標題: 剛剛瞓醒, 台灣是否已經光復? 解放軍已登陸台北? [打印本頁]

作者: FungGor1983     時間: 2021-6-8 13:49

我記得胡錫進話, 只要有軍機直接降落台灣, 就立刻解放台灣. 本人相信解放軍絕不是紙老虎, 平日對異見者很兇, 對台灣無理由腳軟.

又諗起魯迅篇"孔乙己", 胡錫進跟孔乙己挺像... 被人揭穿事實... 口中仍然念念有詞... XDDDD
作者: Vetvizan     時間: 2021-6-8 14:26

你都識得講, 係由胡錫進講的, 咁胡錫進有無兵權?可唔可以調動解放軍?
你連解放軍係由邊個指揮都未搞清楚, 就學人出po?
睇黎你仲未瞓夠, 瞓多陣先啦

作者: 真面目     時間: 2021-6-8 14:31

台灣應該感謝美國,要不是美國讓中國賺大把錢,中國解放軍早就消滅台軍了。
作者: FungGor1983     時間: 2021-6-8 14:33

引用:
原帖由 Vetvizan 於 2021-6-8 02:26 PM 發表
你都識得講, 係由胡錫進講的, 咁胡錫進有無兵權?可唔可以調動解放軍?

OH! 多謝提點, 即係胡錫進咁多年都係狗叫, 背後沒有任何政府勢力及權力. 咁就當胡錫進係瘋佬.

但解放軍不同將領及高層又真係講過解放台灣, 請問前輩你點運用孔乙己方法解釋, 幫幫可憐既戰狼拿回少少面子.

【三張神圖】三峽大壩、養老、武統台灣

https: // lih.kg / 2565636

[url=****2565636]****2565636[/url]

作者: FungGor1983     時間: 2021-6-8 14:37

引用:
原帖由 真面目 於 2021-6-8 02:31 PM 發表
台灣應該感謝美國,要不是美國讓中國賺大把錢,中國解放軍早就消滅台軍了。
你意思係解放軍為了錢, 放棄民族尊嚴? 放棄統一大業? 你太過份了! 雖然剛剛有網友指出胡錫進只是路人甲, 因此他仔女在美國定居就算了, 但你竟然話偉大既解放軍... 太傷人了...
作者: 樓上中心的山羊     時間: 2021-6-8 14:42

黃畜話過不自由毋寧死,而家光時收咗皮,黃畜幾時去死啦?
作者: 真面目     時間: 2021-6-8 14:42

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 02:37 PM 發表

你意思係解放軍為了錢, 放棄民族尊嚴? 放棄統一大業? 你太過份了! 雖然剛剛有網友指出胡錫進只是路人甲, 因此他仔女在美國定居就算了, 但你竟然話偉大既解放軍... 太傷人了...
什麼尊嚴呀?你台軍反攻大陸了嗎?台灣是鍋裡的肉,煮十分鐘和二十分鐘的區別,等不需要賺美元了,就一錘打死你台灣。
作者: 真面目     時間: 2021-6-8 14:51

貓在吃老鼠之前要玩一輪,尊嚴在實力強的一邊,在大陸面前台灣永遠不會有尊嚴(因為弱雞)。

作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2021-6-8 14:59

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 02:33 PM 發表

OH! 多謝提點, 即係胡錫進咁多年都係狗叫, 背後沒有任何政府勢力及權力. 咁就當胡錫進係瘋佬.
但解放軍不同將領及高層又真係講過解放台灣, 請問前輩你點運用孔乙己方法解釋, 幫幫可憐既戰狼拿回少少面子.

劣燈仔幾時去赤柱救手Joke?
作者: FungGor1983     時間: 2021-6-8 15:00

引用:
原帖由 真面目 於 2021-6-8 02:51 PM 發表
貓在吃老鼠之前要玩一輪,尊嚴在實力強的一邊,在大陸面前台灣永遠不會有尊嚴(因為弱雞)。
好驚呀... 嘴炮既5毛... 5毛記得學胡錫進及春大媽咁, 安排仔女去美國安居, 求美帝保護啊!
作者: FungGor1983     時間: 2021-6-8 15:01

