標題: [本港新聞評論] 經珠澳口岸入境珠海明午起免疫監 兼解除打針要求 [打印本頁]

作者: 明玉九垂天     時間: 2021-10-18 05:35 PM

澳門新冠肺炎疫情暫見緩和,珠海當局今日(18日)宣布,由明日(19日)正午12時起放寬經珠澳口岸入境的防疫措施,即僅需持

澳門新冠肺炎疫情暫見緩和,珠海當局今日(18日)宣布,由明日(19日)正午12時起放寬經珠澳口岸入境的防疫措施,即僅需持48小時內非確診的病毒檢測證明,而毋須入境後隔離14天,亦不再要求必須至少接種1劑新冠疫苗。                                                

就此,澳門政府亦放寬離境限制,即現時自澳門離境須持有衞生當局認可的24小時內非確診檢測證明的措施,由明日中午起同步解除。

阿爺對澳門寵愛有加, 對香港親疏有別, 香港人真係恨到流晒口水, 情何以堪.
仆你個臭街杏加橙林鄭娥口是心非, 佢口爆香港的健康碼[不記名, 無追蹤功能], 粵省事官員真係啋你都ON撚鳩.
我依家就踢爆點解粵港冇得通關的因由.  
[1] 林鄭娥向韓正告御狀, 係觸犯咗中國官場的大忌, 正所謂花花轎子人抬人, 天子在遠權力在近, 地方事務當然係由地方官員擺平, 韓正係中央大官, 佢都唔得閒日日去跟地方事務.
[2] 粵省事在韓正面前唯唯喏喏, 韓正返回北京後, 粵省事立即發圍兼起啤整盅林鄭娥.
[3] 香港人大代表唔准去北京開會, 即係去到嚴重級別.
[4] 林鄭娥上次去廣州, 原本在回程時去深圳開會, 深圳官員向林鄭娥面上吐口水, 叫林鄭娥直接返香港, 不要在深圳落車.
[5] 深港第一次對接會議, 陳笑恥牙撚眨眨向深圳官員宣讀香港的防疫政策, 就係堅決唔跟大陸的健康碼, 當日開會十分鐘就散班不歡而散.
[6] 第二次深港對接會議係無限期押後, 因為林鄭娥都唔可以去深圳, 陳笑恥呢班膠棺更冇可能再去深圳開會.
[7] 香港要跟大陸通關, 真係如同海市蜃樓, 海中撈月.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211018/bkn-20211018161023266-1018_00822_001.html
作者: 笨豬傻咪     時間: 2021-10-18 05:44 PM

用家庭理論
阿爺緊係錫聽話既小朋友
實照顧乖既仔女

澳門近來都發生疫情
又唔見阿爺唔比何厚鏵上去開會

作者: alexlcw2003     時間: 2021-10-18 05:49 PM

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-18 05:35 PM 發表
澳門新冠肺炎疫情暫見緩和,珠海當局今日(18日)宣布,由明日(19日)正午12時起放寬經珠澳口岸入境的防疫措施,即僅需持

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211018/photo/bkn-20211018161023266-1018_00822_001_01b.jpg?20211018165452

澳門新冠肺炎疫情暫見緩和,珠海當局今日(18日)宣布,由明 ...
澳門依家係咪用大陸套健康碼?
作者: 魚仔曲其     時間: 2021-10-18 05:57 PM

講系咁講。香港無乜本土,反而死守。澳門有過本土,又咁快通關。。依家唔系整蠱特首,系整蠱愛國人士。。都系果句。系關口安裝個碼。唔怕既咁系批準咯。有碼。有針。有檢疫。咁都唔放。真系無話講
作者: 明玉九垂天     時間: 2021-10-18 06:07 PM

