標題: [國際新聞評論] 加拿大法院結束孟晚舟引渡聆訊 可重獲自由 [打印本頁]

作者: supremeabc     時間: 2021-9-25 05:51 AM

華為公主終於獲釋可以走了 !  

華為副董事長孟晚舟9月24日與美國司法部門達成延期起訴協議後,加拿大法院同日結束對孟晚舟的引渡聆訊,意味她可以結束在溫哥華近三年的軟禁生活,返回中國。

孟晚舟在美國的聆訊結束後,加拿大政府代表律師隨即向溫哥華卑詩省(British Columbia)法院申請撤銷將她引渡到美國的要求,並獲最高法院副首席大法官霍姆斯(Heather Holmes)批准,當庭釋放。

霍姆斯向孟晚舟表示,對方在庭上非常合作和有禮,因此法院表達謝意。加拿大司法部則指,孟晚舟可以隨時返回中國,同時重申加拿大是法治國家,而在整個司法程序中,她一直獲當地法律保障的公平審訊。

孟晚舟被指涉嫌隱瞞公司與伊朗有生意往來,誤導滙豐銀行,遭美國司法部起訴電滙欺詐罪。她在2018年12月在溫哥華機場過境期間,加拿大當局應美國要求扣留至今。期間她一直否認控罪。

她在9月24日以視像方式出席美國紐約法院的聆訊,並與司法部達成14個月的「延期起訴協議」(Deferred-Prosecution Agreement,DPA),直到2022年12月為止。而作為協議一部分,她否認控罪。

布魯克林(Brooklyn)地區法院法官唐納利(Ann Donnelly)裁定,接受孟晚舟的延期起訴協議,批准她的具結保釋條件。

美國司法部之後發表聲明,指孟晚舟承認就華為在伊朗的生意誤導銀行,並強調會繼續準備對華為的官司,稱期待在法庭上提出證據。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/680981/加拿大法院結束孟晚舟引渡聆訊-可重獲自由
作者: 紫色字宙     時間: 2021-9-25 06:05 AM

美國佬講埋啲白痴野,咁大間銀行,咁易比人誤導?又唔係無知市民。如果啲野唔做得,孟晚舟都未必知,應該係銀行講返比孟晚舟知,唔做得。如果連銀行都唔知唔做得,咁你美國佬自己同銀行溝通好啲先啦。
作者: 33Chris     時間: 2021-9-25 06:09 AM

任佢老美之後講乜都好,結果就係孟晚舟沒有認罪,美國放人。 即係美國全面跪低,之後孟晚舟返回中國,佢老味慢慢繼續自己同自己玩起訴吧, 睬你都有味 ,過咗海就神仙。
作者: lpj88     時間: 2021-9-25 06:22 AM

一開始就系大陸/華為犧牲一個孟晚舟, 都唔會比美國奸計得呈.
作者: ken2431     時間: 2021-9-25 06:24 AM

邪不能勝正!
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 06:27 AM

佢承認誤導銀行,令美國之後告華為,多樣野當係證據。
作者: wk221ab     時間: 2021-9-25 06:30 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 06:27 AM 發表

繼續打J吧
SH
作者: 莫小問     時間: 2021-9-25 06:33 AM

敗登又輸一仗!!!
打電話比習近平之後就放人,唔通已經講和?
作者: denniscwip     時間: 2021-9-25 06:33 AM

證明老美老屈
作者: 袋中野性的牛     時間: 2021-9-25 06:34 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 06:27 AM 發表

跌落地汁番渣沙黃屍又贏
作者: Man_543210     時間: 2021-9-25 06:34 AM

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-9-25 05:51 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210925/518308918552694784321765.jpeg/sPLq6NCjIqVfvnZtWR9qa1X3i5YVhFoMpUJH2KVCR9g

華為副董事長孟晚舟9月24日與美國司法部門達成延期起訴協議後,加拿大法院同日結束對孟晚舟的 ...
「攋屎登」話,唔做齊份清單,President Xi唔肯見我,到時我真係會攋屎架啦
作者: 高佬中坑     時間: 2021-9-25 06:34 AM

