標題: 敘利亞承認烏克蘭東部地區獨立 澤連斯基宣布斷交 [打印本頁]

作者: crazymannnnn     時間: 2022-6-30 07:29

烏克蘭東部盧甘斯克(Luhansk)及頓涅茨克(Donetsk)地區大部分領土落入俄羅斯手中,敘利亞政府6月29日承認該兩個地區的獨立地位,烏克蘭總統澤連斯基(Volodymyr Zelensky)隨即宣布與敘利亞斷交。

美聯社報道,敘利亞總統巴沙爾(Bashar Assad)早前與烏東該兩個地區的代表會面後,大馬士革方面決定承認「盧甘斯克人民共和國」及「頓涅斯克人民共和國」獨立和建立外交關係,亦是俄羅斯以外首個作出這個決定的國家。
烏克蘭總統澤連斯基其後在社交平台發表講話,形容敘利亞的舉動是「不值一提的故事」,並指烏克蘭不會再與敘利亞有任何關係,同時揚言會增加對敘利亞的制裁。
敘利亞爆發內戰以來,巴沙爾方面一直獲俄羅斯支持,因此大馬士革在立場上明顯親俄,並在2018年宣布承認格魯吉亞分離地區南奧塞梯(South Ossetia)與阿布哈茲(Abkhazia),導致格魯吉亞決定與敘利亞斷交。

個演員司機表示好嬲好嬲

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/787185?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

圖片附件: mobile_1.jpg (2022-6-30 07:29, 148.6 KB) / 該附件被下載次數 7

作者: 屙唔出屎     時間: 2022-6-30 07:44

斷咪斷,反正烏就變廢墟。
作者: 睇天做人     時間: 2022-6-30 07:44

又如何?!
作者: banjo.     時間: 2022-6-30 08:32

敘利亞唔在乎.
作者: 綠腳趾     時間: 2022-6-30 08:34

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-6-30 07:29 發表
烏克蘭東部盧甘斯克(Luhansk)及頓涅茨克(Donetsk)地區大部分領土落入俄羅斯手中,敘利亞政府6月29日承認該兩個地區的獨立地位,烏克蘭總統澤連

個演員司機表示好嬲 ...
曱連演員佢好嬲好嬲,有冇得食黃店黎解解氣? 
作者: ar2man     時間: 2022-6-30 08:52

會唔會越嚟越多國家出來支持烏東人民反抗新納粹份子亞畜營 可能衣個都係入新金磚國嘅入場券 
作者: chloechoi     時間: 2022-6-30 09:31

敘利亞違反中國主張保護國家領土完整,依家講到出口會否得罪中國

作者: crazymannnnn     時間: 2022-6-30 09:42

引用:
原帖由 chloechoi 於 2022-6-30 09:31 發表
敘利亞違反中國主張保護國家領土完整,依家口到出口會否得罪中國
敘利亞出口咩到中國?
作者: 2013gundam     時間: 2022-6-30 10:07

唉 烏克蘭點樣 我都覺得唔重要
而家已經瀕臨第三次世界大戰邊綠
美國班人真係癲左
係經濟上無作為 就用軍事綑綁
將歐洲帶返去一戰時既情況

總之 睇路啦 北約同俄羅斯真係開戰
就一定唔會係傳統戰事 而係核戰
作者: cll4793     時間: 2022-6-30 10:12

好快冇烏克蘭呢個國家存在,可以斷交全世界都得了。
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-6-30 10:14

巴沙爾,明玩野
作者: siuhung     時間: 2022-6-30 10:18

斷交咪斷交囉,敘利亞會希罕嗎?反正可以同「盧甘斯克人民共和國」及「頓涅斯克人民共和國」建交,兩國換一國,敘利亞有著數!
作者: singsingbaby     時間: 2022-6-30 10:19