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-10-18 05:57 PM 發表
講系咁講。香港無乜本土,反而死守。澳門有過本土,又咁快通關。。依家唔系整蠱特首,系整蠱愛國人士。。都系果句。系關口安裝個碼。唔怕既咁系批準咯。有碼。有針。有檢疫。咁都唔放。真系無話講
你錯了.
在關口安裝個碼係冇用, 因為追蹤唔到之前14日的行踪.
健康碼係可以隨時下載APP, 唔需要去到關口下載, 但如無查證個人資料, 個碼係黃色.
作者: 明玉九垂天     時間: 2021-10-18 06:12 PM

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-10-18 05:44 PM 發表
用家庭理論
阿爺緊係錫聽話既小朋友
實照顧乖既仔女

澳門近來都發生疫情
大陸各省市都時不時有人中招, 但都係可以追蹤到源頭而及時截斷傳播鏈, 因為大陸有健康碼+行程碼, 澳門上次中招都搵到源頭及全民強檢, 阿爺睇到澳門人聽教聽話, 當然有獎賞.
作者: 明玉九垂天     時間: 2021-10-18 06:24 PM

我剛才聽香港電台, 聽到主持人講深圳的對接官員將會來香港考察, 都唔知流定堅, 香港乜都唔做, 深圳官員來香港睇乜嘢?
作者: 假波多     時間: 2021-10-18 06:24 PM

立咗國安法後香港政府感覺變過街老鼠咁
唔見唔聽唔使比面你
作者: 一拳定音     時間: 2021-10-18 06:29 PM

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-18 06:24 PM 發表
我剛才聽香港電台, 聽到主持人講深圳的對接官員將會來香港考察, 都唔知流定堅, 香港乜都唔做, 深圳官員來香港睇乜嘢?
可以做反面教材
作者: paulchen     時間: 2021-10-18 06:35 PM

香港人自己攞嚟衰抵X死
寫紙仔亂填
連安心出行都做假
阿爺又點會解封
作者: 佢係乜水     時間: 2021-10-18 06:37 PM

香港有林鄭和陳局長這兩位出類拔萃女將鎮守大門, 保證有排不能暢通
作者: ichthys2     時間: 2021-10-18 06:40 PM

乖孩子有糖吃.....
作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-18 07:19 PM

妹仔又點識做官!
一味只識擦鞋!再欺壓佢低下的人!

深圳完全不是一個聽話的孩子,但就係一個好聰明,拎得出來見人,做示範單位的孩子!
就係憑住自己的優勢,可以繼續補英文,可以不停電!

其實香港年年拎咁多錢出嚟買貴水,應該係香港人食住深圳先係!

深仔你咪唔好通關囉!

香港連走私船都拉Q哂你,所有貨充公!So?

然後,香港同世界各地通關,國際貿易照做!你深仔關埋門,食自己!
作者: rayrayccw     時間: 2021-10-18 07:24 PM

咁搞法香港人連去澳門都無期
作者: 74x     時間: 2021-10-18 07:39 PM

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-18 05:35 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211018/photo/bkn-20211018161023266-1018_00822_001_01b.jpg?20211018165452

澳門新冠肺炎疫情暫見緩和,珠海當局今日(18日)宣布,由明 ...
健康碼是省级產物,找韓正找錯人
作者: 寒冬小老闆     時間: 2021-10-18 07:41 PM

引用:

你講真定講笑
作者: 赤共     時間: 2021-10-18 07:49 PM

咪唔同大陸通囉同世界通
作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-18 07:50 PM

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-10-18 07:24 PM 發表
Who cares? 但無得去日韓,真係想死!
想移民,好大程度係因為無咗旅行的自由!
作者: 歐洲的青魚     時間: 2021-10-18 07:51 PM

引用:
原帖由 赤共 於 2021-10-18 07:49 PM 發表
咪唔同大陸通囉同世界通
Exactly!
作者: 寒冬富有蝦仁     時間: 2021-10-18 07:55 PM

澳門係乖仔,曱甴港正衰仔
作者: 方外野士     時間: 2021-10-18 07:55 PM

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-18 06:24 PM 發表
睇香港淫點死囉。
香港好多人都唔用安心出行app。
寧願填紙仔,仲要都唔知會唔會亂咁填?

200萬01人會唔會聽政府話係人都知?

