標題: 傳美國要求中日釋出儲備原油穩定油價 [打印本頁]

作者: orochi1650     時間: 2021-11-18 09:48

外媒引述知情人士報道,由於石油需求回升至接近疫情前水平,使國際油價飆升,拜登政府已要求日本、中國等國釋出儲備原油,以幫助

油組增加幾多桶原油,美國無權干涉,他們想向中國及日本開刀?

他們繼續發莊家夢已經瘋了。

所以應該支持中國成為能源期貨交易中心!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/fina ... 1118_00842_001.html
作者: silverseven     時間: 2021-11-18 09:55

US keep huge oil, why she do not provide 
作者: 綠腳趾     時間: 2021-11-18 09:56

求人不如求己,美國唔釋出原油儲備既
作者: orochi1650     時間: 2021-11-18 09:57

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-11-18 09:56 AM 發表
求人不如求己,美國唔釋出原油儲備既
留下來,然後以高價買給第三世界國家?
作者: type100q     時間: 2021-11-18 09:59

傻登😂
作者: 剎華     時間: 2021-11-18 10:01

命令中國做野?台灣問題你咩態度?中國而家就咩態度!!
作者: luckyma     時間: 2021-11-18 10:03

跟美狗日本都拒絕了...美國好on9

作者: snoopy_fa     時間: 2021-11-18 10:03

好呀  輸入多d伊朗原油儲備
作者: leshui     時間: 2021-11-18 10:06

原油儲備來講,美國仲多過中國wo
https://zh.wikipedia.org/wiki/各国石油储量列表
作者: 人為財S     時間: 2021-11-18 12:07

拜燈已是風燭之年,腦退化乃不爭事實!

作者: ALFA524     時間: 2021-11-18 12:29

死尾狗,升得好地地又搞鳩我啲油
作者: laws168168     時間: 2021-11-18 12:31

敗登叫別人捐出財產比賊團。。。
作者: 鬼屋加加速神童     時間: 2021-11-18 13:41

日本都唔聽老尾話,中國會聽嗎?
作者: 平陽虎     時間: 2021-11-18 14:21

壞事做盡,卻想好處盡攞

中國呢句說話真係道盡美國
作者: bronze18man     時間: 2021-11-18 14:55

鬼佬又想操控市場啦!又話好自由既?
原來自己就吹自由對人就獨裁囉!
作者: ~JW     時間: 2021-11-18 15:48

先消耗別人的, 等別人消耗完就玩野嗎?
何解不先消耗鹵味手中那些?

作者: 五毛去年     時間: 2021-11-18 17:45

引用:
原帖由 orochi1650 於 2021-11-18 09:48 AM 發表
外媒引述知情人士報道,由於石油需求回升至接近疫情前水平,使國際油價飆升,拜登政府已要求日本、中國等國釋出儲備原油,以幫助

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20211118/photo/bkn-20211118084623055-1118_00842_001_01b.jpg?20211118092405

油組增加幾多桶原油,美國無權干涉,他們想向中國 ...
叫美國佬食屎!
作者: jlam829     時間: 2021-11-18 17:57

咁美國D頁岩油和離岸石油又唔增產?
作者: chatjai     時間: 2021-11-18 20:54

又唔係friend,又唔係怕咗你,做乜要聽你講?
作者: juniorcow     時間: 2021-11-18 21:05

美國通脹壓力已迫在眉睫,拜登唯有硬著頭皮請求中國幫手壓低油價。
作者: 木頭進大洞     時間: 2021-11-18 21:17

本人懇請大陸高層不要听美國要求釋出儲備原油,原因有5點:1,統一祖國2,預防以美國為首的聯軍入浸中國,故時常要儲備超過10年的可用原油,3,原油價格是不断增長,未來少了原油生產,那價格可能是現在的10倍20倍也有4,要支持現有的盟友(俄羅斯及伊朗)5.有工業必須有原油儲備
作者: 1980720     時間: 2021-11-18 21:21

引用:
原帖由 orochi1650 於 2021-11-18 09:48 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20211118/photo/bkn-20211118084623055-1118_00842_001_01b.jpg?20211118092405

利比亞 敍利亞 都比老美洗劫完
作者: cwm001     時間: 2021-11-18 22:09

自已原油儲備最多,自已唔釋放叫人釋放,日本仔都未必so你,日本自已貧油國咩都靠入口
作者: 如意jim     時間: 2021-11-19 12:32

美狗on9上腦
作者: 公園長長採購     時間: 2021-11-19 23:32

On9, 中國國內有補貼穩定油價,釋出儲備就變相補貼全世界?
作者: 你大海上的樹     時間: 2021-11-20 09:45

引用:

點解唔叫俄羅斯呀?
作者: k514     時間: 2021-11-20 12:28

引用:
原帖由 juniorcow 於 2021-11-18 09:05 PM 發表
美國通脹壓力已迫在眉睫,拜登唯有硬著頭皮請求中國幫手壓低油價。
幫去老味
作者: cp080122     時間: 2021-11-20 20:46

中國人不吃美國這一套,拜登自己返屋企打飛機啦!
作者: 1q2w3e4r5t     時間: 2021-11-20 22:30

美國佬係咪想留返D原油離掘Bitcoin?
作者: 冬眠宇宙的魚蛋     時間: 2021-11-21 21:03

永遠美國利益優先
作者: 深水埗街坊70777

作者: 公園長長採購     時間: 2021-11-24 23:30

產油國已經回應:你放幾多我減產幾多! 冇L用的!
作者: 小魔女yiyi     時間: 2021-12-27 08:40

慢慢消失!