標題: [政治討論] 黨再大多十倍,也大不過偉大光明正確的神人習主席 [打印本頁]

作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-20 10:11 PM

習主席是救世主,是先知,縱然文革死了千千萬萬人,但出了一個習爺爺,就已經好值得!

亡黨又有乜所謂?

最重要是習爺爺可以永遠連任,直至天荒地老!
作者: wilsonkf     時間: 2021-10-21 12:39 AM

你諗多左,中共大把人才可以接班,無左任何一個人都得

飛機留返下世打啦
作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-21 06:34 AM

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-10-21 12:39 AM 發表
你諗多左,中共大把人才可以接班,無左任何一個人都得

飛機留返下世打啦
你錯了,習主席已經是所有孩子的紅太陽,小朋友一聽見習爺爺的名,心中已覺得溫暖,全靠習爺爺,不用努力學習英文,可以讀少兩年書,多了好多玩樂時間,看見補習老師要執包袱,不知幾感激習爺爺!

樓價又宿水,業主看到自己層樓,價值少一半,同沒樓的親戚,身家拉近,不禁為親戚高興!

習主席是全宇宙最偉大的領導,不需要換接班人!

前無古人 後無來者!
作者: freeyauchan

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: freeyauchan

作者: 孺子牛     時間: 2021-10-21 07:43 AM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-20 10:11 PM 發表
習主席是救世主,是先知,縱然文革死了千千萬萬人,但出了一個習爺爺,就已經好值得!

亡黨又有乜所謂?

冇你份啊!

你死咗條心佢罷啦!
作者: 一生冇求     時間: 2021-10-21 08:55 AM

引用:
原帖由 孺子牛 於 2021-10-21 07:43 AM 發表

冇你份啊!

你死咗條心佢罷啦!
真可惜啊,自從冇咗肥佬黎之後,班曱甴漢奸祇有死剩把口。
作者: mart1212     時間: 2021-10-21 11:38 AM

講開又講、中國內部有邊個唔吼住主席嗰位?
又唔好話習係中國人心目中嘅紅太陽咁誇張,
太陽亦總有落山嘅一日。
使唔使你咁心急出帖呀?
而家有一個令西方國家忌憚嘅主席唔好咩?
至於亡黨?
黨係啲咩?名嚟咋,你美爹夠多黨啦,咪一樣來來去去都係咪都係一班財金主話事。

香港就係有啲咁嘅人、扮晒專家咩都識,其實唔講政治仲有大把嘢可以講。
政治?時局,你真的懂嗎?

你老母、美國佬軍艦係南海自出自入班漢奸拍晒手掌。
美國佬發展核武器係保護世界和平,中國發展核武自保都唔得?
咩道理。

作者: 周猩猩同學     時間: 2021-10-21 11:53 AM

看來中央要認真解決法輪功在港播毒的問題了
作者: 半空熱情的腰部     時間: 2021-10-21 11:54 AM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-20 10:11 PM 發表

亡黨又有乜所謂?

呆仔你好靚仔呀,菊花開有時
作者: 周猩猩同學     時間: 2021-10-21 11:55 AM

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-21 11:38 AM 發表
講開又講、中國內部有邊個唔吼住主席嗰位?
又唔好話習係中國人心目中嘅紅太陽咁誇張,
太陽總有落山嘅一日。
使唔使你咁心急出帖呀?
而家有一個令西方國家忌憚嘅主席唔好咩?
至於亡黨?
黨係啲咩?名嚟咋,你美爹夠多黨啦,咪一樣來來去去都係咪都係一班財金主話事。

香港就係有啲咁嘅人、扮晒專家咩都識,其實唔講政治仲有大把嘢可以講。
政治?時局,你真的懂嗎?