不過都唔怪得林鄭月娥,因為如果追蹤到行程,班黃友又話違反私人條例。

我自己覺得,如果出遊人士,自願使用內地健康碼,同意追蹤自己行蹤,我覺得冇問題。

🤔🤔🤔
作者: 明玉九垂天     時間: 2021-10-18 07:56 PM

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-10-18 07:41 PM 發表

你講真定講笑
你冇睇新聞咩? 林鄭娥上次去廣州參加外貿展開幕禮, 回程時原本已安排好跟深圳官員開會, 但深圳官員一句逐客令, 林鄭娥就由廣州坐直通車返香港.
作者: 寒冬小老闆     時間: 2021-10-18 07:58 PM

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-18 07:56 PM 發表

你冇睇新聞咩? 林鄭娥上次去廣州參加外貿展開幕禮, 回程時原本已安排好跟深圳官員開會, 但深圳官員一句逐客令, 林鄭娥就由廣州坐直通車返香港.
見唔到呢單新聞,我成日都睇01須然佢禁我言
作者: 明玉九垂天     時間: 2021-10-18 08:00 PM

引用:
原帖由 方外野士 於 2021-10-18 07:55 PM 發表

睇香港淫點死囉。

不過都唔怪得林鄭月娥,因為如果追蹤到行程,班黃友又話違反私人條例。

我自己覺得,如果出遊人士,自願使用內地健康碼,同意追蹤自己行蹤,我覺得冇問題。

🤔🤔🤔
但林鄭娥爆響口要保護全香港人的私隱喎, 咁即係就算有一部份香港人唔要私隱, 都會畀政府阻止.
作者: 魚仔曲其     時間: 2021-10-18 08:01 PM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-18 07:19 PM 發表
妹仔又點識做官!
一味只識擦鞋!再欺壓佢低下的人!

深圳完全不是一個聽話的孩子,但就係一個好聰明,拎得出來見人,做示範單位的孩子!
就係憑住自己的優勢,可以繼續補英文,可以不停電!

其實香港年年拎咁多錢出嚟買貴水,應該係香港人食住深圳先係!

深仔你咪唔好通關囉!

香港連走私船都拉Q哂你,所有貨充公!So?

然後,香港同世界各地通關,國際貿易照做!你深仔關埋門,食自己!
唔知有唔假,但大陸公布既數據,香港出口,大陸佔成半。而系香港既投資。大陸過萬億美元。。無論系出口同投資。中國佔既比例,仲大過歐美好多。。。只系平時無人講,以為歐美發達,就比錢香港使咁
作者: 貝才貝才     時間: 2021-10-18 08:01 PM

而家擺明係關人事,唔關疫情事,林鄭班廢官知衰未呀?
作者: NeScAfE_G

作者: 淫蟲肥     時間: 2021-10-18 08:05 PM

引用:

Agree 仆你個臭街杏加橙林鄭娥
作者: 睇天做人     時間: 2021-10-18 08:06 PM

無追蹤功能 澳門都怕
作者: 香港自由     時間: 2021-10-18 08:06 PM

最好永久封關,澳門除咗賭冇乜好玩
作者: 炎夏笨拙的天才     時間: 2021-10-18 08:07 PM

引用:
原帖由 alexlcw2003 於 2021-10-18 05:49 PM 發表

澳門依家係咪用大陸套健康碼?

係啊由上年用到而家喇,由上年2020年5月已經可以自由往来中國和澳門...

