標題: 英國電訊業工會10月罷工4日 約4萬人參加 [打印本頁]

作者: crazymannnnn     時間: 2022-9-22 18:21

代表英國電信集團(BT Group)及其網絡公司 Openreach 員工的工會周三(21日)宣布,會員通過於今年10月發動全國性大罷

BNOers 又贏,又可以慳錢唔使上網

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1874493/即時-國際-英國電訊業工會10月罷工4日-約4萬人參加

圖片附件: mobile_1.jpg (2022-9-22 18:21, 64.19 KB) / 該附件被下載次數 5

作者: 小魚電腦公司     時間: 2022-9-22 18:23

民主集會

已經好耐無係香港見過, 香港的民主, 誰來關心 ?
作者: atkatk002     時間: 2022-9-22 18:38

唔明白點解佢哋唔籌款,如果有國際籌款,我支持。
作者: oyear     時間: 2022-9-22 18:40

電話停用4日
連網都無得用。

我睇最唔得民眾支持就係呢個示威
作者: 禁言又點     時間: 2022-9-22 18:42

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-22 18:23 發表
 民主集會

你咁鍾意呢d民主,都係快d返祖國英國啦
作者: 海邊的快樂小魚     時間: 2022-9-22 18:46

支持英國的電訊業手足搞大罷工,最好搞大佢
作者: ax7ax     時間: 2022-9-23 03:33

最美麗風景線
作者: 綠腳趾     時間: 2022-9-23 05:21

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-22 18:23 發表
 民主集會

引用:
英國整體通脹率上升至40年來新高水平,觸發各行各業罷工浪潮,這是最新的一宗。
明顯係民不聊生集會喎,香港福地梗係無
作者: Duncan_Nadal     時間: 2022-9-23 05:26

美麗的風景線
作者: 小魚電腦公司     時間: 2022-9-23 05:29

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-9-23 05:21 發表

明顯係民不聊生集會喎,香港福地梗係無
  清0福地 ?
作者: 傷心尋回犬     時間: 2022-9-23 07:48

依家正進行保路運動
好快辛亥革命就正式上映
作者: crazymannnnn     時間: 2022-9-23 07:54

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-23 05:29 發表

清0福地 ?
上網係基本喎
作者: vinsze_hk     時間: 2022-9-23 07:55

引用:
 民主集會

罷工呀,集咩會
作者: touya08     時間: 2022-9-23 07:59

還在失業的小黃人又有工開了,不過時薪係50仆街禮券😂🤣😂🤣
作者: Henrywu18     時間: 2022-9-23 08:10

大陰帝國大三罷快達到
作者: owen11223344     時間: 2022-9-23 08:12

引用:
 民主集會

支持大陰帝國長期民主集會
作者: crazymannnnn     時間: 2022-9-23 08:27

引用:
原帖由 owen11223344 於 2022-9-23 08:12 發表

支持大陰帝國長期民主集會
記得要把罷工
作者: longgun67     時間: 2022-9-23 08:33

引用:
 民主集會

香港嘅民主運動由黃撚自己一手攪炒
和你乜和你柒、光復乜柒、反攻乜撚
1小時250個汽油彈
放火燒鋪
一大堆私了、起底,再仆街啲仲有洗黑錢
黃撚拜託唔好再講民主呢兩個字
自從司徒華死左之後就已經無了
作者: longgun67     時間: 2022-9-23 08:36

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-23 05:29 發表

清0福地 ?
通漲11%:好
貨幣跌20%:好
物價漲46%:好
電費貴左80%:好
符合以上條件自叫福地
作者: st105     時間: 2022-9-23 08:40

現時世界冇wifi, 冇通訊即死。電話機樓關機就即死
作者: ho0928     時間: 2022-9-23 08:40

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-9-22 18:42 發表

你咁鍾意呢d民主,都係快d返祖國英國啦
又唔一定要英國嘅,全世界好多地方都可以,又唔會比人亂用國安大法拉
作者: ellaeni     時間: 2022-9-23 08:42