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-9-25 05:51 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210925/518308918552694784321765.jpeg/sPLq6NCjIqVfvnZtWR9qa1X3i5YVhFoMpUJH2KVCR9g

華為副董事長孟晚舟9月24日與美國司法部門達成延期起訴協議後,加拿大法院同日結束對孟晚舟的 ...
+拿大做了儍仔,終於肯跪低了!
作者: Duncan_Nadal     時間: 2021-9-25 06:35 AM

國際鬧劇
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 06:37 AM

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-9-25 06:30 AM 發表

繼續打J吧
SH
報導咪寫咗囉。

作者: 商界長長主題     時間: 2021-9-25 06:38 AM

引用:

美國佬仆街👎
作者: 寒冬富有蝦仁     時間: 2021-9-25 06:41 AM

死尾狗食屎喇
作者: m11ce     時間: 2021-9-25 06:41 AM

加拿大係一個法治國家,呢句說話真係夠曬諷刺。對法治國家既侮辱。
作者: ONZ...     時間: 2021-9-25 06:42 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 06:37 AM 發表

報導咪寫咗囉。
係就唔會放人啦 用下腦
作者: 9個正理想     時間: 2021-9-25 06:42 AM

「指孟晚舟承認就華為在伊朗的生意誤導銀行…」

一早承認咪唔駛搞咁耐囉!!
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 06:43 AM

引用:
原帖由 ONZ... 於 2021-9-25 06:42 AM 發表

係就唔會放人啦 用下腦
你想話美國司法部講大話?
作者: bestsinger2     時間: 2021-9-25 06:43 AM

吊你老美攪X棍終於收皮
作者: 籠中含情的黑頭     時間: 2021-9-25 06:47 AM

邪不能勝正
作者: ONZ...     時間: 2021-9-25 06:48 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 06:43 AM 發表

有咩出奇? 個控罪本身已經係大話
作者: 綠腳趾     時間: 2021-9-25 06:48 AM

引用:
原帖由 莫小問 於 2021-9-25 06:33 AM 發表

敗登又輸一仗!!!
唔止香港啲分裂國家組織,連華盛頓偽民主政權都受相向政權獻媚賣乖
作者: s282     時間: 2021-9-25 06:48 AM

加拿大早就應該放人啦
作者: ikeafoot     時間: 2021-9-25 06:49 AM

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2021-9-25 06:05 發表

美國佬講埋啲白痴野,咁大間銀行,咁易比人誤導?又唔係無知市民。如果啲野唔做得,孟晚舟都未必知,應該係銀行講返比孟晚舟知,唔做得。如果連銀行都唔知唔做得,咁你美國佬自己同銀行溝通好啲先啦。
老美霸權
總之一用美金法例就係佢定同埋解釋
作者: 33Chris     時間: 2021-9-25 06:49 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 06:43 AM 發表

政治嘅嘢有乜所謂講唔講大話,美國司法部自說自話, 有乜咁出奇? 總之而家人就放咗, 之後嘅嘢係各自表述。

作者: oyear     時間: 2021-9-25 06:50 AM

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-9-25 06:22 AM 發表

一開始就系大陸/華為犧牲一個孟晚舟, 都唔會比美國奸計得呈.
痴線架
點樣犧牲一個 孟晚舟?

叫佢自己認罪等美國有得落台呀?依家華為係同加拿大做生意咩? 係問匯豐銀行合作,美國政府老屈同長臂夾盟友拿下華為做人質呀!
作者: HKPOPO     時間: 2021-9-25 06:50 AM

孟婆終於暗盤認罪了,美國太好人,放佢一馬
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 06:51 AM

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-9-25 06:49 AM 發表

政治嘅嘢有乜所謂講唔講大話,美國司法部自說自話, 有乜咁出奇? 總之而家人就放咗, 之後嘅嘢係各自表述。
希望中國唔好放鬆,美國唔會咁好死的。
作者: oyear     時間: 2021-9-25 06:52 AM

引用:

美國告人,尤其國家利益,要有證據既咩?
偽造咩總之屈你就得
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 06:52 AM

