標題: 中國擁「大殺傷力武器」招美國制裁,講出嚟嚇你一驚! [打印本頁]

作者: 13個加速馬達     時間: 2021-4-10 03:21

再有中國企業機構被美國列入實體清單,不看由是可一看不得了,制裁理由不是竊取個人資料(如華為)那麼簡單,而是參與解放軍管有「大殺傷力武器」的計劃!

"據報導,可攜10枚導核彈頭的「東風-41」,射程囊括整個美國本土,不到30分鐘便能抵達紐約,只要一枚「東風-41」可把美國的金融建設盡毀。"

東風快遞,30 分鐘可到美國!架 Tesla 都未充完電!

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/8259995-中國擁「大殺傷力武器」招美國制裁,講出嚟嚇你
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-10 03:33

成日吹到自己幾強幾先進,被美國佬顧忌正常呀. 小粉紅應該感到自豪. 
作者: 笑看流浪英犬     時間: 2021-4-10 03:57

所以说  美国跟台湾 白痴呢

中国的这些导弹武器上的 芯片都不可能使用
外国制造的东西!!

真是白痴
作者: 13個加速馬達     時間: 2021-4-10 04:11

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 03:33 AM 發表
成日吹到自己幾強幾先進,被美國佬顧忌正常呀. 小粉紅應該感到自豪. 
之前伊拉克薩達姆,被吹有大殺傷力武器。被死刑!

應該感到絕對終極自豪.
作者: lpj88     時間: 2021-4-10 04:17

咁而家射左去美國未先?
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-10 04:33

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-4-10 04:11 AM 發表

之前伊拉克薩達姆,被吹有大殺傷力武器。被死刑!

應該感到絕對終極自豪.
薩達姆其實幾不幸,如果唔係911,佢可能活耐啲. 所以其實我覺得如果美國出事而又扯上中國,美國佬一定開戰. 你見之前中國幾驚走火. 
作者: mawongching     時間: 2021-4-10 04:48

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 04:33 AM 發表

薩達姆其實幾不幸,如果唔係911,佢可能活耐啲. 所以其實我覺得如果美國出事而又扯上中國,美國佬一定開戰. 你見之前中國幾驚走火. 
佢係誤信美國的信任,澄清伊拉克沒有核武,但布殊政府立刻以藏有「化武」為名聯軍攻潰。
像伊朗、朝鮮堅持有核武能力,歐美完全不敢動之分豪。
作者: eliskw2000     時間: 2021-4-10 05:42

引用:
原帖由 mawongching 於 2021-4-10 04:48 AM 發表

佢係誤信美國的信任,澄清伊拉克沒有核武,但布殊政府立刻以藏有「化武」為名聯軍攻潰。
最錯就係無核武,有既,美國未必敢打。
作者: sheung1009     時間: 2021-4-10 05:51

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 04:33 AM 發表

超蠢,中國有核武,有誰敢打?
應該說有核武的國家沒有人會打 不怕一齊玩完?

美國連北韓這小國也不敢打,就知道問題吧。
作者: ookiroppi     時間: 2021-4-10 05:58

還有人認為當年的911事件,係單純、單方面制做的恐怖襲擊?
邪惡軸心國為求開戰, 保住尾完霸權、 為軍火商增加收入, 而找借口開戰。
要喺中東引發大規模戰爭, 就必須找一個強而有力嘅藉口, 就要製造嚴重如911事件, 整件事都係由邪惡軸心國自編自導自演嘅戲, 一team扮與老尾無關的人與恐怖組織聯繫, 給予任何資助如軍火、金錢、訓練..., 引導襲擊其本土。 
當然, 事件發生後, 一衆老尾軍火商sales 代言人,包括細番薯, 加上輿論, 推波助瀾, 引發咗場十幾年嘅中東戰爭。

製造及使用大殺傷力武器, 相信係邪惡軸心國先會有。
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-10 06:48

真搞笑. 如果有黃絲講中國點點點黑警點點點,啲愛國撚會第一時間彈出來「證據呢證據呢」,但講到美國佬就可以好天馬行空諗到就當真. 
作者: 逆風的肥牛     時間: 2021-4-10 07:06