你老母、美國佬軍艦係南海自出自入班漢奸拍晒手 ...
正,政治只講利益,係班傻閪成日要非黑即白,非友即敵。_
作者: mart1212     時間: 2021-10-21 12:02 PM

引用:
原帖由 周猩猩同學 於 2021-10-21 11:55 AM 發表

問題係一芥草民真係識咩叫做政治?
而家咁亂就係唔識嘅都係度學人講政治。
醫護、十二三歲中小學學生企係學校門口單手揞住隻眼,又話有曱甴係新屋嶺俾人老強。(連係唔係事實都未分清楚)
結果係條單眼女錢照袋、人失蹤。

作者: Arthur_Everett     時間: 2021-10-21 01:18 PM

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-10-21 07:43 AM 發表

你真撚岸鳩  蔣介石件柒碌就係 屋企比人打劫個妹比人老強 佢重係度搞派系搞內亂自私自利  國民黨邊個軍人冇家人?個個寫絶命書上戰埸! 相反作為領袖架漢奸蔣又做緊咩?   人民係會計數架 吾係幾句囗號就可以過板
凱申公話: 娘希匹,玩踼爆咩!
作者: 神經箭

作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-21 05:47 PM

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-21 03:47 PM 發表

好!不如你讲下边个好過習大大,等大家欣赏一下你到底有几戆九好吗?
無,所以無人可以接任,習主席永遠為主席,直到永遠,阿門!
作者: 口腔花花留言     時間: 2021-10-21 06:39 PM

引用:

亡黨又有乜所謂?

在幾多倍,都沒有黃狗主人無齒,

要做西方政客,必須有以下的能力。黃狗只可以做打手,無辦法升級,

1. 做渣男的本領。
2. 懂得到果為因。指鹿為馬
3. 錯,永遠是對方的錯。
4. 沒有恥辱的感覺。
5. 最重要的就是信奉我就是道路真理。我說什么都是真話。
作者: 口腔花花留言     時間: 2021-10-21 06:42 PM

引用:
原帖由 周猩猩同學 於 2021-10-21 11:55 AM 發表

黃狗西方就是指講利益啦,非黑即白,非友即敵。要做總統,就必須有以下的能力。

1. 做渣男的本領。
2. 懂得到果為因。指鹿為馬
3. 錯,永遠是對方的錯。
4. 沒有恥辱的感覺。
5. 最重要的就是信奉我就是道路真理。我說什么都是真話。

還有今時今日,只要西方領袖想獨立自主的話,就肯定被扣上親共的帽子。加以抹黑。
作者: 神經箭

作者: 神經箭     時間: 2021-10-21 06:50 PM

咁啦!畀你讲埋历史,或者全世界。你冇理由揾唔到喎?
作者: mart1212     時間: 2021-10-21 07:07 PM

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-10-21 06:48 PM 發表

你又黐得几匀巡噃!

忘记食药?
你認為呢種人講嘢會有邏輯?
當換咗主席又會用啲咩嘢答你?
大局嘅嘢點講得埋,係唔係直到永遠仲係未知數。
就算習親口話永續我都唔信啦!

管理十四億人口唔係咁易,做唔掂唔使樓主出聲,淨係派系鬥爭都有排搞,難得清淨一下,習近平做耐啲又有咩唔好?

作者: 神經箭     時間: 2021-10-21 07:24 PM

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-21 19:07 發表

管理十四億人口唔係咁易,做唔掂唔使樓主出聲,淨係派系鬥爭都有排搞,難得清淨一下,習近平做耐啲又有咩唔好?
所以问到佢口哑哑囉。😜
作者: mart1212

作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-22 12:17 AM

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-21 07:07 PM 發表

就算習親口話永續我都唔信啦!

習主席做得咁好咁正,引領中華民族偉大復興,無必要換主席!
作者: mart1212     時間: 2021-10-22 12:32 AM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-22 12:17 AM 發表

又唔好咁講,我見你話永續覺得奇怪啫?
至於你話習近平又好又正,好係邊度?正又係邊度,講嚟俾大家聽下,當係學下嘢都好丫。
你好似識啲政治咁喎!
我就真係無咩興趣理佢永唔永續,況且就算習近平親口講我都唔信,亦唔會去估佢係唔係永續。
如果將來換主席你會點講?呢個先至係重點丫嘛。
好歸好太陽總有落山時,以你對時局有認識嘅人嚟睇,到嗰陣你會唔會有失落感?
你想唔想習近平永續丫?
我就唔希望,人總有倦嘅時候,到時又有另一番光境。
留番啲遐想唔係更好咩?
再者江澤民落山嘅時候咪意味著另一日嘅新開始。
無邊個國家會為一個人停下來,日出日落好正常。
樓主唔使咁多愁善感嘅!
如果他日要換主席樓主一定會知,到時歡迎樓主再發高論。

