標題: 疫情嚴重的地方檢測冇疫症地方 [打印本頁]

作者: 超級酒鬼     時間: 2021-11-21 10:38

話說大陸今時今日確診者多的時候,香港掃樓每棟樓都零確診時,居然係多疫症發現地要檢測零確診地方可唔可以通關,不L知所謂,個班每月收高薪的正苦公務員擺明比人虾 唉 咁癈的人做到咁的位硬擦鞋而得
作者: 超級酒鬼     時間: 2021-11-21 17:03

請問有人可以答到我點解大陸咁多確診者,反而係大陸要過黎香港檢查香港零確診的香港
作者: 劉婕     時間: 2021-11-22 09:32

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-21 10:38 AM 發表
話說大陸今時今日確診者多的時候,香港掃樓每棟樓都零確診時,居然係多疫症發現地要檢測零確診地方可唔可以通關,不L知所謂,個班每月收高薪的正苦公務員擺明比人虾 唉 咁癈的人做到咁的位硬擦鞋而得
我以為你講緊美國?
你老美死於美國肺炎的人數高達70萬, 中國只死了數萬, 是中國的十倍, 但她仍然不順從國際專家的研究結果, 為求轉移視線, 死心不息地追溯源頭, 但她自己又不讓人查她那出事後急急關閉的實驗室
虾人虾到咁既地步........
作者: robin09     時間: 2021-11-22 10:48

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-21 05:03 PM 發表
請問有人可以答到我點解大陸咁多確診者,反而係大陸要過黎香港檢查香港零確診的香港
你不服可以不去大陆,可以对大陆封关。大陆并不在乎。
现在是香港有求于大陆,照着别人的规矩办事很正常啊。
你以为香港是美国啊,可以带刀要饭 ?
作者: 超級酒鬼     時間: 2021-11-22 13:10

引用:
原帖由 robin09 於 2021-11-22 10:48 AM 發表

你不服可以不去大陆,可以对大陆封关。大陆并不在乎。
现在是香港有求于大陆,照着别人的规矩办事很正常啊。
你以为香港是美国啊,可以带刀要饭 ?
我除探親外從唔會上大陸依個周街污糟的地方,所以開唔開關冇關係,反而開關會令帶水貨客又擁到香港馬鳩煩。咩美國可以帶刀的嗎?唔係大陸隨街打人同嗎?係咁係到抵毀別國去抬高自己就可以高高在上 大陸係污糟的地方同冇教育人士超多的地方是不淨的事實。
作者: robin09     時間: 2021-11-22 13:34

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-22 01:10 PM 發表

我除探親外從唔會上大陸依個周街污糟的地方,所以開唔開關冇關係,反而開關會令帶水貨客又擁到香港馬鳩煩。咩美國可以帶刀的嗎?唔係大陸隨街打人同嗎?係咁係到抵毀別國去抬高自己就可以高高在上 大陸係污糟的地方同冇教育人士超多的地方是不淨的事實。
你自己才是在诋毁大陆,大陆怎么就周街污浊了?
你不去并不差你一个,大把香港人想上大陆,入乡随俗,跟随大陆做法理所应当。
作者: 超級酒鬼     時間: 2021-11-22 16:47

引用:
原帖由 robin09 於 2021-11-22 01:34 PM 發表

你自己才是在诋毁大陆,大陆怎么就周街污浊了?
你不去并不差你一个,大把香港人想上大陆,入乡随俗,跟随大陆做法理所应当。
擺明周街污糟唔承認米就係你地大陸人慣常操作lor, 只有新移民先想開關。香港人只想開外國關。不過唔駛問你唔會認架啦。 stop la. 完

作者: robin09     時間: 2021-11-22 16:51

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-22 04:47 PM 發表

擺明周街污糟唔承認米就係你地大陸人慣常操作lor
算吧啦,你的主子美国的基建一塌糊涂,费城肯辛顿街的丧尸街景连印度都自叹不如。
你这美国狗还在这吠,香港是中国的城市,要在这呆,就要遵守中国法律。
最好滚去费城,周街污糟最符合你这个曱甴。

作者: 半空熱情的腰部     時間: 2021-11-22 18:04

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-22 01:10 PM 發表

on狗人總有on狗事,留係度只會有排你開心,我保證日日開心天天開心,人生總更精彩的,,精彩精彩
作者: 半空熱情的腰部     時間: 2021-11-22 18:04

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-22 04:47 PM 發表

擺明周街污糟唔承認米就係你地大陸人慣常操作lor, 只有新移民先想開關。香港人只想開外國關。不過唔駛問你唔會認架啦。 stop la. 完
唔低得呀,開外國關呀,等下囉
作者: 大橋上一人     時間: 2021-11-22 18:26

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-11-22 09:32 AM 發表

我以為你講緊美國?
你老美死於美國肺炎的人數高達70萬, 中國只死了數萬, 是中國的十倍, 但她仍然不順從國際專家的研究結果, 為求轉移視線, 死心不息地追溯源頭, 但她自己又不讓人查她那出事後急急關閉的實驗室
尾國疫症死咗 771,118 人,中國死咗 4,849 人。

