢地,就算交左比烏,佢射完一野之後就比人鎖定啦.
你都講得啱,擊敗對手最緊要!

戰爭嘅嘢,總有些欺騙手段、擾亂敵方!

早前克里米亞連運爆炸,烏克蘭都話唔關烏軍事,俄羅斯更加唔認呢單嘢!人又唔喺烏克蘭,又唔喺克里米亞,邊個敢話百份百!

美軍既然己批准咗,套嘢喺烏克蘭有咩出奇,之前都試過,攻其無備!
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 15:13

係啊!套嘢可能嚟唔到,叫俄軍派多啲戰機入去烏克蘭,到時打多十架八架蘇-35先正式宣布都未定!
作者: 良心打白條

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 良心打白條

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 15:27

引用:
原帖由 良心打白條 於 2022-9-27 15:21 發表

咪發假消息囉!
會冚家鏟架!
你有咩證據百份百話呢段片段係假消息?我頂多叫做轉載,識唔識,傻仔?你哋轉載好多未經證實嘅嘢,咁又點?

但你個老友話 "據報,烏克蘭己成功收復克里米亞",呢個就證實了係假消息,擺明自己老作老吹,你係叫佢冚家鏟啊?
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 15:30

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 15:27 發表

你有咩證據百份百話呢段片段係假消息?我頂多叫做轉載,識唔識,傻仔?你哋轉載好多未經證實嘅嘢,咁又點?

但你個老友話 "據報,烏克蘭己成功收復克里米亞",呢個就證實了係假消息,擺明自己老作老吹,你係叫佢冚家鏟啊?
你頂多叫做轉載?
鳩吹"6月大反攻"、"運重武器去馬里烏波爾"又唔算數呀?
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 15:32

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 15:07 發表

你都講得啱,擊敗對手最緊要!

戰爭嘅嘢,總有些欺騙手段、擾亂敵方!

早前克里米亞連運爆炸,烏克蘭都話唔關烏軍事,俄羅斯更加唔認呢單嘢!人又唔喺烏克蘭,又唔喺克里米亞,邊個敢話百份百!

美軍既然己批准咗,套嘢喺烏克蘭有咩出奇,之前都試過,攻其無備!
"戰爭嘅嘢,總有些欺騙手段、擾亂敵方!"
啱丫
但係高明既做法係真真假假令人冇辦法分辨
而唔係好似1450咁垃圾
一睇就知係假
一黎就自揭自己係1450
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 15:36

香港01都寫烏克蘭己接收,唔知真定假?

https://www.hk01.com/即時國際/818820/澤連斯基-烏克蘭已接收美國的先進防空系統nasams
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 15:40

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 15:36 發表
香港01都寫烏克蘭己接收,唔知真定假?

https://www.hk01.com/即時國際/818820/澤連斯基-烏克蘭已接收美國的先進防空系統nasams
證明你中英文都唔識
人地辦公室發言人澄清左人地個意思唔係已接收
Nykyforov has clarified that it referred to a decision to provide Ukraine with those systems
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 15:40

呢次誤會大喇!雅虎都係寫烏克蘭已接收防空系統,真定假㗎?

https://tw.news.yahoo.com/收到-俄國空 ... 系統到手-044450626.html
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 15:42

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 15:40 發表
呢次誤會大喇!雅虎都係寫烏克蘭已接收防空系統,真定假㗎?

https://tw.news.yahoo.com/收到-俄國空軍的夢魘-澤連斯基-美援nasams防空系統到手-044450626.html
1450咪柒完又柒啦
人地依家就係澄清澤連斯基個意思唔係咁樣呀
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 15:46

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 15:40 發表

證明你中英文都唔識
人地辦公室發言人澄清左人地個意思唔係已接收
Nykyforov has clarified that it referred to a decision to provide Ukraine with those systems
即係香港01連中英文都唔識!

