標題: 包裹空投金門內藏茶葉蛋榨菜 疑嘲諷名嘴言論 [打印本頁]

作者: cwilson1     時間: 2022-9-3 07:11

台灣金門防衛指揮部表示,今日下午守軍於貴山海灘附近巡查時,發現以垃圾袋包裹之食品,疑似是被驅逐的不明無人機投擲。守軍已通報各據點、單位、持續加強警戒搜索。台灣軍方圖片所見,垃圾袋內的食物分別是一顆茶葉蛋,以及一包涪陵榨菜,台灣媒體指物品疑似嘲諷台灣名嘴言論。

2019年8月初,台灣名嘴黃世聰在電視節目,稱大陸經濟環境不好,並以榨菜企業的股價為例說:「這個業績好的時候,表示中國大陸一般中下階層他們是過着不錯的日子,因為他們都吃泡麵配榨菜,但是你知道嗎?這個涪陵榨菜在最近一段時間股價大跌、業績大壞!為甚麼業績大壞?他們連榨菜都吃不起。」
另外在2011年,另一台灣時評人高志斌曾在電視節目中表示,大陸百姓收入低消費不起茶葉蛋,「茶葉蛋的東西,事實上一般人他消費不起,人均所得是很低的」、「4個兄弟在深圳的火車站吃泡麵,引起50、60個人的圍觀」。兩次事件均引來眾多內地網民嘲諷。

好笑,

台灣抺黑中國窮到連茶葉蛋都吃不起,

而家就揾茶葉蛋掟你台灣

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1869671/即時-中國-包裹空投金門內藏茶葉蛋榨菜-疑嘲諷名嘴言論
作者: cwilson1     時間: 2022-9-3 07:13

就好似, 

以前台灣話大陸連半個光酥餅都請吃不起, 而家

請台灣食一百過光酥餅, 阿菜婆你食晒佢先好走呀
作者: 雲啤     時間: 2022-9-3 08:52

空投榨蛋🤣
作者: starr     時間: 2022-9-3 08:57

炸蔡 足爾
作者: Coke_duo     時間: 2022-9-3 09:02

另外在2011年,另一台灣時評人高志斌曾在電視節目中表示,大陸百姓收入低消費不起茶葉蛋<<<

怎可能?!2011年, 大陸經濟起飛緊喎, 土豪堀起。
台灣所謂名嘴真係亂咁up。
作者: 果個大大名車     時間: 2022-9-3 09:28

菜婆又有咩攪笑反制措施?
作者: Henrywu18     時間: 2022-9-3 09:35

菜菜網軍1450會話: 中共真係好窮,只有蛋同榨菜,連飯都吃不上
作者: ellaeni     時間: 2022-9-3 09:40

窮到連茶葉蛋都吃不起  
作者: 天久可勝范高爾     時間: 2022-9-3 09:40

我只講事實,已發生嘅!

台灣打你無人機落嚟,你大陸無聲出唔敢開炮反擊!

放榨菜蛋??懦夫 縮頭烏龜 無膽匪類

人地台灣依家睇死你大陸唔敢還擊,就開炮打你!吹牙
作者: 智若愚     時間: 2022-9-3 09:49

係咪大陸網民放架?
作者: 2282008     時間: 2022-9-3 09:52

大陸百姓吃不起的珍貴食物炸菜茶葉彈 投送給與阿兵哥分享 動作太暖心😁
作者: caorenjie

作者: 半夏善良的黑頭     時間: 2022-9-3 09:55

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2022-9-3 09:28 發表
投誠包

圖片附件: discuss2_1660054733200.png (2022-9-3 09:55, 789.36 KB) / 該附件被下載次數 6

作者: 半夏善良的黑頭     時間: 2022-9-3 09:57

引用:
原帖由 2282008 於 2022-9-3 09:52 發表
大陸百姓吃不起的珍貴食物炸菜茶葉彈 投送給與阿兵哥分享 動作太暖心😁

你呀中國圍島軍演台灣又唔拎d高價過期軍火出嚟震懾中國話唔定反攻中國添

圖片附件: aa49d6f9144d4e67baac37f9693db8ca227204.jpg (2022-9-3 09:57, 60.41 KB) / 該附件被下載次數 4