引用:
原帖由 oyear 於 2021-9-25 06:52 AM 發表

美國告人,尤其國家利益,要有證據既咩?
偽造咩總之屈你就得
要扮有證據。
作者: herick     時間: 2021-9-25 06:52 AM

引用:

現在美國搞華為,已經不需要所謂的法律,直接硬來,所以那些所謂的證據是沒有什麼價值的。
作者: 謀人寺     時間: 2021-9-25 06:53 AM

引用:

而作為協議一部分,她否認控罪。各自表述?
擺明美狗跪低啦
作者: oyear     時間: 2021-9-25 06:53 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 06:52 AM 發表

要扮有證據。
甘就軟禁式坐左 3年啦。
作者: 莫小問     時間: 2021-9-25 06:53 AM

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-9-25 06:48 AM 發表

唔止香港啲分裂國家組織,連華盛頓偽民主政權都受相向政權獻媚賣乖
唔通美國窮得咁緊要?點解唔同中國打到底?奇怪的是又冇大大聲講自己同中國make big deal!!!唔似中國同美國買野wo!無啦啦放人!?

By the way, 若我是美國人,我覺得敗登真係做得好難睇,敗走阿富汗,放孟女。美國示弱世界第一?
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 06:56 AM

引用:
原帖由 謀人寺 於 2021-9-25 06:53 AM 發表

而作為協議一部分,她否認控罪。各自表述?
擺明美狗跪低啦
協議都有得各自表述?
作者: 豆芽生     時間: 2021-9-25 06:56 AM

告9個垃圾加拿大政府啦,軟禁左三年浪費咗三年時間賠償一切損失
作者: oyear     時間: 2021-9-25 06:57 AM

引用:
原帖由 9個正理想 於 2021-9-25 06:42 AM 發表

「指孟晚舟承認就華為在伊朗的生意誤導銀行…」

一早承認咪唔駛搞咁耐囉!!
其實你反中就唔駛用腦。
承認左本身就可以告啦。
點解要簽協議放人呀? 加拿大話法治國家播, 一個疑犯承認左,點解反而放人?

肯定係加拿大唔想再淌混水, 投訴美國let go, 唔好再迫我捉住人。 大家各自方話應付媒體,孟小姐走人。
作者: herick     時間: 2021-9-25 06:57 AM

引用:
原帖由 ONZ... 於 2021-9-25 06:48 AM 發表

有咩出奇? 個控罪本身已經係大話
依然有好多人誤認為美國就代表正義。
作者: 謀人寺     時間: 2021-9-25 06:58 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 06:56 AM 發表

協議都有得各自表述?
呢樣你去問美國政府?新聞內容是否認控罪,但美國又放人
作者: 76banana     時間: 2021-9-25 06:59 AM

美債,澳門賭牌和香港地產商就係今次 show hand 的賭注,美國知道自己玩唔起,只好收皮。
作者: Jefftungkk     時間: 2021-9-25 06:59 AM

引用:

終於有個完結......
作者: 等埋首副     時間: 2021-9-25 07:00 AM

加拿大人
作者: 金沙12少     時間: 2021-9-25 07:00 AM

老美,格拿底 合謀 擄人勒索,交贖金放人, 強盜本色
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 07:00 AM

引用:
原帖由 謀人寺 於 2021-9-25 06:58 AM 發表

呢樣你去問美國政府?新聞內容是否認控罪,但美國又放人
協議係否認控罪,但承認有誤導。我既理解係咁。
作者: 冷漠的香港人     時間: 2021-9-25 07:00 AM

孟女士已經抵達機場,準備回國。
作者: 日日精神     時間: 2021-9-25 07:01 AM

一切源於加拿大,大選完就放人!
作者: edmond0000     時間: 2021-9-25 07:02 AM

引用:

自己諗出嚟當真?
作者: 另一個天堂     時間: 2021-9-25 07:04 AM

獅子銀行,不了
作者: TRITON-BSD     時間: 2021-9-25 07:05 AM

係時候反擊
作者: nikonlee     時間: 2021-9-25 07:05 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 06:37 AM 發表