圖片附件: 1634558844982.jpg (2021-10-18 08:07 PM, 144.66 KB) / 該附件被下載次數 1

作者: 方外野士     時間: 2021-10-18 08:07 PM

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-10-18 07:24 PM 發表
吊,咪係囉。
等左差不多2年。

3年都黎緊。
3年又3年,3年再3年。

不過澳門同內地通關,澳門經濟都未見好轉。
呢個疫情真係玩轉全世界。

🤬🤬🤬
作者: ar2man     時間: 2021-10-18 08:09 PM

引用:
原帖由 paulchen 於 2021-10-18 06:35 PM 發表
香港人自己攞嚟衰抵X死
寫紙仔亂填
連安心出行都做假
阿爺又點會解封
港膠官仲講到自己香港居民高質可以自我申報

點可能?
作者: 方外野士     時間: 2021-10-18 08:12 PM

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-18 08:00 PM 發表

但林鄭娥爆響口要保護全香港人的私隱喎, 咁即係就算有一部份香港人唔要私隱, 都會畀政府阻止.
依家唯有香港換特首,先有轉機。
等多一年吧。

😅😅😅
作者: 港男happy4     時間: 2021-10-18 08:13 PM

陳笑恥 lam ban yuet or eat shit la
作者: rinrinrinrin     時間: 2021-10-18 08:13 PM

引用:

林病班廢物真係害能死香港人,重講佢會做多幾年真係痴能線。我覺得阿爺派人落黎管好過啦。咪再害9香港人。
作者: 遊樂人間     時間: 2021-10-18 08:14 PM

引用:

澳門全民檢測,又唔會好像香港咁隨便俾阿豬阿狗豁免特權,又跟內地健康碼,當然可以通關。香港連個好普通的安心出行都冇膽強制實行,最過份的係政府部門都仲可以填紙仔,真係很廢。

作者: estateman     時間: 2021-10-18 08:15 PM

引用:
原帖由 paulchen 於 2021-10-18 06:35 PM 發表
香港人自己攞嚟衰抵X死
寫紙仔亂填
連安心出行都做假
阿爺又點會解封
黃畜吾犯法
黑𨳊人憎事吾做
作者: 初出熱身     時間: 2021-10-18 08:16 PM

香港搞個健康碼,搞咗年半都搞唔到
作者: estateman     時間: 2021-10-18 08:16 PM

引用:
原帖由 方外野士 於 2021-10-18 07:55 PM 發表

睇香港淫點死囉。

🤔🤔🤔
九成亂填
作者: kwma     時間: 2021-10-18 08:19 PM

引用:

澳門人真係幸福
作者: 方外野士     時間: 2021-10-18 08:22 PM

引用:
原帖由 estateman 於 2021-10-18 08:16 PM 發表

九成亂填
若然有市民玩野,名填特無鋪,地址填白宮,咁樣就搞笑......

純搞笑,勿認真。

🙉🙉🙉
作者: noel2046     時間: 2021-10-18 08:24 PM

引用:
落來掃貨
作者: 吹唔漲掹唔長     時間: 2021-10-18 08:26 PM

引用:
原帖由 ar2man 於 2021-10-18 08:09 PM 發表

港膠官仲講到自己香港居民高質可以自我申報

點可能?
高質??膠汁咋化??
作者: noel2046     時間: 2021-10-18 08:27 PM

哈哈哈香港政府搞到裡外不是人,一早同世界對接咪好,依家要同牆國通搞清零,人哋玩鳩你
作者: 吹唔漲掹唔長     時間: 2021-10-18 08:28 PM

引用:
原帖由 貝才貝才 於 2021-10-18 08:01 PM 發表
而家擺明係關人事,唔關疫情事,林鄭班廢官知衰未呀?
「知又點??係唔做,咬我食??」哩班AO王依家就係咁嘅心態
作者: noel2046     時間: 2021-10-18 08:28 PM

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2021-10-18 08:03 PM 發表
全世界係得獨裁中國抗疫理由 限制人民自由兩年既姐 香港已經被共產黨分裂出去 變成第二個國家 所以去中國要隔離21日
仲有北朝鮮,大陸嘅好搭檔
作者: noel2046     時間: 2021-10-18 08:29 PM

引用:
原帖由 香港自由 於 2021-10-18 08:06 PM 發表
最好永久封關,澳門除咗賭冇乜好玩
有得嫖
作者: 半夏珍貴的花貓     時間: 2021-10-18 08:31 PM