BNOers 無得上網罵中國了
作者: snoopy_fa     時間: 2022-9-23 08:42

Yes, Yes, Yes  Make England go back to a small village again
作者: snoopy_fa     時間: 2022-9-23 08:49

引用:
原帖由 oyear 於 2022-9-22 18:40 發表
電話停用4日
連網都無得用。

我睇最唔得民眾支持就係呢個示威
又不至於無得用 罷4日 工會唔係shutdown所有通訊設備  係壞咗先無人搞

罷得4日無效果 罷400日就very good
作者: ngblowwater-a1     時間: 2022-9-23 08:50

大3罷.........bnoer強項黎啦 
作者: snoopy_fa     時間: 2022-9-23 08:50

香港唔係之前成立好多乜乜工會
作者: ngblowwater-a1     時間: 2022-9-23 08:51

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-9-23 08:49 發表

又不至於無得用 罷4日 工會唔係shutdown所有通訊設備  係壞咗先無人搞

咁罷工, 順手關大制正常操作啦
作者: williamsze31     時間: 2022-9-23 08:56

掟彈的機會來了!
加油!揚威海外!
👍
作者: snoopy_fa     時間: 2022-9-23 08:59

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-23 08:50 發表
大3罷.........bnoer強項黎啦 
強項係阻人返工
作者: ngblowwater-a1     時間: 2022-9-23 09:00

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-9-23 08:59 發表

強項係阻人返工
本身冇野做有時間
+ 唔底得人有工返心理唔平衡
作者: 封無可封     時間: 2022-9-23 09:03

引用:
原帖由 williamsze31 於 2022-9-23 08:56 發表
掟彈的機會來了!
加油!揚威海外!
👍
曱甴係門口狗出到去邊敢吠
作者: lawumi     時間: 2022-9-23 09:11

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 08:40 發表

又唔一定要英國嘅,全世界好多地方都可以,又唔會比人亂用國安大法拉
請問邊度用國安法亂拉呢?
作者: u23dom     時間: 2022-9-23 09:37

鐵路+電訊一齊罷工, 英國今次要放煙花興祝了
作者: 殺人熊啤啤     時間: 2022-9-23 09:47

又可以罷工啦!
作者: 1q1q1q1q1q1q     時間: 2022-9-23 10:23

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-9-23 08:49 發表

唔好用香港標準.
英國個邊, 除咗大城市之外, 全部好雞. 接收好多地方得1格, 有2格叫好.
收唔到係閒事黎.
作者: fiogermi     時間: 2022-9-23 10:25

bnoer 而家咪磨拳擦掌緊等10月
作者: 綠腳趾     時間: 2022-9-23 10:42

引用:
原帖由 fiogermi 於 2022-9-23 10:25 發表
bnoer 而家咪磨拳擦掌緊等10月
佢地只會同政權、權貴合作去打壓工會

上次人地罷工佢地BNOer就去執垃圾削弱人地抗爭效果
作者: peter925     時間: 2022-9-23 10:52

信鴿價格升幅跟木柴有得比。
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-9-23 10:54

支持英國電訊業工會
作者: 鬼屋門口食花生     時間: 2022-9-23 10:54

引用:
 民主集會

自己香港自己救,
不是?

