標題: 社民連否定“愛國者治港”,煽動破壞選舉 [打印本頁]

作者: 半頁有綿羊

作者: flex1234     時間: 2021-6-2 18:13

社民連煽動破壞選舉,違反國安罪責難逃
作者: 高達珍惜獅子

作者: 門外花花羊

作者: 山上喜歡了黑頭

作者: 寒冬勁心事

作者: 冬眠會樓奴

作者: 冰凍的水果     時間: 2021-6-2 18:15

香港國安法自正式實施以嚟便擔任着撥亂反正嘅重要職責,社民連如此蔑視和挑戰國安法寓意何為?
作者: 雨中夜石頭     時間: 2021-6-2 18:15

中央和特區政府及廣大熱心人士嘅共同努力下,本港先至慢慢脫離動亂嘅泥潭,重新走向光明嘅明天,社民連此番舉動係想重新將香港拖回泥潭嗎?
作者: 異域明師兄

作者: 幼稚的豬豬a     時間: 2021-6-2 18:16

香港必將由亂轉治後由治及興,一同續寫「一國兩制」成功推進嘅輝煌篇章!
作者: 山中回收的表姐     時間: 2021-6-2 18:16

奉勸社民連唔好再自以為是,做埋啲以卵擊石嘅事,否則等待嘅必將係法律嘅嚴懲,好自為之!
作者: 中午大師兄

作者: 正花貓     時間: 2021-6-2 18:19

港人應自省,明善與惡,美與丑。否則,被泛民洗腦攬炒後,一無所有,一無系處。
作者: 冬眠奇怪駱駝

作者: 樓上疑惑的金童

作者: 夜珍貴的花貓

作者: 即刻灰手背

作者: 冬寒古綿羊

作者: 旺季來了駱駝

作者: 異域富有救星

作者: 9個熱情的水樽     時間: 2021-6-2 18:26

引用:
原帖由 雨中夜石頭 於 2021-6-2 06:15 PM 發表
中央和特區政府及廣大熱心人士嘅共同努力下,本港先至慢慢脫離動亂嘅泥潭,重新走向光明嘅明天,社民連此番舉動係想重新將香港拖回泥潭嗎?
香港嘅未來註定會更加繁榮、更加美好!
作者: 海邊綠色的考試

作者: 農場原始的老爺

作者: 片刻異白襪

作者: 連續大考試     時間: 2021-6-2 18:30

引用:
原帖由 門外花花羊 於 2021-6-2 06:14 PM 發表
抵制「新選制」,無非係想通過「綁架民意」達到重返「政治舞臺」嘅企圖。
中央與特區政府正本清源,確保以「愛國者治港」為主體嘅「港人治港」原則得到全面落實,係「一國兩制」嘅應有之義,既符合國際慣例,又係人心所向、大勢所趨
作者: 中秋怕主題

作者: 寒冬純情的蝦蟆

作者: 半夜強勁的更新

作者: 門外花花羊

作者: 幼稚的豬豬a     時間: 2021-6-2 18:35

引用:
原帖由 冰凍的水果 於 2021-6-2 06:15 PM 發表
香港國安法自正式實施以嚟便擔任着撥亂反正嘅重要職責,社民連如此蔑視和挑戰國安法寓意何為?
社民連「杯葛」選舉,「決議書」恐成最後「告別信」
作者: 雨中夜石頭     時間: 2021-6-2 18:35

引用:
原帖由 冰凍的水果 於 2021-6-2 06:15 PM 發表
堅決把亂港分子,危害香港發展嘅人排除在外,保證香港治理能力
作者: 冬眠奇怪駱駝

作者: 冰凍的水果     時間: 2021-6-2 18:37

引用:
原帖由 冬眠會樓奴 於 2021-6-2 06:15 PM 發表

實際上就係喺度煽動市民投白票、投廢票,企圖通過對反對派施壓、煽動市民投白票廢票嚟達到杯葛選舉嘅目的,嚴重阻撓咗政權機關依法履行職能嘅權利。
將一眾反中亂港分子踢出政治隊伍才能凈化政治環境維護香港社會穩定繁榮。
作者: 樓上疑惑的金童

作者: 異域富有救星

作者: 旺季來了駱駝

作者: 正花貓     時間: 2021-6-2 18:39

引用:
原帖由 中午大師兄 於 2021-6-2 06:17 PM 發表

社民連系社會嘅一個毒瘤,早鏟除早健康
社民連噉嘅民主派,不過系外國插手香港事務嘅政治投射,而受限於《完善選舉制度條例》難以進入選舉
作者: flex1234     時間: 2021-6-2 18:40

引用:
原帖由 半頁有綿羊 於 2021-6-2 06:11 PM 發表
社民連發表所謂「決議文」,指在選舉改制下,公民提名權被剝奪,認為香港已喪失公平公正的選舉制度,社民連不會派人參與今年選舉委員會選舉及立法會選舉,更向其他反對派施壓,指「民主派躋身其中只成為花瓶角色,強行參選徒然令民主運動再陷爭拗」,社民連更意有所指地呼籲「廣大群眾積極透過各種選舉憑良心表達意見,盡力彰顯真實民意」。這是對抗中央、破壞新選舉制度的所為。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/310283/org/7dd7c7417311671e851dd963b50e2087.jpg/9XKQUCPVT3fOMmxghQ8ohJ1E39FyEks0GAnk7hgJ5O4?v=w1920r16_9 ...
社民連長篇大論嘅煽動,再點樣言辭鑿鑿,亦都系民主派用濫嘅陳腔舊調,起唔到乜波瀾。
作者: 9個熱情的水樽     時間: 2021-6-2 18:41

引用:
原帖由 異域富有救星 於 2021-6-2 06:26 PM 發表
決議文色厲內荏 ,罪證書躍然紙上。社民連冧前兆。
社民連長篇大論嘅煽動,再點樣言辭鑿鑿,亦都系民主派用濫嘅陳腔舊調,起唔到乜波瀾。
作者: 即刻灰手背

作者: 冬寒古綿羊

作者: 冬眠會樓奴

作者: 中午大師兄

作者: 高達珍惜獅子

作者: 山上喜歡了黑頭

作者: 山中回收的表姐     時間: 2021-6-2 18:49

引用:
原帖由 幼稚的豬豬a 於 2021-6-2 06:16 PM 發表
香港必將由亂轉治後由治及興,一同續寫「一國兩制」成功推進嘅輝煌篇章!
「愛國者治港」已是大勢所趨、曆史的必然,這些亂港組織及分子試圖淩駕於法律之上、阻擋曆史車輪前進的黨派無疑是上演螳螂擋車
作者: 寒冬純情的蝦蟆

作者: 片刻異白襪

作者: 連續大考試     時間: 2021-6-2 18:53

引用:
原帖由 片刻異白襪 於 2021-6-2 06:30 PM 發表

社民連發表決議文,污衊新選制剝奪且變相廢除香港公民提名權,詆毀香港已喪失公平公正嘅選舉制度
蠱惑反對黨派退出選舉,煽動市民拒絕投票嘅行為亦必定唔會得逞。
作者: 夜珍貴的花貓