引用:
原帖由 chloechoi 於 2022-6-30 09:31 發表
敘利亞違反中國主張保護國家領土完整,依家口到出口會否得罪中國
烏東地區 回歸俄羅斯 就係完整! 反正民主角度看 烏東人民 係親俄 而且被烏親美 陣營迫害…
作者: 奧林巴斯     時間: 2022-6-30 10:19

烏克蘭現在有甚麼手段可以制裁到敘利亞﹖除咗靠把口之外...
作者: chloechoi     時間: 2022-6-30 10:19

幾十個國家支持烏克蘭,你認為烏克蘭會消失?
戰爭完結烏克蘭立即制做核武預防俄羅斯下次入侵,
作者: chloechoi     時間: 2022-6-30 10:24

敘利亞全國國家是恐怖份子,長年內戰,國家無經濟可言,烏克蘭來講可以不理會小國
作者: cll4793     時間: 2022-6-30 10:29

引用:
原帖由 chloechoi 於 2022-6-30 10:19 發表
咁把跑,北約e+送10支核彈去烏克蘭核平俄羅斯啦。😂😂😂😂😂😂
作者: chloechoi     時間: 2022-6-30 10:36

俄羅斯以北約擴張籍口開戰,依家芬蘭瑞典一齊加入北約,俄羅斯今次得不償失,損士折將3千幾億外匯凍過水,唔駛半年所有飛機無零件換而停飛
作者: cll4793     時間: 2022-6-30 10:41

引用:
原帖由 chloechoi 於 2022-6-30 10:19 發表
幾十個國家支持烏克蘭同俄羅斯開戰,幾個月,俄羅斯淨係用常規武器打到烏克蘭幾乎唔見左半個國家,幾十個(白皮賊國)支持左咩呢?
作者: 小李廣花榮00     時間: 2022-6-30 10:41

引用:
幾十個國家支持烏克蘭消失佢都唔會消失? 此話怎說?
有一個大國支持和談, 和談先可以止戰防戰, 果幾十個邪惡國家竟然唔支持, 擺到明推烏克蘭去死
作者: ansonkpl     時間: 2022-6-30 10:44

搞搞下連聯合國都承認埋嘅時候,烏克蘭是否應該退出聯合國
作者: 七個委屈的薯仔     時間: 2022-6-30 10:46

亡國在即!小丑9up啲咩who fuxking care !
作者: 小李廣花榮00     時間: 2022-6-30 10:49

引用:
原帖由 chloechoi 於 2022-6-30 10:24 發表
敘利亞全國國家是恐怖份子,長年內戰,國家無經濟可言,烏克蘭來講可以不理會小國
講得啱係可以不理呀, 不過小丑戲子玻璃心唔似師兄你咁有胸襟囉, 打俄佬佢冇咁勇猛. 屌D可以不理嘅國家就惡過鬼
作者: 小李廣花榮00     時間: 2022-6-30 10:51

引用:
原帖由 cll4793 於 2022-6-30 10:41 發表

幾十個國家支持烏克蘭同俄羅斯開戰,幾個月,俄羅斯淨係用常規武器打到烏克蘭幾乎唔見左半個國家,幾十個(白皮賊國)支持左咩呢?
果幾十個地獄鬼國一直支持緊烏克蘭消失, 依家開始有D成績嘞
作者: kingkong_hk     時間: 2022-6-30 10:52

最利亞已經親身感受過比西方玩野後果
作者: 小李廣花榮00     時間: 2022-6-30 10:52

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-6-30 10:44 發表
亡埋國時想唔退出都唔得啦
作者: cll4793     時間: 2022-6-30 10:54

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-6-30 10:44 發表
那時,烏克蘭只剩下摘卵司機擔任烏克蘭國駐美精神(病)領袖,同DLLM一樣嘅崇高地位。
作者: 引人入性的校裙     時間: 2022-6-30 10:58

