標題: 警港島掃黃冚賭拘31人 包括8名泰籍變性人 揭向嫖客隱瞞男兒身 [打印本頁]

作者: smallcannon2002     時間: 2022-9-17 07:19

警方港島總區刑事部、聯同灣仔警區、東區警區及機動部隊人員,昨日(16日)於港島各區展開代號名為「雷霆2022(THUNDERBOLT 2022)」執法行動,巡

嘩。。。遲的會唔會真係有猴豆? 真係睇見都驚驚地。。。。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/815781/警港島掃黃冚賭拘31人-包括8名泰籍變性人-揭向嫖客隱瞞男兒身?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=news

作者: jumboleung     時間: 2022-9-17 07:24

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-17 07:19 發表
警方港島總區刑事部、聯同灣仔警區、東區警區及機動部隊人員,昨日(16日)於港島各區展開代號名為「雷霆2022(THUNDERBOLT 2022)」執法行動,巡

...
一定要正視呢個問題,若果爆發疫情又或者擴散,會影響其他市民健康。另外執法人員亦都要做足預防措施,否則一驗到,後果好難預料。
作者: 希夷     時間: 2022-9-17 07:27

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-9-17 07:24 發表

一定要正視呢個問題,若果爆發疫情又或者擴散,會影響其他市民健康。另外執法人員亦都要做足預防措施,否則一驗到,後果好難預料。
國際大都會,
樣樣都要有,
要同外國接軌
作者: 睇天做人     時間: 2022-9-17 07:31

比利犬成日出賭帖,唔知有幫襯埋呢?!
作者: jumboleung     時間: 2022-9-17 07:36

引用:
原帖由 希夷 於 2022-9-17 07:27 發表

國際大都會,
樣樣都要有,
要同外國接軌
叫雞係可以平衡心理!但係呢啲人妖好大機會有候豆症又或者愛滋病。如果男男進行高危活動,好容易有呢啲症狀,感染或者傳染其他人事,後果更加嚴重。再加上呢啲人妖,佢係用乜嘢身份進入香港?係旅遊呀定時工作?移民局可以睇佢哋個護照!受靶後遣返佢哋返回自己國家。入境處其實有好大責任把關,明知有啲人有可疑,可以拒絕佢入境!

作者: jumboleung     時間: 2022-9-17 07:37

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-9-17 07:31 發表
比利犬成日出賭帖,唔知有幫襯埋呢?!
如果有幫襯,隨時中一犯。一係就候豆症,一係就愛滋病!
作者: 睇天做人     時間: 2022-9-17 07:42

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-9-17 07:37 發表

如果有幫襯,隨時中一犯。一係就候豆症,一係就愛滋病!
咁就恭喜佢先
作者: 飛劍龍     時間: 2022-9-17 07:42

有$收,有得玩,又可播毒,一次過滿足三個願望
作者: 蘇聯總理柯西金     時間: 2022-9-17 07:43

引用:
原帖由 希夷 於 2022-9-17 07:27 發表

國際大都會,
樣樣都要有,
要同外國接軌
好似朗拿度都係
作者: 青瓜俠     時間: 2022-9-17 07:43

隱瞞咁岸九?貴幾倍架... 
作者: smallcannon2002     時間: 2022-9-17 07:46

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-9-17 07:36 發表

叫雞係可以平衡心理!但係呢啲人妖好大機會有候豆症又或者愛滋病。如果男男進行高危活動,好容易有呢啲症狀,感染或者傳染其他人事,後果更加嚴重。再加上呢啲人妖,佢係用乜嘢身份進入香港?係旅遊呀定時工作?移民局可以睇佢哋個護照!受靶後遣返佢哋返回自己國家。入境處其實有好大責任把關,明知有啲人有可疑,可以拒絕佢入境!

正確!!之前真係會咁做 ,遇到有問題旅客, 尤其是東南亞, 首先會進行問話, 如果覺得有可疑, 會縮短佢地逗留時間, 甚至拒絕讓佢地入境。
作者: hw1chan     時間: 2022-9-17 07:49

男男, 慘
作者: 富貴英雄     時間: 2022-9-17 08:00

好撚嘔心呀 大佬
作者: banjo.     時間: 2022-9-17 08:01

基佬好傷心.
作者: UCL-master     時間: 2022-9-17 08:54

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-17 07:19 發表

...
如果有雞肯俾你吉seafood, 唔好貪便宜。
作者: 希夷     時間: 2022-9-17 09:18

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-9-17 07:36 發表

現在要開放市場,唔會唔比入
我地只有等到不可收拾地步,
佢先知錯,
現在只會講預期中,
忍下啦!
作者: 人之初大大     時間: 2022-9-17 09:22

引用:

...
恐佈,叫雞變叫鴨
作者: smallcannon2002     時間: 2022-9-17 09:28

引用:
原帖由 希夷 於 2022-9-17 09:18 發表

現在要開放市場,唔會唔比入
我地只有等到不可收拾地步,
佢先知錯,
現在只會講預期中,
忍下啦!
就算不可收拾地步, 呢個政府, 都唔會知錯, 而家日日差不多過萬確疹, 日日因疫情有人離世, 呢個政府, 有冇知錯? 咪又係咁樣去放寬。
作者: lctj9     時間: 2022-9-17 09:36

嘩,撞正就一世有陰影 😆
作者: 希夷     時間: 2022-9-17 12:44

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-17 09:28 發表

就算不可收拾地步, 呢個政府, 都唔會知錯, 而家日日差不多過萬確疹, 日日因疫情有人離世, 呢個政府, 有冇知錯? 咪又係咁樣去放寬。
早前個星期,有商家在公仔箱建議,
如果死亡率低,希望可以開通內地管道,
特許經營商入內,
即係話之你死!搵錢最重要
作者: 希夷     時間: 2022-9-17 13:00

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-17 09:28 發表

題外話,
投先新聞,港府大力吸引內地專才,
及港漂回流,
內地各大城市吸引搶人材,大多成功,
香港冇優勢更斃的是,
香港疫情開放態度,
人人自危!
內地專材,大多家庭出外留學子女,
專材,大多以金融,科技,
全部都係用腦,
都係早前一孩政策,只得一個孩子家庭,
會唔會比個仔嚟送死?
打齊針又掂,中招後唔好彩有後遺症,
個仔以後前途盡毀,
留學生,佢哋家庭有頭有面,
攞返個儍女儍仔番嚟邊個要,
所以越多病毒,只會趕走人材,
邊個會嚟送死?
內地各大城市冇載口罩,
這點已經嬴左。

作者: tigershrimp33     時間: 2022-9-17 21:43

引用:

...
一除衫好難呃到。😌
作者: 楊鉅祥     時間: 2022-9-17 22:45

引用:
原帖由 tigershrimp33 於 2022-9-17 21:43 發表

一除衫好難呃到。😌
通常熄燈先除衫,然後插入個窿唔係閪窿係屎眼
作者: jumboleung     時間: 2022-9-19 10:47

引用:

...
甚麼膽最大?色膽最大。警方日前到灣仔駱克道富士大廈掃黃,拘捕9名持護照入境的泰籍人士,當中8男疑為變性人,以女性打扮招攬生意,每次索價600至800元不等。8男對1女的「鳳姐」比例未免太嚇人,但嫖客對於人妖充斥,有沒有可能渾然不覺?這便令人細思極恐了。
作者: 棧道     時間: 2022-9-19 10:48

班雞頭賤到呢