標題: 柬埔寨詐騙|台男月賺10萬即介紹女友過去 落地即被強姦虐待囚禁 [打印本頁]

作者: 愛1c蛋     時間: 2022-8-16 17:28

近期有不少台人赴柬埔寨淘金,卻頻傳落入詐騙集團陷阱,淪為「豬仔」被虐待。有逃出柬埔寨的集團成員現身痛訴,自己先被騙到當地工作後,又介紹了女

柬埔寨受害者「阿俊」近日上節目《這不是新聞》分享遭遇,透露原本在台灣跟著一個「大哥」做網絡賭場,平均月薪4至5萬元台幣。

後來大哥稱要介紹他去柬埔寨做網絡賭場客服,月薪高達10萬元台幣,他沒有懷疑就答應前往,沒想到到了柬埔寨是被派去機場負責接送更多的台灣人,之後再轉交給司機接回園區。

一開始阿俊並不知道自己成了詐騙集團的棋子,只知道要幫忙接人,但以為接到的台灣人也都是來做客服工作,也的確有領到10萬台幣月薪,因此集團缺人,要他介紹人過來時,他馬上找了女友來柬埔寨一起工作,只是萬萬沒想到,女友一到當地就慘遭性侵。

阿俊坦言,之後因為想念台灣,便透過關係,順利跟集團拿回被沒收的護照,對方也沒有阻攔,他才得以成功離開。

但回到台灣才得知女友在柬埔寨遭到性侵施虐,加上不願配合詐騙,處境相當淒慘,甚至一度差點被轉賣,最後女友家人籌出3萬美金才贖人回台。

呢條撚樣本身就唔係好人! 仲害撚埋自己女友人地個女!
怪不之得D人話萊島人就係畀萊島人呃!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/804464/柬埔寨-台男月賺10萬即介紹女友過去-落地即被性侵虐待囚禁
作者: touya08     時間: 2022-8-16 17:33

呆囡本身淫底,被老強其實好少事,反而被割parts然後掉公海先條大鑊
作者: leshui     時間: 2022-8-16 17:36

條友梗係話自己有賺到10萬先介紹其他人,
唔通話自己比人虐待所以搵人來交換咩
作者: hw1chan     時間: 2022-8-16 17:36

相信個女友不會再同呢條仔係埋一齊
作者: 睇天做人     時間: 2022-8-16 17:37

台灣沒有好男人
作者: 愛1c蛋     時間: 2022-8-16 17:38

引用:
原帖由 touya08 於 2022-8-16 17:33 發表
呆囡本身淫底,被老強其實好少事,反而被割parts然後掉公海先條大鑊
E+係佢女友唔肯就範喎! 佢女友值得尊重喎!
如果佢女友就範又會介紹更多人受害!
作者: Hermas.妹妹     時間: 2022-8-16 17:40

嘩啦~原來獵物是華人女性 如果是普京 已出兵空降🪂求人兼干掉匪徒
佢哋睇準參疫情區的地區多女性失業中,串同黑幫大干特干

作者: ngblowwater-a1     時間: 2022-8-16 17:50

呆灣人有人情味???
作者: alvinm     時間: 2022-8-16 17:53

理論上介紹女友來同一地方,理論上點都自己去接及帶返自己住地方同住或安排好住宿啦,有乜理由由得佢一人來吾去接,還一段時間吾聯落女方好像明騙佢女友來換取自己免受俾人虐待多
作者: apmichael     時間: 2022-8-16 17:57

女友去到柬埔寨無見面無聯絡?要返到台灣先知出咗事?阿俊係蛇頭喎,專呃N個女友過去
作者: 買尾國股等跳樓     時間: 2022-8-16 18:03

垃圾人渣害人害物
作者: nelshen     時間: 2022-8-16 18:51

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-8-16 17:28 發表
近期有不少台人赴柬埔寨淘金,卻頻傳落入詐騙集團陷阱,淪為「豬仔」被虐待。有逃出柬埔寨的集團成員現身痛訴,自己先被騙到當地工作後,又介紹了女

...
出賣女友就係回台代價啦、
講到自己可以想走就走、搵鬼信
作者: 海鑽石     時間: 2022-8-16 18:51

人渣垃圾
作者: hahawin@     時間: 2022-8-16 18:54

唔緊要啦, 有自由空氣做乜都正確嘅. 詐騙又系呆灣強項, 做本業啫.
作者: 賭爸     時間: 2022-8-16 19:04

引用:

...
平均月薪4至5萬元台幣
好高薪
作者: 賭爸     時間: 2022-8-16 19:06

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-8-16 17:38 發表

就範屎忽都插爆喎
作者: 12345六     時間: 2022-8-16 19:10

中國人禍害世界搞亂當地治安又唔係第一日既事
只係中國人反指別人針對「辱華」「唔公平」才嫌人嫌
作者: 理+誠     時間: 2022-8-16 19:14

引用:
原帖由 12345六 於 2022-8-16 19:10 發表
原來你都承認呆灣人係中國人。
作者: 殘廁邊緣的甩頭     時間: 2022-8-16 19:18

充分利用了爱情价更高!
作者: dsq222     時間: 2022-8-16 19:38

自己靠關係同公司攞返本護照就自己撇先返台灣,咁條女呢,賴低佢仲喺柬埔寨喎,依條友正人渣
作者: chaolininin     時間: 2022-8-16 19:43

証明很多呆灣人沒工作,為賺錢被騙去柬甫寨
作者: 台風變態的樓盤     時間: 2022-8-16 19:43

呢d case 係大碌大撚把啦,大碌撚只食大碌撚
作者: 榮郭     時間: 2022-8-16 19:49

做狗就要有做狗嘅本份
作者: gorky     時間: 2022-8-16 19:52

月10萬台幣!
作者: 良心打白條     時間: 2022-8-16 19:56

如果係大陸人做,黄人起碼loop 廿幾版。
作者: 歪樂煲乎     時間: 2022-8-16 20:03

嘩,月薪10萬新台幣好似好L多離鄕別井博到盡都冇問題,三皮幾HKD炸喎!

香港賓妹都45千,已經一半台灣大學人工,睇嚟台灣好快平到賓妹🤣

拿,做人尊嚴呀,有個底架,貧窮線爭扎,國家後生女都要出國幫香港人冼底褲呀,仲有冇尊嚴可講呀,醍未呀台胞!
作者: peter925     時間: 2022-8-16 20:03

引用:
原帖由 12345六 於 2022-8-16 19:10 發表
中國自古以來都有將罪犯放逐嘅傳統,就如迫啲曱甴去台灣英國一樣,至於治安問題係當地政府問題,鍾意嘅拉晒去打靶都唔關我地事。
作者: 义電機     時間: 2022-8-16 20:06

假博士都做到總統
可以大富大貴
令到好多呆湾人入行
作者: yourname     時間: 2022-8-16 20:07

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-8-16 17:57 發表
女友去到柬埔寨無見面無聯絡?要返到台灣先知出咗事?阿俊係蛇頭喎,專呃N個女友過去
似係專呃人過去
作者: 天外有天...     時間: 2022-8-16 20:16

台灣過好又點會甘多人自願被賣豬仔
賣豬仔只會出現係社會盡黑暗既時候
作者: 阻住地球轉     時間: 2022-8-16 20:43

引用:

...
日本入侵台灣省事,都係周圍搞野
但台灣省有人話自己係日本人
作者: 12345六     時間: 2022-8-16 20:53

引用:
原帖由 peter925 於 2022-8-16 20:03 發表

中國自古以來都有將罪犯放逐嘅傳統,就如迫啲曱甴去台灣英國一樣,至於治安問題係當地政府問題,鍾意嘅拉晒去打靶都唔關我地事。
正常出境既中國人為非作歹禍害別國人民,
點會唔關中國人事,
就係中國人沒有認錯惹人嫌。
作者: tvbdt     時間: 2022-8-16 21:13

台灣人要去柬埔寨淘金?點解唔係去美國俾老豆照住咩?台灣人咁有智慧識親美反華會俾一班土佬呃到?同中國人合作喎,台灣人點會制。
作者: 小叮噹丫     時間: 2022-8-16 21:17

多謝菜飯筒
作者: 趣緻寶寶     時間: 2022-8-16 21:19

佢應該好多野冇講
作者: peter925     時間: 2022-8-16 21:19

引用:
原帖由 12345六 於 2022-8-16 20:53 發表

正常出境既中國人為非作歹禍害別國人民,
點會唔關中國人事,
就係中國人沒有認錯惹人嫌。
噉你明知佢有暴力案底,又用人地唔承認嘅旅遊証件正常接收佢地,噉個問題當然在於你啦,而且如果你法治完善的話人地又點可以為非作歹禍害到你呢?又唔見北韓會話你啲香港曱甴禍害佢地。
作者: andrewrabbit     時間: 2022-8-16 21:21

