標題: [國際新聞評論] 美國副國務卿謝爾曼周日起訪華 美方強調與中方保持建設性對話 [打印本頁]

作者: john117     時間: 2021-7-22 09:54 AM

美國副國務卿謝爾曼星期日起訪華兩天,中方說,國務委員兼外長王毅在副外長謝鋒與謝爾曼會談後才會見謝爾曼。美方強調雙方保持建設性對話,可確保競爭不會演變成衝突。中方則會呼籲美方別再干涉中國內政。

在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼會談。國務委員兼外長王毅,之後將會見謝爾曼。

中方到時將向美方表明對發展中美關係的原則立場,以及維護自身主權、安全發展利益的堅定態度,要求美方停止干涉中國內政,損害中方利益。

美國國務院則表示,需要和北京建立有建設性對話,確保中美關係當中有防護欄保護,令雙方的競爭不會演變成衝突。

美國國務院發言人普賴斯指:「副國務卿期望在這次會面中,向中國展示和示範負責任和健康競爭是甚麼一回事。」

美國國務院之前發聲明,形容這次會談是致力與中國官員坦誠交流一部分。謝爾曼將提出,美國對中方嚴重關注的舉措,以及牽涉美國利益的議題。

謝爾曼此行將成為拜登上任美國總統以來訪華的最高層官員,亦是中美官員自今年三月在阿拉斯加會談後,兩國高層官員再次面對面會談。

謝爾曼目前在亞洲訪問,原定只訪問日本、南韓和蒙古。有報道指,中美就會面官員人選有分歧,令訪華行程遲遲未敲定。

她日前在東京和日韓副外長會談,強調美國要加強和中國溝通。三方也強調要維持南海自由航行和飛行,反對單方面試圖改變東海和台海局勢。中方則要求美日停止干涉中國內政。

外交部發言人趙立堅指:「美日固守冷戰思維,肆意搞集團對抗、試圖打造反華包圍圈,完全是逆時代潮流而動。美日應該立即停止干涉中國內政、破壞地區和平穩定的做法。」

外交部強調,無論是涉台、涉疆、涉港問題都是中國內部事務,不容任何外部勢力干涉。

美國佬急不及待要黎中國求和
副國務卿 vs 中美關係副外長/國務委員

新聞來源連結:
https://news.tvb.com/greaterchina/60f898e734b031e50c16bbe9/美國副國務卿謝爾曼周日起訪華-美方強調與中方保持建設性對話
作者: ngblowwater-a1     時間: 2021-7-22 09:58 AM

在北京,外交部深夜證實,方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

呢d行為曱甴稱為做奶共+跪......之前有美國議員話唔好去大陸, 好危險有國安法架wor

作者: john117     時間: 2021-7-22 10:03 AM

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-22 09:58 AM 發表

在北京,外交部深夜證實,美方提出希望安排常務副國務卿謝爾曼近期訪華,同中方就中美關係交換意見。在雙方協調下,謝爾曼將於星期日和周一訪問天津。

呢d行為曱甴稱為做奶共+跪......之前有美國議員話唔好去大陸, 好危險有國安法架wor
以美國佬好戰嘅性格都係Reject佢地多
如果真係成功,好可能真係奶左中國鞋底作出大量讓步,不過可能性好低
作者: ngblowwater-a1     時間: 2021-7-22 10:06 AM

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 10:03 AM 發表

如果真係成功,好可能真係奶左中國鞋底作出大量讓步,不過可能性好低
唔知係咪咁橋......

琴日小英少有咁問候大陸(鄭洲)災民
呆灣之前死幾百人都未出聲.........
作者: 睇天做人     時間: 2021-7-22 10:06 AM

做乜要黎奶
作者: 香港雞蟲     時間: 2021-7-22 10:10 AM

DKLM ,日日針對中國,有乜好傾??
作者: 香港雞蟲     時間: 2021-7-22 10:19 AM

老尾死 lu 爛 lu ,中國惟有應酬下佢
作者: stormy10     時間: 2021-7-22 10:26 AM

美向中傅一個誘戰訊息。
作者: ngblowwater-a1     時間: 2021-7-22 10:27 AM

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-22 10:19 AM 發表

老尾死 lu 爛 lu ,中國惟有應酬下佢
安排星期日+1 去.........
作者: chaolininin     時間: 2021-7-22 10:31 AM