正,林鄭做得好, 等澳門接曬d 肺炎大陸客
作者: hfceddie     時間: 2021-10-18 08:31 PM

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-10-18 06:37 PM 發表
香港有林鄭和陳局長這兩位出類拔萃女將鎮守大門, 保證有排不能暢通
多謝提醒,我以為香港已經唔係佢哋話事添。
作者: 大圍宝叔     時間: 2021-10-18 08:32 PM

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-10-18 05:44 PM 發表
用家庭理論
阿爺緊係錫聽話既小朋友
實照顧乖既仔女

澳門近來都發生疫情
你條戇鳩仔!🤭
作者: 半夜硬硬的樹根     時間: 2021-10-18 08:32 PM

一個國家用同一個健康碼好正常啫
作者: carol2017     時間: 2021-10-18 08:38 PM

為何  777 不跟隨澳門措施??
作者: 核心不安的高峰     時間: 2021-10-18 08:39 PM

有特權免檢疫
作者: 負資產BBQ1     時間: 2021-10-18 08:41 PM

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-10-18 05:57 PM 發表
在關口安?查唔到之前14日身在何地,噉即是尼歌潔曼都可以免檢疫入大陸啦!
作者: 負資產BBQ1     時間: 2021-10-18 08:44 PM

引用:

睇香港淫點死囉。

🤔🤔🤔
違反私隱條例?成個立法會都係你嘅人,你唔去改,今日想聽日過都仲得啊!
作者: chukikwong     時間: 2021-10-18 08:46 PM

淋病根本唔明內地官地要點打交道,好似小學雞咁,郁d就告校長,試想下你郁d就告校長,d同學唔杯葛就奇啦,香港教育失敗之處
作者: 負資產BBQ1     時間: 2021-10-18 08:47 PM

引用:
原帖由 半夏珍貴的花貓 於 2021-10-18 08:31 PM 發表
正,林鄭做得好, 等澳門接曬d 肺炎大陸客
澳門有冇肺炎嚇我就唔知,香港有一大堆拉曬去坐監嘅曱甴我就好清楚。
作者: Peony8868     時間: 2021-10-18 08:47 PM

引用:
用家庭理論
阿爺緊係錫聽話既小朋友
實照顧乖既仔女

澳門近來都發生疫情
你唔好咁天真,信一成以為自己得寵唔跟廣東省防疫政策,廣東省馬上封你關唔比人入珠海,防疫前題下大家都無面比
作者: estateman     時間: 2021-10-18 08:49 PM

引用:
原帖由 方外野士 於 2021-10-18 08:22 PM 發表

若然有市民玩野,名填特無鋪,地址填白宮,咁樣就搞笑......

純搞笑,勿認真。

🙉🙉🙉
我前同事食飯填吾使十秒
yc根本以攪爛香港為樂
以為咁
拜登就比張6咭佢哋
作者: 明日巨大的碼頭     時間: 2021-10-18 08:50 PM

引用:

師兄, 你真係講得貼切呀!一嘢篤爆現時林鄭和陳肇始的無能, 兩人左搖右擺的政策的確是現任政府的縮影, 若非有出身於警隊的李家超、鄧炳強等兩三個猛將坐鎮, 現在真係唔知點算呀!

看來習主席所說的“為官避事平生恥”, 將會適用套用在林鄭的餘下任期。
作者: 12345678     時間: 2021-10-18 08:50 PM

阿爷点会睇唔出你呢个香港特首暗度陈仓,係呢個死八婆覺得自己好似好叻,實際就硬實九。
作者: 貝才貝才     時間: 2021-10-18 08:52 PM

引用:
原帖由 吹唔漲掹唔長 於 2021-10-18 08:28 PM 發表

「知又點??係唔做,咬我食??」哩班AO王依家就係咁嘅心態
因為佢哋屋企人系外國唔係中國囉!唔通關對佢哋無影響的。
作者: chaolininin     時間: 2021-10-18 08:55 PM

香港阿娥要自成一格,死都唔肯跟阿爺用健康碼,無得隔離,市民多得佢唔少,想返國內的,天天炒蝦拆蟹
作者: productdesigner     時間: 2021-10-18 08:55 PM