作者: 明亮的晨星二     時間: 2022-9-3 10:01

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-9-3 09:35 發表
菜菜網軍1450會話: 中共真係好窮,只有蛋同榨菜,連飯都吃不上
台灣人人有得食棺材板,大陸人食唔起
作者: papaj     時間: 2022-9-3 10:05

今次放架民用機俾你打,下次放架軍用嘅過唻,蛙兵記住要打佢落唻呀!
作者: 深藍001     時間: 2022-9-3 10:22

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-9-3 07:11 發表
台灣金門防衛指揮部表示,今日下午守軍於貴山海灘附近巡查時,發現以垃圾袋包裹之食品,疑似是被驅逐的不明無人機投擲。守軍已通報各據點、單位、持續加強警戒搜索。台灣軍方圖片所見,垃圾袋內的食物分別是一顆茶葉蛋,以及一包涪陵榨菜,台灣媒體指物品疑似嘲諷台灣名嘴言論。

2019年8月初,台灣名嘴黃世聰在電視節目,稱大陸經濟環境不好,並以榨菜企業的股價為例說:「這個業績好的時候,表示中國大陸一般中下階層他們 ...
好事。
按中國幾千年傳統,地方諸侯要向真命天子進貢方物,土特產。朝廷要賞賜金,銀,珠寶或貨幣。

茶葉蛋,榨菜係大陸土特產,台灣應賞賜十元台幣給大陸。
作者: 幪面超人     時間: 2022-9-3 10:25

所謂名嘴都係個腦裝屎導致臭口
作者: 天久可勝范高爾     時間: 2022-9-3 10:28

好失望,比你打咗架無人機就無聲出,唔還擊!只在香討咀炮
作者: 天久可勝范高爾     時間: 2022-9-3 10:29

中國的最後警告!

圖片附件: Screenshot_2022-09-03-10-29-11-691_com.brave.browser.jpg (2022-9-3 10:29, 337.21 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: lctj9     時間: 2022-9-3 10:34

唔係食唔起, 富貴左就唔食呢啲野
作者: 油站強勁的核心     時間: 2022-9-3 10:40

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-9-3 10:34 發表
唔係食唔起, 富貴左就唔食呢啲野

圖片附件: IMG_20220903_103927.jpg (2022-9-3 10:40, 208.94 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: singsingbaby     時間: 2022-9-3 10:45

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-9-3 07:11 發表

2019年8月初,台灣名嘴黃世聰在電視節目,稱大陸經濟環境不好,並以榨菜企業的股價為例說:「這個業績好的時候,表示中國大陸一般中下階層他們 ...
我哋已成功打爆大陸冇人物資運輸機,檢獲大陸豐富食品物資,令對方冇旦食⋯
作者: m40     時間: 2022-9-3 10:50

除咗資源:酸菜茶蛋 -1
還可以什麼?
作者: jf5977     時間: 2022-9-3 10:56

作者: wanchaiferry     時間: 2022-9-3 10:58

引用:

咁樣做,台灣金門國軍可能都會用無人機侵入大陸。 解放軍好野。主動侵略
作者: 搞搞震無幫襯     時間: 2022-9-3 11:04

引用:
原帖由 天久可勝范高爾 於 2022-9-3 09:40 發表
我只講事實,已發生嘅!

台灣擊落無人機有冇圖?有冇視頻?冇你講乜都得啦,撒物資統戰係台灣佬玩先㗎,正縮頭烏龜,無膽匪類,試吓開炮吖,記住,係開炮呀,唔係放煙花訊號槍呀,笨柒!
作者: 天久可勝范高爾     時間: 2022-9-3 11:12

引用:
原帖由 搞搞震無幫襯 於 2022-9-3 11:04 發表

台灣擊落無人機有冇圖?有冇視頻?冇你講乜都得啦,撒物資統戰係台灣佬玩先㗎,正縮頭烏龜,無膽匪類,試吓開炮吖,記住,係開炮呀,唔係放煙花訊號槍呀,笨柒!
講未發生即係大隻廣咀炮~

一個話自己 福州 昆山機塲 起飛

一個話自己 新竹 松山機場 起飛

一時又話伴飛打 美國老太婆飛機落嚟

無統台灣,慳啲… 李登輝年代笑到依家
作者: 另一個天堂     時間: 2022-9-3 11:14

打就唔會打架啦,大家攪下呢攪下路,又一年
作者: 紅制     時間: 2022-9-3 11:17

引用:
原帖由 天久可勝范高爾 於 2022-9-3 09:40 發表
我只講事實,已發生嘅!