報導咪寫咗囉。
孟否认控罪,还没起诉,延迟了,原来还没告,就有得承认罪行??你讲野甘矛盾?
作者: Tokyo2040     時間: 2021-9-25 07:05 AM

拜登為求一見習總,果然先要做返啲實質嘢改善關係。
作者: 謀人寺     時間: 2021-9-25 07:06 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 07:00 AM 發表

但控罪就係告佢誤導銀行,欺騙銀行
作者: A5和牛     時間: 2021-9-25 07:07 AM

咩鬼地方,一入境被迫住三年,而家又話冇罪!
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 07:08 AM

引用:
原帖由 edmond0000 於 2021-9-25 07:02 AM 發表

自己諗出嚟當真?
美國司法部聲明講嫁。
作者: ichthys2     時間: 2021-9-25 07:08 AM

奸邪妖獸欲藉孟姑娘威脅中國,如今「偷雞不成蝕把米」。但仍須小心奸邪妖獸另有惡計對付中國。
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 07:09 AM

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-9-25 07:05 AM 發表

孟否认控罪,还没起诉,延迟了,原来还没告,就有得承认罪行??你讲野甘矛盾?
你睇吓美國司法部聲明啦,矛盾既唔係我呀。
作者: 全國熟女搜索隊     時間: 2021-9-25 07:09 AM

根據可靠消息,協議內容包佸下次中美元首會面,中方會提供厠紙。
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 07:10 AM

引用:
原帖由 謀人寺 於 2021-9-25 07:06 AM 發表

但控罪就係告佢誤導銀行,欺騙銀行
咁要問美國司法部,點解話孟晚舟承認誤導銀行,但又接受佢否認控罪。
作者: 至愛老輝2     時間: 2021-9-25 07:11 AM

引用:

講到尾,咪又係一單擄人勒索,標參囉,要錢啫,屌你老美早响吖,咪當俾乞兒囉,搞幾年,一早講要錢,咪扮嘢,咪收錢放人囉,世界警察喎?

世界綁匪呀!

扮嘢扮到令人作嘔呀!
作者: 巴士真心事     時間: 2021-9-25 07:12 AM

引用:

Did you shit?
I have no ideas 😑
作者: 等埋首副     時間: 2021-9-25 07:13 AM

加拿大人
作者: ballsici     時間: 2021-9-25 07:15 AM

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2021-9-25 07:11 AM 發表

講到尾,咪又係一單擄人勒索,標參囉,要錢啫,屌你老美早响吖,咪當俾乞兒囉,搞幾年,一早講要錢,咪扮嘢,咪收錢放人囉,世界警察喎?

世界綁匪呀!

扮嘢扮到令人作嘔呀!
國際丐兒
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 07:17 AM

引用:
原帖由 巴士真心事 於 2021-9-25 07:12 AM 發表

Did you shit?
I have no ideas 😑
你自己睇啦:

https://www.justice.gov/opa/pr/h ... nancial-institution
作者: 朋友號00     時間: 2021-9-25 07:17 AM

引用:
原帖由 HKPOPO 於 2021-9-25 06:50 AM 發表

孟婆終於暗盤認罪了,美國太好人,放佢一馬
咩叫喑盤? 係明盤勒索賣晒報紙架,人渣先會話綁匪係好人
作者: ingredient     時間: 2021-9-25 07:18 AM

華為有救啦~
作者: 謀人寺     時間: 2021-9-25 07:18 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 07:10 AM 發表

咁要問美國司法部,點解話孟晚舟承認誤導銀行,但又接受佢否認控罪。
咪係美國政府要面,跌落厠所都要食番啖
作者: sng850     時間: 2021-9-25 07:19 AM

引用:

請問她什麼時候承認誤導銀行?
作者: kingdolld     時間: 2021-9-25 07:19 AM

支持孟小姐企硬,最後终於獲勝。中華兒女的光榮。
作者: kowloon3388

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: pureco     時間: 2021-9-25 07:20 AM

引用:
原帖由 莫小問 於 2021-9-25 06:53 AM 發表

唔通美國窮得咁緊要?點解唔同中國打到底?奇怪的是又冇大大聲講自己同中國make big deal!!!唔似中國同美國買野wo!無啦啦放人!?