作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-22 01:05 AM

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-22 12:32 AM 發表

又唔好咁講,我見你話永續覺得奇怪啫?
至於你話習近平又好又正,好係邊度?正又係邊度,講嚟俾大家聽下,當係學下嘢都好丫。
你好似識啲政治咁喎!
我就真係無咩興趣理佢永唔永續,況且就算習近平親口講我都唔信,亦唔會去估佢係唔係永續。
如果將來換主席你會點講?呢個先至係重點丫嘛。
好歸好太陽總有落山時,以你對時局有認識嘅人嚟睇,到嗰陣你會唔會有失落感?
你想唔想習近平永續丫?
我就唔希望,人總有倦嘅時候 ...
習主席係神人,當然好!
普通人可以肩扛二百斤,十里不換肩嗎?
可以未完成中學,就入讀清華大學嗎?
可以握一握手,就令小朋友全身溫暖嗎?
作者: mart1212     時間: 2021-10-22 01:27 AM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-22 01:05 AM 發表

習主席係神人,當然好!
嘩!你講咩呀?
神?
我仲以為你係北韓人添,金家係白毛山之子、得天地之力。
習近平嘅出身呃唔到人㗎,上網隨便查得到。
你唔好講埋習近平嘅婚姻,都有得講㗎,又話習近平個女有美國籍添,咁美國領事館點講丫。

英女皇在位都60年啦!你唔出聲?做耐啲有幾奇。
心急得你丫。
你又好鍾意咩都係前面加個英皇御准咩?
不過做慣寵物係咁㗎噃.
人哋包租婆做咗60年你粒聲唔出,習近平坐耐小小就貓西咁嘈?
對我一啲影響都無,佢鍾意坐幾耐咪幾耐囉。
唔坐嘅話咪俾第二個坐囉,只不過係張櫈換咗人啫,有分別咩?
而家習近平好阻住你咩?
唔得閒咪走先囉1

作者: andy14011982     時間: 2021-10-22 07:34 AM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-22 01:05 AM 發表

習主席係神人,當然好!
好心唔好成個小學雞咁啦, d小學雞最鍾意唔夠人講, 唔夠人打, 就講"係啦, 係啦, 你最叻囉, 宇宙最強呀你, 打遍天下無敵手呀, 好巴閉呀" .....可悲的黃絲
作者: freeyauchan     時間: 2021-10-22 08:03 AM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-22 12:17 AM 發表

以現時全球  各國領袖計  以大戰略同政治力   冇咩邊個可以完勝 習先生! 你冇資格坐係度同中國人指三道四!  記得從前中國外交官 因包受歧視欺凌  有負人民而跳河自殺!  人類有史以來的屈辱   !作為人類你願意國家走向敗亡?成為人犬?
作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-22 08:09 AM

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-10-22 08:03 AM 發表

以現時全球  各國領袖計  以大戰略同政治力   冇咩邊個可以完勝 習先生! 你冇資格坐係度同中國人指三道四!  記得從前中國外交官 因包受歧視欺凌  有負人民而跳河自殺!  人類有史以來的屈辱   !作為人類你願意國家走向敗亡?成為人犬?
無錯,除了習主席,冇邊個可以完勝習主席,天安門應該除咗毛主席張相,掛習主席相!
作者: freeyauchan     時間: 2021-10-22 08:14 AM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-22 08:09 AM 發表

無錯,除了習主席,冇邊個可以完勝習主席,天安門應該除咗毛主席張相,掛習主席相!
如果吾系毛澤東  你同你家人 今日重係東亞病夫! 在國外只能飽受 歧視
作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-22 08:18 AM

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-10-22 08:14 AM 發表

如果吾系毛澤東  你同你家人 今日重係東亞病夫! 在國外只能飽受 歧視
如果唔係慈禧太后,中國咸豐年代已經亡咗!
作者: freeyauchan     時間: 2021-10-22 08:22 AM

地球上任何人都有資格做狗  只有中國人做狗的資格都冇!  以中華文化及歷史背景  冇任何民族有資格凌架 所以必定打壓中國人!   國家一旦內亂  你條比狗重賤!
作者: mart1212     時間: 2021-10-22 08:23 AM

做得寵物太耐?真係唔識做番人?
天安門掛邊個相都要你管?
唔啱掛你幅相丫。

人講你又講,政治呀!
咩叫做政治呀?做幾耐偉唔偉大都可以攞嚟狗噏一番嘅咪叫做識政治囉!