飛彈晌頭頂飛過個陣有冇開炮呢?有時回力標都打得好應
作者: LWCW     時間: 2022-9-3 11:18

引用:
我只講事實,已發生嘅!

你再嘈我就堅決反對你。同嚴正交涉
作者: 紅制     時間: 2022-9-3 11:19

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-9-3 10:25 發表
所謂名嘴都係個腦裝屎導致臭口
佢地又點會唔知,只不過想賺菜婆錢就咩都講得出
作者: 油站強勁的核心     時間: 2022-9-3 11:25

引用:
原帖由 LWCW 於 2022-9-3 11:18 發表

你再嘈我就堅決反對你。同嚴正交涉
未建交 如何交涉??

隔空喊话????

海基  海协  名存实亡!!
作者: zhangan     時間: 2022-9-3 11:26

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-9-3 09:02 發表
另外在2011年,另一台灣時評人高志斌曾在電視節目中表示,大陸百姓收入低消費不起茶葉蛋<<<

你咪理,又大把呆蛙人信
今時今日都仲有好多呆蛙人以為大陸好落後
作者: malimasa     時間: 2022-9-3 11:28

内地是真的為台灣好,連非常珍貴的榨菜茶葉蛋都送比台灣人。
作者: zhangan     時間: 2022-9-3 11:35

引用:
我只講事實,已發生嘅!

你係1450軍?
真傻仔,無人機值幾多錢?
槍同炮都未識分
如果為咗無人機開炮打,就真係掩住咀笑:
係就飛多一萬幾千隻無人機過去,等你最好射埋雄三,驚嘅就只係呆灣本土漁民
作者: 鬼屋門口食花生     時間: 2022-9-3 11:47

既然咁貧窮落後,
你台灣仲驚乜鬼?

作者: 賢豬     時間: 2022-9-3 11:48

引用:
我只講事實,已發生嘅!

打唔中喎
作者: 悟吉達888     時間: 2022-9-3 11:56

大陸好窮?陳盈駿,劉琤,連最近台灣籃球天才都話要去cba,他們都不留在台灣本土,人工低得很
作者: el136     時間: 2022-9-3 11:57

我建議空投100公噸茶葉榨菜去台北!
作者: starr     時間: 2022-9-3 11:58

引用:
我只講事實,已發生嘅!

你見台偽拿出證據了嗎?
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-9-3 11:59

幽你台灣一默
作者: gd4860ecc1954     時間: 2022-9-3 12:02

引用:
原帖由 雲啤 於 2022-9-3 08:52 發表
空投榨蛋🤣
全島投晒都好喎!
作者: gd4860ecc1954     時間: 2022-9-3 12:05

引用:
原帖由 悟吉達888 於 2022-9-3 11:56 發表
大陸好窮?陳盈駿,劉琤,連最近台灣籃球天才都話要去cba,他們都不留在台灣本土,人工低得很
啲錢係咁買啲唔知幾多手嘅軍武,台灣唔使武統,啲本地人自然乖乖歸順中國大陸
作者: 冷看一眼     時間: 2022-9-3 12:08

引用:
原帖由 wanchaiferry 於 2022-9-3 10:58 發表

咁樣做,台灣金門國軍可能都會用無人機侵入大陸。 解放軍好野。主動侵略
分甘同味至真,有蛋齊齊食,對待台軍一視同仁呢。
作者: kchaha     時間: 2022-9-3 12:10

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-9-3 09:02 發表

土豪揸法拉利,唔通14億人揸法拉利咩...
講土豪冇意思
收入1000蚊果幾億人來講,生活都勉勉強強,茶葉蛋總有錢買,但未必願意花係非必需品
作者: 悟吉達888     時間: 2022-9-3 12:14

引用:
原帖由 gd4860ecc1954 於 2022-9-3 12:05 發表

啲錢係咁買啲唔知幾多手嘅軍武,台灣唔使武統,啲本地人自然乖乖歸順中國大陸
菜菜子都唔知收左幾多佣金,台灣人民關佢叉事
作者: kingking99     時間: 2022-9-3 12:15

引用:
我只講事實,已發生嘅!