作者: 香港雞蟲     時間: 2022-9-23 10:55

黃人最支持罷工

作者: 香港雞蟲     時間: 2022-9-23 10:58

引用:
 民主集會

罷工=民主集會??
作者: divtssds01     時間: 2022-9-23 11:00

鬼佬: 勞資雙方合作
華人: 奴資單方迎合

人地平起平坐,真係恨唔到鬼佬文化
作者: 义電機     時間: 2022-9-23 11:04

冇得上網
會死㗎
作者: snoopy_fa     時間: 2022-9-23 11:05

very touching 希望英國好似烏克蘭有一樣結局

圖片附件: 640-1140-1.2b2ace429ab8a9e2.jpg (2022-9-23 11:05, 34.79 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: 禁言又點     時間: 2022-9-23 11:09

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 08:40 發表

咁好多正常人都唔會無啦啦俾人用國安法拉既

如果話分裂國家同危害國安全叫無啦啦,我諗黃甴都無咩邊個國家可以去住
作者: 夏天進擊的隊長     時間: 2022-9-23 11:26

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-9-22 18:21 發表
代表英國電信集團(BT Group)及其網絡公司 Openreach 員工的工會周三(21日)宣布,會員通過於今年10月發動全國性大罷

BNOers 又贏,又可以慳錢唔使上網 ...
美國加油
作者: kw_lam     時間: 2022-9-23 11:31

引用:
 民主集會

民生集會呀,民主幫唔到忙
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 11:31

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-9-23 11:09 發表

咁好多正常人都唔會無啦啦俾人用國安法拉既

如果話分裂國家同危害國安全叫無啦啦,我諗黃甴都無咩邊個國家可以去住
果班仆街最乞人憎就係捩橫折曲, 明明揸車打刧, 俾人拉時就9叫:揸車都犯法!!!
作者: 理+誠     時間: 2022-9-23 11:31

支持!
最好大三罷,滿足下過咗去嘅手足。
作者: 樓上中心的山羊     時間: 2022-9-23 11:31

引用:
 民主集會

英國唔係有民主普選咩,點解仲有罷工㗎,民不聊生?
作者: 奧林巴斯     時間: 2022-9-23 11:33

今次冇得清垃圾,睇下班手足仲可以點打爛英國工人的飯碗
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 11:34

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-9-23 08:33 發表

香港嘅民主運動由黃撚自己一手攪炒
和你乜和你柒、光復乜柒、反攻乜撚
1小時250個汽油彈
放火燒鋪
一大堆私了、起底,再仆街啲仲有洗黑錢
黃撚拜託唔好再講民主呢兩個字
自從司徒華死左之後就已經無了
咪就係, 根本依家你隨時可以申請集會, 黃L故意唔搞一味就9叫
作者: 禁言又點     時間: 2022-9-23 11:35

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 11:31 發表

果班仆街最乞人憎就係捩橫折曲, 明明揸車打刧, 俾人拉時就9叫:揸車都犯法!!!
咁諗心一層,班黃甴邊夠膽係人地國家搞分裂
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 11:38

引用:

全世界好多地方都有叛黨扯住敵國旗大叫:敵軍來到我我帶路都唔拉?
全世界好多地方都有傻仔掛光復旗揸電單車撞差人都唔拉?
你講一兩個咁嘅地方來聽下嘞
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 11:42

引用:
原帖由 divtssds01 於 2022-9-23 11:00 發表
鬼佬: 勞資雙方合作
華人: 奴資單方迎合

人地平起平坐,真係恨唔到鬼佬文化
平起平坐? 原來你支持社會主義
作者: ansonkpl     時間: 2022-9-23 11:58

和平集會本無問題,唔好搞到暴亂收場便是啦,香港19年的和平集會就係因為被人騎劫,最後演變成暴亂,並發展至警民衝突,結果係點,大家有目共睹啦
作者: 超級扁扁的妹頭     時間: 2022-9-23 12:12

英國滅蟲公司
作者: 幪面超人     時間: 2022-9-23 12:14

4 日有屁用
作者: 6674     時間: 2022-9-23 12:25

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-9-23 08:36 發表

通漲11%:好
貨幣跌20%:好
物價漲46%:好
電費貴左80%:好
符合以上條件自叫福地
還要有英女王庇蔭加持。
作者: 阿妮呢     時間: 2022-9-23 12:40