兵不厭詐,原來你都唔識!
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 15:49

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 15:46 發表

即係香港01連中英文都唔識!

兵不厭詐,原來你都唔識!
又證明你睇都冇睇過
淨係識亂吹

Serhii Nykyforov, a spokesperson for the President Volodymyr Zelenskyy of Ukraine, has explained the President’s words in the interview with American channel about Ukraine having received NASAMS air defence systems. Nykyforov has clarified that it referred to a decision to provide Ukraine with those systems.

而家係講外界誤會澤連斯基講已接收
發言人出黎澄清返
而家好明顯係你唔識中英文睇唔明報導
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 15:51

即係澤連斯基接受訪問玩鳩俄羅斯喇!即係擺明已接收,又澄清未接收,等打多十架八架先再澄清原來已接收,呢招咪叫虛則實之,實則虛之,兵不厭詐啊!

https://udn.com/news/story/122663/6640226
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 15:58

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 15:51 發表
即係澤連斯基接受訪問玩鳩俄羅斯喇!即係擺明已接收,又澄清未接收,等打多十架八架先再澄清原來已接收,呢招咪叫虛則實之,實則虛之,兵不厭詐啊!

https://udn.com/news/story/122663/6640226
"即係擺明已接收,又澄清未接收,等打多十架八架先再澄清原來已接收,呢招咪叫虛則實之,實則虛之,兵不厭詐啊!"

你係咪喺烏克蘭軍方任職先?
你點可能知道依啲內情?
你咁講只係證明你亂up+死撐
冇用架喎

作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 16:04

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 15:49 發表

又證明你睇都冇睇過
淨係識亂吹

Serhii Nykyforov, a spokesperson for the President Volodymyr Zelenskyy of Ukraine, has explained the President’s words in the interview with American channel about Ukraine having ...
你即係話香港01亂吹!
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 16:10

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 16:04 發表

你即係話香港01亂吹!
而家係你信于北辰條智障喎
香港01係唔係亂吹我唔關心
我只係恥笑1450唔識嘢不停出醜
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 16:11

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 15:58 發表

"即係擺明已接收,又澄清未接收,等打多十架八架先再澄清原來已接收,呢招咪叫虛則實之,實則虛之,兵不厭詐啊!"

你係咪喺烏克蘭軍方任職先?
你點可能知道依啲內情?
你咁講只係證明你亂up+死撐
冇用架喎
咁你又係咪喺烏克蘭軍方任職先?

咁你又點可能知道依啲內情,係真定假?

你拎到一個半個未經百份百肯定嘅資料又死撐!
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 16:15

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 16:11 發表

咁你又係咪喺烏克蘭軍方任職先?

咁你又點可能知道依啲內情,係真定假?

你拎到一個半個未經百份百肯定嘅資料又死撐!
你up乜嘢?
總統辦公室發言人出黎澄清左
唔係"內情"喎
你講既"兵不厭詐"其實已接收先可能係"內情"
所以咪話1450唔識中英文囉
柒完又柒
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 16:17

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 16:10 發表

而家係你信于北辰條智障喎
香港01係唔係亂吹我唔關心
我只係恥笑1450唔識嘢不停出醜
上面有條友,以為執到寶,係咁鬧人發放假清息,叫佢先投訴香港01、雅虎........等等傳媒!

于將軍都冇錯,佢都係拎到資料先會講,至於你講嘅,隨時中咗烏軍嘅計!我都唔會怪你,因為連俄軍都中招,佢哋損失慘重好多!
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 16:19

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 16:17 發表

上面有條友,以為執到寶,係咁鬧人發放假清息,叫佢先投訴香港01、雅虎........等等傳媒!