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 03:33 AM 發表
絕對自豪, 不招人妒是庸才, 唔通好似黃絲咁咩,邊有人妒忌佢地,個個見到佢地都好開心

作者: ntworks     時間: 2021-4-10 07:07

引用:

911根本唔關伊拉克事。
老布殊出兵伊拉克,但未有將伊拉克拿下。小布殊就子承父業,在那裡跌倒,就從那裡站起來,再一次攻占伊拉克。
911只係藉口。
作者: ntworks     時間: 2021-4-10 07:13

引用:
原帖由 sheung1009 於 2021-4-10 05:51 AM 發表

美國打朝鮮根本冇利益,而且朝鮮背後有中、俄。保持東北亞緊張局勢先符合美國利益。
作者: eriws     時間: 2021-4-10 07:15

今次唔用洗衣粉,用中國出產豆粉!
作者: 袋中野性的牛     時間: 2021-4-10 07:17

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-4-10 04:17 AM 發表
咁而家射左去美國未先?
同啲黃屍一L樣,妄想被逼害症,害怕以後失去民主自由,就現在用私了堵路去禁聲,限制普通市民番工搵食自由,甚至冇資詢過大部分市民意見就要我哋陪佢攬炒。
作者: 清風水靜     時間: 2021-4-10 07:22

引用:

薩達姆被滅有兩大原因........!!
1...伊拉克沒有戰勝伊朗.......尾國不會養忠誠的廢物.....!!
2...伊拉克攻打科威特........之後佔領科威特.....!!

後來尾國怕伊拉克報復.......就決定把伊拉克打回石器時代........保障尾國本土安全...!!
為了更加保障尾國本土........決定殺了薩達姆....!!
作者: 清風水靜     時間: 2021-4-10 07:28

引用:
當中國要登上世界領袖.........即係武林盟主.........就一定會受到舊盟主的挑戰.....!!
未來中國要做葉問......一個打十個來確立江湖地位........!!

因為中國由老二跳上老大............已經唔到中國選擇.........!!
即使退讓都無用....老大都一定會來找麻煩...!!
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-10 07:29

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-4-10 07:07 AM 發表

911根本唔關伊拉克事。
老布殊出兵伊拉克,但未有將伊拉克拿下。小布殊就子承父業,在那裡跌倒,就從那裡站起來,再一次攻占伊拉克。
911只係藉口。
我(好似)記得睇過一篇新聞. 嗰篇新聞報道Saddam 承認咗911事件. 所以我一直以為美國打伊拉克係為咗報仇.

P.s 唔係美國news outlet.
作者: acer2014     時間: 2021-4-10 07:30

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-4-10 05:42 AM 發表

全中!死因不是因為擁有「大殺傷力武器」...
而係因為事實上係「無」,而給佢老美西話「有」....
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-10 07:31

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-4-10 07:28 AM 發表

當中國要登上世界領袖.........即係武林盟主.........就一定會受到舊盟主的挑戰.....!!
未來中國要做葉問......一個打十個來確立江湖地位........!!

因為中國由老二跳上老大............已經唔到中國選擇.........!!
即使退讓都無用....老大都一定會來找麻煩...!!
祝你國成功.
成功後記住叫所有同胞回國擁抱祖國.👍👍
作者: 清風水靜     時間: 2021-4-10 07:34

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-4-10 07:13 AM 發表

美國打朝鮮根本冇利益,而且朝鮮背後有中、俄。保持東北亞緊張局勢先符合美國利益。
主要是美國的霸主地位受到威脅.........!!
即使中國得支木棍..........美國都會說是大殺傷力武器.....!!
即使中國不統一台灣..........美國都會說中國侵略.........所以直接統一台灣會更為有利.....!!