向天射訊號彈,就當打左隻民用無人機落來,騙子島果然騙子多,還要有傻子信,應該傻子都不少
作者: kwma     時間: 2022-9-3 12:17

引用:

台灣省可以擲菠蘿回敬
作者: Dani123     時間: 2022-9-3 12:23

引用:
我只講事實,已發生嘅!

智障真係智障
台灣有L能力打落一架軍用無人機咩
用個屎忽諗下嘢啦

嗰啲擺到明係民用無人機
用乜打呀用槍打佢落嚟?其實你哋蠢唔緊要。但係唔好週圍話比人哋聽囉
作者: Dani123     時間: 2022-9-3 12:24

引用:
原帖由 智若愚 於 2022-9-3 09:49 發表
係咪大陸網民放架?
呢啲明顯係大家民間惡搞啦
😂😂😂😂
作者: Dani123     時間: 2022-9-3 12:25

引用:
原帖由 kingking99 於 2022-9-3 12:15 發表

向天射訊號彈,就當打左隻民用無人機落來,騙子島果然騙子多,還要有傻子信,應該傻子都不少
如果真係打咗落隻軍用無人機仲唔大肆宣傳呢影埋相拍埋寫真

😂😂😂😂😂
作者: wanchaiferry     時間: 2022-9-3 12:27

引用:
原帖由 冷看一眼 於 2022-9-3 12:08 發表

分甘同味至真,有蛋齊齊食,對待台軍一視同仁呢。

作者: 寫入讀出     時間: 2022-9-3 12:27

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-9-3 07:13 發表
就好似, 

以前台灣話大陸連半個光酥餅都請吃不起, 而家

請台灣食一百過光酥餅, 阿菜婆你食晒佢先好走呀
請食東風都得
作者: Dani123     時間: 2022-9-3 12:27

引用:
原帖由 天久可勝范高爾 於 2022-9-3 10:28 發表
好失望,比你打咗架無人機就無聲出,唔還擊!只在香討咀炮
軍用無人機張相呢?
用下個腦啦智障
基本上台灣講乜你照全收真係好好笑
如果真係打落一隻軍用無人機仲唔大肆宣傳影埋寫真
😂😂😂😂😂
作者: 87er     時間: 2022-9-3 12:28

引用:
原帖由 kchaha 於 2022-9-3 12:10 發表

講土豪冇意思
收入1000蚊果幾億人來講,生活都勉勉強強,茶葉蛋總有錢買,但未必願意花係非必需品
收入1000蚊果幾億人,
住係山卡啦,
自給自足,
月入一千仲有錢草~
作者: 大江東去     時間: 2022-9-3 12:28

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-9-3 09:35 發表
這是事實。因為一生都在島上
作者: 一個中國人!

作者: Dani123     時間: 2022-9-3 12:29

引用:
原帖由 天久可勝范高爾 於 2022-9-3 11:12 發表

餵個笑話你聽
慈母手守中線

而家日日畀人喺度玩
任人中出😂😂😂😂
作者: wongchongyang     時間: 2022-9-3 12:30

越玩越过瘾
作者: 小窮鬼     時間: 2022-9-3 12:40

今日又話要買多億鳩幾US$二手武器, 仲邊樹有錢餵飽省民吖!🤭
作者: 寫入讀出     時間: 2022-9-3 12:41

引用:

早幾個月睇過片片,個台灣軍事評論話點解美國唔出兵烏克蘭,因為要保留軍力,保衛台灣,只有台灣先有呢個資格,台灣係世界中心。。。。

台灣好多島民真係唔睇出面資訊,比小粉綠洗晒腦,所以比人叫井蛙係無錯嘅
作者: 求求其其又一天     時間: 2022-9-3 12:47

引用:
我只講事實,已發生嘅!

儍西
作者: ~!!~     時間: 2022-9-3 12:53

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2022-9-3 09:28 發表
再出論文
作者: 隔夜忠心的馬     時間: 2022-9-3 12:54

對呆灣太好了!還怕呆娃吃不飽,太暖心了!