敘利亞而家d城市都完整過烏克蘭啦
作者: hiro0500     時間: 2022-6-30 10:58

烏克蘭已經玩完la,  斷左都無緊要。
作者: 小李廣花榮00     時間: 2022-6-30 10:59

引用:
原帖由 cll4793 於 2022-6-30 10:54 發表

那時,烏克蘭只剩下摘卵司機擔任烏克蘭國駐美精神(病)領袖,同DLLM一樣嘅崇高地位。
呢樣根本就係個仆街嘅志願, 做精神病領袖最L爽, 不愁衣食過世, 又唔使點做間唔時亮下相9叫下就得.
作者: 半夏善良的黑頭     時間: 2022-6-30 10:59

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2022-6-30 07:44 發表
斷咪斷,反正烏就變廢墟。
正名烏克爛
作者: 剎華     時間: 2022-6-30 11:00

引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-6-30 10:49 發表

講得啱係可以不理呀, 不過小丑戲子玻璃心唔似師兄你咁有胸襟囉, 打俄佬佢冇咁勇猛. 屌D可以不理嘅國家就惡過鬼
鬱埋鬱埋成肚氣,一次過爆出黎~~~
作者: 空空奇談     時間: 2022-6-30 11:05

敘利亞深受尾國所害,做乜要陪住睇戲子做三流表演。
作者: snoopy_fa     時間: 2022-6-30 11:07

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-30 10:14 發表
巴沙爾,明玩野
冇2015普京出兵敘利亞, 巴沙爾一早變成利比亞嘅卡達非 伊拉克嘅薩達姆

要巴沙爾下台嘅西方, 自己都下哂台, 巴沙爾2022仲在位

圖片附件: assad-must-go.jpg (2022-6-30 11:07, 243.46 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: woody666     時間: 2022-6-30 11:08

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-6-30 07:29 發表
烏克蘭東部盧甘斯克(Luhansk)及頓涅茨克(Donetsk)地區大部分領土落入俄羅斯手中,敘利亞政府6月29日承認該兩個地區的獨立地位,烏克蘭總統澤連斯基(Volodymyr Zelensky)隨即宣布與敘利亞斷交。

美聯社報道,敘利亞總統巴沙爾(Bashar Assad)早前與烏東該兩個地區的代表會面後,大馬士革方面決定承認「盧甘斯克人民共和國」及「頓涅斯克人民共和國」獨立和建立外交關 ...
澤連斯基食屎啦.
作者: kid_a     時間: 2022-6-30 11:08

引用:

美聯社報道,敘利亞總統巴沙爾(Bashar Assad)早前與烏東該兩個地區的代表會面後,大馬士革方面決定承認「盧甘斯克人民共和國」及「頓涅斯克人民共和國」獨立和建立外交關 ...
遲D 仲有無得斷交呢.......國都亡左....
作者: 小李廣花榮00     時間: 2022-6-30 11:09

引用:
原帖由 剎華 於 2022-6-30 11:00 發表

鬱埋鬱埋成肚氣,一次過爆出黎~~~
佢都唔算屈埋堀埋啦,全世界除左拜登有邊個未俾佢屌過唧?德法企佢果邊都日日俾佢屌,世界首席怨婦
作者: 大肥肥綿羊     時間: 2022-6-30 11:09

人他係由人民支持獨',聞煮國家懂的
作者: 小李廣花榮00     時間: 2022-6-30 11:11

引用:
原帖由 kid_a 於 2022-6-30 11:08 發表

所以有得斷時要好好握機咪蝕底囉,依d叫末日斷交
作者: 剎華     時間: 2022-6-30 11:12

引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-6-30 11:09 發表

佢都唔算屈埋堀埋啦,全世界除左拜登有邊個未俾佢屌過唧?德法企佢果邊都日日俾佢屌,世界首席怨婦
俗稱「發爛渣」。
作者: 香港雞蟲     時間: 2022-6-30 11:13

