標題: 約翰遜:假如普京是女性 就不會入侵烏克蘭 - RTHK [打印本頁]

作者: green2016     時間: 2022-6-29 16:55

英國首相約翰遜表示,若果俄羅斯總統普京是女性,就不會入侵烏克蘭,認為這場戰爭是「男子氣概有毒的完美例證」。 約翰遜接受德國傳媒訪問時表示,假如普京是女性,不認為他會發動一場瘋狂、大男人主義的入侵和暴力戰爭。 他指出,各方必然希望戰爭結束,但現階段沒有達成協議的條件,普京沒有提出和平協議。約翰遜補充,...

哈哈哈,如果英國唔係佢做首相,就唔駛搞到要做美國既門口狗啦  😀

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1655286-20220629.htm?spTabChangeable=0
作者: SamuraiBlack     時間: 2022-6-29 16:57

蠅國已是二流國家
作者: 封完再玩過     時間: 2022-6-29 16:59

假如金毛犬係女人,就不會有派對門風波!
作者: 剎華     時間: 2022-6-29 16:59

不是因為北約東擴,威脅俄國在先嗎?
作者: 初出熱身     時間: 2022-6-29 17:00

咁on9嘅説話,都講得出
作者: 寒冬小老闆

作者: 來自M78星雲的神     時間: 2022-6-29 17:02

引用:
原帖由 green2016 於 2022-6-29 16:55 發表
英國首相約翰遜表示,若果俄羅斯總統普京是女性,就不會入侵烏克蘭,認為這場戰爭是「男子氣概有毒的完美例證」。 約翰遜接受德國傳媒訪問時表示,假如普京是女性,不認為他會發動一場瘋狂、大男人主義的入侵和暴力戰爭。 他指出,各方必然希望戰爭結束,但現階段沒有達成協議的條件,普京沒有提出和平協議。約翰遜補充,...

美國總統係女人,就唔會入侵伊拉克
英女皇如果係男人,英國就唔洗咁淪落
作者: 幪面超人     時間: 2022-6-29 17:03

英國人竟然搵個儍嘅做首相,若果喎?我夠話你英國唔係咁柒,使鬼淪到到此。
作者: HEGSWF     時間: 2022-6-29 17:03

美國佬又點計
英國佬又點計
50步笑100步
作者: 快思飛     時間: 2022-6-29 17:04

說話侮辱同貶低女人,咁嘅人都可做首相!
作者: Hermas.妹妹     時間: 2022-6-29 17:05

如果⋯如果佢D選票都係同拜丁一樣 從同一途徑得位來 咁点計!
相信特朗仔佢哋是想告訴全人類⋯他們干了什麼!
才用上廿年時間捕鱷

作者: paulchen     時間: 2022-6-29 17:05

如果約翰遜係狗……..
請自行假計答案
作者: loginiphone999     時間: 2022-6-29 17:06

引用:
原帖由 快思飛 於 2022-6-29 17:04 發表
女性不喜歡殺戮。。。
打機時留意吓就知係男定女!
作者: 剎華     時間: 2022-6-29 17:08

其實可能俄國已經想動烏很久了,只是苦無藉口,現在北約招野俄國低線,正正成為俄國西侵的機會,俄國應該感謝北約?
作者: thunderpig     時間: 2022-6-29 17:12

引用:
原帖由 green2016 於 2022-6-29 16:55 發表

除咗種族歧視,原來性別歧視都仍然係一個問題
作者: 半夏善良的黑頭     時間: 2022-6-29 17:14

引用:
原帖由 初出熱身 於 2022-6-29 17:00 發表
面皮厚的人甚麽也敢講越無恥越多言
作者: 小李廣花榮00     時間: 2022-6-29 17:14

引用:
原帖由 封完再玩過 於 2022-6-29 16:59 發表
講笑好, 可能仲L激
作者: 殘廁邊緣的甩頭     時間: 2022-6-29 17:15