睇小啲大紀元啦!
作者: andy14011982     時間: 2021-10-22 08:28 AM

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2021-10-22 08:14 AM 發表

你同佢d人講野都side氣啦, 根本個post就係d黃絲既發悔氣post
作者: mart1212     時間: 2021-10-22 08:28 AM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-22 08:18 AM 發表

如果唔係慈禧太后,中國咸豐年代已經亡咗!
係唔係㗎?清史你又識.
政治歷史你都識?
你比習近平更神喎!
習近平能扛二百斤,你就能吹二百篇。
小弟真係甘拜下風,望塵莫及。

作者: 劉婕     時間: 2021-10-22 11:59 AM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-21 06:34 AM 發表

你錯了,習主席已經是所有孩子的紅太陽,小朋友一聽見習爺爺的名,心中已覺得溫暖,全靠習爺爺,不用努力學習英文,可以讀少兩年書,多了好多玩樂時間,看見補習老師要執包袱,不知幾感激習爺爺!

樓價又宿水,業主看到自己層樓,價值少一半,同沒樓的親戚,身家拉近,不禁為親戚高興!

習主席是全宇宙最偉大的領導,不需要換接班人!

前無古人 後無來者!
中國教育雙減 欲根治教育「頑疾」
因近年內地補習班確有過分逐利,出現失控的情況。尤其是各種以應試為導向的補習班,讓許多學生在課餘得不到喘息,家庭還要背上沉重的經濟負擔,有時候甚至會擾亂學校的正常教學秩序,帶來不少危害。
新華網的評論指出,課外教育應該發揮應有之義,不能違背教育的本質和初心。在市場化運作下,一些校外培訓機構的功利性目標可能會與教育的育人目標發生偏離,因此需要各國政府予以關注,並在各個層面進行監督和管理。
https://www.ourchinastory.com/zh/2338/中國教育「雙減」 課外補習班轉型引熱議
作者: mart1212     時間: 2021-10-22 12:13 PM

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-10-22 11:59 AM 發表

因近年內地補習班確有過分逐利,出現失控的情況。尤其是各種以應試為導向的補習班,讓許多學生在課餘得不到喘息,家庭還要背上沉重的經濟負擔,有時候甚至會擾亂學校的正常教學秩序,帶來不少危害。
新華網的評論指出,課外教育應該發揮應有之義,不能違背教育的本質和初心。在市場化運作下,一些校外培訓機構的功利性目標可能會與教育的育人目標發生偏離,因此需要各國政府予以關注, ...
樓主好似係話習爺爺唔俾人補習喎!
乜啱係教育部覺得有問題咩?

事實又係唔係如樓主咁講習爺爺唔俾人補習?

如果估都可以話識政治,你真係吹佢唔脹。

作者: 劉婕     時間: 2021-10-22 12:18 PM

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-22 12:13 PM 發表

樓主好似係話習爺爺唔俾人補習喎!
乜啱係教育部覺得有問題咩?
樓主以偏蓋全, 純粹因為吃不到葡萄是酸的
作者: mart1212     時間: 2021-10-22 12:21 PM

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-10-22 12:18 PM 發表

樓主以偏蓋全, 純粹因為吃不到葡萄是酸的
應該係知啲唔知啲。

教育部覺得有問題可以講成習爺爺唔俾人補習。
作者: freeyauchan     時間: 2021-10-22 07:32 PM

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-10-22 11:59 AM 發表

新華網的評論指出,課外教育應該發揮應有之義,不能違背教育的本質和初心。在市場化運作下,一些校外培訓機構的功利性目標可能會與教育的育人目標發生偏離,因此需要各國政府予以關注, ...
教育本身係好事  但過於商業化  就難免出現問題!  好似政治(社會管理)本身都係好事 令人過更好更安隱生活 但感染利益例如  捐獻  (合法貪污)  易容變成利益集團 控制政府 剝削人民利益! 出現小數人控制國家小數人擁有大量財富! 美其名民主實際係利益集團交易
作者: 虎榮     時間: 2021-10-22 08:15 PM

引用:

亡黨又有乜所謂?

over 左
作者: 正字     時間: 2021-10-22 08:52 PM

議會再大十倍, 也大不過維多利亞女皇.