罷工救英國,肛復英國,時代曱命,雙蘭 分裂,缺一不可!
作者: 33444433     時間: 2022-9-23 16:12

去五十萬黃人壯大聲勢
作者: ngblowwater-a1     時間: 2022-9-23 16:20

引用:
原帖由 义電機 於 2022-9-23 11:04 發表
冇得上網
會死㗎
罷工4日但網絡正常運作, 咁成件事好柒
作者: michael     時間: 2022-9-23 16:30

香港曱甴🤣🤪
作者: ho0928     時間: 2022-9-23 19:39

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 11:38 發表

全世界好多地方都有叛黨扯住敵國旗大叫:敵軍來到我我帶路都唔拉?
美國英國法國德國澳洲等等等等都有無數政黨咼,佢地去參選都係為咗推翻現政黨,咁係咪叛國?有冇比當權者拉去坐監?當然冇啦!美國台灣英國咁多媒體,唔同媒體都有吊政府,咁有邊個比當權者收佢皮,又係冇,咁不如你話我知大陸有邊個政黨/媒體存在著而又反政府嘅?好簡單啫,民進黨再仆街都唔會取締國民黨,中華人民共和國境內可以容納民進黨嗎?可以播YouTube 嗎?唔好話民進黨啦,即使國民黨都冇可能出現喺大陸境內啦,你講經咩!
仲有呀,當年新加玻脫離馬來西亞、愛爾蘭脫離英國,而家馬來西亞同英國會唔會話什麼不可分割一部分呀?冇吖嘛
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 19:44

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 19:39 發表

美國英國法國德國澳洲等等等等都有無數政黨咼,佢地去參選都係為咗推翻現政黨,咁係咪叛國?有冇比當權者拉去坐監?當然冇啦!美國台灣英國咁多媒體,唔同媒體都有吊政府,咁有邊個比當權者收佢皮,又係冇,咁不如你話我知大陸有邊個政黨/媒體存在著而又反政府嘅?好簡單啫,民進黨再仆街都唔會取締國民黨,中華人民共和國境內可以容納民進黨嗎?可以播YouTube 嗎?唔好話民進黨啦,即使國民黨都冇可能出現喺大陸境內 ...
香港政府要邊間媒體收皮? 壹傳媒同其他曱甴傳媒係自己結業扮慘呃人㗎。唔好歪曲事實
台灣就真係用莫須有冚左中天喇。
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 19:46

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 19:39 發表

美國英國法國德國澳洲等等等等都有無數政黨咼,佢地去參選都係為咗推翻現政黨,咁係咪叛國?有冇比當權者拉去坐監?當然冇啦!美國台灣英國咁多媒體,唔同媒體都有吊政府,咁有邊個比當權者收佢皮,又係冇,咁不如你話我知大陸有邊個政黨/媒體存在著而又反政府嘅?好簡單啫,民進黨再仆街都唔會取締國民黨,中華人民共和國境內可以容納民進黨嗎?可以播YouTube 嗎?唔好話民進黨啦,即使國民黨都冇可能出現喺大陸境內 ...
新加坡希望加入馬來西亞,馬來西亞唔肯呀,唔該你睇下歷史。
youtube係唔肯守大陸法規呀
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 19:48

引用:

你話全世界都唔會用國安法拉人,我問你問題你直接避左就算喇?
作者: ho0928     時間: 2022-9-23 19:53

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 19:44 發表

香港政府要邊間媒體收皮? 壹傳媒同其他曱甴傳媒係自己結業扮慘呃人㗎。唔好歪曲事實
台灣就真係用莫須有冚左中天喇。
你慳啲啦,用d無理嘅原因拉曬然後話人自己結業,可見小粉紅幾無恥,根本講黎都冇意思
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 19:56