說到尾.......中國一定要凡固本身實力.........只要中國有足夠強大.......才可避免戰爭....!!
最好先把台灣統一更為理想........不過選擇時機很重要.....!!
作者: 清風水靜     時間: 2021-4-10 07:37

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 07:31 AM 發表

祝你國成功.
成功後記住叫所有同胞回國擁抱祖國.👍👍
成功與否..........台灣一定是戰場.......這已經是鐵定的事......!!
台灣會成為中國及尾國軍力的主戰場.........要打中國台灣也是戰略重地....!!
中國凡固本身實力也會先統一台灣..........所以台灣會成為人間地獄已經不能避免....!!
作者: Fromhell411     時間: 2021-4-10 07:44

係!中國係有大殺傷力武器,咁點吖?打我呀笨!!
作者: 必佬     時間: 2021-4-10 07:45

引用:
咁你哋都成日吹你哋老美爹超勁,中國完全唔係你哋老美爹嘅對手啦!
作者: amypat     時間: 2021-4-10 07:51

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-4-10 07:37 AM 發表

成功與否..........台灣一定是戰場.......這已經是鐵定的事......!!
台灣會成為中國及尾國軍力的主戰場.........要打中國台灣也是戰略重地....!!
中國凡固本身實力也會先統一台灣..........所以台灣會成為人間地獄已經不能避免....!!
依家為左逃避大陸管治走左去台灣既港人,咁就做左炮灰
作者: 清風水靜     時間: 2021-4-10 07:57

引用:
原帖由 amypat 於 2021-4-10 07:51 AM 發表

依家為左逃避大陸管治走左去台灣既港人,咁就做左炮灰
所以一直不明白台灣一直強調本身戰略位置的重要.........!!
這樣中國及美國心中自然日日掛念這片土地.........用什麼去愛護台灣.......當然是戰火....!!

就好像穿泳衣的夜歸女走在大街上..........不就是找死嗎.......!!
作者: 擋中央     時間: 2021-4-10 08:00

引用:
原帖由 sheung1009 於 2021-4-10 05:51 AM 發表

老美只會打不對稱戰爭,佢地只會為利益而戰。
作者: wk221ab     時間: 2021-4-10 08:00

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-4-10 03:21 AM 發表
再有中國企業機構被美國列入實體清單,不看由是可一看不得了,制裁理由不是竊取個人資料(如華為)那麼簡單,而是參與解放軍管有「大殺傷力武器」的計劃!

https://media.bastillepost.com/wp-content/uploads/blogger/2021/01/deep-bule.jpg

"據報導,可攜10枚導核彈頭的「東風-41」,射程囊括整個美國本土,不到30分鐘便能抵達紐 ...
有很多
一啖口水浸死你
作者: 擋中央     時間: 2021-4-10 08:01

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-4-10 07:06 AM 發表

絕對自豪, 不招人妒是庸才, 唔通好似黃絲咁咩,邊有人妒忌佢地,個個見到佢地都好開心
黃甴是上帝派來搞笑的
作者: 光棍man     時間: 2021-4-10 08:04

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 06:48 AM 發表
真搞笑. 如果有黃絲講中國點點點黑警點點點,啲愛國撚會第一時間彈出來「證據呢證據呢」,但講到美國佬就可以好天馬行空諗到就當真. 
係咪黃絲L 9 up流料多,所以唔好問證據踢爆?
作者: siu_siu_nei_00     時間: 2021-4-10 08:37

引用:
曱甴好酸呀
作者: banjo.     時間: 2021-4-10 08:39

美國L惶惶不可终日.
作者: 前進可愛的波菜     時間: 2021-4-10 08:39

引用:
原帖由 ookiroppi 於 2021-4-10 05:58 AM 發表
還有人認為當年的911事件,係單純、單方面制做的恐怖襲擊?
邪惡軸心國為求開戰, 保住尾完霸權、 為軍火商增加收入, 而找借口開戰。
要喺中東引發大規模戰爭, 就必須找一個強而有力嘅藉口, 就要製造嚴重如911事件, 整件事都係由邪惡軸心國自編自導自演嘅戲, 一team扮與老尾無關的人與恐怖組織聯繫, 給予任何資助如軍火、金錢、訓練..., 引導襲擊其本土。 
當然, 事件發生後, 一衆老尾 ...
🤔結果911埋單是全球保險公司,
你地出錢,我出力(人民性命)。
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-10 08:46

