標題: 輔警總監楊祖賜霸官地 地政拒租地申請 批多兩個月寬限期拆圍牆 [打印本頁]

作者: 韓風一隊長     時間: 2021-9-13 15:11

輔警總監楊祖賜的西貢北港新村村屋,去年中被揭僭建兼霸官地泊車,楊祖賜其後向地政處申請,租用以圍牆圍起的500呎官地。地政處已駁回申請,並要求

警察已經知咗,有人犯法必追究到底,唔管佢係邊個

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/01偵查/675960/輔警總監楊祖賜霸官地-地政拒租地申請-批多兩個月寬限期拆圍牆
作者: Peter_H

作者: redsoon     時間: 2021-9-13 15:19

毛曼靜嗰個車房屋拆咗未?
作者: 韓風一隊長     時間: 2021-9-13 15:27

香港最罩忌就係-官官相衛和官商勾結,林鄭政府就扁扁多廢官係咁樣,所以令曱甴有藉口搞事!
作者: WakeUp77     時間: 2021-9-13 15:55

霸地係犯民黃絲專利。其他人想學。妄想
作者: billyfung11     時間: 2021-9-13 17:00

引用:
原帖由 WakeUp77 於 2021-9-13 03:55 PM 發表
霸地係犯民黃絲專利。其他人想學。妄想
原來輔警一哥係黃絲
作者: 吳儼晉

作者: WakeUp77     時間: 2021-9-13 18:03

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-9-13 05:00 PM 發表

原來輔警一哥係黃絲
因為唔係黃絲所以冇特權要俾黃絲圍
作者: golfboy     時間: 2021-9-13 18:23

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-9-13 05:00 PM 發表

原來輔警一哥係黃絲
引申落去,骨精鹏等全係黃C
作者: billyfung11     時間: 2021-9-13 18:26

引用:
原帖由 golfboy 於 2021-9-13 06:23 PM 發表

引申落去,骨精鹏等全係黃C
去間賣淫既場按正骨
甘似某位會員講
要呃人先要呃自己
作者: 找不到用戶

作者: stone9883     時間: 2023-5-30 16:40

厲害了我的國我偉大中國共產黨旗下小香港⋯⋯又可以講好香港故事!全世界都知忠誠勇毅喺香港福利全球最好!但估唔到輔助忠誠勇毅都可以有咁好福利!真是估佢唔到厲害了我的國!買別墅!可以霸官地⋯⋯俾人揭發!同政府租返也可以接納!全球有意投身忠誠勇毅行列聽到這消息、都由四方八面蜂擁來到香港投考忠誠勇毅了!忠誠勇毅身高?體重?視力?學歷?都可以隨着時代有所進退!真是厲害了我的國!現在加埋買樓送花園⋯⋯這些福利全球去邊度搵?搞到我都心郁郁想投考忠誠勇毅!我全部都合晒格架!爭些少中學畢業!155身高!75公斤!600度近視!400度散光!80歲唔知考唔考得呢?!🥹🥹
作者: stone9883     時間: 2023-5-30 16:44

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-13 17:03 發表

毛曼靜嗰個車房屋拆咗未?
係喎!毛孟靜車房拆咗未??真係勾起我回憶!咁CY梁僭建拆咗未??唐英年地牢填平咗未??師兄真是好記性!值得嘉許!🥹🥹💪🏻💪🏻都係厲害了我的國人物!👍🏻👍🏻