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-6-8 02:42 PM 發表
黃畜話過不自由毋寧死,而家光時收咗皮,黃畜幾時去死啦?
5毛, 胡錫進及春大媽口講反美, 但仔女均在美國定居, 求美帝保護...
作者: 真面目     時間: 2021-6-8 15:05

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 03:00 PM 發表

好驚呀... 嘴炮既5毛... 5毛記得學胡錫進及春大媽咁, 安排仔女去美國安居, 求美帝保護啊!
佢地的仔女與長輩立場不同不出奇,蔣經國去莫斯科讀書,回國一樣反共,你真幼稚。
作者: FungGor1983     時間: 2021-6-8 15:07

引用:
原帖由 真面目 於 2021-6-8 03:05 PM 發表

佢地的仔女與長輩立場不同不出奇,蔣經國去莫斯科讀書,回國一樣反共,你真幼稚。

作者: 真面目     時間: 2021-6-8 15:12

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 03:07 PM 發表

總之事實就係台灣仍然是獨立主權國家, 你等5毛繼續做孔乙己, 日日9叫吧! 之前又話美國軍機降台就開打... 真係聽到厭... 你們跟孔乙己及民建聯一樣, 無恥=無敵.
台灣被聯合國開除地球籍,還敢自稱國家,笑死人了,人道救援是另類,暫時不打台灣,只是折磨台灣,哈哈!
作者: 泛民之星陳盲刎     時間: 2021-6-8 15:16

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 03:07 PM 發表

總之事實就係台灣仍然是獨立主權國家, 你等5毛繼續做孔乙己, 日日9叫吧! 之前又話美國軍機降台就開打... 真係聽到厭... 你們跟孔乙己及民建聯一樣, 無恥=無敵.
兩岸內戰仍未結束呀,先生。

臺灣呢個抗疫優等生疫情失控,停水停電。
臺灣只會愈來愈衰!
鬥爭從來有來有往。
正如一場波,佢自己入咗三四粒烏龍波,先畀佢博到一個12碼,我地有乜所謂?
作者: SOMA1963     時間: 2021-6-8 15:28

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 01:49 PM 發表
我記得胡錫進話, 只要有軍機直接降落台灣, 就立刻解放台灣. 本人相信解放軍絕不是紙老虎, 平日對異見者很兇, 對台灣無理由腳軟.

又諗起魯迅篇"孔乙己", 胡錫進跟孔乙己挺像... 被人揭穿事實... 口中仍然念念有詞... XDDDD
人地有話立刻係幾時咩.
作者: 海邊明師兄

作者: Vetvizan     時間: 2021-6-8 16:47

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 02:33 PM 發表

咁梗係啦, 既然無指揮兵馬的權力, 咁PLA幾時出手又關佢咩事?

正如你係公司有幾個下屬, 其他人都唔能夠越俎代庖, 直接吩咐你下屬做事吧?
呢個道理應該唔難明吧?

總之,PLA既一舉一動,只有由軍委主席,即解放軍的最高司令官,講野先算數.
作者: Vetvizan     時間: 2021-6-8 16:50

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 02:37 PM 發表

2020年,中國對美順差有3,200億, USD.

你比中國賺多陣得唔得呀?
作者: 東風     時間: 2021-6-8 17:05

放心,好快解放军空军就会飞越歹弯上空。
作者: kapan609     時間: 2021-6-8 17:53

你听錯,吾係軍機係軍艦
作者: 大林林     時間: 2021-6-9 01:35

引用:
原帖由 Vetvizan 於 2021-6-8 02:26 PM 發表
裝睡曱甴叫唔醒,叫醒都無用,根據法庭曱甴資料,隻隻全家都有重病
作者: 人黄腦自殘     時間: 2021-6-9 03:17

引用:

唔好講胡錫進呢D一介書生手無縛雞之力,
好多美國有軍權嘅人幾年前都講過,如果解放軍再唔拆走南海填島,
美軍就會炸平佢,咁你又覺得呢D美國人係唔係瘋佬/瘋婆
作者: caorenjie