引用:
原帖由 必佬 於 2021-4-10 07:45 AM 發表

咁你哋都成日吹你哋老美爹超勁,中國完全唔係你哋老美爹嘅對手啦!
唔係卦,我冇美國籍,一生人去過美國只係五日,老美點算係我老爹呀。論美國化,習公主仲「美國」多過我啦.
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-10 08:48

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-4-10 08:37 AM 發表

曱甴好酸呀
事實就係你哋自己吹到自己幾勁,人哋美國佬制裁就話人哋吓你.
作者: ansonkpl     時間: 2021-4-10 08:50

老美自己研發新型大殺傷力武器就得,其他國家就唔得,就要制裁,你老美何其霸道呢
作者: powerantivirus     時間: 2021-4-10 08:51

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-4-10 02:57 AM 發表
所以说  美国跟台湾 白痴呢

中国的这些导弹武器上的 芯片都不可能使用
外国制造的东西!!

真是白痴
台灣做了傻仔
美國垃圾都買
日本和牛,黑毛豬好美國萊豬

當年日本電子利害
外國產品拆來硏究
今日中國不是以前共産黨
睇下自動生產機器己利益
全自動包餃子,
機械廚師煮餐
日本壽司都己經有機械做

當年中國出國留學生
點會白讀
用腦死記技術
今日口罩,檢测,疫苖
中國自動化機器利害
全民檢测點解做到
好似外國仲逐支試劑加去
好慢
收集完樣本
先自動機械去消毒減活樣本细菌
作者: 必佬     時間: 2021-4-10 08:58

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 08:46 AM 發表

唔係卦,我冇美國籍,一生人去過美國只係五日,老美點算係我老爹呀。論美國化,習公主仲「美國」多過我啦.
何謂美國化?習總個女唔係話幾年前留學返咗國咩?你啲料係邊收返嚟架
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-10 09:16

引用:
原帖由 必佬 於 2021-4-10 08:58 AM 發表

何謂美國化?習總個女唔係話幾年前留學返咗國咩?你啲料係邊收返嚟架
習公主喺美國讀左四日書?
作者: nicekate     時間: 2021-4-10 09:20

即係咁,尾國佬一早磨曬D刀放係屋企,之後就話而家大家唔好再搞刀喇,就鐡都唔比你有一條。
作者: 佛口蛇心。十一     時間: 2021-4-10 09:20

引用:
底褲遮掩不了大鵰~
我哋想嘅咩?!
作者: fstephen     時間: 2021-4-10 09:23

中國有武器唔用,只用黎防衛咪得咯
美國佬冇咩?

中國自咸豐年以來,有邊次係用大殺傷力武器侵害人哋國家?
作者: 007star     時間: 2021-4-10 09:27

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-4-10 05:42 AM 發表

他是美國扶植出來打伊朗
他的武器大部份來自美國
美國點會不知有甚麼武器
作者: chargeurs     時間: 2021-4-10 09:36

妄想被逼害症
作者: 一休門生     時間: 2021-4-10 09:39

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 08:46 AM 發表

https://kknews.cc/zh-hk/society/nxx4a83.html   又中國化??😆😆
作者: apmichael     時間: 2021-4-10 09:58

引用:

你讀好啲歷史先再出嚟柒啦,將薩達姆扯到去911
作者: howevera     時間: 2021-4-10 10:01

美國有最大殺傷力武器, 全世界制裁美國?
作者: silverseven     時間: 2021-4-10 10:02

引用:

yes, right
作者: 小西灣三少爺     時間: 2021-4-10 10:04

引用:
原帖由 mawongching 於 2021-4-10 04:48 AM 發表

伊拉克6次接受聯合國調查都是沒有大殺傷力武器,美國,英國一樣拉隊去攻打,就像今天的中國,世衛調查完中國,西方依然是在抵賴,說到底西方只是需要一些高,大,尚的理由借口去進行其目的吧了.
作者: 半空義世界     時間: 2021-4-10 10:39

乜嘢理由美國可以做,中國唔可以做?
作者: kingkong_hk     時間: 2021-4-10 10:52

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 10-4-2021 03:21 發表

https://media.bastillepost.com/wp-content/uploads/blogger/2021/01/deep-bule.jpg

"據報導,可攜10枚導核彈頭的「東風-41」,射程囊括整個美國本土,不到30分鐘便能抵達紐 ...
順豐3日就可以派件去全國主要城市,算唔算大殺傷力?
作者: kingkong_hk     時間: 2021-4-10 10:54