關稅戰,中國唔會主動減,糜蟈自己又無下台階減,一減,美共黨即出來插爆。其他的,中國一定唔會就範,會談是無結果的
作者: alvinm     時間: 2021-7-22 10:33 AM

老美呢排一直做咁多野,目的都系想多D籌碼同中國講佢地D無理條件
作者: Henry1268     時間: 2021-7-22 10:34 AM

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 09:54 AM 發表

美國副國務卿謝爾曼星期日起訪華兩天,中方說,國務委員兼外長王毅在副外長謝鋒與謝爾曼會談後才會見謝爾曼。美方強調雙方保持建設性對話,可確保競爭不會演變成衝突。中方則會呼籲美方別再干涉中國內政。

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼 ...
再唔傾美國今年就會支爆.
作者: cll4793     時間: 2021-7-22 10:39 AM

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 10:03 AM 發表

實質性讓步未必,但係確實是被中國逼到要守國際規則,想見我國政要就要由外交部向中國外交部提出,揾d2打6不知名嘅官員廢up,揾FNN吹風,咁就想見我國外交官,咪7L懵懵食檸檬囉。
作者: stormy10     時間: 2021-7-22 10:39 AM

引用:
原帖由 alvinm 於 2021-7-22 10:33 AM 發表

老美呢排一直做咁多野,目的都系想多D籌碼同中國講佢地D無理條件
搞硬台灣,睇呢中國人呢世交租比美國,台灣免強叫一中。
作者: denniscwip     時間: 2021-7-22 10:43 AM

美國又來鳩噏一通 老屈原來係「建設性對話」。
作者: cll4793     時間: 2021-7-22 10:49 AM

引用:
原帖由 alvinm 於 2021-7-22 10:33 AM 發表

將拜山上任後所有對中國嘅無理指責與制裁撤銷及道歉,咁就攤開慢慢傾,唔好以為你先出手制裁,然後以撤銷制裁為條件黎攞著數,咁就可以空手套白狼,e+呢招冇用,其他國家唔係唔知道你老美賤種人渣,只係受到政治軍事與經濟威脅而就范,我國唔係其他國家,唔係日台死狗,唔係屎眼奴才,唔work的。
作者: 半夏善良的黑頭     時間: 2021-7-22 10:50 AM

挑!訪乜華呢……日日制裁china china咪得囉
作者: s-chris     時間: 2021-7-22 10:53 AM

中國出王毅算唔算𨳍咗?
作者: john117     時間: 2021-7-22 10:54 AM

https://www.youtube.com/watch?v= ... 就係評論評論員嘅評論員GoldBGor
作者: ngblowwater-a1     時間: 2021-7-22 10:59 AM

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-7-22 10:53 AM 發表

中國出王毅算唔算𨳍咗?
安排星期日都照去, 咪重柒
邊個開工
作者: klargenf     時間: 2021-7-22 11:12 AM

记住千祈唔好买美国国债,除非美国佬将台湾交出嚟
作者: 冷漠的香港人     時間: 2021-7-22 11:17 AM

老美唔讓步,唔改變態度,奶都冇用,俾你去到北京門口,都唔俾你入去,天津以狗不理包子聞名,你可以試下,不過原裝的狗不理包子倒沒甚麼了不起。
作者: 傻瓜店小二     時間: 2021-7-22 11:40 AM

點解係美國佬乞住黎中國?唔係中國求美國見佢?
作者: chichunlo     時間: 2021-7-22 11:46 AM

美國有做建設性既野咩?政治手段跨國擄人勒贖、去人地國家攪顏色革命、呢D叫有建設性對話!!!都比你打壓成咁喇!!!你估打壓制裁完先走去同人傾、人地重會怕你美國咩?
作者: robin09     時間: 2021-7-22 11:51 AM

引用:

美国现在经济通胀爆表,正在往滞涨的方向去。
奶中国鞋底没啥大不了,反正是关起门奶,又没人看见。
完了美国可以厚着脸皮说是中国求他奶。
作者: 半夏善良的黑頭     時間: 2021-7-22 12:01 PM

美國咁比人小都要去中國揾食

圖片附件: Screenshot_20210619_115255.jpg (2021-7-22 12:01 PM, 297.56 KB) / 該附件被下載次數 2

作者: stormy10     時間: 2021-7-22 12:15 PM

美根本唔會當中國係盟友,記住呢點唔可以看成戰略。
作者: 超級粉紅的山頭     時間: 2021-7-22 12:18 PM

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2021-7-22 11:40 AM 發表

點解係美國佬乞住黎中國?唔係中國求美國見佢?
港美傳媒不會用乞字
作者: ngblowwater-a1     時間: 2021-7-22 12:21 PM

引用:

我估會用視訊開會
作者: 飛魚菲比斯     時間: 2021-7-22 12:22 PM

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 22-7-2021 10:06 發表

唔知係咪咁橋......

琴日小英少有咁問候大陸(鄭洲)災民
呆灣之前死幾百人都未出聲.........
佢係暗串大陸
作者: 飛魚菲比斯     時間: 2021-7-22 12:23 PM

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 22-7-2021 12:01 發表

12531538 美國咁比人小都要去中國揾食
冇錢奶共都要去奶
作者: 筒子章     時間: 2021-7-22 12:25 PM

老尾奶共喎!曱甴心碎
作者: 2013gundam     時間: 2021-7-22 12:26 PM

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-7-22 10:53 AM 發表

中國出王毅算唔算𨳍咗?
你應該睇下內文
其實謝爾曼同佢傾既 都係謝鋒
佢地傾完之後 先見王毅
就安排黎講 會談層級無變
最後出場既王毅 只係屬禮節性安排
而且 如果安排同會面王毅係用視訊
咁就好睇LOR
作者: maygii     時間: 2021-7-22 12:28 PM

引用:
原帖由 筒子章 於 2021-7-22 12:25 PM 發表

老尾奶共喎!曱甴心碎
曱甴集體食老鼠強明志
作者: skwongskwong     時間: 2021-7-22 12:29 PM

又來做show
作者: davidsyiu     時間: 2021-7-22 12:31 PM

老美再唔攞出誠意下次就只揾趙立堅同華春瑩同佢地吹下水算,
仲要係是旦搵間荼餐廳同佢地傾算數...
作者: CHS1     時間: 2021-7-22 12:31 PM

其實佢同王毅嘅層級應該係一樣。
因為中國外交阿頭人其實係楊潔篪。
作者: gogogo123zt     時間: 2021-7-22 12:33 PM

美國人好奸的,要小心
作者: bestwin61     時間: 2021-7-22 12:34 PM

來中國top 柒
作者: gogogo123zt     時間: 2021-7-22 12:35 PM

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-22 10:10 AM 發表

一啖砂糖,一啖屎。
要小心美國佬
作者: 天生野生的妹頭     時間: 2021-7-22 12:36 PM

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-22 10:10 AM 發表

費事答佢,扮啞扮儍。
作者: kelenc     時間: 2021-7-22 12:37 PM

日日都有唔同版本講法,講一套做一套,尾國佬廢話連篇!
作者: 2013gundam     時間: 2021-7-22 12:37 PM

引用:
原帖由 CHS1 於 2021-7-22 12:31 PM 發表

其實佢同王毅嘅層級應該係一樣。
因為中國外交阿頭人其實係楊潔篪。
主要仲係謝峰傾
所以就會談層級 同之前一樣
只不過就安排王毅做之後禮節性會談
照理唔會有乜野重要既係會見佢時傾

如果好似之前克里咁 到時只係安排視像
咁就有趣喇
作者: CHS1     時間: 2021-7-22 12:40 PM

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-7-22 12:37 PM 發表

主要仲係謝峰傾
所以就會談層級 同之前一樣
只不過就安排王毅做之後禮節性會談
照理唔會有乜野重要既係會見佢時傾

如果好似之前克里咁 到時只係安排視像
咁就有趣喇
即係中國都係搵個低層級佢同佢傾,呵呵。
作者: Money7     時間: 2021-7-22 12:41 PM