于將軍都冇錯,佢都係拎到資料先會講,至於你講嘅,隨時中咗烏軍嘅計!我都唔會怪你,因為連俄軍都中招,佢哋損失慘重好多!
"于將軍都冇錯,佢都係拎到資料先會講"
哈哈
3次70%等於210%係唔係拎到資料先講呀?
智障坐埋一枱真係冇錯
作者: GATEWAY2010

作者: starr     時間: 2022-9-27 16:37

引用:

節錄:

NASAMS只係短距離低端防空武器,但係畀1450吹上天
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 16:41

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 16:15 發表

你up乜嘢?
總統辦公室發言人出黎澄清左
唔係"內情"喎
你講既"兵不厭詐"其實已接收先可能係"內情"
所以咪話1450唔識中英文囉
柒完又柒
發言人,又點及總統嘅發言?發言人都係用外交辭令,一般都係答咗等於無答!

例如:傳媒問拜登,如果中國武力攻台,美國會唔會出兵,拜登答"會"!之後發言人就澄清,總統只係回答緊假設性問題!咁所謂發言人,你話佢係澄清?定係否定總統嘅說話?
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 16:46

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 16:41 發表

發言人,又點及總統嘅發言?發言人都係用外交辭令,一般都係答咗等於無答!

例如:傳媒問拜登,如果中國武力攻台,美國會唔會出兵,拜登答"會"!之後發言人就澄清,總統只係回答緊假設性問題!咁所謂發言人,你話佢係澄清?定係否定總統嘅說話?
而家發言人好清晰明確咁澄清左總統唔係依個意思
你就吹"兵不厭詐"
咁麻煩你攞出證據證明NASAMS已經交付囉
否則就係亂吹
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 16:56

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-27 16:37 發表

NASAMS只係短距離低端防空武器,但係畀1450吹上天
咁又係!即係證明俄軍SU-25、SU-30、SU-34係一啲極低端嘅戰機,咁容易比啲短距離低端防空武器擊落!
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 16:57

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 16:46 發表

你就吹"兵不厭詐"
否則就係亂吹
謂多無謂,拎烏克蘭發言人果段片出嚟,聽吓佢點澄清總統講錯嘢!
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 17:02

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 16:57 發表

謂多無謂,拎烏克蘭發言人果段片出嚟,聽吓佢點澄清總統講錯嘢!
一樓咪有哂link囉
你果然係睇都冇睇過就亂吹
1450出醜永遠唔會令人失望
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 17:04

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 16:56 發表

咁又係!即係證明俄軍SU-25、SU-30、SU-34係一啲極低端嘅戰機,咁容易比啲短距離低端防空武器擊落!
未交付又點樣擊落呀
元宇宙入面擊落?
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-27 17:31

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 17:04 發表

未交付又點樣擊落呀
元宇宙入面擊落?
都話兵不厭詐囉!澤連斯基同發言人根本喺度扯貓尾,一個做黑,一個做白,咁都唔明!

之前克里米亞連還爆炸咪又係咁,有人猛話烏克蘭已接收咗長程海馬斯,但烏克蘭發言人除咗唔承認接收咗長程海馬斯,仲唔承認係烏克蘭人炸的,咁即係俄羅斯人自己走去炸克里米亞喇,係咪咁?

其實,可能套嘢擺咗喺波蘭邊境,遠程打擊俄空軍,我咁講你係咪開心啲?或者套嘢真係到咗烏克蘭,但並無正式交付烏克蘭,由歐美志願部隊操作,執行任務,咁咪即係澤連斯基冇錯,發言人又冇錯囉!
作者: kim_12346     時間: 2022-9-27 18:03

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 17:31 發表

都話兵不厭詐囉!澤連斯基同發言人根本喺度扯貓尾,一個做黑,一個做白,咁都唔明!

之前克里米亞連還爆炸咪又係咁,有人猛話烏克蘭已接收咗長程海馬斯,但烏克蘭發言人除咗唔承認接收咗長程海馬斯,仲唔承認係烏克蘭人炸的,咁即係俄羅斯人自己走去炸克里米亞喇,係咪咁?