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 10-4-2021 03:33 發表
吹下就信?
作者: 鬼屋理性的榴槤     時間: 2021-4-10 11:08

白皮豬同時代垃圾一狗樣  黑撚人憎
作者: behappy1997     時間: 2021-4-10 11:11

引用:
黃黑L同台灣就好似雞一樣,當美國佬需要時就俾D錢用嚟發洩一下。
作者: u23dom     時間: 2021-4-10 11:13

好心啦你老美; 中國武器上的零部件一定是自產的! 要台積電來幫手生產?

你老美是否戇L鳩到如此白痴境地 美畜總統果真一蟹不如一蟹
作者: 山邊懷舊的才藝     時間: 2021-4-10 11:18

咁咪好囉,求仁得仁
作者: 山邊懷舊的才藝     時間: 2021-4-10 11:20

引用:
原帖由 u23dom 於 2021-4-10 11:13 AM 發表
好心啦你老美; 中國武器上的零部件一定是自產的! 要台積電來幫手生產?

所以美狗咪好驚好驚囉,有因必有果
作者: starr     時間: 2021-4-10 11:23

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-4-10 03:21 AM 發表

當美國指責你擁有大殺傷力武器時... 你最好真的有!

圖片附件: 東風快遞.gif (2021-4-10 11:25, 776.07 KB) / 該附件被下載次數 4

作者: team123456     時間: 2021-4-10 11:25

引用:
吹水都驚到咁,美國政棍真係同香港d仆街黃甴一樣咁廢
作者: 阿妮呢     時間: 2021-4-10 11:32

引用:

敢跟中國正面開戰就唔係美國佬啦
作者: a94922905     時間: 2021-4-10 11:36

估計一發射就即刻爆炸,但唔會嚇人一驚囉!
作者: Fromhell411     時間: 2021-4-10 11:48

引用:
原帖由 u23dom 於 2021-4-10 11:13 AM 發表

可能粒電芯係美國貨!
作者: kk999@hk     時間: 2021-4-10 11:48

引用:
原帖由 擋中央 於 2021-4-10 08:00 AM 發表

老美只會打不對稱戰爭,佢地只會為利益而戰。
美國話俄佬是邪惡帝國話咗幾十年,
當年欺壓東歐,而加霸占克里米亞,
美國佬口交就多,一場仗都未打過。

而家的中國比當年俄佬,人口更多幾倍,財力更大幾倍,武力世界 no2, 而且只會越來越強,YC 期望美國會做什麼?
作者: 擋中央     時間: 2021-4-10 11:52

引用:
原帖由 kk999@hk 於 2021-4-10 11:48 AM 發表

美國話俄佬是邪惡帝國話咗幾十年,
當年欺壓東歐,而加霸占克里米亞,
美國佬口交就多,一場仗都未打過。

而家的中國比當年俄佬,人口更多幾倍,財力更大幾倍,武力世界 no2, 而且只會越來越強,YC 期望美國會做什麼?
老美已經幾乎放棄左香港,下一個戰場係台灣,黃甴們只剩下傻傻的期望。
作者: ijkn     時間: 2021-4-10 11:53

引用:
原帖由 starr 於 2021-4-10 11:23 AM 發表

當美國指責你擁有大殺傷力武器時... 你最好真的有!

當然,要震涉佢老尾

普京曾說: 真理在導彈射程範圍內

圖片附件: 1585124565_16_cropped_66_1585113855_5_cropped_18_1585113811_5_main_00000.jpg (2021-4-10 11:53, 1.45 MB) / 該附件被下載次數 7

