標題: 出生係黃種人,注定不可能認同歐美 [打印本頁]

作者: smart889     時間: 2021-4-18 14:32

美國華裔,即使係第三代,唔識中文,一樣受歧視,得不到公平對待,出頭無望,何必作賤自己
作者: 神經箭     時間: 2021-4-18 14:51

引用:
原帖由 smart889 於 2021-4-18 14:32 發表
美國華裔,即使係第三代,唔識中文,一樣受歧視,得不到公平對待,出頭無望,何必作賤自己
继续留响美国;美国並不屬于白種,夠恶者取之。
武装自己,团结同胞,最後取而代之。
作者: highmax     時間: 2021-4-18 19:54

引用:
原帖由 smart889 於 2021-4-18 02:32 PM 發表
問題係漢族只有40%了,將來中国將有一場大"內戰"
作者: 油站自我的工人

作者: 劉婕     時間: 2021-4-19 10:20

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-4-18 02:51 PM 發表

继续留响美国;美国並不屬于白種,夠恶者取之。
武装自己,团结同胞,最後取而代之。
認同!
美洲大陸本來就屬於紅皮肤, 是歐洲白人入侵後, 夠惡夠狠把她們滅族並霸佔土地, 美洲大陸才變成白人的世界。
作者: 神經箭     時間: 2021-4-19 10:41

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-4-19 10:20 發表

認同!
美洲大陸本來就屬於紅皮肤, 是歐洲白人入侵後, 夠惡夠狠把她們滅族並霸佔土地, 美洲大陸才變成白人的世界。
所以中国人应该千方百计,湧往美国紥根;通过财富能量和文化聚合,連同其他少数族裔,变天美国。💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
作者: 劉婕     時間: 2021-4-19 10:43

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-4-19 10:41 AM 發表

所以中国人应该千方百计,湧往美国紥根;通过财富能量和文化聚合,連同其他少数族裔,变天美国。💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
順便拯救世界
作者: 神經箭     時間: 2021-4-19 10:54

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-4-19 10:43 發表

順便拯救世界
果时中美合併,世界大同亊业终于启动!
作者: 劉婕     時間: 2021-4-19 11:00

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-4-19 10:54 AM 發表

果时中美合併,世界大同亊业终于启动!
有人性就應該係咁, 但白人飲慣人血, 恐怕一百年也未能成事。
作者: 神經箭     時間: 2021-4-19 16:28

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-4-19 11:00 發表

有人性就應該係咁, 但白人飲慣人血, 恐怕一百年也未能成事。
那就踩着牠们。
作者: chenflie     時間: 2021-4-19 16:42

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-18 07:54 PM 發表

漢族比例96%喔。其他人點作反
作者: chenflie     時間: 2021-4-19 16:43

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-19 03:34 AM 發表

愛斯基摩人同猶太人,都係黃種人!
猶太人係閃米特族係。顏色唔白唔黃。屬於淡黃
作者: sheung1009     時間: 2021-4-19 17:20

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-18 07:54 PM 發表

你的資料那來的?

超過90%變40%,如果以你的理解,單一種族比重低就會"內戰",美國早就內戰了。
作者: 油站自我的工人

作者: chenflie     時間: 2021-4-20 00:32

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-19 07:55 PM 發表

猶太人都係亞洲人!
按人類DNA分類嚴格講。猶太人係帶J基因。佢地個後代突變進化左一個K基因。係阿富汗地區。而阿富汗地區個K基因部族壯大。分出左三個新進化突變基因 o p n基因家族。 O就係黃種人 N就係芬蘭同阿爾泰遊牧族人  而P就係白人。
所以黃種人同白人係老表關係。 而猶太人……
係阿爺
作者: hylvl