圖片附件: Screenshot_20220903_075005_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 12:54, 308.33 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: Screenshot_20220903_075011_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 12:54, 365.07 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: Screenshot_20220903_075014_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 12:54, 398.08 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: Screenshot_20220903_075008_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 12:54, 300.55 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: 0qazwsxedc0     時間: 2022-9-3 12:57

引用:
我只講事實,已發生嘅!

打隻民用就起哂機?
搞到大家以為台仔打嗰隻係TB-001添
作者: Dani123     時間: 2022-9-3 12:58

引用:
原帖由 kchaha 於 2022-9-3 12:10 發表

講土豪冇意思
呢啲情況會每個國家都有啦
作者: 隔夜忠心的馬     時間: 2022-9-3 12:59

國家對呆灣的關懷,太暖心了!❤️❤️

圖片附件: Screenshot_20220903_075008_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 12:59, 300.55 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: Screenshot_20220903_075014_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 12:59, 398.08 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: Screenshot_20220903_075011_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 12:59, 365.07 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: mint_tear     時間: 2022-9-3 13:00

引用:
原帖由 天久可勝范高爾 於 2022-9-3 11:12 發表

咩證據都無 台騙島講既野你都信 笑死 哈哈 台灣好快都中介法 你甘多廢話俾人拉埋啦 人講咩信咩 智商真低
作者: Herme     時間: 2022-9-3 13:00

引用:
我只講事實,已發生嘅!

投蛋炸蔡

圖片附件: mobile_1.jpg (2022-9-3 13:00, 417.03 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: louis789     時間: 2022-9-3 13:03

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-9-3 09:53 發表

这次空投的是食品
不知哪次就空投炸弹了😂
這次就比住‘榨蛋’你哋食先,下次比炸彈怕你唔敢食喎!
作者: 隔夜忠心的馬     時間: 2022-9-3 13:05

為了確保呆灣的溫飽,中秋節前國家還會送更多來的,中秋快樂,吃飽一點!!👌

圖片附件: Screenshot_20220903_075005_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 13:05, 308.33 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: Screenshot_20220903_075003_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 13:05, 310.34 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: Screenshot_20220903_075011_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 13:05, 365.07 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: Screenshot_20220903_075014_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 13:05, 398.08 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: Screenshot_20220903_075008_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 13:05, 300.55 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: 急焦失控的幻象     時間: 2022-9-3 13:05

雖遠必誅

圖片附件: Polish_20211128_230551661.jpg (2022-9-3 13:05, 142.66 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: acacac     時間: 2022-9-3 13:16

台灣省除左台北
其他地方無資訊
市民任呃
作者: 隔夜忠心的馬     時間: 2022-9-3 13:20

好快會習慣!

圖片附件: Screenshot_20220902_171539_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 13:20, 430.49 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: Screenshot_20220902_171536_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 13:20, 452.13 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: Screenshot_20220902_171533_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 13:20, 352.8 KB) / 該附件被下載次數 1

圖片附件: Screenshot_20220902_171534_com.ss.android.ugc.aweme.jpg (2022-9-3 13:20, 591.51 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: snoopy_fa     時間: 2022-9-3 13:22

引用:

電視台立場決定名嘴要講乜故事名嘴都係收錢做野
作者: chinaboyboy     時間: 2022-9-3 13:24

台灣還手, 掉返22K過大陸啦! 但我驚佢地未過到海部無人機就跌左落海   
作者: 炎小子     時間: 2022-9-3 13:26

引用:
原帖由 zhangan 於 2022-9-3 11:26 發表

你咪理,又大把呆蛙人信
唔好話台灣人,香港都大有人在
作者: 寒冬粗俗的主席     時間: 2022-9-3 13:26

引用:
我只講事實,已發生嘅!