引用:
要考察定先,下屆換走隻毒🦢就可以用新措施通關
作者: 主天使     時間: 2021-10-18 08:58 PM

有咩辦法呀!某些香港人日日請私隱,而班高官又真系聽晒佢哋講。私隱你一出世就沒啦!
作者: 74x     時間: 2021-10-18 08:59 PM

引用:
原帖由 半夜硬硬的樹根 於 2021-10-18 08:32 PM 發表
一個國家用同一個健康碼好正常啫
國內健康碼係省級操作,各省不同例
作者: man78912     時間: 2021-10-18 09:02 PM

中央擺明唔妥777政府,通關無期了
作者: cchhii328     時間: 2021-10-18 09:04 PM

林鄭今次真係要檢討吓自己同妳班庸才班底喇! 
作者: tonnycho     時間: 2021-10-18 09:07 PM

引用:
原帖由 赤共 於 2021-10-18 07:49 PM 發表
咪唔同大陸通囉同世界通
世界经香港都係想入大陸  on9
作者: tonnycho     時間: 2021-10-18 09:09 PM

引用:
原帖由 歐洲的青魚 於 2021-10-18 07:51 PM 發表

Exactly!
曱甴果然無常识
作者: tonnycho     時間: 2021-10-18 09:13 PM

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-10-18 08:01 PM 發表

唔知有唔假,但大陸公布既數據,香港出口,大陸佔成半。而系香港既投資。大陸過萬億美元。。無論系出口同投資。中國佔既比例,仲大過歐美好多。。。只系平時無人講,以為歐美發達,就比錢香港使咁
你信曱甴講嘅嘢  無大陸救  香港一早死撚咗啦
作者: 孤獨的晴朗     時間: 2021-10-18 09:13 PM

只係一件事就睇到淋病係幾咁垃圾澳門🇲🇴話全民檢就檢、高危區全檢幾日就OK、我係祖國高官、見你做得咁好都馬上通關啦相返死全家的淋病垃圾中之垃圾
作者: wsp     時間: 2021-10-18 09:15 PM

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-18 06:12 PM 發表

大陸各省市都時不時有人中招, 但都係可以追蹤到源頭而及時截斷傳播鏈, 因為大陸有健康碼+行程碼, 澳門上次中招都搵到源頭及全民強檢, 阿爺睇到澳門人聽教聽話, 當然有獎賞.
師兄講出重要一點 : 澳門"追查"到源頭
呢點就係國內疫情控制需要嘅節點

而香港嘅做法係
只要疫情冇擴散
所謂源頭根本就係斷九估
作者: wk221ab     時間: 2021-10-18 09:15 PM

打香港一巴
作者: tonnycho     時間: 2021-10-18 09:17 PM

引用:
原帖由 方外野士 於 2021-10-18 08:12 PM 發表

依家唯有香港換特首,先有轉機。
等多一年吧。

😅😅😅
200萬+1隻曱甴未消滅  換特首有用吗?
作者: nymph     時間: 2021-10-18 09:18 PM

香港想通關可能要慢慢等了,再加上香港太多防疫漏洞了,如 7 人欖球港隊成員,妮歌潔曼兩渡來港等等的檢疫事件。

https://ol.mingpao.com/ldy/showb ... 港拍攝《expats》-3號風球照開工
作者: 天外有天slm     時間: 2021-10-18 09:21 PM

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-10-18 06:37 PM 發表
ching一矢中的
作者: pycicamn     時間: 2021-10-18 09:23 PM

澳門患上武漢肺炎的人稀少,疫情相對穩定
作者: tongtong2047     時間: 2021-10-18 09:24 PM

港鷹餘孽亂港呀爺點會信佢地!
作者: 一生冇求     時間: 2021-10-18 09:27 PM

引用:
原帖由 pycicamn 於 2021-10-18 09:23 PM 發表
澳門患上武漢肺炎的人稀少,疫情相對穩定
香港仲有200萬隻曱甴呢
作者: 香港雞蟲     時間: 2021-10-18 09:28 PM

