標題: 逾30地爆示威反對軍事動員令 逾千人被捕 [打印本頁]

作者: LEE1989     時間: 2022-9-22 09:51

俄羅斯總統普京周三(21日)宣布軍事動員30萬人之後,同日全國30多個城市爆發示威反對動員令,已有超過1,000人被捕。

開始有人作反了,普京開始大規模捉人,排除異己,似打仗了,陣味好明顯

普京唔係以前嗰個了,冇左份冷靜

阿爺都唔敢搞了,陣間郁埋我地

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220922/bkn-20220922042412016-0922_00992_001.html

圖片附件: mobile_1.jpg (2022-9-22 09:51, 200.16 KB) / 該附件被下載次數 8

作者: ibm1     時間: 2022-9-22 10:07

不意外, 俄羅斯那麽多人, 
和樓主一樣對世界局勢毫無認知的人多的是, 
控制好示威所帶來暴動的可能即可. 

作者: 逍遙老僧     時間: 2022-9-22 10:26

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-9-22 09:51 發表
俄羅斯總統普京周三(21日)宣布軍事動員30萬人之後,同日全國30多個城市爆發示威反對動員令,已有超過1,000人被捕。

開始有人作反了,普京開始大規模捉人,排除異己,似打仗 ...
普京只是習大大隻狗。我們中國人未驚過
作者: Hermas.妹妹     時間: 2022-9-22 10:27

邊個話戰 係協助管理
一早打完啦⋯進入派人進入清理納卒殘餘份子皆段
機械打完咪交人做後期

作者: 1234maui     時間: 2022-9-22 10:29

俄羅斯黎10幾年俾西方渗透,中國要警惕
作者: 剎華     時間: 2022-9-22 10:35

俄國今次大煲~~隨時核戰……
作者: u23dom     時間: 2022-9-22 10:39

老美勢力一早滲透入俄羅斯境內, 有人做反出來示威一點也不意外, 最重要係殺一儆百拉鳩曬搞事果班曱甴
作者: jf5977     時間: 2022-9-22 11:17

正確
作者: 油站強勁的核心     時間: 2022-9-22 11:23

引用:
原帖由 剎華 於 2022-9-22 10:35 發表
期待!!!
作者: 春天一留言     時間: 2022-9-22 11:24

呢D俄國曱甴肯定係外國勢力背後煽動😡😡
作者: 十月土山     時間: 2022-9-22 11:25

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-9-22 09:51 發表

開始有人作反了,普京開始大規模捉人,排除異己,似打仗 ...
俄羅斯無胆保護國家的人及內奸出來造反了。全捉,
作者: kkyan_hk     時間: 2022-9-22 11:29

有多千幾人捉去前線,反戰唔洗用鎗,每人得一個鋤頭,,,
作者: anish01     時間: 2022-9-22 11:31

引用:

阿爺唔係唔敢槁而係安於現狀唔出手,中國係呢場仗最大得益者,有生意做,有钱揾,有平汽油,最希望場仗继续打下去,等俄國國力損耗到七七八八,中國咪可以取代俄國做中欧亞大佬地位,遲D俄國經濟更需要依賴中國,十年八年後我估俄國可能自動歸還大清朝時霸占中國的土地,無需出兵流中國人既血咁on居!
作者: falconV8     時間: 2022-9-22 11:31

冇人聽佢支笛, 難怪人人要走。 
作者: LEE1989     時間: 2022-9-22 11:32

香港男丁要練定身體了,打仗不是夢
作者: alee001     時間: 2022-9-22 11:36

又唔係保衛國家,走去侵略別國,有邊個會貪英勇勳章?!

俄國土地侵略;中國經濟侵略;美國思想侵略…世界上根本冇個好人。
作者: 朋友號04     時間: 2022-9-22 11:38

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-9-22 11:32 發表
練定身體都冇用, 香港男丁骨骼精奇, 冇冷氣就唔識打
作者: IE碼查詢     時間: 2022-9-22 11:45

普京有咁多寶都吾識用 核彈是看家門保國土 不保國土有幾多有鬼用同冇核國有什麼分別 美國成日搞你俄國咪對媒體放個屁說俾美國聽美國是射核彈第一目標看誰怕死
作者: touya08     時間: 2022-9-22 11:49

引用:
原帖由 剎華 於 2022-9-22 10:35 發表
如果地球因為核戰不適合人類居住, 咁應該會滅亡
作者: singsingbaby     時間: 2022-9-22 12:35

引用:

太濕碎,香港咁細 都捉左 幾千隻甲由了!
作者: bestsinger2     時間: 2022-9-22 12:39

普京一石二鳥,引蛇出洞,清埋d曱甴
作者: lukjoel     時間: 2022-9-22 12:42

引用:

俄羅斯人訪問嗰時又話丁丁做得好,叫你打仗就…….挑😂
作者: 焦你魚西     時間: 2022-9-22 12:44

自私行為,現在日日死人。毫無血性,不如送自已親友上戰場?
作者: lukjoel     時間: 2022-9-22 12:45

引用:
原帖由 LEE1989 於 2022-9-22 11:32 發表
基本法話國防軍事外交是中央的,你唔洗諗嘞,你冇機會呀⋯⋯
作者: s336990     時間: 2022-9-22 12:49

引用:

中國呢邊可能好快就開戰,根本無得揀

之前美國個賴屎怪點講架,話告誡咗習大大唔好幫俄國之類
中國從來都係話要談判解決架啦,邊有幫邊個

賴屎怪:我唔聽、我唔聽、我唔聽
總之西方話你乜,你就係乜,唔接受反駁
作者: bbq323     時間: 2022-9-22 12:51

如果核戰一發動,人類就會滅亡,全球人類只能存活百多萬人!不是吹!有未來人作証
https://www.youtube.com/watch?v=1dudOwY9Jp4&ab_channel=老高與小茉Mr&MrsGao
影片中的人形生物,自認是地球未來的人類,不是外星人,
他說半世紀後(訪問時的半個世紀,就是今天的年代)就會核戰,人類滅亡

作者: 周星爺     時間: 2022-9-22 12:53

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-9-22 10:39 發表
老美勢力一早滲透入俄羅斯境內, 有人做反出來示威一點也不意外, 最重要係殺一儆百拉鳩曬搞事果班曱甴
關咩事?而家動員去打仗,香港政府迫你打仗你係咪去?我當你有料唔怕死,緊有班人怕死或唔想打仗,唔想打就代表係撐美?到時迫你打仗你上前線 唔好得個up字
作者: Puke007     時間: 2022-9-22 12:56

又有千幾個先鋒敢死隊攻烏。
作者: lukjoel     時間: 2022-9-22 12:58

引用:

講噤多,俄羅斯人!一人一信要求普丁上前綫一齊打啦⋯⋯
作者: s336990     時間: 2022-9-22 12:59

引用:
原帖由 1234maui 於 2022-9-22 10:29 發表
中國都滲透得好嚴重啦
教科書醜化華人、上海防疫、日本乜祭物祭遍地開花(有人提出舉辦地點及時間係擺陣法喎)
最近仲攻擊儒家,話儒家同印度種姓制度一樣係管治+奴化人民手段,中國人仲沾沾自喜同化咗外族文化喎
即係開始攻擊中國文明
仲喺考古上佔中國便宜,攞個現代嘅3D建模公司作品話係美索畢達米亞嗰帶嘅考古文物,再屈做黃種人係源自白人
只要一有風吹草動,國內大把公知、貴物帶風向搞大件事
疫症前,曾有人提出過,依家中國一遍向好係因為人人有錢賺,對未來有希望
如果他朝經濟逆轉,會唔會好多人叛國反黨
中國防守得好好架喇
但都滲得好嚴重
作者: Zzlaz     時間: 2022-9-22 13:03

狗急跳牆
如果好似香討五毛講到進展良好 邊使增兵
作者: caorenjie

作者: Puke007     時間: 2022-9-22 13:08

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-9-22 13:03 發表
狗急跳牆
咪講到台灣連狗不如,人人服兵役,美國咁大後台,世界大國支持,駛鬼買武器咩。慳返個錢買滷肉飯比全民啦。
作者: FENFAY     時間: 2022-9-22 13:09

烏克蘭一開始便是用總體戰思維,俄羅斯如今才開始用.
作者: 佑..左..佑     時間: 2022-9-22 13:20

反戰都比人拉,咩時代
作者: big3624     時間: 2022-9-22 13:25

俄國有俄奸
作者: 暴徒黑衣人

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: mowind     時間: 2022-9-22 13:32

布甸又話係顏色革命
作者: 阿柒回歸     時間: 2022-9-22 13:34

俄羅斯全國反戰, 仲邊有得打?!
作者: bbq323     時間: 2022-9-22 13:36

美國佬迫其他國家發動戰爭,
核戰一開始,人類必滅亡
作者: 阿柒回歸     時間: 2022-9-22 13:37

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-9-22 13:03 發表
狗急跳牆
增埋一班無受軍訓的人上前綫, 有西用咩?去送死?定搞破壞?!
作者: cantona777     時間: 2022-9-22 13:39

戰狼/小粉紅,正垃圾,咁鐘意打仗

唔敢去俄國參軍
作者: falconV8     時間: 2022-9-22 13:40

引用:
原帖由 Zzlaz 於 22/9/2022 13:03 發表
狗急跳牆
同意
作者: falconV8     時間: 2022-9-22 13:44

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 22/9/2022 13:34 發表
俄羅斯全國反戰, 仲邊有得打?!
無錯, 軍心與士氣已經.....
作者: 佛口蛇心。十一     時間: 2022-9-22 13:47