其實,可能套嘢擺咗喺波蘭邊境,遠程打擊俄空軍,我咁講你係咪開心啲?或者套嘢真係到咗烏克蘭,但並無正式交付烏克蘭,由歐美志願部隊操 ...
交付左就係交付左
未就係未
冇含糊空間
所以1450柒左就係柒左
作者: 良心打白條     時間: 2022-9-27 19:42

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-27 17:31 發表

其實,可能套嘢擺咗喺波蘭邊境,遠程打擊俄空軍,我咁講你係咪開心啲?或者套嘢真係到咗烏克蘭,但並無正式交付烏克蘭,由歐美志願部隊操 ...
睇你撐得幾肉酸。
記住自己講過咩!
作者: 趣緻寶寶     時間: 2022-9-27 22:08

1450 又被人拍拍打臉
作者: type100q     時間: 2022-9-27 22:40

要罰300萬台灣人😂
作者: bronze18man     時間: 2022-9-28 02:29

黑媒利用世界傳媒騸動人類,習慣了,唔係納粹美西洗咩禁TK啫!
我地都要禁下喲you咩tiw柒咩呀啦!

作者: 雨點子     時間: 2022-9-28 05:15

引用:

節錄:

北辰都系智障者二五,应该要改名。
作者: starr     時間: 2022-9-28 07:19

打臉打到啪啪聲 
作者: panpeter     時間: 2022-9-28 08:39

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-27 16:46 發表

你就吹"兵不厭詐"
否則就係亂吹
Ching,睬個條腦殘豬都晒自己時間,
佢on9唔係扮架,同個自閉症譜系患者講野,佢一定啱架
作者: cardreadermp3     時間: 2022-9-28 10:24

1450係依版話射咗5部

我地去咗平行時空
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-28 14:00

引用:
原帖由 良心打白條 於 2022-9-27 19:42 發表

睇你撐得幾肉酸。
記住自己講過咩!
禁言完畢,又出嚟幫手!

快啲去投訴香港01、雅虎.......先喇!你老友果句 "據報,克里米亞已被烏克蘭收復" 就真正老作、老吹!你咁緊張,佢係咪你分身啊?

作者: kim_12346     時間: 2022-9-28 14:20

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-28 14:00 發表

禁言完畢,又出嚟幫手!

快啲去投訴香港01、雅虎.......先喇!你老友果句 "據報,克里米亞已被烏克蘭收復" 就真正老作、老吹!你咁緊張,佢係咪你分身啊?

連五角大樓都承認未交付
1450仲想死撐?
作者: 秋落     時間: 2022-9-28 14:28

啱啱从火星返来就睇见1450讲大话。

作者: HEYAYA     時間: 2022-9-28 14:42

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-28 14:20 發表

連五角大樓都承認未交付
1450仲想死撐?
擺係波蘭邊境遠程攻擊都講得出😂😂😂😂😂

條柒頭軍盲連支防空導彈射程查都無查下就鳩吹死撐🤣🤣🤣🤣🤣🤣
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-28 15:00

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-28 14:20 發表

連五角大樓都承認未交付
1450仲想死撐?
死咩撐啫!

我不嬲都唔會自己老作資訊,全部都係轉載、引述相關媒體,佢哋錯我都係跟住錯,原全唔存在咩假訊息,況且澤連斯基接受訪問都答有,香港01、雅虎......等等統統都有報導,不過有人以為執到寶,不停鬧人,搞到禁言啫!

你咪又係不斷轉載啲大外宣嘢,我唔會怪你,係你嘅工作嘛!

如果你講五角大樓都係咁講,準確性又提高不少!

你連假公投都講到掌頭大就得,就知你罵美是工作,留美是生活果類人喇!
作者: kim_12346     時間: 2022-9-28 15:23

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-9-28 14:42 發表

擺係波蘭邊境遠程攻擊都講得出😂😂😂😂😂

條柒頭軍盲連支防空導彈射程查都無查下就鳩吹死撐🤣🤣🤣🤣🤣🤣
啲智障連烏克蘭地圖都冇乜研究過
所以之前就鬧出"運重武器去馬里烏波爾內外夾擊"既笑話
作者: kim_12346     時間: 2022-9-28 15:25

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-28 15:00 發表

死咩撐啫!