老尾都冇誠意,有乜好傾?
作者: 911Hero     時間: 2021-7-22 12:42 PM

引用:
原帖由 john117 於 2021-7-22 09:54 AM 發表

外交部發言人表示,主管中美關係的副外長謝鋒會先與謝爾曼 ...
美國係咪好多思覺失調患者?
作者: 瞓個好覺     時間: 2021-7-22 12:43 PM

冇乜好傾?
中央咪撚睬隻美狗啦
作者: 寒冬富有蝦仁     時間: 2021-7-22 12:44 PM

唔歡迎尾狗
作者: gogogo123zt     時間: 2021-7-22 12:45 PM

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-7-22 11:17 AM 發表

老美唔讓步,唔改變態度,奶都冇用,俾你去到北京門口,都唔俾你入去,天津以狗不理包子聞名,你可以試下,不過原裝的狗不理包子倒沒甚麼了不起。
美國之前打壓中國的仇,點算先,而且美國佬好奸,又成日講大話
作者: 韓風黃色神童     時間: 2021-7-22 12:45 PM

見乜9野美狗?大陸幾時先會好似俄羅斯咁硬起來?
作者: CHS1     時間: 2021-7-22 12:47 PM

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-7-22 12:45 PM 發表

見乜9野美狗?大陸幾時先會好似俄羅斯咁硬起來?
見下有乜所謂。
俄羅斯總統同外長都同美國嗰邊傾啊。
作者: ChatLaw     時間: 2021-7-22 12:49 PM

日日話大陸依樣唔好個樣唔好, 之後同你講要建設性對話??

傻的嗎?
作者: stormy10     時間: 2021-7-22 12:50 PM

黃偽叩頭美副國務卿,係美可見預設目的。
作者: touya08     時間: 2021-7-22 12:50 PM

引用:

十淡屎想換一啖砂糖? 邊有咁容易
作者: 神之手raymond     時間: 2021-7-22 12:53 PM

引用:

中國出王毅算唔算𨳍咗?
出王毅唔系傾呀
你識唔識字呀
作者: democrazyboy     時間: 2021-7-22 12:54 PM

美國佬又係嗰一套好話搵中國著數,搵咗著數又壞事做盡。
作者: 俊楠     時間: 2021-7-22 12:54 PM

老美唔想美國爆煲
终於要跪求大國
作者: 遊鯤     時間: 2021-7-22 12:55 PM

美國的國策就是遏制中國的發展以維持自己的霸權地位
兩届政府把能用手段都試了一遍
治國無能抺黑中國轉移視線
睇睇有咩新嘢可以展示
作者: 阿努阿圖瓦圖     時間: 2021-7-22 12:57 PM

尾狗咪好L巴閉嘅!
重乜柒要去官訪呀?
作者: 13個加速馬達     時間: 2021-7-22 12:57 PM

自由女神已經脫下衣服,但秦俑有點不感興趣!
作者: Karlching     時間: 2021-7-22 12:58 PM

美狗整个亚洲行程其实就是来跪拜中国的!是次行程访问其他国家都都是掩饰!
作者: D74獨裹鑽帖猿     時間: 2021-7-22 01:00 PM

美國面皮比書厚,中國根本無興趣見面。老美死纒爛打,強人所難!
作者: oukholdstudent     時間: 2021-7-22 01:01 PM

引用:

一定要俾佢嚟,仲要全程錄影,睇下佢地點跪同避免被屈!
作者: s-chris     時間: 2021-7-22 01:03 PM

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-7-22 12:26 PM 發表

你應該睇下內文
其實謝爾曼同佢傾既 都係謝鋒
佢地傾完之後 先見王毅
就安排黎講 會談層級無變
最後出場既王毅 只係屬禮節性安排
而且 如果安排同會面王毅係用視訊
咁就好睇LOR
似係夾硬搵嚟講!
作者: 黑衣是PK     時間: 2021-7-22 01:04 PM