圖片附件: outbreak.jpg (2021-11-22 18:26, 17.79 KB) / 該附件被下載次數 12

作者: 大橋上一人     時間: 2021-11-22 18:28

引用:

https://www.youtube.com/watch?v=yRWmKh13b50
作者: 寒冬小老闆

作者: 大橋上一人     時間: 2021-11-22 19:32

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-11-22 07:01 PM 發表

樓主唔識英文😎佢以為呢度係大陸😩
係大陸,美洲新大陸。
作者: 劉婕     時間: 2021-11-23 10:26

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-11-22 06:26 PM 發表

尾國疫症死咗 771,118 人,中國死咗 4,849 人。

多謝師更正!
作者: 劉婕     時間: 2021-11-23 10:28

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-11-22 09:32 AM 發表

我以為你講緊美國?
更正:
美國肺炎的死亡人數高達70多萬, 中國只死了數千。
作者: 33Chris     時間: 2021-11-23 10:46

引用:

"除探親外唔會",即係會

我除咗要睇電視之外唔會開電視機, 除咗要睇戲之外唔會入戲院。
作者: Island-Man     時間: 2021-11-23 15:27

引用:

鄉下地方比香港污糟、冇咁多人受過教育唔出奇。但在大城市如北京、上海和西安,地方街道一定比香港清潔。
作者: 大橋上一人     時間: 2021-11-23 17:01

引用:
原帖由 Island-Man 於 2021-11-23 03:27 PM 發表

鄉下地方比香港污糟、冇咁多人受過教育唔出奇。但在大城市如北京、上海和西安,地方街道一定比香港清潔。
貴州,自古以來都係中國窮省,有所謂天無三日晴,地無三尺平,人無三分銀。
貴陽,四五線城市,跟北京丶上海丶深圳冇得比。。。。。。

https://youtu.be/4cvg5vJqtZw

圖片附件: gwai.jpg (2021-11-23 17:06, 54.25 KB) / 該附件被下載次數 6

作者: danelee     時間: 2021-11-23 17:46

按 14 億人口去做個統計,睇下又有幾嚴重。大陸是對疫症 0 容忍。跟西方開放染疫是不可同日而語。大陸發現,就會封區全檢,及追蹤到誰在這區及跟染疫者有接觸,確保不抗散。而且,進入大陸的都會要隔離。這對比香港,有些人可以用較寬鬆的隔離,是不可相題並論。
作者: 百厭超人     時間: 2021-11-24 19:20

引用:

係囉,喺D咁污糟邋遢嘅地方都居然會有親戚?唔怪之得把口又污糟又臭啦,原來係咁!
作者: PLN漂流男     時間: 2021-11-25 11:14

引用:

中國最窮的省貴州省vs美國費城
https://www.youtube.com/watch?v=4cvg5vJqtZw
作者: PLN漂流男     時間: 2021-11-25 11:27

中國最窮省份的五線城市附近的小昙城的舊城區的衛生情况
重點是:你在街道上看到多少垃圾?
https://www.youtube.com/watch?v=5Zh0P3YGOyI
作者: 虎榮     時間: 2021-11-25 12:13

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-21 10:38 AM 發表
一通關,外國人就會想辦法令中國大爆發………
作者: 百土安全     時間: 2021-11-25 19:15

民政事務總署一定要加強巡查及跟進,應加強人手,做勸喻或執法工作。照顧社區需要,不時巡查 (勸喻),如做執法會報警。
作者: 超級酒鬼     時間: 2021-11-25 21:57

引用:
原帖由 虎榮 於 2021-11-25 12:13 PM 發表

一通關,外國人就會想辦法令中國大爆發………
有妄想症 反而鍾角見外國開關比其他國包括鍾角人入境唔駛檢測即驚錢入晒別國袋。 即用借口話鍾角又爆疫症。所以冇得清零。 而逼住要開關
作者: monitor     時間: 2021-11-26 11:40

引用:

其實你過去十年八年有冇去過大陸?你講污糟嘅大陸應該係好耐之前嘅事,反而英美就到而家都係好污糟,周街垃圾

https://youtu.be/LC6x5Hl3n58
作者: 虎榮     時間: 2021-11-26 13:24

引用:
原帖由 超級酒鬼 於 2021-11-25 09:57 PM 發表

有妄想症 反而鍾角見外國開關比其他國包括鍾角人入境唔駛檢測即驚錢入晒別國袋。 即用借口話鍾角又爆疫症。所以冇得清零。 而逼住要開關
到你妄想症!

晤理人命而通關,係國家都得。邊個開放邊境先/等錢駛/晤理人命/謹慎通關?
作者: PLN漂流男     時間: 2021-11-26 13:47

妄想別人有妄想症嘅妄想症患者