引用:
狗急跳牆
所以話你啲黃人睇嘢唔夠班又無料~

鬥爭將會响入冬後升級噶嘞,所以雙方响冷熱戰都做準備,
上下其手,左右開弓,文宣武鬥樣樣齊。
作者: the_cardigans2

作者: hermanherman     時間: 2022-9-22 13:49

支持強硬,多過1千人吧。
作者: 萬家粗俗的阿權     時間: 2022-9-22 13:49

引用:
原帖由 alee001 於 2022-9-22 11:36 發表

俄國土地侵略;中國經濟侵略;美國思想侵略…世界上根本冇個好人。
保護在烏克蘭的俄羅斯裔人, 都算係民族英雄.
作者: 突然的自我     時間: 2022-9-22 13:51

學老美國會山莊一樣,全部重判幾十年!
作者: Zzlaz     時間: 2022-9-22 13:51

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2022-9-22 01:47 PM 發表

所以話你啲黃人睇嘢唔夠班又無料~

鬥爭將會响入冬後升級噶嘞,所以雙方响冷熱戰都做準備,
上下其手,左右開弓,文宣武鬥樣樣齊。
鬼唔知,馬後炮好威?
你班藍人睇番3月自己up乜先
作者: stone9883     時間: 2022-9-22 13:52

可惡西方國家又再度做假新聞!其心可誅!我偉大中國共產黨坐下契細佬俄羅斯總統戰神普京民眾個個是戰鬥民族!怎會怕上場打仗?戰神普京一聲令下八方呼應!世界和平靠晒你啦!厲害了我的國會為這次軍事動員千人被捕的事情上再次成為國際大贏家了!🥹🥹💪🏻💪🏻
作者: 馬毛主席     時間: 2022-9-22 13:55

根本地球上近依二三代人都係宅男宅女, 叫佢地去打機食自助餐就得,叫佢地去劈友上戰場真係無心態及無體能呀........一想起可能有去無回邊個都會反坑啦.........
作者: haroldleung61

作者: 逆風的肥牛     時間: 2022-9-22 13:58

尾角餓底出現了
作者: 友好遠遠的黃瓜     時間: 2022-9-22 13:59

引用:
原帖由 ibm1 於 2022-9-22 10:07 發表
agree, 無知人太多
作者: 友好遠遠的黃瓜     時間: 2022-9-22 14:01

引用:
原帖由 alee001 於 2022-9-22 11:36 發表

7小憎
作者: 曲明     時間: 2022-9-22 14:01

我老友ED死話當年佢家族都有好多漢奸祖先支持八國聯軍打柒中國
作者: panpeter     時間: 2022-9-22 14:02

on 9傻黃又自high,俄羅斯梗係有曱甴啦!香港都有200幻,有乜出奇,主人係老美嘛!
最緊要係普京要加大力度打殘曱甴,等佢哋再唔可以幫老美攪自己國家!
作者: 假如白滑的獅子     時間: 2022-9-22 14:03

引用:

颜色革命無孔不入,普京出大招了。。
作者: 大肥肥綿羊     時間: 2022-9-22 14:10

俄羅斯也有美國曱甴既,
作者: 鐘覺霧     時間: 2022-9-22 14:15

捉壯丁?戲子腄桶如是,普京大帝亦如是,真係斯拉夫兄弟。
作者: 七個遇黑頭     時間: 2022-9-22 14:21

槍斃俄羅斯曱甴😂😂😂
作者: 冬寒橙色的工人     時間: 2022-9-22 14:26

引用:
原帖由 1234maui 於 2022-9-22 10:29 發表
同意,所以大家都要警惕樓主開呢個帖嘅用意!
作者: 火腿美人回來了     時間: 2022-9-22 14:28

新聞內容提供果D Youtube link.......
無舉牌, 無標話, 無口號, 無磚頭, 無放火...........乖乖被拉..........