我不嬲都唔會自己老作資訊,全部都係轉載、引述相關媒體,佢哋錯我都係跟住錯,原全唔存在咩假訊息,況且澤連斯基接受訪問都答有,香港01、雅虎......等等統統都有報導,不過有人以為執到寶,不停鬧人,搞到禁言啫!

你連假公投都講到掌頭大就得,就知你罵美是工作,留 ...
"唔會自己老作資訊"
1450講過"6月大反攻"、"赫爾松俄軍要投降"等等
而家又跟于北辰條智障一齊出醜
1450係點樣老作亂吹
大家都有目共睹

作者: Sun021212     時間: 2022-9-28 15:35

陸軍戰術導彈系統,將交付基輔
作者: 良心打白條     時間: 2022-9-28 19:30

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-28 14:00 發表

禁言完畢,又出嚟幫手!

01無咁無恥咒人發假消息會冚家鏟喎,又無咁賤格自己鬧完人冚家鏟,就去投訴。

佢講咩關我X事,見到好玩咪搭嘜囉。

同你玩要用分身?咪幫自己抬轎喇!
作者: 良心打白條     時間: 2022-9-28 19:53

媒體錯發假消息,有人又跟住吹,咪同媒體一樣發放假消息囉。無爭議。

鬼叫有人話過發假消息會冚家鏟咩!

作者: 良心打白條     時間: 2022-9-28 19:58

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-28 15:00 發表

死咩撐啫!

禁言?
你中文有無小學程度,禁言同屏蔽識吾識分?
幾時禁言會少過三日?

扣幾十分,我當跌幾毫子,都費事執
係個傻仔先以為有幾大件事。

作者: 良心打白條     時間: 2022-9-28 20:24

引用:

死咩撐啫!

你而家知系假新聞啦,點解吾返自己個帖澄清呀?仲留個假消息想帶風向?定搞大外宣?
作者: 勇猛遠遠的老虎     時間: 2022-9-29 11:39

引用:
原帖由 良心打白條 於 2022-9-28 19:53 發表
媒體錯發假消息,有人又跟住吹,咪同媒體一樣發放假消息囉。無爭議。

鬼叫有人話過發假消息會冚家鏟咩!
香港01係黨報喎!
作者: 良心打白條     時間: 2022-9-29 12:23

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-29 11:39 發表

香港01係黨報喎!
不過你quo民視呢?民視就系正宗黨媒。
你祗係揾01幫你摭醜。
作者: 良心打白條     時間: 2022-9-29 13:20

引用:

死咩撐啫!

嗱!
你個老友就系被禁言

又塞錢入你袋,吾使多謝我

圖片附件: Screenshot_20220929_131615_networld.discuss2.app.jpg (2022-9-29 13:29, 630.1 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: chan198999     時間: 2022-9-29 17:33

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-28 15:25 發表

"唔會自己老作資訊"
1450講過"6月大反攻"、"赫爾松俄軍要投降"等等
而家又跟于北辰條智障一齊出醜
1450係點樣老作亂吹
大家都有目共睹
佢哋支烏既成日打腫自己塊面真係笑死。

鬼叫烏克蘭喜歡玩散播謠言,令班友信到十足,轉頭他們就被打面。

結果出醜是佢哋自己。
作者: 白鴿眼黨2     時間: 2022-10-1 16:38

引用:
原帖由 良心打白條 於 2022-9-27 13:45 發表

扑街遇着冚家鏟
作者: 佛口蛇心。十一     時間: 2022-10-1 17:08

哈哈,又被呃
黃綠人都柒慣噶啦~