假如約翰遜是女性,拜登会吊高佢,再用皮鞭抽烂他的屁股。
作者: sheung1009     時間: 2022-6-29 17:17

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-6-29 17:02 發表

美國總統係女人,就唔會入侵伊拉克
英女皇如果係男人,英國就唔洗咁淪落
英女皇係男人,應該就冇查爾斯王子,亦唔會有人等王位等到超過70歲啦。
作者: st105     時間: 2022-6-29 17:18

佢老細係女人,但陰國入侵左好多國家喎。
作者: 剎華     時間: 2022-6-29 17:19

假如約翰遜是中國人,他就知道中國人有幾不喜歡英國~~~(創作句子)
作者: touya08     時間: 2022-6-29 17:20

引用:

關男女咩事, 蠅大國都歧視女性嗎????
作者: 誰事誰非2015     時間: 2022-6-29 17:21

引用:
原帖由 封完再玩過 於 2022-6-29 16:59 發表
不會是普通派對,係性派對
作者: wongchongyang     時間: 2022-6-29 17:23

假如約翰遜老母是雞,就唔會有約翰遜
作者: wongchongyang     時間: 2022-6-29 17:25

假如約翰遜是女人,就唔會做首相,只會做狗乸
作者: ccto14     時間: 2022-6-29 17:25

引用:

女權主義份子一定反對, 歧視女人能力~
作者: cnn00     時間: 2022-6-29 17:25

英國已再無人才
作者: 習大大飽點     時間: 2022-6-29 17:27

歧視喎
作者: kid_a     時間: 2022-6-29 17:28

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2022-6-29 16:57 發表
蠅國已是二流國家
佢...有一句對白...

就係主角講完一句之後佢要表示支持...
作者: hklv     時間: 2022-6-29 17:30

引用:

貼切 冇得如果者
作者: chichunlo     時間: 2022-6-29 17:34

所以英國人就係男人成日入侵其他國家?
作者: 阿妮呢     時間: 2022-6-29 17:35

假如 約翰遜唔係白痴,英國人唔洗咁下賤。
作者: kwma     時間: 2022-6-29 17:37

引用:

假如英女王係男人已经另九左弱汗信做老尾走狗屎忽開花
作者: team123123     時間: 2022-6-29 17:37

歐美有呢d領導人真係中國之褔
作者: ansonkpl     時間: 2022-6-29 17:37

佢嘅假設,不倫不類,有性別歧視之嫌,英國有無平機會,可唔可以告佢
作者: cooltea8118     時間: 2022-6-29 17:38

假如藥汗信係門口狗、就唔會有派對門飲啤酒!
作者: kwokk2014     時間: 2022-6-29 17:38

假如英狗弱汗遜唔係狗, 
就不會做美狗的跟尾狗!
作者: 2282008     時間: 2022-6-29 17:39

毛啦啦 扯上女性調侃普京 西方政棍貧嘴賤舌 就只淨番這本領傷人🤭
作者: jcmember88     時間: 2022-6-29 17:40

假如約翰遜係隻狗。。。。。。。。個髮型叫正常啲
作者: siu_siu_nei_00     時間: 2022-6-29 17:41

歧視男人
作者: 33444433     時間: 2022-6-29 17:46

引用:
原帖由 快思飛 於 2022-6-29 17:04 發表
英女王是女性,大家隨便入侵英國
作者: yuk777044     時間: 2022-6-29 17:48

咁既言論都可以公開發表,英國真係變成二、三流國家
作者: hermanherman     時間: 2022-6-29 17:48

歐洲 + 俄羅斯肯定可和平共處, 互補不足, 。。。。。最毒係尾國  + 跟尾國。
作者: 33444433     時間: 2022-6-29 17:49

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2022-6-29 17:06 發表

女性不喜歡殺戮。。。
打機時留意吓就知係男定女!
伊麗沙白、捷麗娜,女人一樣好戰好殺人
作者: loginiphone999     時間: 2022-6-29 17:50