By the way, 若我是美國人,我覺得敗登真係做得好難睇,敗走阿富汗,放孟女。美國示弱世界第一?
原因系敗燈D成人屎片用曬,中國唔出貨佢會再次出醜,焗住放人交換.

作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 07:20 AM

引用:
原帖由 謀人寺 於 2021-9-25 07:18 AM 發表

咪係美國政府要面,跌落厠所都要食番啖
不如你睇吓佢個聲明內容先啦:

https://www.justice.gov/opa/pr/h ... nancial-institution
作者: oyear     時間: 2021-9-25 07:20 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 07:00 AM 發表

簽black and white 係否認。
美國司法部話華為口頭承認, 華為唔作回應。
結果係放人。

你話呢?
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 07:20 AM

引用:
原帖由 sng850 於 2021-9-25 07:19 AM 發表

請問她什麼時候承認誤導銀行?
你自己睇啦:

作者: 史太夫     時間: 2021-9-25 07:21 AM

美畜輸甩褲,是狗登認罪求中國放佢一條生路!
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 07:21 AM

引用:
原帖由 kowloon3388 於 2021-9-25 07:19 AM 發表

點解你錦撚蠢,定係有讀寫障礙
你自己睇喇:

作者: sng850     時間: 2021-9-25 07:22 AM

引用:

報導咪寫咗囉。
係美國事後廢噏咋!
作者: kingdolld     時間: 2021-9-25 07:22 AM

加拿犬現在兩頭唔到岸。自己攞黎
作者: oyear     時間: 2021-9-25 07:22 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 07:09 AM 發表

你睇吓美國司法部聲明啦,矛盾既唔係我呀。
根本件事好簡單,係你自己條條唔順。

簽既野話我唔認罪。
司法部話佢口頭承認誤導銀行。
華為不置可否。
比你美國落台。

甘簡單仲有咩唔明
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 07:23 AM

引用:
原帖由 oyear 於 2021-9-25 07:20 AM 發表

簽black and white 係否認。
美國司法部話華為口頭承認, 華為唔作回應。
結果係放人。

你話呢?
你睇咗司法部個聲明未? 我再post多次俾你睇啦。

作者: 朋友號00     時間: 2021-9-25 07:23 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 07:10 AM 發表

老美意思即係誤導銀行並非罪行囉,咁老美直頭要道歉賠償啦仆佢個街!我係有洞房但洞房呢個行為本身冇犯法你告乜9呀?
作者: showtime2017     時間: 2021-9-25 07:23 AM

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-9-25 05:51 發表

(1) 孟晚舟被指涉嫌隱瞞公司與伊朗有生意往來,誤導滙豐銀行,遭美國司法部起訴電滙欺詐罪。
...
而作為協議一部分,她否認控罪。

(2) 美國司法部之後發表聲明,指孟晚舟承認就華為在伊朗的生意誤導銀行

美國司法部有妄想症?

(1 )話明否認控罪(誤導滙豐),乜(2)又話承認誤導滙豐?
作者: pureco     時間: 2021-9-25 07:24 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 07:17 AM 發表

你自己睇啦:

https://www.justice.gov/opa/pr/huawei-cfo-wanzhou-meng-admits-misleading-global-financial-institution
我都可以話你係王八啦,你會認咩.

作者: dtw     時間: 2021-9-25 07:24 AM

加拿大仲係法治國家?
邊個國家法治?政治司法?
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 07:24 AM

