標題: 製造中國疫苗在香港醫療事故才能讓臺灣民進黨解套。 [打印本頁]

作者: 咚巴拉     時間: 2021-3-8 08:05

不惜在大數據中尋找長期病患白老鼠當替死鬼,事後在各大論壇做文宣,炒作什麼家屬拜祭之類,當證明大陸疫苗不行之後,民進黨當局就會向市民宣佈是疫苗不安全所以他們才不進貨,而不是無能
作者: robin09     時間: 2021-3-8 11:27

无所谓,
中华天朝上国王者归来是历史大势,无可阻挡。
台蛙被民进鬼党骗得越惨,将来民心转向越彻底。
作者: 咚巴拉     時間: 2021-3-8 18:44

黑暴事件可以殺人賴警察,現在可以殺人抹黑中國疫苗有咩出奇,整個論壇鋪天蓋地的文宣,外國疫苗真打死人一句話都唔出
作者: 小西灣三少爺     時間: 2021-3-9 06:05

引用:
原帖由 咚巴拉 於 2021-3-8 06:44 PM 發表
黑暴事件可以殺人賴警察,現在可以殺人抹黑中國疫苗有咩出奇,整個論壇鋪天蓋地的文宣,外國疫苗真打死人一句話都唔出
整個西方媒體都係咁樣,西班牙2個公主,如果不是打國藥疫苗一定無人報,美國仲好笑屈俄羅斯利用媒體抹黑美國疫苗。
作者: 百厭超人     時間: 2021-3-9 11:34

引用:
原帖由 咚巴拉 於 2021-3-8 08:05 AM 發表
不惜在大數據中尋找長期病患白老鼠當替死鬼,事後在各大論壇做文宣,炒作什麼家屬拜祭之類,當證明大陸疫苗不行之後,民進黨當局就會向市民宣佈是疫苗不安全所以他們才不進貨,而不是無能
喺有國安法嘅情況底下,綠蛙居然仲可以遙控我哋嘅正苦一齊裏應外合搞番一齣疫苗殺人事件,咁樣一則證明綠蛙喺香港嘅滲透力不容忽視,二則證明我哋嘅正苦爛到何種程度!!
作者: 油站自我的工人

作者: 咚巴拉     時間: 2021-3-9 12:38

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-3-9 11:34 AM 發表

喺有國安法嘅情況底下,綠蛙居然仲可以遙控我哋嘅正苦一齊裏應外合搞番一齣疫苗殺人事件,咁樣一則證明綠蛙喺香港嘅滲透力不容忽視,二則證明我哋嘅正苦爛到何種程度!!
一個國家捧個人上高官要職不是難事,再給他加上各種光環頭銜證書獎狀,讓其能在需要的時候增加話語權和政治影響力,國安法新新鮮面對的是國際輿論和根深蒂固的滲透勢力,執法取證難度之大可想而知,有漏網之魚也是在所難免
作者: 咚巴拉     時間: 2021-3-9 12:44

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-3-9 12:23 PM 發表
對!愛祖國,打科興,快啲扶老𢹂幼去!
根本打針,同唔打針,死亡率都差唔多!
所以無關係!
嗰三個人,就算不打針,一樣係個日死,中風、心臟病、糖尿病,全部同疫苗無關!
我上星期打了第一針,暫時未見不良反應,打之前參考過國產疫苗在海外的成功率報告以及各國政府元首接種都無事,就係到了香港就事故頻頻,我敢講如果國產疫苗去到台灣報告的死亡率會更高,因為完全可以將各種醫療事故都歸咎於國產疫苗,因為當局弱,只剩下政治和文宣等武器了。

作者: wsp     時間: 2021-3-9 13:17

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-3-9 12:23 PM 發表
對!愛祖國,打科興,快啲扶老𢹂幼去!
根本打針,同唔打針,死亡率都差唔多!
所以無關係!
嗰三個人,就算不打針,一樣係個日死,中風、心臟病、糖尿病,全部同疫苗無關!
個人看法不一樣 
不接種疫苗三個人未必會死 
接種疫苗是一種metabolic stress
疫苗在他們體內掀起的因子風暴 
他們的體質捱不過去,崩潰了
無論當日他們打哪一種疫苗
都會出現這種結果 

科興疫苗是效果比較溫和的一種疫苗 
已經有幾個人捱不住
如果接種效力更強勁的疫苗 
出現的嚴重後果可能更多 
政府應立即檢討接種疫苗的策略
暫時嚴格禁止老年,體弱多病和有過敏史的人接種疫苗
作者: edenfovwin     時間: 2021-3-9 14:00

政府會做嗎?
作者: 巴巴先生     時間: 2021-3-9 16:14

呆灣自己唔好入疫苗囉....識諗既呆灣人會用腳投票.......
作者: ivan00000     時間: 2021-3-9 17:14

臺灣無西方疫苗
作者: 巴巴先生     時間: 2021-3-9 17:24

引用:
原帖由 ivan00000 於 2021-3-9 05:14 PM 發表
臺灣無西方疫苗
買左復必泰但俾歐洲扣起左,交貨無期.......

作者: wsp     時間: 2021-3-9 19:05

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-3-9 05:57 PM 發表

因子風暴,唔係自己出現的,係病毒外殼,某一 part 的蛋白質,胺基酸序列,類似身體器官細胞表面某些序列,先會產生自身免疫系統攻擊自己的現象!

所以,人哋咪用 mRNA,只複製外殼一小部份,不複製全個蛋白外殼囉!

根本到宜家都未知邊 part 誘發因子風暴,知道就發達啦!

宜家明白點解有科學家出錢買 DNA 未?

人的 DNA, 係有價有市的!
重覆
已刪除

作者: Mr.T8     時間: 2021-3-9 19:10

宜家香港肺炎死200人, 接種疫苗7萬幾人死3人,如按比例700幾萬人接種哂就死300人,咁打疫苗咪死得仲多過中肺炎死嘅人數?
作者: wsp     時間: 2021-3-9 19:22

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-3-9 05:57 PM 發表

因子風暴,唔係自己出現的,係病毒外殼,某一 part 的蛋白質,胺基酸序列,類似身體器官細胞表面某些序列,先會產生自身免疫系統攻擊自己的現象!

所以,人哋咪用 mRNA,只複製外殼一小部份,不複製全個蛋白外殼囉!

根本到宜家都未知邊 part 誘發因子風暴,知道就發達啦!

宜家明白點解有科學家出錢買 DNA 未?

人的 DNA, 係有價有市的!
師兄
如果你認為小弟用錯"因子風暴"呢個詞語
我咪道歉囉
唔使似是而非咁帶出錯誤信息詆毀滅活疫苗嘅

因子風暴嘅定義
Cytokine storm and cytokine release syndrome are life-threatening systemic inflammatory syndromes involving elevated levels of circulating cytokines and immune-cell hyperactivation that can be triggered by various therapies, pathogens, cancers, autoimmune conditions, and monogenic disorders.
因子風暴只係免疫糸統因某些原因分泌過多細胞因子
免疫糸統過份反應而傷及自身器官
從來冇話過只能由病毒外殼引起嘅
留意係various therapies, pathogens, cancers, autoimmune conditions, and monogenic disorders.
話由病毒外殼引起有帶風向之嫌吧!
如果我話RNA轉錄中出現錯誤
令免疫糸統誤認入侵者是另一種致命疾病的病原體所以引致hyperactivation
又符合唔符合因子風暴嘅定義?

所以
你認為我錯無問題
而家公眾需要正確科普
而唔係經過有色眼鏡嘅偏頗信息