引用:

...
我唔信個男友唔知情
作者: BIBIJI     時間: 2022-8-16 21:30

引用:

...
條友本身就係黑社會
作者: 樓下食煙四煎粽     時間: 2022-8-16 21:32

引用:

...
以為有送錢比佢使,人蠢邊有葯醫,唔貪心咪沒事囉
作者: 林燊     時間: 2022-8-16 21:35

英明嘅蔡省長領導下,省民唔係被姦,就係被殺……
作者: 樓下食煙四煎粽     時間: 2022-8-16 21:36

引用:
呆蛙蠢就係人都知,得過4-5萬台幣要出國做犯法嘢,可想而知呆蛙生活幾慘
作者: 樓下食煙四煎粽     時間: 2022-8-16 21:38

引用:
原帖由 台風變態的樓盤 於 2022-8-16 19:43 發表
呢d case 係大碌大撚把啦,大碌撚只食大碌撚
係呀而家死呆蛙真係開心
作者: 樓下食煙四煎粽     時間: 2022-8-16 21:40

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2022-8-16 20:43 發表

日本入侵台灣省事,都係周圍搞野
但台灣省有人話自己係日本人
https://youtu.be/ZezdQW6ie_g

https://m.facebook.com/story.php ... 7343650&extid=a

作者: eric1966     時間: 2022-8-16 21:41

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-8-16 17:38 發表

條女友蠢咯,應該昆條仔嘅老豆老母泥交換自己,由得佢地一家團聚咪好咯!
作者: dulinomo     時間: 2022-8-16 21:48

駛乜護照直去領士拉
作者: 少洛     時間: 2022-8-16 21:48

引用:
原帖由 touya08 於 2022-8-16 17:33 發表
我印象中幾年前有台灣人話日本侵入冇強姦婦女,仲記得果句"我阿嬤是自願的"
所以其實係時間問題,20年後佢女友就變成"自願的" 了
作者: 壯陽平平羊     時間: 2022-8-16 21:51

引用:
原帖由 賭爸 於 2022-8-16 19:04 發表

平均月薪4至5萬元台幣
好高薪
雞零嘢!香港做份茶仔都有仲要包三餐
作者: 12345六     時間: 2022-8-16 21:53

引用:
原帖由 peter925 於 2022-8-16 21:19 發表

噉你明知佢有暴力案底,又用人地唔承認嘅旅遊証件正常接收佢地,噉個問題當然在於你啦,而且如果你法治完善的話人地又點可以為非作歹禍害到你呢?又唔見北韓會話你啲香港曱甴禍害佢地。
鬼唔知法制完善就冇問題咩,
好似華為咁係人都知響佢響法制完善正常國家無法為非作歹更被趕走,
佢地既網絡設備生意咪去哂第三世界國家先有生存空間。
作者: 壯陽平平羊     時間: 2022-8-16 21:53

吊灣窮到如此田地!民不聊生
老共好快啲解放咗佢嘞
作者: 邪惡死神     時間: 2022-8-16 22:01

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-8-16 17:40 發表
嘩啦~原來獵物是華人女性 如果是普京 已出兵空降🪂求人兼干掉匪徒
獵物是呆灣人...
作者: 木伽四點     時間: 2022-8-16 22:06

台男真正身份誇國馬伕??
吾知呃左幾多台女了
作者: christ201430     時間: 2022-8-16 22:07

狗男女
作者: 古默默的魚蛋     時間: 2022-8-16 22:11

哈哈哈,低能仔
作者: peter925     時間: 2022-8-16 22:15

引用:
原帖由 12345六 於 2022-8-16 21:53 發表

鬼唔知法制完善就冇問題咩,
好似華為咁係人都知響佢響法制完善正常國家無法為非作歹更被趕走,
佢地既網絡設備生意咪去哂第三世界國家先有生存空間。
明白就是了,國法自己事,做唔好唔好推卸責任,各國都有鎖國自由。
作者: Yulok001     時間: 2022-8-16 22:16