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-6-30 11:07 發表

冇2015普京出兵敘利亞, 巴沙爾一早變成利比亞嘅卡達非 伊拉克嘅薩達姆

要巴沙爾下台嘅西方, 自己都下哂台, 巴沙爾2022仲在位
巴沙爾笑到最後
作者: 黄老邪     時間: 2022-6-30 11:14

引用:

要制裁人冇得食麥當勞?
作者: SkyBlue2046     時間: 2022-6-30 11:17

烏克蘭自己攞嚟衰! 下個倒霉應該係立陶苑!
作者: 怒風     時間: 2022-6-30 11:18

烏克蘭學人講制裁人喎
作者: Henrywu18     時間: 2022-6-30 11:18

司機演員有咩能力阻到
作者: Dani123     時間: 2022-6-30 11:18

引用:
敘利亞違反中國主張保護國家領土完整,依家講到出口會否得罪中國
佢哋係西方標準用公投嘅方法架啵
西方國家唔係唔支持ma?
作者: type100q     時間: 2022-6-30 11:18

兩個可憐的國家
作者: Dani123     時間: 2022-6-30 11:19

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-6-30 07:44 發表
又如何?!
咪就係開咗個先例咯
一不離二二不離三
作者: 來如雷霆收震怒     時間: 2022-6-30 11:21

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-30 10:07 發表
美國班人真係癲左

第三次係乜戰都未確定, 但第4次世界大戰一定係石頭
作者: 碌碌無限     時間: 2022-6-30 11:21

維護蘇聯領土完整😂
作者: ngaishiuwasam

作者: Dani123     時間: 2022-6-30 11:22

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-30 10:07 發表
美國班人真係癲左

第三次世界大戰
我完全睇唔到北約有任何勝算
就算佢哋自己落場都唔見得同俄羅斯有得打
如果就算打核戰你話邊個死傷慘重
俄羅斯嘅幅員咁廣闊
基本上人口密度邊有得同佢比吖

而家立陶宛喺度串柒柒
我覺得就算俄羅斯真係打立陶宛
佢哋都唔夠膽還手
作者: Dani123     時間: 2022-6-30 11:23

引用:
原帖由 來如雷霆收震怒 於 2022-6-30 11:21 發表

第三次係乜戰都未確定, 但第4次世界大戰一定係石頭
隔岸觀火就最好
最緊要係做好多啲防空攔截
免得傷及無辜
作者: 小李廣花榮00     時間: 2022-6-30 11:24

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2022-6-30 11:17 發表
烏克蘭自己攞嚟衰! 下個倒霉應該係立陶苑!
立陶苑最L搞笑, 成班大隻佬開拖佢五尺爭寸半攝埋去刷存在感, 示但批佢一踭佢都半身不遂
作者: SkyBlue2046     時間: 2022-6-30 11:24

引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-6-30 11:24 發表

立陶苑最L搞笑, 成班大隻佬開拖佢五尺爭寸半攝埋去刷存在感, 示但批佢一踭佢都半身不遂
不自量力叻唔切 !死咗冇人可憐!
作者: 小李廣花榮00     時間: 2022-6-30 11:27

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-6-30 11:22 發表

第三次世界大戰
俄羅斯嘅幅員咁廣闊

而家立陶宛喺度串柒柒
佢哋都唔夠膽還手
一班人打緊交時衝隻芝娃娃出來俾人打死又真係冇乜人會理, 打完交冇事求其賠幾舊水個狗主可能都話唔使咁客氣
作者: 求勝心切     時間: 2022-6-30 11:28