圖片附件: IMG_20210408_023723.jpg (2021-4-10 11:53, 314.08 KB) / 該附件被下載次數 7

圖片附件: 9SeAkW0BMH2_cNUgOU4t.jpg (2021-4-10 11:53, 44.02 KB) / 該附件被下載次數 11

圖片附件: discuss2_1598784948686.png (2021-4-10 11:58, 432.96 KB) / 該附件被下載次數 7

圖片附件: discuss2_1598784936015.png (2021-4-10 11:58, 390.67 KB) / 該附件被下載次數 9

作者: 烈火雄雄     時間: 2021-4-10 11:59

咁呢個世上邊個國家的武器一直壓制住全世界呢?
有「大殺傷力武器」的國家都俾美國制裁,即係美國示呢D「大殺傷力武器」如無物,美國的武器有絕對的摧毁能力去毁滅呢D 大殺傷力武器,咁邊國先至擁有真正的「大殺傷力武器」呢?
作者: ijkn     時間: 2021-4-10 12:04

警告美國不要踩紅線

東風快遞,航母殺手:

https://youtu.be/X4SaRURfJ60

https://youtu.be/p-cEunmqXM8

作者: siuhung     時間: 2021-4-10 12:07

中國其中一項「大殺傷力武器」就係 綿花,絕對可以焗死班美軍 架,所以老美才會制裁新疆綿花!
作者: sng850     時間: 2021-4-10 12:11

引用:

伊拉克被薩達姆誠實所累!
作者: 社長     時間: 2021-4-10 12:34

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 03:33 發表
尾國又有幾先進阿?大家吹下有幾奇
尾國專打細國,完全無得還手,你唔好on9啦
作者: 大雀躍的作業     時間: 2021-4-10 12:44

又係大殺傷力武器依招
作者: 海灣強勁的桌布     時間: 2021-4-10 12:49

快射 射準d 唔好對住廁所射 真射美國本土 打咀炮好悶 老美咁仆街阻我大國掘起 收拾佢 射撚左未????
作者: redsoon     時間: 2021-4-10 12:55

引用:
小黃人都覺得酸
作者: 明亮的晨星二     時間: 2021-4-10 12:57

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 07:29 AM 發表

我(好似)記得睇過一篇新聞. 嗰篇新聞報道Saddam 承認咗911事件. 所以我一直以為美國打伊拉克係為咗報仇.

你記錯。薩達姆從來未承認過同911事件有關(甚至連拉登亦未直接承認過);小布殊係揾到「證人」,「證明」伊拉克收留某些阿蓋達份子,先至指責薩達姆同911有關

但攻打伊拉克的正式理由,係伊拉克擁有大殺傷性武器(最後找不到)

作者: ijkn     時間: 2021-4-10 13:00

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-4-10 12:57 PM 發表

你記錯。薩達姆從來未承認過同911事件有關(甚至連拉登亦未直接承認過);小布殊係揾到「證人」,「證明」伊拉克收留某些阿蓋達份子,先至指責薩達姆同911有關

但攻打伊拉克的正式理由,係伊拉克擁有大殺傷性武器(最後找不到)
全錯! 事實是美國要霸佔伊拉克油田

圖片附件: discuss2_1596600888024.png (2021-4-10 13:00, 624.4 KB) / 該附件被下載次數 4

圖片附件: discuss2_1596600874531.png (2021-4-10 13:00, 295.36 KB) / 該附件被下載次數 4

圖片附件: discuss2_1617971174106.png (2021-4-10 13:01, 1.15 MB) / 該附件被下載次數 4

作者: expedia     時間: 2021-4-10 13:00

其實大陸佈局北韓巴基斯坦步棋真係好正
日印唔敢亂黎
至於歐洲比俄羅斯mon住

單挑大陸導彈根本唔值錢
比起美國d海上紙老虎

作者: 明亮的晨星二     時間: 2021-4-10 13:05

引用:
原帖由 ijkn 於 2021-4-10 01:00 PM 發表

全錯! 事實是美國要霸佔伊拉克油田

第二幅相是否薩達姆?真可憐,一代梟雄,落得如此下場,受盡侮
作者: takethatnow     時間: 2021-4-10 13:12

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 07:29 AM 發表

承認個位係拉登,佢班人以前係由CIA訓練出嚟來對付蘇聯.
作者: Visita     時間: 2021-4-10 14:13

國內自由派班友成日吹捧美國是民主正義無得頂,而今原來只不過是霸權主義惡霸爛鬼一名,卑鄙無恥到連盜賊也不如,自由派班漢奸衰過人人喊打的跟美狗。
作者: Joeycky     時間: 2021-4-10 14:15