個窮國家咁高人工一定有問題啦
作者: 12345六     時間: 2022-8-16 22:20

引用:
原帖由 peter925 於 2022-8-16 22:15 發表

明白就是了,國法自己事,做唔好唔好推卸責任,各國都有鎖國自由。
個個中國人有你明白事理就唔會咁多問題,
依家問題係中國比人趕走就話係「打壓」「排華」「唔公平」先煩嘛。
作者: big3624     時間: 2022-8-16 22:33

台灣祇有騙子是真的
作者: peter925     時間: 2022-8-16 22:41

引用:
原帖由 12345六 於 2022-8-16 22:20 發表

個個中國人有你明白事理就唔會咁多問題,
依家問題係中國比人趕走就話係「打壓」「排華」「唔公平」先煩嘛。
噉言論自由是值得尊重的,講粗口都未犯法,人地表達自己態度為何又會煩到你呢?你太多心了。
作者: 唯真唯善     時間: 2022-8-16 22:41

10萬台幣即係2萬5港幣咋。。

咁少錢就賣人落火坑?
作者: Faith_     時間: 2022-8-16 22:51

「好男友」
作者: 12345六     時間: 2022-8-16 23:07

引用:
原帖由 peter925 於 2022-8-16 22:41 發表

噉言論自由是值得尊重的,講粗口都未犯法,人地表達自己態度為何又會煩到你呢?你太多心了。
煩在唔係得把口要搵政府嘛。

中國自己排走一大堆外國互聯網企業,人地好少搵國務院出聲,唔做中國生意就算啦仲心胸廣闊比一眾中國高官翻牆「竄訪」自己公司日日亂 up 表演其無聊無知。

但中國一間華為比人趕走,中國外交部就日日死唔斷氣表達你所謂既「態度」死都要人同華為做生意,間接講比人中國同華為更有不可告人目的,做成惡性循環引來更多國家抵制,呢種華為同中國官方「言論自由」係唔會得到「尊重」仲自食其果呀。
作者: peter925     時間: 2022-8-16 23:31

引用:
原帖由 12345六 於 2022-8-16 23:07 發表

煩在唔係得把口要搵政府嘛。

中國自己排走一大堆外國互聯網企業,人地好少搵國務院出聲,唔做中國生意就算啦仲心胸廣闊比一眾中國高官翻牆「竄訪」自己公司日日亂 up 表演其無聊無知。

但中國一間華為比人趕走,中國外交部就日日死唔斷氣表達你所謂既「態度」死都要人同華為做生意,間接講比人中國同華為更有不可告人目的,做成惡性循環引來更多國家抵制,呢種華為同中國官方「言論自由」係唔會得到 ...
睇來你係事件中受害人所以咁上心,不過一般人全不在乎呀。
作者: domanicl     時間: 2022-8-16 23:34

呢個柒頭相當大嫌疑,九成九是蛇頭之一,呆仔先信佢!
作者: 三級警司     時間: 2022-8-16 23:38

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-8-16 17:37 發表
台灣沒有好男人
武統後按情節送去大西北、朝鮮咸鏡北道甚至是capital punishmnent
作者: 心水清     時間: 2022-8-17 00:35

詐騙島收返離都係爛島。
作者: marco.jai     時間: 2022-8-17 01:05

其實都係全靠有女人被呃過去, 各國政府先會認真處理, 如果全部都係麻甩仔, 睬你都傻
作者: 好逸惡勞     時間: 2022-8-17 01:44

介紹女友過去做雞,那麼落地就當然要試菜啦
作者: hwwong     時間: 2022-8-17 02:01

連自己人都呃, 台灣騙子島, 沒有島民是有誠信的...
作者: shearerfung     時間: 2022-8-17 03:41

引用:

...
呆灣最美麗風景,萊豬騙萊豬!
作者: 袋中野性的牛     時間: 2022-8-17 03:53

引用:
原帖由 leshui 於 2022-8-16 17:36 發表
啱,如果唔係呃到自己條女去俾人玩,佢一定冇咁易甩身,分分鐘就係條件之一.嗰三萬美金佢有份分都唔定
作者: 來自M78星雲的神     時間: 2022-8-17 04:03

引用:

...
之後因為想念台灣,便透過關係,順利跟集團拿回被沒收的護照,對方也沒有阻攔,他才得以成功離開。

吓?????
呀犯罪集團又會咁順攤既?
零份!重作啦!
作者: wailunau1     時間: 2022-8-17 04:16

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-16 17:50 發表
呆灣人有人情味???
畀女友「好好享受」,直頭係好情人添啦!
作者: wailunau1     時間: 2022-8-17 04:17