作者: hylvl

作者: captkkk

作者: 劉婕     時間: 2021-4-20 11:15

引用:
原帖由 hylvl 於 2021-4-20 10:57 AM 發表

重有南方數大洲都是由墨西哥手上搶回來的。
墨西哥1810年宣佈獨立,1821年正式獲得承認,墨西哥第一帝國成立,但其後被推翻,建立墨西哥合眾國。獨立之後的墨西哥國土卻漸漸縮小,不少領土被永久割讓給美國
墨西哥向北美提供大量人力資源, 雖然墨西哥與世界最大的經濟國美國的貿易和投資往來增加很快,極大地促進了墨西哥之後的經濟發展和國民收入提高。但由於接近美國的消費市場,讓許多外商將產品最後階段,安排在墨西哥做總成組裝,一直只是為美國代工的大市場, 人民只能拿到微薄的收入。所以很多墨西哥人認為移民美國才能得到較高收入。
但自從川普上台搞美國優先後, 堵住墨西哥人入境美國, 令墨西哥人變成偷渡者。
作者: highmax     時間: 2021-4-24 21:57

引用:
原帖由 sheung1009 於 2021-4-19 05:20 PM 發表

你的資料那來的?

超過90%變40%,如果以你的理解,單一種族比重低就會"內戰",美國早就內戰了。
數學問題:
2個族群,一A,一B
第1年:
A有98%以上;B有2%以下
新生兒:A佔40%;B佔60%
假設人只有50年命,請問49年後A族佔幾多??
我已經係用"漢族40%新生兒"(2005年數據)作為估算,實際上,係3X%
40%已經俾多你
香港獨立,可能會以某種以想不到的方式實現
註:本人聲明:絕不認同香港獨立

作者: highmax     時間: 2021-4-24 22:00

引用:
原帖由 sheung1009 於 2021-4-19 05:20 PM 發表

你的資料那來的?

美國已經對俄羅斯,中"国"uu1q nn1
俄羅斯(俄羅斯族佔7X%)
中"国"(漢族3X%)
都係註定失敗
美國人係狗,但係佢地係聰明的狗
作者: 陳嘉滿     時間: 2021-4-26 16:45

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-24 09:57 PM 發表

數學問題:
2個族群,一A,一B
第1年:
我已經係用"漢族40%新生兒"(2005年數據)作為估算,實際上,係3X%
40%已經俾多你
難得呢個論壇仲有少少好似你呢種有頭腦嘅人。我之前開帖预言中国會因民族問题爆发內戰,但無人信當我九噏。
作者: highmax     時間: 2021-4-26 21:48

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-26 04:45 PM 發表

難得呢個論壇仲有少少好似你呢種有頭腦嘅人。我之前開帖预言中国會因民族問题爆发內戰,但無人信當我九噏。
重點:E個論壇人氣旺,有人收錢做野的
其實好多人都知E個事實,所以:
1.林鄭家屬有英國籍,李嘉誠2014年已經將80%資產轉移歐洲
2.除了毛澤東,所有中共第1代家屬已經走哂美國歐洲

一個40%的漢族憑咩可以阻止"香港民主自由人權獨立"
等班老野死哂,我地E一代"廢青"可唔可以收拾殘局都係問題

不過國安法同D共粉係到,我地要忍多陣先
作者: highmax     時間: 2021-4-26 22:10

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-26 04:45 PM 發表

不過,唔係內戰,因為唔係一個國家,你明的
以下當笑話聽,記住,當笑話聽:
"少數民族"會同共產(党)一起搞819,然後漢族會出一個葉利欽正義反擊
漢族士兵將企係坦克上表示"我地要退出E個中(国)"
之後,中國,烏斯藏國,東突厥斯坦國,台灣國,相繼誕生
最後結果係:初期每年8.1,10.1,中共會派人係天安門進行"危害國家安全的活動",大量党員被執行死刑
天道有常
我有能力,但我唔會令E個笑話變成笑話。
作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-27 00:19

引用:

中國不是漢族的中國
是中華民族的中國
至於五十六個民族的人口比例如何,根本冇影響
我亦不知你點計到
在可見的將來
其他55族的人口總和
會多過漢族

作者: highmax     時間: 2021-4-27 12:28

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-27 12:19 AM 發表

中國不是漢族的中國
是中華民族的中國
至於五十六個民族的人口比例如何,根本冇影響
我亦不知你點計到
在可見的將來
其他55族的人口總和
會多過漢族
20樓你睇唔到???
中"国(簡體字)"唔係漢族人的中國
中國先係漢族人的中國
人口比例的影響,就係前蘇聯地區
漢族人註定要脫離E個邪惡的中"国(簡體字)"