同人唔同命
作者: 95折     時間: 2021-10-18 09:31 PM

支持封關到底
藍屍想返大陸食好西, 無緊易
作者: doradora11     時間: 2021-10-18 09:36 PM

唔打針可以入境大陸咁好?
作者: 中午污濁的樓主     時間: 2021-10-18 09:37 PM

引用:
根本政治遊戲,無視民生。
作者: doradora11     時間: 2021-10-18 09:40 PM

真係好需要返大陸可以隔離的嘛?隔咪隔囉,可以返去就得
作者: lam913     時間: 2021-10-18 09:47 PM

引用:
澳門長期都係0確診,
人哋係冇本地個案 更加冇 外來輸入,
呢一年呢真係得幾個個案,
香港嗰啲所謂0確診,
係要日日都唔計 日日都有嘅外來輸入個案。
作者: 瑪卡     時間: 2021-10-18 09:47 PM

引用:

我地蟻民吊有乜用😢
作者: 蝴蝶陣營     時間: 2021-10-18 09:49 PM

引用:
原帖由 doradora11 於 2021-10-18 09:36 PM 發表
唔打針可以入境大陸咁好?
一向都无要求要打针,系o的憨鸠仔成日一厢情愿觉得打左针就可以免检返大陆
作者: ar2man     時間: 2021-10-18 09:50 PM

引用:
原帖由 吹唔漲掹唔長 於 2021-10-18 08:26 PM 發表

高質??膠汁咋化??
醒到用假安心apps
俾告偽造文書
作者: 瑪卡     時間: 2021-10-18 09:50 PM

引用:
個碼要有配套,係整個社會要行最有效個套,除了我地中國防疫做成效到無第二個🤔🤔
作者: 瑪卡     時間: 2021-10-18 09:51 PM

引用:
原帖由 lam913 於 2021-10-18 09:47 PM 發表

澳門長期都係0確診,
香港嗰啲所謂0確診,
水份?🤔🤔
作者: doradora11     時間: 2021-10-18 09:53 PM

引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-10-18 09:49 PM 發表

一向都无要求要打针,系o的憨鸠仔成日一厢情愿觉得打左针就可以免检返大陆
打左針都會帶病毒同傳比其他人架,一定要隔離
作者: wsp     時間: 2021-10-18 09:55 PM

引用:
原帖由 lam913 於 2021-10-18 09:47 PM 發表

澳門長期都係0確診,
香港嗰啲所謂0確診,
香港嗰啲所謂輸入個案
根本就係搞笑
擺明係喺本地感染(都唔確定係唔係第一重感染)
但估計感染源係外來入境者
就當係輸入個案
咁計
新冠嘅發源地又唔係香港
全部都係輸入個案
冇本地感染啦
作者: 瑪卡     時間: 2021-10-18 09:55 PM

引用:
班9棺唔係以為今時今日靠飲飲食食可以過骨🤔🤔
作者: 魚仔曲其     時間: 2021-10-18 09:55 PM

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-10-18 09:50 PM 發表

個碼要有配套,係整個社會要行最有效個套,除了我地中國防疫做成效到無第二個🤔🤔
如果系咁就唔使通。肯定黃人唔會安裝。咁樣追踪唔到
🉐部分人有都無用
作者: falconV8     時間: 2021-10-18 09:56 PM

睇怕農曆新年都難望通關
作者: 瑪卡     時間: 2021-10-18 09:57 PM

引用:
香港人自己攞嚟衰抵X死
寫紙仔亂填
連安心出行都做假
阿爺又點會解封
個班黃C無得反上去咪搞亂檔😔😔
作者: 瑪卡     時間: 2021-10-18 09:58 PM

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-10-18 09:55 PM 發表

如果系咁就唔使通。肯定黃人唔會安裝。咁樣追踪唔到
🉐部分人有都無用
立左国安法還未完全通順😢😢
作者: .🐻‍❄️.