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 19:53 發表

你慳啲啦,用d無理嘅原因拉曬然後話人自己結業,可見小粉紅幾無恥,根本講黎都冇意思
你就慳d呀,犯左法上緊庭仲無理? 有人認埋添呀,歪曲事實果個先無恥。
你梗係講嚟冇意思啦,台灣中天避開唔講
作者: ho0928     時間: 2022-9-23 19:58

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 19:48 發表

你話全世界都唔會用國安法拉人,我問你問題你直接避左就算喇?
小粉紅呀小粉紅,我真係唔識呀,不如你舉d英美澳加國安法拉人事件嚟聽吓,有冇啲出本書,掛支旗,講句口號就先困3年唔審然後又冇證據但又坐十年八年嘅例子呀?我等你
作者: k514     時間: 2022-9-23 20:00

引用:
 民主集會

罷工同集會都唔識分
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 20:01

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 19:58 發表

小粉紅呀小粉紅,我真係唔識呀,不如你舉d英美澳加國安法拉人事件嚟聽吓,有冇啲出本書,掛支旗,講句口號就先困3年唔審然後又冇證據但又坐十年八年嘅例子呀?我等你
阿桑奇司諾登夠未呀小粉黃?依兩件坐十年八年未必得囉,人地講下野,都未叫敵軍來了我帶路
作者: ho0928     時間: 2022-9-23 20:02

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 19:56 發表

你就慳d呀,犯左法上緊庭仲無理? 有人認埋添呀,歪曲事實果個先無恥。
你梗係講嚟冇意思啦,台灣中天避開唔講
犯咩法,上法庭就代表有罪?咁楊明點解唔係坐緊監嘅?乜香港唔係無罪推定架?如果用你嘅說法,咁又何來你所講嘅西方國家國安法會亂拉人呢,拉親一定係有罪要坐監,咁果d西亞東南亞國家咪全部都好公正?
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 20:04

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 19:58 發表

有冇證據上庭咪知囉,都未上庭你可以話冇證據咩?你有份查呀?
先困幾年依d優良傳統係跟英國法律架,而且成萬個手足排隊上庭唔使時間?漢奸有優惠呀?
上大陸審你ok嗎?即捕即審
作者: ho0928     時間: 2022-9-23 20:04

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 20:01 發表

阿桑奇司諾登夠未呀小粉黃?依兩件坐十年八年未必得囉,人地講下野,都未叫敵軍來了我帶路
阿桑奇洩露國家機密原來可以同畫漫畫叫口號相題並論?五毛你勁呀
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 20:07

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 20:04 發表

阿桑奇洩露國家機密原來可以同畫漫畫叫口號相題並論?五毛你勁呀
洩露國家機密就係國安法一部分囉小粉黃,我服左你就真
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 20:11

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 20:02 發表

犯咩法,上法庭就代表有罪?咁楊明點解唔係坐緊監嘅?乜香港唔係無罪推定架?如果用你嘅說法,咁又何來你所講嘅西方國家國安法會亂拉人呢,拉親一定係有罪要坐監,咁果d西亞東南亞國家咪全部都好公正?
修正:涉嫌犯左法上緊庭。
邊part無理呀? 還柙原因法官有講㗎。你話無理就針對法庭公佈去駁,空口話"無理"?無理果個係你呀小粉黃
作者: DARKSILVER     時間: 2022-9-23 20:11

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-9-22 18:21 發表

BNOers 又贏,又可以慳錢唔使上網 ...
成功左,咪又係電話費度加返?唔通cut profit margin 咩!
作者: DARKSILVER     時間: 2022-9-23 20:13

引用:
原帖由 st105 於 2022-9-23 08:40 發表
現時世界冇wifi, 冇通訊即死。電話機樓關機就即死
所有需要wifi 既交通,機場,鐵路一概停機!
作者: DARKSILVER     時間: 2022-9-23 20:13

引用:

去美國可好?
作者: 真命天子     時間: 2022-9-23 20:13

英國又罷工大鑊...
作者: 抗毒果勇士     時間: 2022-9-23 20:13

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-9-23 08:27 發表

記得要把罷工
英國御林軍幾時罷工?