西方民主唔係爭取返嚟嘅, 而係人民懂得自理, 知道己責之後由皇帝下放權力逹至. 中國有盡心盡力嘅統治者, 但就從來沒有盡責嘅人民. 莫講大陸, 一個馬照跑舞照跳嘅低俗社會, 就係人民腐敗嘅象徵.

中國人民嘅命運從來都係以腐敗蠶食社會, 再以作反製造內憂, 然後畀外族侵略屠殺.

作者: 寒冬小老闆     時間: 2021-10-23 09:45 PM

引用:
原帖由 正字 於 2021-10-22 08:52 PM 發表

西方民主唔係爭取返嚟嘅, 而係人民懂得自理, 知道己責之後由皇帝下放權力逹至. 中國有盡心盡力嘅統治者, 但就從來沒有盡責嘅人民. 莫講大陸, 一個馬照跑舞照跳嘅低俗社會, 就係人民腐敗嘅象徵.

中國人民嘅命運從來都係以腐敗蠶食社會, 再以作反製造內憂, 然後畀外族侵略屠殺.
西方有盡責嘅人民😎果然高智商😩
作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-24 07:23 AM

引用:
原帖由 正字 於 2021-10-22 08:52 PM 發表

人民努力建設,點腐敗,也不及貪官腐敗!
8、9歳在家串膠花,12歲出工廠工作,但暑假完了,又揹上書包返學,15歳可以在茶餐廳做 part time, 這是香港人的寫照!
香港人無大鑊飯食,從來都係靠自己一雙手養活自己!
工作及進修時間超長,因此,社會才積累了不少財富!不是做又36,不做又36的人可以理解的!
但大量的財富積累,卻招來壞人,不斷以大白象工程來騙財!有民選的議員出來反對,但卻被強權 DQ!

但強權DQ 的,並不是議員本身,強權DQ 的,是人民的聲音,是人民的意願,是人民的渴求!DQ 民選議員,就是與民為敵,向人民開戰!

又,英國的民主,不是因為皇帝自願下放,而是因為對岸的法國大革命成功,憤怒的人民,把皇帝及其親戚,一一送上斷頭台。

英皇恐怕革命之火,燃燒到自己家族,為求自保,因而與大臣商議,改為君主立憲制!

英國天天有聲音話要廢除皇室制度,只是某牆國的人,坐井觀天,少見世面而矣!
作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-24 07:30 AM

引用:

無錯呀!
「勤學」就係「頑疾」,是要根治的!
勤勞也是頑疾,也要根治!
大家一同多躺下休息,看看天空,享受生活!以天為蓋,以地為蓆,多幸福!
作者: mart1212     時間: 2021-10-24 09:47 AM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-24 07:30 AM 發表

無錯呀!
大家一同多躺下休息,看看天空,享受生活!以天為蓋,以地為蓆,多幸福!
勤學同管制濫收費用補習社有關系嗎?
那些義務為山區留守兒童補習嘅老師有邊個被人告?
如果習近平禁止兒童上學咁就真係好有問題喇。
估新聞不如認真去睇新聞。
就如中國管制比特幣一樣,你可以講,咁都要管?
但有眼見噃,前一陣子比特幣快升到歷史新高將接近六萬7千美元。

比特幣本周飆漲逼近67000美元,再度創下新天價,在虛擬貨幣交易熱絡之際,周四(21日)竟發生比特幣報價閃崩慘案,從原本65000美元狂瀉87%殺至8000美元,背後兇手竟是美國加密貨幣交易所幣安(Binance)某客戶演算法出包,但這種說法,部分投資人並不買單,指稱是一場騙局。

咁亞樓主又應唔應該管制比特幣呢?