台灣有guts,一早打咗D軍用無人機,大6戰艦嗰D。

台灣起碼至今唔夠膽向內地軍隊開一鎗一炮,連戰機空中相遇都比內地機師“潤”返轉頭。
作者: 男人小笨象     時間: 2022-9-3 14:06

投多D俾亞共哥食吧
作者: 飛天盒仔     時間: 2022-9-3 14:09

引用:

加埋就係⋯⋯炸⋯⋯彈
作者: 果個大大名車     時間: 2022-9-3 14:23

名嘴有咩需要,記得再出聲
作者: Kai_Fong     時間: 2022-9-3 14:34

引用:
原帖由 zhangan 於 2022-9-3 11:26 發表

你咪理,又大把呆蛙人信
唔少台灣人嘅思維, 仲仍然停留響上世紀八, 九十年代, "亞洲四小龍"並駕齊驅嘅美好榮景。

即使喺香港, 亦有好多人嘅思維都係一樣。
作者: 殘廁變態的豬豬     時間: 2022-9-3 14:38

引用:
我只講事實,已發生嘅!

我只講實話,台灣用實彈打架民用無人機落黎巳經畀人笑成世啦。。。
作者: ChatLaw     時間: 2022-9-3 14:43

引用:

唔好被美國台灣洗腦喇
大陸官方到而家既講法都係要"和統,不過唔排除武統"

另外當然由李登輝開始喇。。。李登輝上位之前仲講緊反攻大陸。。佢上任之後冇幾耐就笠水

作者: gogolap     時間: 2022-9-3 14:54

引用:

呢個世界狗噏總有傻人當秘笈,睇吓香港幾多曱甴就知啦🤣
作者: 200888     時間: 2022-9-3 15:05

引用:
原帖由 雲啤 於 2022-9-3 08:52 發表
空投榨蛋🤣
榨蛋
作者: 200888     時間: 2022-9-3 15:14

引用:

講土豪冇意思
井底,香港最窮攞綜援果班就願意花錢係非必需品??絶大部份香港人連10皮嘢都攞唔出

作者: 前期理性的腳指     時間: 2022-9-3 16:21

原來台灣真的落後到如此??美國怕中國起飛怕得要命,呢啲新聞都冇咁封閉?
作者: s336990     時間: 2022-9-3 16:36

引用:
原帖由 天久可勝范高爾 於 2022-9-3 10:29 發表
中國的最後警告!
睇少啲電影電視,接近多啲現實世界啦
電影電視為戲劇效果會大幅刪減時間架
即係閉關修練十年,攻城守城打咗十年,鏡頭係一下就算
你唔好當現實生活乜都快進一下就得
係架,係不停警告再警告架喇
唔係戲劇咁,一言不合就即鬧,即打,快進入警局醫院
法庭又要排期架,唔係你今日打交,今晚審架,審又要過幾次堂,好多step架
作者: s336990     時間: 2022-9-3 16:38

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-9-3 10:30 發表

有图吗?台湾自己都没有照片视频啦
一张嘴打下来….
可能只係民間,咁有乜好炫耀?
大陸又有乜好嬲,更遑論開戰
作者: kchaha     時間: 2022-9-3 16:41

引用:
原帖由 200888 於 2022-9-3 15:14 發表

井底,香港最窮攞綜援果班就願意花錢係非必需品??絶大部份香港人連10皮嘢都攞唔出
絶大部份香港人連10皮嘢都攞唔出?

作者: onepunchman101     時間: 2022-9-3 17:34

引用:
我只講事實,已發生嘅!

該哟係民間kol用的無人机,二三千人仔已大把有得揀。
件大胆二胆島離厦門得三海里,民用机來回都未使30min
作者: ericwon666     時間: 2022-9-3 18:08

引用:
我只講事實,已發生嘅!

乜用石頭打左落黎咩???
作者: 黑蟑螂群毆     時間: 2022-9-3 18:15

引用:
我只講事實,已發生嘅!

1450網呆娃軍打落
https://m.youtube.com/watch?v=8djmxXyHeoA

圖片附件: whale_capture_1662198363758.jpeg (2022-9-3 18:15, 254.42 KB) / 該附件被下載次數 0

圖片附件: whale_capture_1662199350164.jpeg (2022-9-3 18:15, 302.07 KB) / 該附件被下載次數 0

作者: pqmboss     時間: 2022-9-3 19:30

識玩
作者: 必佬     時間: 2022-9-3 19:36

引用:

食唔起榨菜茶葉蛋都送比你,對你太好了
作者: 深水埗街坊70777