引用:
支持蘇聯国家完整,收復班分裂撚。
作者: ricowong2503     時間: 2022-6-30 11:29

巴沙爾 : 死窮H戲子佬,得閒唔好同人講識我呀,影撚衰晒
作者: klfcim     時間: 2022-6-30 11:30

我全族人上星期五也承認了烏克蘭東都已經獨立,深深地體現了民主精神,是人間美事!👍😀
作者: 門外不見了老爺     時間: 2022-6-30 11:34

引用:
加油
作者: 韓風黃色神童     時間: 2022-6-30 11:36

烏克蘭制裁敘利亞? 自已國土都俾俄羅斯炸到爛溶溶,憑乜本事?
作者: ooqq88     時間: 2022-6-30 11:37

烏黑爛 仲廢過呆灣
有咩值得建交 ?
作者: 2013gundam     時間: 2022-6-30 11:38

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-6-30 11:22 發表

第三次世界大戰
俄羅斯嘅幅員咁廣闊

而家立陶宛喺度串柒柒
佢哋都唔夠膽還手
最理想情況
俄國出手KO立陶宛 北約唔敢出兵 只係敢係門口吠
其他周邊小國認清北約保護唔到佢地 紛紛同俄國私人deal
繼而引發北約成員集體跳船 北約解體

最可怕情況
俄國出手 北約亦出手
俄國唔會同北約打傳統戰爭 一定會出核彈
分支1: 歐洲被核攻擊 完全無救 世界正式進入新冷戰
分支2: 除左歐洲之外 美國本土都受攻擊 美國以及歐洲同俄國互射核彈 世界毁滅

無論點都好 歐洲未來已經無任何選擇
中國亦都唔會再對歐洲抱有任何幻想
歐美又一次向世界展示 所謂民主政制 有幾爛
作者: 睇天做人     時間: 2022-6-30 11:38

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-6-30 11:19 發表

咪就係開咗個先例咯
一不離二二不離三
有可能
作者: Dani123     時間: 2022-6-30 11:39

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-30 11:38 發表

最理想情況

最可怕情況
俄國出手 北約亦出手
分支2: 除左歐洲之外 美國本土都受攻擊 美國以及歐洲同俄國互射核彈 世界毁滅

無論點 ...
如果射核彈我好難想象個股市會點嘅情況
😅😅😅😅
因為大家都睇唔到有希望仲要錢嚟做乜
作者: 果個宇宙的羔羊     時間: 2022-6-30 11:44

同2019一樣,打爛自己家園
作者: Dani123     時間: 2022-6-30 11:46

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-30 11:38 發表

最理想情況

最可怕情況
俄國出手 北約亦出手

無論點 ...
當然如果北約解體對長遠對我哋嚟講都係好事

而家呢班自稱名門正派實際上就係玩圍毆專係做埋啲垃圾仆街野。

而家呢個馬克龍約翰遜就似足呢個岳不群左冷禪
作者: kevin0101     時間: 2022-6-30 11:47

自己搞到國家爛地一塊仲點制裁人哋呀
作者: 2013gundam     時間: 2022-6-30 11:49

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-6-30 11:39 發表

如果射核彈我好難想象個股市會點嘅情況
😅😅😅😅
因為大家都睇唔到有希望仲要錢嚟做乜
其實老一輩既美國政壇人物
唔係而家掌權果班人咁諗法
桑德斯 基辛格 佢地都唔同意過份刺激俄國
但係而家果班 真係覺得美國仲係宇宙最強
只有佢地可以打人 其他人連反抗都唔得
作者: productdesigner     時間: 2022-6-30 11:51

引用:

「形體動作方法」扮嘅姐
史坦尼斯拉夫斯基,講述演員要點樣結合外在動作同內在情緒,將角色呈現係觀眾眼前,即係「由外到內再到返外」。呢種方法被稱為「形體動作方法」
作者: Dani123     時間: 2022-6-30 11:52

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-6-30 11:49 發表

其實老一輩既美國政壇人物
唔係而家掌權果班人咁諗法
桑德斯 基辛格 佢地都唔同意過份刺激俄國
但係而家果班 真係覺得美國仲係宇宙最強
只有佢地可以打人 其他人連反抗都唔得
因為其實佢哋知道自己已經衰弱ing
再唔出手就會遲
只有快快出手可能仲可以搏一鋪翻到身