作者: highmax     時間: 2021-4-27 12:38

引用:

係WO
平時上開咩論壇
我想發表一篇文章,關於漢族40%的,想睇下有咩好平台
作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-27 12:59

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-24 09:57 PM 發表

數學問題:
2個族群,一A,一B
第1年:
40%已經俾多你
你忽略左一樣野
就係假設A族永遠是A族
B族永遠是B族
事實上
AB族是通婚的
新生兒己難分是純A還是純B族
還有
亦有不少少數民族漢化
改漢人名字
不再明顯/堅持區分自己是什麼族
N年後,就只有中華民族
而歷史上
亦有不少外族容入漢族
所以用漢族及其他55族區分
只是西方企圖分裂中國的手段而已.

作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-27 16:37

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-27 12:28 PM 發表

20樓你睇唔到???
中"国(簡體字)"唔係漢族人的中國
中國先係漢族人的中國
人口比例的影響,就係前蘇聯地區
漢族人註定要脫離E個邪惡的中"国(簡體字)"
用繁簡體字去區分就更on9
簡體字己經世界通行
繁體字己經可有可無
只有呆蛙及港蛙為自己識繁體字自high
作者: highmax     時間: 2021-4-27 17:19

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-27 12:59 PM 發表

你忽略左一樣野
就係假設A族永遠是A族
B族永遠是B族
事實上
AB族是通婚的
新生兒己難分是純A還是純B族
還有
亦有不少少數民族漢化
改漢人名字
不再明顯/堅持區分自己是什麼族
N年後,就只有中華民族
而歷史上
亦有不少外族容入漢族
所以用漢族及其他55族區分
只是西方企圖分裂中國的手段而已.
各位同學:
睇到咩叫做"先無視,後轉移視線,避重就輕"嗎??
E個係一貫技巧,佢已經承認我講的"漢族40%",要用"一家親"來"轉移視線,避重就輕"了

作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-27 18:54

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-27 05:19 PM 發表

各位同學:
睇到咩叫做"先無視,後轉移視線,避重就輕"嗎??
E個係一貫技巧,佢已經承認我講的"漢族40%",要用"一家親"來"轉移視線,避重就輕"了
孫中山創立新中國時
己經話係中華民族的中國
不只是漢人的中國
任何藉口企圖改變此結構的
都是在分裂中國
分裂中華民族

作者: highmax     時間: 2021-4-27 19:37

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-27 06:54 PM 發表

孫中山創立新中國時
己經話係中華民族的中國
不只是漢人的中國
都是在分裂中國
分裂中華民族
看來中共同國民黨已經行動了
仲"孫中山",哈哈
重點:
1.漢族人係唔會俾一個姓孫的漢奸代表的
2.孫文E個漢奸,正正係搞"漢地18省"的
3.以前漢族有96%,所以孫文錯;現在漢族40%,所以孫文岩
多得你提起孫文E個漢奸
作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-27 20:50

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-27 07:37 PM 發表

仲"孫中山",哈哈
重點:
3.以前漢族有96%,所以孫文錯;現在漢族40%,所以孫文岩
多得你提起孫文E個漢奸
中國是中華民族的中國
是九百六十萬平方公里的中國
任何藉口任何形式企圖改變此結構的
都是在分裂中國
作者: nikonlee     時間: 2021-4-27 21:08

引用:

數學問題:
2個族群,一A,一B
第1年:
40%已經俾多你
需要甘统计咩,中国户籍出生时候已经写了民族,是汉,还是藏,还是苗族。国家心中有啥数据,你自作聪明
作者: nikonlee     時間: 2021-4-27 21:13

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-26 09:48 PM 發表

重點:E個論壇人氣旺,有人收錢做野的
其實好多人都知E個事實,所以:
1.林鄭家屬有英國籍,李嘉誠2014年已經將80%資產轉移歐洲
2.除了毛澤東,所有中共第1代家屬已經走哂美國歐洲

一個40%的漢族憑咩可以阻止"香港民主自由人權獨立"
等班老野死哂,我地E一代"廢青"可唔可以收拾殘局都係問題
不過國安法同D共粉係到,我地要忍多陣先
马来西亚1/3马来人,1/3印度,1/3华裔,分左没?你想多了,不要话汉人不会如你想,就算系40,又点,有小数民族就有矛盾?