美國越是恐中國稱霸,諸多動作,反而更證明中國真的強大,美國變相曲線說明中國強大。
作者: 路過的人_甲     時間: 2021-4-10 14:15

引用:
點都好過伊拉克,敍利亞
美國佬可以毫無顧忌
長駒直入,瘋狂轟炸
作者: Visita     時間: 2021-4-10 14:20

引用:
原帖由 howevera 於 2021-4-10 10:01 AM 發表
美國有最大殺傷力武器, 全世界制裁美國?
只美國愛滋病毒已經橫掃全世界,死人無數,但夠惡呀,便個出聲殺便個。
作者: 股票輸爆廠     時間: 2021-4-10 14:21

驚呀,驚咪唔好咁串囉😆
作者: dfmtf     時間: 2021-4-10 14:26

戰略洲際導彈呢啲常識加舊聞
仲拎出嚟講只會被人地知道一啲基本常識都冇
作者: 海島肥馬     時間: 2021-4-10 14:51

老尾同中國打仗有邊次贏過
作者: 海島肥馬     時間: 2021-4-10 14:59

引用:
如果中國唔强,老尾就唔使搞咁多野啦,唔見佢搞印度印度就係日日吹勒
作者: denniscwip     時間: 2021-4-10 17:49

引用:

你記唔掂唔好衝出來柒,借機畀眾人恥笑你。
作者: denniscwip     時間: 2021-4-10 17:51

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-10 02:15 PM 發表

點都好過伊拉克,敍利亞
美國佬可以毫無顧忌
長駒直入,瘋狂轟炸
所以金仔醒目,一有「大殺傷力武器」就迫到個傻佬侵同佢握手。
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-10 18:15

引用:
原帖由 denniscwip 於 2021-4-10 05:49 PM 發表

你記唔掂唔好衝出來柒,借機畀眾人恥笑你。
點會呢.  點柒都唔夠小粉紅柒. 🤫🤫
作者: denniscwip     時間: 2021-4-10 18:16

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 06:15 PM 發表

點會呢.  點柒都唔夠小粉紅柒. 🤫🤫
你將事件亂咁咁調來講,仲話人?!
作者: siu_siu_nei_00     時間: 2021-4-10 18:19

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 08:48 AM 發表

事實就係你哋自己吹到自己幾勁,人哋美國佬制裁就話人哋吓你.
中國制裁返美國同歐盟,就話吾公平曱甴真係好酸
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-10 18:27

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-4-10 06:19 PM 發表

中國制裁返美國同歐盟,就話吾公平曱甴真係好酸
係呀我相信美國佬同歐洲佬一定瞓唔着覺啦, 好未啊. 
作者: siu_siu_nei_00     時間: 2021-4-10 18:28

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 06:27 PM 發表

係呀我相信美國佬同歐洲佬一定瞓唔着覺啦, 好未啊. 
我只知曱甴好酸
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-10 18:29

引用:
原帖由 denniscwip 於 2021-4-10 06:16 PM 發表

你將事件亂咁咁調來講,仲話人?!
係呀,因為我唔睇大公報啊. 所以我唔知道事實啊,滿意未啊
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-10 18:34

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-4-10 06:28 PM 發表

我只知曱甴好酸
你自high啫.
作者: siu_siu_nei_00     時間: 2021-4-11 00:10

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-10 06:34 PM 發表

你自high啫.
香港人最開心見到曱甴輸到衭都甩
作者: .kaxka..     時間: 2021-4-11 00:36

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-4-11 12:10 AM 發表

香港人最開心見到曱甴輸到衭都甩
所有非小粉紅都係曱甴, 對嘛.
唔好咁白癡啦.
作者: bbq323     時間: 2021-4-11 12:12

引用:

美国大殺傷力武器可以毁滅全人類,是否應該全球一齊制裁佢?
作者: siu_siu_nei_00     時間: 2021-4-11 15:38

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-11 12:36 AM 發表

所有非小粉紅都係曱甴, 對嘛.
唔好咁白癡啦.
黃畜曱甴好酸呀