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-7-22 10:31 AM 發表

關稅戰,中國唔會主動減,糜蟈自己又無下台階減,一減,美共黨即出來插爆。其他的,中國一定唔會就範,會談是無結果的
是的, 美主政的是選票行先, 減稅會令大量選票流失.  應該是緩和一下關係, 不至冇計傾, 不境中/俄/伊朗已結盟, 力量非同少可.  
作者: s-chris     時間: 2021-7-22 01:04 PM

引用:
原帖由 神之手raymond 於 2021-7-22 12:53 PM 發表

出王毅唔系傾呀
你識唔識字呀
即係跌落地拿番渣沙?
作者: haogaoye     時間: 2021-7-22 01:08 PM

引用:
原帖由 klargenf 於 2021-7-22 11:12 AM 發表

记住千祈唔好买美国国债,除非美国佬将台湾交出嚟
點樣叫美國佬交出中國國土內既一個地方?
作者: 密食當三餐     時間: 2021-7-22 01:09 PM

咪啋老尾啦!
黎中國打個攔,之後返美國又作故仔!
作者: ken61680     時間: 2021-7-22 01:11 PM

「健康競爭」就係自己競爭力唔夠時,用盡一齊卑劣嘅方法去打擊對手!等對手無法與其競爭,咁對自己黎講就係「健康競爭」🤣🤣🤣
作者: 家中富有師兄     時間: 2021-7-22 01:12 PM

呢隻老美鬼閪有陰毛!!
作者: edbe     時間: 2021-7-22 01:12 PM

副國務卿之前又話唔傾
又嫌人級數低
而家又死過黎傾
真係cheap 到
作者: lionking9     時間: 2021-7-22 01:15 PM

引用:

來者絕對不善,小心防範老尾賤種。
作者: 香港雞蟲     時間: 2021-7-22 01:17 PM

真係想有建設性對話,就唔會天天都係 china 啦
作者: haogaoye     時間: 2021-7-22 01:17 PM

應該要隔離謝爾曼21日後先好接見、D7佢。
作者: jackylok1983     時間: 2021-7-22 01:20 PM

美國佬真係有精神分裂-軍方攪事,經濟又想合作.成日中國人權乜七,其他國家人權就唔出聲.叫其他國家抵制,制裁.人地制裁佢又叫生叫死.又要馬兒好,又要馬兒不吃草.
作者: 明亮的晨星二     時間: 2021-7-22 01:22 PM

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-7-22 11:17 AM 發表

俾佢入,唔准坐車,由正陽門行入去,先覲見毛太祖,再去參拜人民英雄記念碑,符合禮數,就恩准你入去人民大會堂開會

全程由記者錄影
作者: cll4793     時間: 2021-7-22 01:23 PM

引用:
原帖由 Money7 於 2021-7-22 12:41 PM 發表

老尾都冇誠意,有乜好傾?
佢老美呢個老虔婆其實冇咩可以傾,反正佢冇權力對任何實質問題作出決策,佢只係黎想正式傳達美賊布㝝想來中國見王毅,或者楊傑篪,希望中國可以救救佢老美,傾得掂就叫醒拜山去簽名落實咁囉。

所以基本上呢個賊婆第一係黎帶布㝝想來中國的請求,第二係帶回中國提出的會面條件,完了,王毅只係因應外交禮儀,禮貌上同佢飲杯茶only,泡麵都冇得俾佢食的。
作者: kwokk2014     時間: 2021-7-22 01:24 PM

美狗跪求來中國,
想搖尾乞憐求施捨!
作者: cwbguy     時間: 2021-7-22 01:25 PM

引用:
原帖由 john117 於 22-7-2021 09:54 AM 發表

佢負責帶份最後通牒俾北京,準傋宣戰?
作者: Peter_H     時間: 2021-7-22 01:26 PM

又派個被制才的來 
作者: suzume     時間: 2021-7-22 01:27 PM

見完就攞野出嚟老屈
話中國唔肯讓步
唔肯開放商貿
唔肯交出大殺傷力武器

然後又話要制裁
作者: cwbguy     時間: 2021-7-22 01:29 PM

引用:
原帖由 stormy10 於 22-7-2021 10:26 AM 發表

美向中傅一個誘戰訊息。
莫非謝爾曼周想搭軍機訪華?
要派殲20攔截驅逐佢
作者: nelsoncph     時間: 2021-7-22 01:30 PM

引用:

可能又提出幫幫手入啲尾債,再唔幫手好快尾爆。

作者: ~singsing~     時間: 2021-7-22 01:33 PM

引用:

副國務卿 vs 中美關係副外長/國務委員,誰的官階比較高?
作者: 一眼關七     時間: 2021-7-22 01:34 PM

老美自己話見王毅,王毅見唔見都係未知之數。
作者: WOLVESNOTFAR     時間: 2021-7-22 01:34 PM

中國呢百年來上過老美咁多次當,今次應該學精左
作者: lam4451     時間: 2021-7-22 01:37 PM

飛多半個鐘就到,都唔俾佢入北京,要佢天津落。
下次件布冧來就叫佢去三沙永興島見,等佢自由航行到夠。
作者: cll4793     時間: 2021-7-22 01:40 PM

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-7-22 01:25 PM 發表

佢負責帶份最後通牒俾北京,準傋宣戰?
美賊當年侵略伊拉克之前,確係派過條茂利去伊拉克,宣稱去唔知講乜春,其實就係專程去辣㷫侯赛因,逼佢開戰,吊佢老美一早準備好嗮,最怕就係死鬼侯賽因縮沙唔打。
不過呢次唔係,佢老美冇咁嘅本事,又冇咁嘅本錢同我國打仗。😁😁😁😁😁
作者: 光棍man     時間: 2021-7-22 01:40 PM

傾嚟多9餘
作者: 幪面超人     時間: 2021-7-22 01:41 PM

美國怎會有建設性對話
作者: wingleung0406+     時間: 2021-7-22 01:41 PM

又嚟攞着數,畀唔夠就繼續反枱玩制裁!🤬
作者: 19611691     時間: 2021-7-22 01:46 PM

中國又跪低,又再次跌入美國圈套
作者: pton99     時間: 2021-7-22 01:46 PM

引用:

笑L左,求大陆见面仲咁多口水😏,仲未撚識分莊閒。到时又要我国外交部长教育一下美国佬。想负责任的话就过来包部专机接你班黄丝过去。
作者: 大林林     時間: 2021-7-22 01:46 PM

引用:

覺得無面咪唔好來
作者: 沒有醉的瘋子     時間: 2021-7-22 01:47 PM

老尾通漲失控,好想取消對華關稅壓制通漲,又沒有下台階,惟有急於求中國對話。
作者: no_ic     時間: 2021-7-22 01:47 PM

之前咪話對口級數唔夠高唔嚟,做乜忽然放下身段訪華呀!
作者: CHS1     時間: 2021-7-22 01:49 PM

引用:
原帖由 cll4793 於 2021-7-22 01:23 PM 發表

佢老美呢個老虔婆其實冇咩可以傾,反正佢冇權力對任何實質問題作出決策,佢只係黎想正式傳達美賊布㝝想來中國見王毅,或者楊傑篪,希望中國可以救救佢老美,傾得掂就叫醒拜山去簽名落實咁囉。

所以基本上呢個賊婆第一係黎帶布㝝想來中國的請求,第二係帶回中國提出的會面條件,完了,王毅只係因應外交禮儀,禮貌上同佢飲杯茶only,泡麵都冇得俾佢食的。
其實王毅都無決策權
美國只有一個副國務卿
唔同中國有一堆副外長
作者: ngblowwater-a1     時間: 2021-7-22 01:51 PM

引用:
原帖由 飛魚菲比斯 於 2021-7-22 12:22 PM 發表

佢係暗串大陸
咁岩呆灣又係落細雨浸左2日
作者: ngblowwater-a1     時間: 2021-7-22 01:52 PM

引用:
原帖由 no_ic 於 2021-7-22 01:47 PM 發表

之前咪話對口級數唔夠高唔嚟,做乜忽然放下身段訪華呀!
就算安排星期日都要黎..........
作者: kgoal     時間: 2021-7-22 01:52 PM

傾乜丫,次次都係不平等條約,根本就係迫你就範