圖片附件: mobile_1.jpg (2022-9-23 20:13, 81.99 KB) / 該附件被下載次數 4

作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 20:16

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 20:02 發表

上緊庭當然係冇罪啦,公司大把錢又大把小粉黃爆買,壹傳媒竟然自己執笠,小粉黃就造謠屈政府要佢收皮,咁咪無恥囉。
黎智英幾十年來日日都俾人告又唔見佢一早執左佢?
作者: ho0928     時間: 2022-9-23 20:16

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 20:04 發表

有冇證據上庭咪知囉,都未上庭你可以話冇證據咩?你有份查呀?
先困幾年依d優良傳統係跟英國法律架,而且成萬個手足排隊上庭唔使時間?漢奸有優惠呀?
上大陸審你ok嗎?即捕即審
哦!原來冇證據都應該比人拉得坐3年,咁難怪香港有今日
其實世界好簡單,全球人均收入/GDP頭二三十位嘅國家全部都係民主國家,係冇什麼中國、伊朗、北韓、柬甫寨呢啲極權國家
作者: ho0928     時間: 2022-9-23 20:19

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 20:16 發表

上緊庭當然係冇罪啦,公司大把錢又大把小粉黃爆買,壹傳媒竟然自己執笠,小粉黃就造謠屈政府要佢收皮,咁咪無恥囉。
黎智英幾十年來日日都俾人告又唔見佢一早執左佢?
你舉果d例子咪審完9世啦,入罪嘅入罪,冇罪咪冇罪,就係咁簡單
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 20:19

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 20:16 發表

哦!原來冇證據都應該比人拉得坐3年,咁難怪香港有今日
其實世界好簡單,全球人均收入/GDP頭二三十位嘅國家全部都係民主國家,係冇什麼中國、伊朗、北韓、柬甫寨呢啲極權國家
第一,你點知冇證據?
第二,英國法律有寫明冇限收柙年期嘅,要問就問英國。
中國法律就唔同喇,必須有合理時間內審訊。
你覺得邊樣好d?
作者: bambi1     時間: 2022-9-23 20:25

果然班黃絲黑暴一去到英國就有工開喇,可以參加佢地最鍾意嘅罷工,又可以緬懷過去倒路,放火燒地鐵,打砸搶店舖嘅榮肛歲月啦!記得教埋班死鬼佬唱榮肛呀! 
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 20:26

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 20:19 發表

你舉果d例子咪審完9世啦,入罪嘅入罪,冇罪咪冇罪,就係咁簡單
咁的確係佢自己結業喎,你點可以夾硬話政府收佢皮。
我樓下間茶記老細販毒俾人拉左,佢檔野執左又叫做政府收佢皮呀?
由政府命令收皮嘅近年只有台灣中天。
請你睇野睇清楚d, 新加坡被馬來亞拒絕加入馬來西亞聯邦呢d常識你都冇,難怪你會俾漢奸呃
作者: ho0928     時間: 2022-9-23 20:26

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 20:19 發表

第一,你點知冇證據?
第二,英國法律有寫明冇限收柙年期嘅,要問就問英國。
中國法律就唔同喇,必須有合理時間內審訊。
你覺得邊樣好d?
下,而家你告人,當然係你拎出令人信服嘅證據,如果有證據又何以會拖幾年?
作者: 深水埗街坊70777

作者: ho0928     時間: 2022-9-23 20:30

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 20:26 發表

咁的確係佢自己結業喎,你點可以夾硬話政府收佢皮。
我樓下間茶記老細販毒俾人拉左,佢檔野執左又叫做政府收佢皮呀?
由政府命令收皮嘅近年只有台灣中天。
請你睇野睇清楚d, 新加坡被馬來亞拒絕加入馬來西亞聯邦呢d常識你都冇,難怪你會俾漢奸呃
唔緊要啦五毛,你記緊國家徵兵時第一時間報名
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 20:32