如果你有睇壯志凌雲2其實佢哋自己國內都知道而家佢哋自己嘅軍工科技開始落後緊

既然自己跑得唔快咪試下出矛招去拖人哋囉
作者: 2013gundam     時間: 2022-6-30 11:53

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-6-30 11:46 發表

當然如果北約解體對長遠對我哋嚟講都係好事

而家呢班自稱名門正派實際上就係玩圍毆專係做埋啲垃圾仆街野。

而家呢個馬克龍約翰遜就似足呢個岳不群左冷禪
佢地個核心係將世界推返去一戰時
用軍事綑綁歐洲國家 令到佢地無任何選擇
但現時呢個局面 歐洲自己有份造成 怪得邊個

唔好睇到馬克龍同金毛莊咁高
佢地只係兩條狗
馬克龍失去國內議會大多數席位後 已經跛腳
金毛莊唔係俄烏戰事 早就要下台

短期要睇俄國點樣處理烏國同立陶宛
中期要睇下歐美面對衰退時會係乜野死樣
長期要睇下中國面對呢個情況 會唔會放棄萬隆會議 不結盟運動

總之 世界不再太平
作者: 2013gundam     時間: 2022-6-30 11:56

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-6-30 11:52 發表

再唔出手就會遲

如果你有睇壯志凌雲2其實佢哋自己國內都知道而家佢哋自己嘅軍工科技開始落後緊

問題係 佢地呢種強 真係強咩?
反正到最後 我覺得佢地自爆可能性好大
歐洲經濟已經唔得 仲要係咁加軍事預算
黎緊俄國估計會出手 係原材料出口上打擊佢地

但呢D都已經係好遠既事
近在眼前 係立陶宛 俄國無可能唔處理
作者: hk5234     時間: 2022-6-30 11:56

交戲
作者: cll4793     時間: 2022-6-30 11:58

引用:
原帖由 kid_a 於 2022-6-30 11:08 發表

唔知烏克蘭頂得耐d,定係臺灣國頂得耐d。。🤔🤔
作者: oxygenshing     時間: 2022-6-30 11:58

日日著綠色就自以為係一條蔥~
作者: skwongskwong     時間: 2022-6-30 11:59

大家唔好再打啦...
作者: SamuraiBlack     時間: 2022-6-30 12:02

甴連司機幾時入獄?
作者: 長程大炮     時間: 2022-6-30 12:04

吊,你自己都就快亡國啦。同邊個更加關你鳩事啊。
作者: jerryyip119     時間: 2022-6-30 12:04

比人利用完,最後得到既就係一無所有,7到冇朋友
作者: ninebirds     時間: 2022-6-30 12:06

引用:

呢條戲子收錢收到手軟, 啲軍援仲可以倒賣. 俄羅斯越打得佢耐越開心.
有乜國家領導人會不停用境外勢力提供嘅武器炸自己國家?
作者: ifung5     時間: 2022-6-30 12:07

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-6-30 11:52 發表

再唔出手就會遲

你講得啱呀,現在出矛招。
我估中俄現在的策略會只係打出頭鳥,唔會同老尾硬碰,等你衰弱出事,例如在亞洲區,如日笨或韓仔出嚟搞事,就會打擊佢,包括軍事,到時就會睇到老尾的決心定係昆盟友儍仔,就算真係幫拖,大陸都預咗,不過如果唔幫,日韓就會收皮,大陸當然希望鬥長命,依啲嘢大家會計算成敗機會,如果仲係口水戰,就會鬥經濟玩耐啲
作者: applebbkk1982     時間: 2022-6-30 12:10