想挑起民族矛盾,等汉人堤防其他民族?制造事端就省省
作者: nikonlee     時間: 2021-4-27 21:15

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-27 07:37 PM 發表

仲"孫中山",哈哈
重點:
多得你提起孫文E個漢奸
多谢你提醒国家堤防CIA用小数民族问题做文章,国安多谢你
作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-27 22:04

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-27 09:15 PM 發表

CIA 一貫手法
就是挑起別國內的種族矛盾

不過
可能孫中山一早預見會咁
所以創立中華民族
😅😅
作者: highmax     時間: 2021-4-27 22:35

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-27 09:08 PM 發表

需要甘统计咩,中国户籍出生时候已经写了民族,是汉,还是藏,还是苗族。国家心中有啥数据,你自作聪明
世界動態變化,日日有BB出世,日日有人香左入棺材
其實E個係人口學的基本計算方法,我係抄人地講/寫的野,唔係我自作聰明
我認我講人地講的野,抄人地寫的野
作者: highmax     時間: 2021-4-27 22:44

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-27 09:13 PM 發表

马来西亚1/3马来人,1/3印度,1/3华裔,分左没?你想多了,不要话汉人不会如你想,就算系40,又点,有小数民族就有矛盾?

想挑起民族矛盾,等汉人堤防其他民族?制造事端就省省
1."""""""""馬來西亞1/3馬來人,1/3印度,1/3華裔""""""""你D數據OUT左啦
2.馬來西亞係殖民地,講穿左就係人為強行合一,人地歷史係1XXX,我無寫錯,係成千幾個"蘇丹國"的,2個東印度公司一齊將佢搞到今日咁,方便吸血,而漢人無論天時地利人和都同佢地唔同,只係"三國演義"就已經死唔知幾多人,外族一打,十室九空
3.你地E幾個ID就算啦,如果收人錢,我理解,無收錢,就建議睇睇歷史,香港獨立,"極可能"會以意想不到的方式實現
再一次聲明:本人絕不同意香港獨立,你地幾個ID唔洗搵國安了
作者: highmax     時間: 2021-4-27 22:47

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-27 09:15 PM 發表

咁就睇下聯合國人口基金組織同中共做D咩
CIA???一個情報戰打成山地戰的CIA,無資格同我一齊做野
作者: 陳嘉滿     時間: 2021-4-28 03:24

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-27 06:54 PM 發表

孫中山創立新中國時
己經話係中華民族的中國
不只是漢人的中國
都是在分裂中國
分裂中華民族
小朋友,你似乎未明白成个問题嘅癥結。我問你,俄罗斯族都喺中華民族,但點解仲有人叫俄罗斯人做老外、鬼佬?我再問你,美国總統奥巴马有一半白人血統,但點解要話佢喺第一位黑人美国總統?我又問你,點解黑人有白人姓氏,也管他们作黑人?明明他们和白人可能有共同祖先。我問你,點解中国人明明膚色比很多白人还要白,成就比很多白人还要高,卻不被認作白人呢?

我可以同你講,種族和基因是兩回事,種族是社会学的問题,不是遺傳学的問题。種族問题一直都只存在於低層人民,只喺最上層果班人統治低層人民嘅手段,你以為通婚混血就可以解决種族問题???你太天真,無用㗎。要知道最上層果班人喺可以憑空創造新種族,佢地要分化就分化,歷史上有大把例子。

似乎你睇唔透,因为你受限於你自己的知识水平。

作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-28 07:16

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-28 03:24 AM 發表

小朋友,你似乎未明白成个問题嘅癥結。我問你,俄罗斯族都喺中華民族,但點解仲有人叫俄罗斯人做老外、鬼佬?我再問你,美国總統奥巴马有一半白人血統,但點解要話佢喺第一位黑人美国總統?我又問你,點解黑人有白人姓氏,也管他们作黑人?明明他们和白人可能有共同祖先。我問你,點解中国人明明膚色比很多白人还要白,成就比很多白人还要高,卻不被認作白人呢?