作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-24 10:20 AM

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-24 09:47 AM 發表

勤學同管制濫收費用補習社有關系嗎?
那些義務為山區留守兒童補習嘅老師有邊個被人告?
如果習近平禁止兒童上學咁就真係好有問題喇。
估新聞不如認真去睇新聞。
就如中國管制比特幣一樣,你可以講,咁都要管?
但有眼見噃,前一陣子比特幣快升到歷史新高將接近六萬7千美元。

比特幣本周飆漲逼近67000美元,再度創下新天價,在虛擬貨幣交易熱絡之際,周四(21日)竟發生比特幣報價閃崩慘案,從原本65000美元 ...
呢啲你自己up! 我覺得不知幾好,唔讀書更加好!
作者: mart1212     時間: 2021-10-24 10:23 AM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-24 10:20 AM 發表

呢啲你自己up! 我覺得不知幾好,唔讀書更加好!
唔讀書咪似你囉!
一味靠估。
作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-24 02:21 PM

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-24 10:23 AM 發表

唔讀書咪似你囉!
一味靠估。
爹親娘親,不及習爺爺親;黨大國大,不及習主席大!
作者: mart1212

作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-24 02:48 PM

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-24 02:26 PM 發表

你係咁多料咋!
唔識就讀多啲書,靠估係無用㗎。
教育部發覺有問題,你就話習近平唔俾人補習。
如來無知真係無藥醫㗎。
習爺爺説了算!其他人算老幾?
作者: mart1212     時間: 2021-10-24 03:29 PM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-24 02:48 PM 發表

習爺爺説了算!其他人算老幾?
咁習爺爺點說?
我淨係睇到你說噃!
網友已提供教育部發言文章。
你唔識字定係唔識睇?

作者: 劉婕     時間: 2021-10-25 10:14 AM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-24 07:30 AM 發表

無錯呀!
日本人躺平文化已有三十年歷史了, 背後的真相, 是因為日本人父母不想再看見年青人因學業壓力太大, 令自殺率高企不下而成, 日本政府沒有能力及時察覺惡性競帶來的後遺症。
我們國家領導人有先見之明, 不讓無謂補習的消費害慘低下層家庭。
有能的的政府才不會讓壞事滾大下去。
沒能力的政府, 像香港政府為例, 讓暴動文化在港摧殘香港足足一年之久。
https://www.youtube.com/watch?v=Jkiu0FsbKZI&ab_channel=MAKO老师

作者: 劉婕     時間: 2021-10-25 10:22 AM

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-22 12:21 PM 發表

應該係知啲唔知啲。

教育部覺得有問題可以講成習爺爺唔俾人補習。
正常補習班在國內仍然有生存間, 樓豬唔會提
作者: mart1212     時間: 2021-10-25 11:07 AM

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-10-25 10:22 AM 發表

正常補習班在國內仍然有生存間, 樓豬唔會提
我淨係想睇習爺爺有冇講過唔俾國民補習啫!
作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-25 11:16 AM

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-25 11:07 AM 發表

我淨係想睇習爺爺有冇講過唔俾國民補習啫!
共同富裕,咁我哋幾時可以入中南海住吓?
作者: mart1212     時間: 2021-10-25 11:27 AM

你唔使叉開話題講第二樣嘢呀!
而家問緊你習爺爺點唔俾人補習呀。
共同富裕你開第二帖時我再答你。
作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-25 03:00 PM

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-10-25 11:27 AM 發表
你唔使叉開話題講第二樣嘢呀!
而家問緊你習爺爺點唔俾人補習呀。
共同富裕你開第二帖時我再答你。
你講深圳可以繼續補呀?

深圳有錢,有權有勢,有軍備,軍人食得飽!山高皇帝遠!
乜有人敢郁深圳咩?
作者: mart1212     時間: 2021-10-25 05:48 PM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-25 03:00 PM 發表

你講深圳可以繼續補呀?

深圳有錢,有權有勢,有軍備,軍人食得飽!山高皇帝遠!
乜有人敢郁深圳咩?
而家係問緊係習近平點講。
別東拉西扯。