開始  瓜分了
作者: 韓風黃色神童     時間: 2022-6-30 12:10

引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-6-30 11:24 發表

上次立陶苑設立台灣代表處得罪左歐盟, 自己得幾百萬人口叫歐盟幾億人口向中國開拖, 小數人騎刧多數人利益, 要德國, 法國車廠撤離中國。今次歐盟以牙還牙, 用歐盟制裁令要成員國立陶苑向俄羅斯挑機, 等佢做炮灰
作者: tam_n     時間: 2022-6-30 12:10

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-6-30 08:34 發表

曱連演員佢好嬲好嬲,有冇得食黃店黎解解氣? 
司機好似中意可卡因喎。
作者: 廿一號     時間: 2022-6-30 12:12

並且會在網絡表演斷鳩
作者: wsp     時間: 2022-6-30 12:12

引用:
原帖由 oxygenshing 於 2022-6-30 11:58 發表
日日著綠色就自以為係一條蔥~
師兄咁國內化嘅句式
鄉土可能唔係太多人識睇
作者: IdoUdo     時間: 2022-6-30 12:14

哈哈哈,你條宅男仲有資格制裁人咩
作者: 韓風黃色神童     時間: 2022-6-30 12:14

引用:
原帖由 ninebirds 於 2022-6-30 12:06 發表

呢條戲子收錢收到手軟, 啲軍援仲可以倒賣. 俄羅斯越打得佢耐越開心.
有乜國家領導人會不停用境外勢力提供嘅武器炸自己國家?
仲有自己喺弱方比人打到奄奄一息, 七孔流血瞓響地下仲叫對方打多幾拳, 自己必勝
作者: HEYAYA     時間: 2022-6-30 12:14

其實係無$維持大使館開支
作者: 小李廣花榮00     時間: 2022-6-30 12:15

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-6-30 12:10 發表

上次立陶苑設立台灣代表處得罪左歐盟, 自己得幾百萬人口叫歐盟幾億人口向中國開拖, 小數人騎刧多數人利益, 要德國, 法國車廠撤離中國。今次歐盟以牙還牙, 用歐盟制裁令要成員國立陶苑向俄羅斯挑機, 等佢做炮灰
所以俾D極端分子掌權真係係害死國民㗎, 佢哋依D操作永遠係偷雞唔到蝕渣米, 小國點樣生存有曬textbook你學, 大大個新加坡面面俱圓佢唔學係要捉蟲作死
作者: leshui     時間: 2022-6-30 12:15

司機表示嬲嬲🐷
作者: estateman     時間: 2022-6-30 12:15

引用:

甲級戰犯
司機
作者: Dracomak     時間: 2022-6-30 12:15

引用:
當然會!所以中國一定會好好“懲罰”佢😂
作者: ctchan20f     時間: 2022-6-30 12:16

承認獨立就早咗啲,等人哋宣布才承認
作者: eliskw2000     時間: 2022-6-30 12:17

咪斷囉。
作者: 秋風冷雨     時間: 2022-6-30 12:18

從表面去看,自己國土被分裂而獨立,是難以接受,所以斷交不難想象,不過,一個國家嘅外交是一個總統說了算?還是應該有一個合法的程序?這件事只反映了演員司機太鐘意表現自己,這場戰爭,烏克蘭基本上已經輸了,如果佢願回想當初,就知自己被水了,現在只欠一個下台階而已。
作者: team123123     時間: 2022-6-30 12:18

敘利亞識得玩🤣
作者: wsp     時間: 2022-6-30 12:19

引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-6-30 12:15 發表

所以俾D極端分子掌權真係係害死國民㗎, 佢哋依D操作永遠係偷雞唔到蝕渣米, 小國點樣生存有曬textbook你學, 大大個新加坡面面俱圓佢唔學係要捉蟲作死
好多"猛人"睇唔起新加坡
話佢係鼻屎國吖😐
作者: peimak     時間: 2022-6-30 12:19

遲啲除咗屎眼聯盟及歐根聯盟,全世界都承認烏東2地獨立