我可以同你講,種族和基因是兩回事,種族是社会学的問题 ...
邏輯矛盾
既然你覺得比白人更白
係高級過白人,優越過白人
點解要自己認係低一級的白人???

在中國的俄羅斯族
同在俄羅斯的俄羅斯人
是兩回事
不要混為一談

作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-28 07:34

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-28 03:24 AM 發表

我可以同你講,種族和基因是兩回事,種族是社会学的問题 ...
上層班人
一樣可以憑空令民族消失就消失
要融合就融合
歷史上一樣有大把例子
例如契丹

所謂漢族
其實亦是融合了多個民族合成的

作者: finalsm     時間: 2021-4-28 07:43

引用:
原帖由 smart889 於 2021-4-18 02:32 PM 發表
師兄,無記錯,在美華人,均收入為黑人三至五倍,不輸大部分基層白人喎
不要一竹打一船
作者: 長青空中飛臭蟲

作者: 陳嘉滿     時間: 2021-4-28 18:17

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-28 07:16 AM 發表

邏輯矛盾
既然你覺得比白人更白
係高級過白人,優越過白人
點解要自己認係低一級的白人???

在中國的俄羅斯族
同在俄羅斯的俄羅斯人
是兩回事
不要混為一談
睇你講嘢就知你入世未深。「白人」喺等同於封建年代的「大公」、「皇帝」,只喺一個頷頭,不是任何民族,或者它可以指任何一個民族。正如你手上面果張港紙,你搶到就喺你既。而港紙之所以有價值,因为有人認,詳細就唔講啦。不過如果你以為可以膽粗粗自己畫一張一百紙幣交銀行,你知你會有咩麻烦。

所以無所谓「優越過白人」,因为中国人也可以是白人,你不能比自己更優越,明未?仲未明?我同你講,英国人本身也不是白人,那是他们搶來的頷頭。

所謂「中国既俄羅斯族」和「俄羅斯既俄羅斯人」的二分是偽命題。我今日带你去見一位中国既俄羅斯族人,你能保证你不會誤認他做俄羅斯人?不用等我「混為一談」,你自己也會混淆。

作者: 陳嘉滿     時間: 2021-4-28 18:22

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-28 07:34 AM 發表

上層班人
一樣可以憑空令民族消失就消失
要融合就融合
歷史上一樣有大把例子
例如契丹

所謂漢族
其實亦是融合了多個民族合成的
如何融合才是我要討論的重点,但絕對唔喺好似你講靠「雜交混血」就可以做到。
作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-28 18:53

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-28 06:22 PM 發表

如何融合才是我要討論的重点,但絕對唔喺好似你講靠「雜交混血」就可以做到。
其實中共一直做梗
作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-28 19:01

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-28 06:17 PM 發表

睇你講嘢就知你入世未深。「白人」喺等同於封建年代的「大公」、「皇帝」,只喺一個頷頭,不是任何民族,或者它可以指任何一個民族。正如你手上面果張港紙,你搶到就喺你既。而港紙之所以有價值,因为有人認,詳細就唔講啦。不過如果你以為可以膽粗粗自己畫一張一百紙幣交銀行,你知你會有咩麻烦。

所以無所谓「優越過白人」,因为中国人也可以是白人,你不能比自己更優越,明未?仲未明?我同你講 ...
你不斷強調比白人更白
其實心中已經認定白人是地球上最高級的人類,亦只有以"比白人更白"的身份,才能超越白人.以一貫被世人認定為華人的身份,是無法超越白人, 亦是對自己" 華人”呢個身份的自卑.

冇錯呀
在中國的俄羅斯族認不出是俄羅斯人,所以我嗎就係話同俄羅斯內的俄羅斯人是兩回事囉

作者: nikonlee     時間: 2021-4-28 20:21

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-28 07:01 PM 發表

你不斷強調比白人更白
其實心中已經認定白人是地球上最高級的人類,亦只有以"比白人更白"的身份,才能超越白人.以一貫被世人認定為華人的身份,是無法超越白人, 亦是對自己" 華人”呢個身份的自卑.