引用:
原帖由 oyear 於 2021-9-25 07:22 AM 發表

根本件事好簡單,係你自己條條唔順。

簽既野話我唔認罪。
司法部話佢口頭承認誤導銀行。
華為不置可否。
比你美國落台。

甘簡單仲有咩唔明
你睇咗美國司法部個聲明未先。
作者: eliskw2000     時間: 2021-9-25 07:25 AM

引用:
原帖由 pureco 於 2021-9-25 07:24 AM 發表

我都可以話你係王八啦,你會認咩.
你有無認真睇?
作者: kingdolld     時間: 2021-9-25 07:26 AM

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2021-9-25 07:05 AM 發表

拜登為求一見習總,果然先要做返啲實質嘢改善關係。
拜登急住見習大大,急到癞C
作者: 1000day     時間: 2021-9-25 07:27 AM

杜老鼠奶共放孟公主
美國收錢放人
華為賠款比強盜
作者: pureco     時間: 2021-9-25 07:27 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 07:25 AM 發表

你有無認真睇?
單方面寫嘅有用咩
作者: 87er     時間: 2021-9-25 07:27 AM

引用:
原帖由 莫小問 於 2021-9-25 06:33 AM 發表

敗登又輸一仗!!!
佢两個巨頭一定傾定數。
作者: oyear     時間: 2021-9-25 07:29 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 07:23 AM 發表

你睇咗司法部個聲明未? 我再post多次俾你睇啦。

https://www.justice.gov/opa/pr/huawei-cfo-wanzhou-meng-admits-misleading-global-financial-institution
睇完都係一樣。
美司法部自己講自己既野。 味就係我講哥句咯。

華為小姐同美司法部簽明,我唔認控罪。你statement 話我誤導,我一概不回應。
呢d AR (alternative agreement) 
我讀書做實習玩唔少啦。
作者: showtime2017     時間: 2021-9-25 07:30 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 06:27 發表

「佢承認誤導銀行」係美國司法部作出黎打J。

既然同法庭嘅協議係否認誤導滙豐呢條控罪,咁又點算承認誤導銀行?

除非講嘅係第二間銀行。
作者: 謀人寺     時間: 2021-9-25 07:30 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 07:20 AM 發表

不如你睇吓佢個聲明內容先啦:

單方面聲明,不如直接公開協議
作者: 至愛老輝2     時間: 2021-9-25 07:31 AM

引用:

而家應該到杜魯多同拜登講:呢鑊嘢我落手落腳做㗎,全世界睇住我標佢參㗎,而家D贖款點分先,害到我又俾人鬧又民望跌,呢,出年大選分分鐘因為呢單嘢落台無得撈,當安費都要啦大佬!

拜登:叫你做小小嘢搞到一鑊泡,仲好意思同我分贖金,我叫布林肯制裁你吖嗱,佢喪㗎,日日咬住你唔放㗎,就好似我叫佢咬中國咁,拉到拉唔住㗎,你係咪想試下?

杜魯多:咁佢响度食我住我幾年……俾返D食宿費都好吖……

拜登:屌你啦,呢幾年佢住自己間屋,食自己買嘅飯餸,關你Q事呀,嗱,你地負責監視佢嘅電子腳鐐費用同睇住佢嘅警察份OT錢就同你報銷啦,係得咁多,唔要就算……

杜魯多:…………
作者: showtime2017     時間: 2021-9-25 07:31 AM

引用:
原帖由 莫小問 於 2021-9-25 06:33 發表

敗登又輸一仗!!!
好難啦。

所以星期六外交部馬上出張老美亂港清單。
作者: showtime2017     時間: 2021-9-25 07:33 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 06:43 發表

當然
作者: sng850     時間: 2021-9-25 07:33 AM

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-25 07:20 AM 發表

你自己睇啦:

這是美國司法部事後的謊言!
作者: betterbetter     時間: 2021-9-25 07:33 AM

下一步應該是處理匯豐了吧?匯豐今次配合美國加拿大害中國人,這條數一定要計。孟小姐無啦啦被軟禁三年,一定要和匯豐索償
作者: 真忠心的鞋抽     時間: 2021-9-25 07:33 AM

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-9-25 06:09 AM 發表

任佢老美之後講乜都好,結果就係孟晚舟沒有認罪,美國放人。 即係美國全面跪低,之後孟晚舟返回中國,佢老味慢慢繼續自己同自己玩起訴吧, 睬你都有味 ,過咗海就神仙。
美国佬屈人坐左三年及要巨额赔偿才走得。加拿大与美国都系狗畜国家。