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-16 17:50 發表
呆灣人有人情味???
畀女友「好好享受」,直頭係好情人添啦!
作者: 沒自信的人     時間: 2022-8-17 04:20

當地政府搞乜
作者: chungalex78     時間: 2022-8-17 04:22

引用:

...
其實條仔點會唔知呀只是扮唔知啫,都講到話同嗰邊啲人好熟啦點會真係唔知呀🥺
作者: 威廉PO     時間: 2022-8-17 04:53

條友仔,騙左女友過去,用女友做替死鬼,自己才可以回家,1換1。。。🤭
作者: 織菊妨基     時間: 2022-8-17 06:00

太假,做蛇頭有3雞月薪正常,但個問題係佢已經俾人扣住,人哋仲會出錢俾佢?嗰度柬埔寨唔係台灣,根本唔需要出咁多錢人工。
作者: starr     時間: 2022-8-17 06:03

其實就係一批打算去詐騙其他人的,被詐欺了
台灣詐騙都內卷化
作者: 甜美迷糊的狼犬     時間: 2022-8-17 08:41

引用:
原帖由 nelshen 於 2022-8-16 18:51 發表

出賣女友就係回台代價啦、
講到自己可以想走就走、搵鬼信
呢条友本身就是呢邦集團的人,冇知情你信嗎?信就是弱智!可怜佢女友蒙蒙蔽

作者: ViolateCarRepor     時間: 2022-8-17 09:01

引用:
原帖由 leshui 於 2022-8-16 17:36 發表
其實折合得2萬5港紙, 仲要離鄉, 甘都叫高人工, 甘台灣人工可能真是低過大陸了
作者: 褲浪白條     時間: 2022-8-17 09:07

以台灣的法律應該是重判三個月就沒事了。台灣是全球知名犯罪天堂大家都想去台灣犯罪。
作者: hk_fletcher     時間: 2022-8-17 09:34

鬼島真係鬼島,只有騙子是真的
作者: 丫巴癲     時間: 2022-8-17 10:20

引用:

...
鐵鏈女
作者: cs2     時間: 2022-8-17 10:37

作者: 香港雞蟲     時間: 2022-8-17 10:40

蔡省長有乜回應??
作者: 零死04     時間: 2022-8-17 10:52

黑爆偷渡去到台省冇名冇姓,唔知有冇去?
作者: 果個大大名車     時間: 2022-8-17 11:10

菜島有大哥?即黑社會既咩?點會嫁?佢地係慈善政團善長呀!年年捐幾多錢支持你知嗎?
作者: 大添二     時間: 2022-8-17 12:23

呃唔到懵撚,呃自己友,呢D咪人性!
作者: kks668     時間: 2022-8-17 13:04

呢幾個亞洲國家最近啲事有點似19暴動之前咁上下🤭
作者: ty3012003     時間: 2022-8-17 13:36

10萬台幣月薪只接人無疑心?
因此完全不知情根本無可能

作者: snoopy_fa     時間: 2022-8-17 13:45

引用:
原帖由 ty3012003 於 2022-8-17 13:36 發表
10萬台幣月薪只接人無疑心?
因此完全不知情根本無可能
點會不知情, 新聞成日有一機機呆灣詐騙犯送去大陸 呆灣詐騙黨主席菜英文表示不能接受
作者: fun_db     時間: 2022-8-17 13:47

引用:
原帖由 賭爸 於 2022-8-16 19:04 發表

平均月薪4至5萬元台幣
好高薪
總好過23k
疫情後連23k都可能保唔住
結果就一堆去詐騙
作者: 冗員七號     時間: 2022-8-17 13:52

一場台灣人互相出賣的荒謬事件
作者: turtle     時間: 2022-8-17 14:07

引用:

...
咁條女都好人有限㗎啦,鍾意個撈偏門嘅。
作者: lionking9     時間: 2022-8-17 17:31

送羊入虎口,條仔如不知情,就根本智障。
作者: 半夜硬硬的樹根     時間: 2022-8-17 23:17

相信有手足出事,佢哋咁on9
作者: 樓下食煙四煎粽     時間: 2022-8-19 08:55

台灣人的悲哀

一個民調,台灣竟然有75%受訪者,不知道三二九青年節是因為黃花崗72烈士。

奇怪嗎 ?
經過20年的台獨教科書,經過馬英九8 年執政對綠營和台獨的一寸寸退讓,你還奇怪嗎 ?
這就是結果。

連國家怎麼建立的,都不會知道了。
怎會對這個國家有認同,有感情?
台獨深知,欲亡其國,先滅其史。

民進黨不是因為閒著無聊,才這樣堅決要改教科書。
他們深深知道利害關係。
改了軟體,硬體就會被控制指揮。
改了教科書,人民的國家認同就跟著被改變。

好比說,現在台灣光復節,對許多人來說,根本已經沒有意義。
因為寧願不要做中國人。
在教科書裡教導:日本對台灣,是善良的殖民者,台灣的現代化,是因為日本的貢獻。

他們說,日本統治台灣,是因為馬關條約,有足夠的正當性,所以教科書必須寫「日治」。
但日本侵略中國,發動戰爭,中國戰敗,只能割地賠款。
說日本有正當性,像是強盜逼迫女人同意性侵,否則殺她的父母兄弟。事後強盜卻說,是女人自己同意的,所以不是性侵,所以有正當性。
這樣荒謬的論述,你可以接受 ?

他們說,馬關條約割讓台灣,是中國不要台灣。
但馬關條約本來是割讓遼東半島及台澎。
是因為三國干涉,讓清朝花費巨資買回遼東。連滿清自己的龍興之地遼東,都被迫割讓,可見清朝之無奈。
而台灣,是日本垂涎已久的,清朝起有能力可以挽回 ?

他們說,李鴻章說:「台灣鳥不語,花不香,男無情,女無義,棄之不可惜。」
但真相是,李鴻章從沒講過這種話。

他們說,是因為日本台灣才能現代化。
但1888年劉銘傳就已經設了郵政總局,也就是今天的北門郵局。比「大清郵政官局」(1896年設立)還早。
劉銘傳在台灣設了中國最早的電報局,在台北設了中國最早的路燈。

他們崇拜八田與一,感恩日本建設烏山頭水庫和嘉南大圳。
卻不提,清朝就已經有的瑠公圳、曹公圳和八堡圳。
更不提嘉南大圳的灌溉水,是用來剝削台灣農民的利器。
日本政府要求農民種甘蔗,而甘蔗只能賣給日本政府,賣價還是日本政府決定。
如果農民拒絕被控制剝削而堅持種稻,那嘉南大圳的水,就不准你用。而種的稻米,50%運到日本給日本人吃,台灣人卻吃不到。

台灣人在台灣,被當成三等公民。
不管是經濟、文化,還是教育,都是貫徹日本搜羅淨盡台灣資源的天羅地網。
日本統治台灣50年,根據日本官方文件自己承認,最保守起碼殺了30萬台灣人。

那為什麼,台灣有一股懷念日本,把日本當成祖國般親愛的聲音,而這樣的力量,幾乎成為台灣的主流勢力?

清朝在1893年,就已經把鐵路修到新竹了。
但新竹車站於2013年慶祝百歲時,竟然邀了1895年擔任征台統帥,殺台灣人無數的北白川宮能久的孫子,做為貴賓。

這樣獨步全世界,為侵略者塗脂抹粉的史觀,是日本政府在日據時代思想改造的重點,而台獨論述發揚光大。
為了切割台灣和中國,當然必須高捧日本,踐踏中國。

高中歷史課本,統治台灣211年的清朝,竟然只占了51頁;統治台灣只有50年的日本,卻有49頁,而且膜拜日本恩德到痛哭流涕。
光復台灣的中華民國也只有53頁,而且幾乎被描述成納粹魔王。

不准台灣人做中國人,只能懷想日本,這就是台獨為日本立下的最大功績。
這才是台灣人的最大悲哀。
卻是民進黨最大的喜悅。軟體修改成功之日,便是綠營永久執政之時。

原文刊載時報周刊
作者: Coke_duo     時間: 2022-8-19 09:00

女友?佢同女友無聯絡?受害左才知道?
作者: 屙唔出屎     時間: 2022-8-19 12:20

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-8-16 17:40 發表
普京唔會同你地講太多耶穌,我真心喜歡佢。若果有俄羅斯人遇害,唔知普京會點處理......
作者: EKK9928     時間: 2022-8-19 16:11

相信Fake News嘅人 始終會相信☝️