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 20:26 發表

下,而家你告人,當然係你拎出令人信服嘅證據,如果有證據又何以會拖幾年?
錯,係提出足夠起訴嘅證據就夠,依家法庭受理即係有啦。
之後控辯雙方係可以繼續補充,法庭就可以按法律去決定何時審判,被告自己都可以申請押後好公平。
英國法律就係咁。
拖十年八年嘅案千千萬萬,原因各有不同。無恥漢奸刻意講到自己單案係例外咁。小粉黃無知俾人呃
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 20:34

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 20:30 發表

唔緊要啦五毛,你記緊國家徵兵時第一時間報名
駁唔掂就一句五毛,永遠係無知小粉黃嘅唯一手法
作者: ho0928     時間: 2022-9-23 20:39

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 20:34 發表

駁唔掂就一句五毛,永遠係無知小粉黃嘅唯一手法
你唔係五毛?咁咪小粉紅囉,你咁愛國,中國咁好,點解人均GDP 排70幾呀,點解剩係講全國GDP 全球第二好快超越美國呀,點解個國家唔係自豪人民搵到幾多錢,而係人民生產令國家有幾多錢呀,你話我知啦
作者: ho0928     時間: 2022-9-23 20:43

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 20:32 發表

錯,係提出足夠起訴嘅證據就夠,依家法庭受理即係有啦。
之後控辯雙方係可以繼續補充,法庭就可以按法律去決定何時審判,被告自己都可以申請押後好公平。
英國法律就係咁。
拖十年八年嘅案千千萬萬,原因各有不同。無恥漢奸刻意講到自己單案係例外咁。小粉黃無知俾人呃
你舉d例子黎睇下,邊個國家用一支旗一本畫冊一句口號會拘禁數以千計嘅人而不准保釋,你唔好用語言偽術去搞便喇,喺有思想嘅人類世界係唔work 架,你用得呢啲例子咪證明你係極權下一份子囉
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 20:46

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 20:39 發表

你唔係五毛?咁咪小粉紅囉,你咁愛國,中國咁好,點解人均GDP 排70幾呀,點解剩係講全國GDP 全球第二好快超越美國呀,點解個國家唔係自豪人民搵到幾多錢,而係人民生產令國家有幾多錢呀,你話我知啦
中國真係唔算好好,你講果d都係須要改善進步嘅事。但絕不是西方抹黑到咁差
可恨係進步過程中招一個無恥賊國仇恨,用賊招分化國人,令一大班蠢人被騙仇恨自己國家。
d蠢人蠢到連法庭基本運作都唔識就大言不慚亂叫抹黑國安法。
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 20:50

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 20:43 發表

你舉d例子黎睇下,邊個國家用一支旗一本畫冊一句口號會拘禁數以千計嘅人而不准保釋,你唔好用語言偽術去搞便喇,喺有思想嘅人類世界係唔work 架,你用得呢啲例子咪證明你係極權下一份子囉
我做乜要舉例子?法庭判詞公開㗎。係咪語言偽術攤開一睇就知。
美國佬同班漢奸大把法律人才,佢地都挑唔到任何毛病可以具體challenge, 依家空口9叫先係極權,先係語言偽術
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-23 20:51

引用:
原帖由 ho0928 於 2022-9-23 20:43 發表

你係有思想就直接去睇判詞啦,睇完報紙自己係度妄想,你憑咩話人冇証據冇道理?
作者: ho0928     時間: 2022-9-23 20:52

引用:
原帖由 朋友號04 於 2022-9-23 20:51 發表

你係有思想就直接去睇判詞啦,睇完報紙自己係度妄想,你憑咩話人冇証據冇道理?
今日法庭係公正就唔會有人非議啦,你唔使講啦,你啱晒啦ok