冇錯呀
在中國的俄羅斯族認不出是俄羅斯人,所以我嗎就係話同俄羅斯內的俄羅斯人是兩回事囉
在中国有哈萨克人,哈萨克曾经也是苏联一个共和国
作者: 陳嘉滿     時間: 2021-4-28 21:29

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-28 07:01 PM 發表

你不斷強調比白人更白

冇錯呀
唉!對牛彈琴。似乎你仲未明。為什么「有色人種協会」是由一群「白人」建立的?他们一直在资助你地呢班蠢人呀,你地跌左入人地個圈套呀。要令敵人無法對自己構成破坏,就要使他们和自己不同。

要打敗「白人」,你首先要成为「白人」,喺「商圈理論」,喺心理,當下屬有一日和你穿同一款皮鞋戴同一款手表,代表他有取代你的野心,你好好諗下呢句説話嘅含意。成件事同自唔自卑完全無关,只喺一個手段。解决問題唔好用错方法,你會後悔。世界有其運作原理,有些事情是屬於定律的一部分,你是不能否定的,你唯一能做的是加以利用,這是政治的第一課。

作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-28 22:12

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-28 09:29 PM 發表

唉!對牛彈琴。似乎你仲未明。為什么「有色人種協会」是由一群「白人」建立的?他们一直在资助你地呢班蠢人呀,你地跌左入人地個圈套呀。要令敵人無法對自己構成破坏,就要使他们和自己不同。

要打敗「白人」,你首先要成为「白人」,喺「商圈理論」,喺心理,當下屬有一日和你穿同一款皮鞋戴同一款手表,代表他有取代你的野心,你好好諗下呢句説話嘅含意。成件事同自唔自卑完全無关,只喺一個手段。解决問題唔好用错方 ...
講咁多廢話
其實嗎又係想話
世界是白人(或普遍被世人認同是白人的人)至大
地球上其他任何其他人
都要跟佢規矩,跟佢方式行事

作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-28 22:17

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-28 08:21 PM 發表

在中国有哈萨克人,哈萨克曾经也是苏联一个共和国
係哈薩克族人
不等同哈薩克國人
仲有俄羅斯族
塔吉克族
朝鮮族
.........等等添
作者: hk_mask     時間: 2021-4-28 22:17

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-28 10:12 PM 發表

講咁多廢話
其實嗎又係想話
地球上其他任何其他人
咪理佢,同以前網上有人講中國人係猶太人一9樣,無聊!😶
作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-28 22:18

引用:
原帖由 hk_mask 於 2021-4-28 10:17 PM 發表

咪理佢,同以前網上有人講中國人係猶太人一9樣,無聊!😶
路過吹下
當打機姐
😅😅😅
作者: 陳嘉滿     時間: 2021-4-28 22:28

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-28 10:12 PM 發表

講咁多廢話
其實嗎又係想話
地球上其他任何其他人
唉!吹漲。邊个叫你跟佢地規矩啫,傻人!

你成为白人,就喺對白人最大嘅背叛呀。
作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-28 22:35

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-28 10:28 PM 發表

唉!吹漲。邊个叫你跟佢地規矩啫,傻人!

你成为白人,就喺對白人最大嘅背叛呀。
華人就係華人
做乜要認係白人

點解唔可以用華人呢個身份,一定要用" 我比你更白” 呢個身份去話俾白人知我係優越過你呀!

作者: 陳嘉滿     時間: 2021-4-28 22:41

我有時會好懷疑呢個論壇會員嘅平均智商,所以我已经好少再喺度留言,成個談話根本無意義,始终圈子唔同,同你地講野非常煩厭。
作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-28 22:42

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-28 10:41 PM 發表
我有時會好懷疑呢個論壇會員嘅平均智商,所以我已经好少再喺度留言,成個談話根本無意義,始终圈子唔同,同你地講野非常煩厭。
隨便
唔送