引用:
原帖由 33444433 於 2022-6-29 17:49 發表

伊麗沙白、捷麗娜,女人一樣好戰好殺人
男人婆!🤪
作者: 超級紫色的西瓜     時間: 2022-6-29 17:50

假如波莊捘返正個頭,就一定會是鷹女皇🤭🤭🤭
作者: 33444433     時間: 2022-6-29 17:51

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-6-29 17:15 發表
假如約翰遜是女性,拜登会吊高佢,再用皮鞭抽烂他的屁股。
佢地是好兄弟、好性伴
作者: tam_n     時間: 2022-6-29 17:52

假如弱汗遜聰明啲,就唔會講啲咁蠢嘅嘢。
佢同司機傾過幾次偈之後,係咪想轉行做喜劇演員?不過當今西方政界可以轉呢行嘅人好多,真係人才濟濟,想揾到食都唔容易。
作者: apple1217     時間: 2022-6-29 17:53

引用:

假如金毛係女人
就會知男子氣概嘅重要性
作者: 阿努阿圖瓦圖     時間: 2022-6-29 17:53

引用:

假如?假如普京係你金毛狗老豆,會唔會打9你屎忽呢?假如......
作者: 33444433     時間: 2022-6-29 17:56

引用:
原帖由 touya08 於 2022-6-29 17:20 發表

關男女咩事, 蠅大國都歧視女性嗎????
佢歧視英女王沒實權
作者: hkrking     時間: 2022-6-29 17:57

呢啲言論好明顯係性別歧視啦!

如果冇拜登呢?

圖片附件: IMG_20220629_175639_393.jpg (2022-6-29 17:57, 70.88 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: banjo.     時間: 2022-6-29 17:59

約翰遜條L樣, 傾因倒果.
作者: LX8000     時間: 2022-6-29 18:01

呢条契弟最近经常指三道四转移视线……
作者: eaglegogo     時間: 2022-6-29 18:04

假如你係女人,相信你會因為派對門引咎辭職。
作者: omega33     時間: 2022-6-29 18:06

假如約汗信是女人就不會入男廁
作者: 天無眼     時間: 2022-6-29 18:08

自量吓喇,除咗日日整亂d頭髮標奇立異,佢有乜膠用。
作者: vampire912     時間: 2022-6-29 18:09

引用:

師兄呢句真,金毛自甘墮落仲講咁多偉論,知唔知佢同澳洲小森,台灣蔡省長都係世界笑話。
作者: 香港偽民為患     時間: 2022-6-29 18:11

假如普京是女性,金毛獅王早已出賣英女皇
作者: 檸檬小熊     時間: 2022-6-29 18:11

戴卓爾夫人係男人?點解會入侵屬於阿根廷既福克蘭群島呢?
作者: 殘廁變態的豬豬     時間: 2022-6-29 18:14

歷史沒有如果。。。
作者: 大雀躍的作業     時間: 2022-6-29 18:14

約翰咁講,唔通佢自己真身係女性?所以英國攪成咁
作者: 無盡默默的老闆     時間: 2022-6-29 18:17

9吾撘8  最好俄國都係葉利欽 戈爾巴喬夫呢類出賣俄國靈魂既人
作者: 平常的人     時間: 2022-6-29 18:17

引用:

假如「藥汗孫」係女性佢就唔會娶依家呢個醜八怪老婆!
作者: DEFEND     時間: 2022-6-29 18:18

引用:

假如弱汗遜係人妖,拜山一定吊柒你!
作者: townace177     時間: 2022-6-29 18:18

廢人講廢話
作者: suzume     時間: 2022-6-29 18:19

呢句說話好有歧視味道
作者: 高大大大羔羊     時間: 2022-6-29 18:22

假如沒有鬼佬,就天下太平🤣🤣
作者: foxhode     時間: 2022-6-29 18:23

引用:

例如司基是女性,就不會撩普京
作者: foxhode     時間: 2022-6-29 18:24

引用:
原帖由 初出熱身 於 2022-6-29 17:00 發表
睇嚟金毛新冠病毒入腦
作者: wow...     時間: 2022-6-29 18:24

廢話
作者: 肥仔xxx     時間: 2022-6-29 18:24

😂😂😂如果肥Johnson係女人,就唔洗做,日日瞓喺床搵錢都得
作者: winghang1234     時間: 2022-6-29 18:25

民主選舉原來會選到傻既..
作者: 西部花花裙     時間: 2022-6-29 18:28

轉移英國國內焦點!
作者: 佛口蛇心。十一     時間: 2022-6-29 18:30

假如約翰遜係男性就不會當一隻豬了
作者: makchow     時間: 2022-6-29 18:32

引用:
原帖由 DEFEND 於 2022-6-29 18:18 發表

假如弱汗遜係人妖,拜山一定吊柒你!

作者: Cq17     時間: 2022-6-29 18:32

如果约翰遜是女性,就不會在這件事性扇風點火。不斷出嘴炮來做攪X捧。
作者: kuwait     時間: 2022-6-29 18:35

引用:

Boris😁👍
作者: 異國王子     時間: 2022-6-29 18:36

大陰蒂國首相毫毛大將之風
作者: 炎夏笨拙的天才     時間: 2022-6-29 18:37

用他的思考假如約翰遜系一條狗,就不會系人類!真係戇柒鳩理論!
作者: 契弟拉黑我     時間: 2022-6-29 18:38

假如
作者: 义電機     時間: 2022-6-29 18:40

金毛講嘢引人笑
作者: dunbinexy     時間: 2022-6-29 18:40

引用:

佢係咪性別歧視呢
大陰國首都係咁冇腦既
作者: 初出熱身     時間: 2022-6-29 18:41

佢係一個國家嘅元首,講嘅野咁冇point
作者: 玄田心生     時間: 2022-6-29 18:42

一國之首,講假如?
咁低層次
作者: 催銷技工

作者: wilsonts     時間: 2022-6-29 18:43

又係度8+1up, 講好左話負責, 但係呢
作者: keung1997     時間: 2022-6-29 18:43

約翰遜的爸爸是男性就不會生這隻畜牲出來!
作者: kinwaing     時間: 2022-6-29 18:44

西方國家是什麼一回事?會選這些人做自己國家的領袖!
作者: ep905     時間: 2022-6-29 18:44

假如無大陰帝國存在,香港就吾會有150年的殖民地
作者: 東方純情的馬桶     時間: 2022-6-29 18:47

引用:

英國高層誰都只能是美狗,就等如美國誰是總統都敵視中國,不過阿遜㖭美特強,英連丁點樽嚴都無埋。
作者: hahawin@     時間: 2022-6-29 18:55

假如佢肯落台陰國仲有希望
作者: 三碌木     時間: 2022-6-29 19:00

低能。性格歧視呀
作者: 流西水股     時間: 2022-6-29 19:00

引用:

约翰逊係女人就入侵烏克男
作者: 韓風黃色神童     時間: 2022-6-29 19:05

金毛算唔算sexual discrimination?
作者: Island-Man     時間: 2022-6-29 19:14

假如美國係女兒國,世界就會太平好多!
作者: 來如雷霆收震怒     時間: 2022-6-29 19:22

暗示自已係女性﹖所以無打烏??
作者: _JoN_     時間: 2022-6-29 19:25

講呢啲,
默克爾係女人都唔會好似你咁做美狗啦
作者: 隔夜水龍頭     時間: 2022-6-29 19:27

侮辱男性?又話平權?仲咩要針對男性。道謙。下台。
作者: walkera2006     時間: 2022-6-29 19:30

最近普京多次俾約翰遜嘲笑