咁樣示威, 佩服...............
作者: panpeter     時間: 2022-9-22 14:33

引用:
原帖由 冬寒橙色的工人 於 2022-9-22 14:26 發表

同意,所以大家都要警惕樓主開呢個帖嘅用意!
樓主梗係聽命主人啦!
我哋心照啦!
作者: 笑到最後     時間: 2022-9-22 14:38

尾國佬吹雞,俄国曱甴立即出動。
作者: 樓上中心的山羊     時間: 2022-9-22 14:42

連香港粒彈丸之地都有黃屍廢畜,俄羅斯有民族敗類並唔出奇
作者: goodlook     時間: 2022-9-22 14:52

吹雞1千人咁少
應該好手緊下

HK擺系倉D曱甴都多過佢N倍LA

作者: 高大夜樓奴     時間: 2022-9-22 14:53

俄羅斯又要解體了
作者: ggggkin

作者: wkon99     時間: 2022-9-22 14:57

又係一班傻西呱呱嘈
作者: 1234maui     時間: 2022-9-22 14:59

俄羅斯黎10幾廿連衣俾西方文化滲透得好利害
作者: 1234maui     時間: 2022-9-22 15:00

西方文化入侵俄羅斯已經好耐啦
作者: 害羞的すわわ     時間: 2022-9-22 15:01

反戰都是收左美國佬錢
我撐莫斯科警察,止暴制亂
作者: ooqq88     時間: 2022-9-22 15:02

香港都有200幻曱甴唔通又代表曬香港
作者: ingredient     時間: 2022-9-22 15:03

引用:
原帖由 高大夜樓奴 於 2022-9-22 14:53 發表
俄羅斯又要解體了
希望早日解體,收返俄東中國土地。
作者: 袋中來了貓奴     時間: 2022-9-22 15:03

普京都係,叫人衝!自己縮!反正死的,不是自己!
作者: 倉底之蛙     時間: 2022-9-22 15:03

引用:
原帖由 ibm1 於 2022-9-22 10:07 發表
狗奴才是嚴禁接觸對外資訊的👍🏼
作者: Ymtymt03     時間: 2022-9-22 15:11

普京 都吳會長命,做甘耐總統 都做到悶,有生之年 更係做番件 大事 名留清屎
作者: Popochina9     時間: 2022-9-22 15:14

普京叫人衝 自己鬆
作者: wanwh     時間: 2022-9-22 15:20

引用:

那1000人立即召往戰場, 作敢死隊, 如有逃走, 立即處決.
作者: ken526     時間: 2022-9-22 15:22

美國出場,送軍備比反對派
作者: 雷蒙威

作者: 大企鵝     時間: 2022-9-22 15:34

又死得人多了...
作者: S.K     時間: 2022-9-22 15:37

日本都想收番北方四島,哈
作者: 黑衣是PK

作者: stevenhendry     時間: 2022-9-22 15:41

引用:
原帖由 逍遙老僧 於 2022-9-22 10:26 發表

普京只是習大大隻狗。我們中國人未驚過
唔好以為英美當其他人係狗,就個個領導人都係咁諗
作者: lmichael     時間: 2022-9-22 15:42

引用:

毛主席當年韓戰,士兵會同賣命,係因為個仔都上前線, 仲戰死埋。普京同紹伊古除非咁做,否則難以服眾。
作者: 愚人之石     時間: 2022-9-22 15:42

引用:
原帖由 ingredient 於 2022-9-22 15:03 發表

希望早日解體,收返俄東中國土地。
連黑瞎子島都收不到,俄佬解體都冇用。
作者: 黑衣是PK     時間: 2022-9-22 15:43

引用:

全世界只得你一個好人, 不要學畜畜以自我為中心.  
作者: banjo.     時間: 2022-9-22 15:43

引用:

你不如叫美狗冷靜吓仲好啦。
作者: wsp     時間: 2022-9-22 15:47

和香港黑暴同一套路
搵個藉口就發大嚟搞反政府運動
一個藉口冇回響就再搵另一個
直至有一個藉口sell到為止
作者: diofu     時間: 2022-9-22 15:49

只會最後自己國家既人自傷殘殺
作者: 凡間薯仔     時間: 2022-9-22 15:49

引用:

老美日日都有示威暴動零元購又唔見佢報下
作者: 懲教     時間: 2022-9-22 15:49

曱甴民族
作者: 黑衣是PK     時間: 2022-9-22 15:53

引用:
原帖由 cantona777 於 2022-9-22 13:39 發表
戰狼/小粉紅,正垃圾,咁鐘意打仗

唔敢去俄國參軍
係咪好似黃畜玩龜縮, 聲又唔敢出, D氣係金谷, 手足比人捉, 放監變了大叔.  去日落國交完電費冇錢食飯唯有食粥.  
作者: alee001     時間: 2022-9-22 15:57

本來冇人走嘅話抽中都只得1%,但依家咁多男丁出走,抽中機會隨時大過一成?再召唔到人可能連新丁都要入伍!
作者: hfceddie     時間: 2022-9-22 15:58

引用:

通常獨裁者會話佢哋受外國勢力煽動,收錢攪顏色革命。
作者: js2939     時間: 2022-9-22 15:59

俄羅斯依家唔打9斜惡西方,遲d比人打到變豬頭,會慘過依家10倍
作者: kwanhung     時間: 2022-9-22 16:05

引用:

分析準確