作者: 宇宙可愛的採購     時間: 2021-6-9 11:08

你的心好狠毒時刻想臺灣陷入戰火讓人民死無葬身之地,不停挑釁戰爭。
作者: 農場地獄西瓜     時間: 2021-6-9 13:14

躺多一千年
作者: 笑到最後     時間: 2021-6-9 13:37

胡锡进的作用是……放風試水温,唔使太認真。
作者: antiapple     時間: 2021-6-10 20:15

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 15:07 發表

獨立主權「國家」?? 邊個國家認??
入到WHO先再發夢啦 傻仔

作者: Redboboy321     時間: 2021-6-10 22:18

不出幾年🤫🤫🤫
作者: 真面目     時間: 2021-6-11 05:50

引用:
原帖由 人黄腦自殘 於 2021-6-9 03:17 AM 發表

唔好講胡錫進呢D一介書生手無縛雞之力,
好多美國有軍權嘅人幾年前都講過,如果解放軍再唔拆走南海填島,
美軍就會炸平佢,咁你又覺得呢D美國人係唔係瘋佬/瘋婆
不想要关岛就试试。
作者: breadstick     時間: 2021-6-11 08:47

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2021-6-8 01:49 PM 發表

如果,大陸派飛機(或者無人機)
空降一些疫苗去台北.

e隻呆湾狗政府,可以點呢?
美狗可以做d咩?
死蠢拜灯,要玩?

呆湾只係弱兵.

連監控台海共機情況的作戰室,
都已經有幾名官兵感染新冠病毒.

按目前,台灣7月,感染死亡人数會破一千.
整個台灣究竟打咩疫苗?
昨日, 一名已經接種第一針7天AZ亞斯利康醫生,都死了.

省產高端疫苗…
作者: 農場地獄西瓜     時間: 2021-6-11 14:36

第六天了
作者: ray99hk     時間: 2021-6-11 15:29

引用:

075趕建中,俾D時間啦。

貼士:075登陸艦不是用來登陸香港的。
作者: 商界幼小的手背

作者: 海灣強勁的桌布     時間: 2021-6-11 17:59

引用:
任佢講 對世人講有幾勁 已達發展國家條件 叫佢減排 負多些國際責任就話係發展中國家 總之winwin我贏2次
作者: 佛口蛇心。十一     時間: 2021-6-11 20:27

引用:

有料就明刀明槍,唔洗援助為由,
以擦邊取巧嘅形式降落軍機~
安撫黃綠人大於實在。。。。
p.s.
我只係以民間現象去分析狀況,
「依架飛機純粹比黃綠人打」,
見依個帖打得咁興奮就知安撫有效~
作者: 樹下深情的P圖     時間: 2021-6-11 21:44

引用:
吾好浪費時間去叫醒扮暈左既猪啦
作者: place910

作者: htchh11     時間: 2021-6-12 02:41

引用:

你就是一弱智,现在哪里用解放军,一个新冠肺炎就废了台湾的基本功了!这个肺炎暴露了台湾这丑恶可笑的所谓民主制度屁眼!又臭又丑!可笑至极!贪污腐败根本治不了,一帮台蛙排队投票,投完票就等谁上台再次搜刮民脂民膏!投谁都解决不了问题!贪污犯趴趴走,后上来的一个比一个贪污得更厉害、更高级!高级到不需要贪污直接在股市拿钱走人!疫苗还没买到,钱却花没了!?由于都是黑社会,在台湾就没什么白不白社会!所以打砸湾派出所大家笑一笑,就当没事,彼此彼此吧!大陆因疫情追责官员3000多人,台湾准备了一年半防疫,死了一个又一个,就是没人需要负责!一楼这傻逼会说民主监督,操,这就是更大的笑话!被阉割了的国民党,自己都搞不清该是男的还是女的,被1450忽悠瘸了!蔡污婆上来第一个按死的小强就是那个监督的!民意都可以洗脑操控何谈监督?还记得那个陈氏终:“全世界都要向台湾学习”哈哈哈!所以不用解放军台湾自己就把自己玩残了!年底台湾有可能变僵尸岛!!??人吃人!!哈哈哈,台湾已经变成2300万人体实验基地!现在解放军的飞行员都不愿意飞台湾,到台湾飞机直接喊:“你离我远点,别把新冠肺炎传过来”
作者: 農場地獄西瓜     時間: 2021-6-12 17:43

第七天了
作者: bondinhk     時間: 2021-6-12 20:05

引用:

你其實未醒,只是在夢遊。安心瞓啦,到你清醒先再慢慢看這世界。唔急!